Ha nem a Szonda-Ipsos, vagy más, esetleg befolyásolható eredményt mutató cég közvéleménykutatási adatait nézem, meglepő eredmények születnek... Kollégáimat megkérdezve ( Bp-i munkahely ), 20 emberből 12 szavazna a Jobbikra, ismeőseim közül 10-ből 6-an. De átnézve egy-két internetes fórum szavazását, 25 és 40 % közötti eredményt találunk. Meglepetés várható?
Ez butaság, az a párt, amelyik rendelkezik 5%-ot meghaladó várható népszerűséggel, az be tudja gyűjteni a szavazókörökban a kopogtatók ~1/30-át.
Azok a kis pártok, akik az 1%-ra és az ezzel járó pénzre hajtanak, azok tényleg vesztesei a kopogtatócédula hajkurászásnak, ami most jelenleg leginkább arról szól, hogya Jobbik, mint feltörekvő párt azzal is kampányolni igyekszik, hogy a begyűjtött és szociktól átengedett céduláival igyekszik egy valós támogatottságnál magasabb szimpátiára utaló képet villantani, ezzel is befolyásolva a majd csak a fülke magányában döntőket.
A Fideszről mindenki tudja, hogy magas a támogatottságuk, náluk nem érdekes a masszív kopogtatócédula állomány felmutatása, ellenben a Jobbik tudna szenzációt kreálni belőle. A kialakult versenyhejzet erről szól.
"a ballib oldal kezére játszanak azzal, hogy a törvényhozásban képtelenséggé válik a 2/3-ot igénylő változtatások keresztülvitele."
Mondjál már légy szíves olyan intézkedést, amelyhez 2/3 szavazat kell az ogy-ben, az ország sorsát javítaná, és a Jobbik nem támogatja (a programja alapján ez lemérhető).
Amíg meg nem sikerült ilyet találnod, addig ilyen légbőlkapott butaságokkal ne gyere már légy szíves, hogy a "ballib oldal kezére játszanak".
"Talán érdemes volna figyelni arra, hogya Jobbik hangjának irreális megerősödésével párhuzamosan eltűnt az MSZP-s álláspontok megjelenítése."
Mintha olyan sokat hallanánk pl. a fideszes álláspontokról. Nem tudom, feltűnt-e, de átfogó, mindenre kiterjedő programot egyedül a Jobbik tett le az asztalra, vagyis a szellemesnek szánt megjegyzésed sajnos megint csak nem állja meg a helyét.
Ki van találva választási törvény----a jobbik (bármelyik új párt) sem nyerhet, mert ha kell akkor a már sok aktivistával rendelkező Párt (pártok) Levadászák a kispártok elől az ajánlószelvényeket. Csak annyit hagynak a piacon amennyi nem veszélyezteti a hata mukat. Ezt biztositja számukra a Rózsdombi paktum.
>>Eme kommunikációs stratégiának jól alájátszik a többi párt a tétlenségükkel: a Fidesznek és az MSZP-nek még csak programkezdeménye sincs, és konkrétumokkal megspékelt vitára sem hajlamosak.
A Jobbik által folytatott kommunikáció meglehetősen agresszív, tipikusan olyan, amelyik túlzott várakozásokat gerjeszt és ha azok nem találkoznak kompetenciával, akkor a nagyközönség a divathullám lecsengése után nagyobb arányban dobja az alanyát.
A Jobbik számára ez a kommunikáció nem biztos, hogy stratégiailag helyes, mert bekerülni így is, úgy is bekerülnek, de feltehetőleg létezik hosszútávú elképzelésük is.. Nagyjából 13% elérése a területi listákon biztosítana általában egy-egy mandátumot mindenképpen, ez kb. az a szint, amit alapból tudnának a mai viszonyok között. A magasabb eredményességi szinten a 2/3-os szabályok miatt képesek lehetnek ugyan a Fidesz elől elhalászni egyes mandátumokat és megakadályozni a Fidesz 2/3 elérését, de ennek következménye, hogy a ballib oldal kezére játszanak azzal, hogy a törvényhozásban képtelenséggé válik a 2/3-ot igénylő változtatások keresztülvitele.
Az MSZP-SZDSZ kettős célt ér el: A Jobbik segítségével megakadályozza a Fideszt a mélyreható változások keresztülvitelében, ráadásul a felfűtött várakozások utáni tényleges viszonyokkal szembesüléssel lelohasztja a Jobbik bázisát.
A Jobbik kommunikációs hangjában tettenérhető a korábban pont ugyanebben a stílusban ,medgyessyző, igenigenigenigenező Szocietas feeling, nem kizárt, hogy van sanda akarat a Jobbik léggömb nagyobbra fújására csak azért, hogy annál nagyobb eséllyel durranjon ki.
Talán érdemes volna figyelni arra, hogya Jobbik hangjának irreális megerősödésével párhuzamosan eltűnt az MSZP-s álláspontok megjelenítése. Kétfelé úgy látszik nem tudnak szakadni a fiuk.;)))
"- 10 év ott élés, állandó dániai lakhely - dán nyelvtudás - dán mezőgazdasági iskolai végzettség v. ilyesmi"
+ eletvitel szerint a farmon el + a farmnagysag megfelel a dan torvenyeknek,ugy emlexem, a szantofoldi termesztesnel 200 ha a minimum (ebbol tud egy csalad normalisan megelni) + peldamutato eletvitel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a mezogazdasagi vegzettseg az tagabb ertelmu, de olyan vegzettseg ,aminek a farmingolashoz koze van..pl. allatorvos,
onnan tudom, hogy ok mondtak, amikor ott jartam, mintegy 4- evvel ezelott...megneztem vagy tucatnyi farmot (nem vasarlasi szandekbol...;-) )
foltettem ezt a feltetelrendszert vagy 3-4 forumra, legalabb 20-szor...semmi foganatja.... es megy a hazudozas, a humbug a foldeladasokrol, meg ,hogy az eu torvenyek stb....
Ugye nem haragszol meg, ha azt mondom: az egész hsz-od nevetséges? :-)
Kitalálsz egy történetet, hogy alátámaszd a magad reményeit, és szerintem még el is képzeled magadban, hogy az úgy van, ahogy leírtad.
Nos, nem így van. Az unokatesóm haverjai, barátai nem a környéken élnek, összesen 2 ismerőse volt a 22-ből.
A terület pedig nem volt letarolva, mivel a cédulák kiérkezése után közvetlenül indultak, és a nagybátyám (nem az ismerősöm apja, hanem az unokatestvéremé...) pont az általad is említett jól bejáratott önkéntes, aki 2002 óta minden választáson (önkorit is beleértve) rendszeresen gyűjt nekik.
De örülök, hogy megnyugtattad magad a saját magad által kitalált szép történettel :-)))
>>Unokatestvérem pár óra alatt 22-t gyűjtött a Jobbiknak, ez idő alatt ugyanabban a körzetben az apja 4-et a Fidesznek.
Fiatal, széles a baráti köre és mivel ebben a korban még nem alakult ki rögzülés a pártválasztásban, könnyen odaadják a haverok a kopogtatót. Pár óra alatt letarolta a haveri kört -akik koránt sem biztos, hogy egyáltalán elmennek majd szavazni és akkor is a Jobbikra adják le a voksot-, de ugyanezt az eredményt egy másik alkalommal nem tudná megismételni, elfogyott az alany. A Fidesznek sokan gyűjtenek, így az érdeklődésre a leggyakoribb válasz, hogy már odaadtam. Ráadásul a Fidesz esetében régebbről bejáratva megvan az az önkéntesekből álló lánc, akik szintén hatékonyan képesek begyűjteni a cédulákat. Ismerősöd apja feltehetőleg egy ilyenek által letarolt terepen gyűjtött 4 db-ot.
Unokatestvérem pár óra alatt 22-t gyűjtött a Jobbiknak, ez idő alatt ugyanabban a körzetben az apja 4-et a Fidesznek.
Ez persze nem jelent semmit, a kopogtatócédula a 3 nagy pártnak csont nélkül meg lesz minden körzetben, ebben biztos vagyok. A lényeg meg úgyis április 11-én jön.
A Magyar Művészeti Akadémián 13 órakor kezdődő találkozón tizenhat közéleti személyiség részvételével megalakult a Szövetség a Nemzetért polgári kör. Tagjai: Balázs-Piri László, Bartos Éva, Faludi Sándor, Granasztói György, Gyürk András, Lanczendorfer Erzsébet, Lang György, Makovecz Imre, Malgot István, Martonyi János, Orbán Viktor, Solymosi Frigyes, Szemkeö Judit, Tőkéczki László, Virág András, Vona Gábor.
Nem tudom, sikerült-e megérteni (úgy tűnik, nem), hogy a külföldi állampolgárok földtulajdonszerzéséről van szó (köszönhetjük a fidesz-kormánynak, hogy 2011-től ők is vehetnek).
-nos a "középfokú magyar !nyelvvizsga" megléte ma általában minden magyar állampolgárra jellemző,már aki leérettségizett belőle!
Az ötlet hazai átültetése nem rossz persze(lehet így fordították le a dánból?-),és az is elvárható valóban,hogy tudjon olvasni az a gazdálkodó,mert ennek a műfajnak is vannak olyan ismervei(szántás,vetés,növényvédelem,árak,bérek,szja,tb),amihez nem árt valami alapvető írás/olvasás ismeret,mondjuk a középfoku vagy második nyelv használata se lenne hátrány pl.az internethasznalát nyelve is az angol de ezek csekély részletkérdések-belátom..!-)
Nem hiszem,hogy erről volt szó. Van olyan EU-s tagország, ahol ilyesmihez kötik a földbirtoklást. Pl. Dániában minden eu-tagállami polgár vehet földet CSAK kell hozzá:
- 10 év ott élés, állandó dániai lakhely - dán nyelvtudás - dán mezőgazdasági iskolai végzettség v. ilyesmi
szóval vehetsz földet te is mind magyar, egyenlő szabályok vonatkoznak mindenkire...
Gondolom valami ilyesmiről beszélt a tag, ami valljuk meg, nem ördögtől való gondolat.
Most,hogy közel a hatalom ,kezdenek kicsit visszafogni a katonásdiból,ez persze nem jelenti azt,hogy nemegy cetlikről olvasgassa az aktuálisan felmondandó szöveget mély megilletődésben ha,emberszámba veszi őket is a sajtó..-)
De ne legyünk rosszmájuak!Én bizony sajnos nem felejtek,nekem a bizalmamat /jóindulatomat csak egyszer lehet eljátszani,pláne nem masirozó,idegbeteg csürheként!
Én semmi olyat nem olvastam ebben, hogy az elmúlt négy év alatt piszkosul megszedte volna magát a politikai befolyása révén, ezt meg azt vette meg félpénzért, itt meg ott mindenféle igazgatósági és vezetőségi tag, meg mittudomén. A többi brigádban néhány személynél viszont valószínűleg olvashatnánk ilyet, de nem juthat mindig minden az eszükbe! :))
Nem nehéz elképzelni. Minden párt veszít a radikalizmusából amikor hatalomra jut. "Tovarisi konyec!, Tavaszi nagytakarítás stb." Emlékszünk? Ettől még nő a Jobbik népszerűsége...
Ez csak Wass Albert szellemiségében mondtamés nem magától találta ki!
2.a 60-as pasi valami középfokú magyar nyelvvizsgáról is beszélt a mezőgazdasági munkvégzéshez szükséges feltételek köt,vagy hogy,gondolom a magyar érettségire célzott ezúton?!-)
"Szüleim és nagyszüleim minden felmenő ágon, földműveléssel keresték a mindennapi kenyerüket."
És akkor mi van? Ezzel voltak így egypáran, vagyis Magyarország 90%-a, amíg valamilyen ipar nem lett. Épen ezért nagyon sokáig agrár ország voltunk, csak a néhány vörös szemű gondolta úgy, vas és acél országa leszünk majd.
"Születésem -1960- előtt látta meg a napvilágot két bátyám József és Péter, jelenleg családjukkal Makón élnek."
Ez is szuper, de rajtad kívül ezt kit érdekel, illetve mennyiben befolyásolja majd a körülötted élő embereket, aki rád fognak szavazni, vagy felhívod a figyelmet, majdan nekik fogod osztani a lapokat?
"Makón szereztem az első szakmai végzettségemet, mint víz-gáz- és készülékszerelő, 1980-ban a Szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban érettségiztem esti tagozaton, 1982-től új szakmában kezdtem el dolgozni tetőszigetelőként, melyből 1985-ben szereztem szakmai képesítést Budapesten."
Felénk a víz-gáz- és készülékszerelő de a tetőszigetelő is megbecsült emberek. Mire az átképzés? A tetőszigetelő még veszélyesebb munka is, egészségügyi oka nem lehet. Mindegy.
Érettségi, is OK, kiművelt emberfőre mindig szükség van.
"1999-ben felvételiztem a Pécsi Jannus Pannonius Egyetemre személyügyi szervező szakon, főiskolai képzésre, melyből 2002-ben szereztem diplomát. A főiskolai szak után, a végzett szakom folytatásaként, további képzéssel, megkaptam a humánszervező egyetemi diplomát – mutatkozott be Fazekas Ferenc."
Gyakorlatilag ruhatár szak, ami semmire nem jó, de arra igen, ha büdös a munka, és elég jól tud dörgölőzni az ember, akkor akár még politikai pályát is befuthat, beállva a nagy elitbe.
Ej, de nagyon vonzó a bársonyszék, a tetőszigetelés után, de mindegy, ha emberünk elég közel áll a mi ideológiánkhoz.
Mert ők úgy gondolják, az egész II. Világháború az orszok, és az angolok miatt volt.
Szegény németek csak védték hazájukat, az utolsó csepp vérükig.