Sajna az élettartamuk sem jelentősen hosszabb egy hagyományos izzónál. Legalábbis amiket én itthon betekertem, azoknak elég hamar jelentősen csökkent a fényereje.
A LED-es módszert a HA-LBE esetében már alkalmaztuk. A gond vele, hogy nem kedveli a gépi 28V-os hálózatot, és nehéz passzoló foglalatot találni. A fények csak megrendelésre, és az "éjszakákon" világítanak, így ez nem sok.
Az izzókat nem lehetne esetleg hosszabb távon kiváltani valami LED -es technikával, ami nem ég ki? Ok, tudom, hogy "nem odavaló", meg "szentségtörés", de a búra alatt nem látszik, hogy mi világít. (Magát a hiányzó lámpát beszerezni ide-oda, az bonyolultabb persze...)
Ok, első nekifutásra jól hangzik. Remélem, idővel a motorig is eljut a project, de persze lépésről lépésre, sorjában... (A mentős Csirkecomb mennyire hiányos?)
Sok mindent, mint például a légszűrő ventilátor. (Jó hangja van.). A motoroknál lévő helyzetlámpával még foglalkozni kell. Külön kérésre, vagy majd a "Múzeumok-, Reptér-, Aeropark-" éjszakákon remélhetőleg működni fognak a rendszerek is. Motor indítás nincs tervezve még.
Nem tudja valaki esetleg, hogy a szombathelyi Forradalmi Múzeum MiG-15 gépe hova került ~harminc éve? Valamikor a kilencvenes évek elején daruzták ki az ott dekkoló villamossal nagyjából egyidőben (ez utóbbi 1992., a többi cuccot és a MiGet is akkoriban rakhatták ki).
Pár évvel azelőtt dolgoztam rajta egy darabig, akkor még úgy volt, hogy maradhat.
Csak nem hivatalos információim vannak, hogy a parkba kerül majd, és daruzással emelik át a kerítéseken. Várható még egy Ka-26 is. Remélhetőleg minden összejön. Lehet drukkolni.
Köszi, ezt jó látni! (Persze a legjobb azt volna látni, ha a másik motort (a valahai terv szerint) kicserélték volna az évek óta erre váró példányra. Akkor már kettőnek lenne értelme, hogy átforgatják. :-) )