Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Akkor a mercizést sem kéne csinálnom (?). Nem ismétlem meg azt amit az előbb írtam le .
Ja csak annyit ,hogy anya is azt kérdezte múltkor az anyós ülésén ülve : Haza érünk még ma , vagy vezessen ő . Ez azért nagyon övön aluli ütés volt anya számáról . Aki annyi idő alatt mint én anyámhoz haza érek ő max a fele távnál jár .
A mercit is jobb lábbal kell kezelni , hiába autómata . Pedig azt gondoltam majd a bal lábammal fogok pedálokat nyomni . Aztán rájöttem ,hogy nem tudom elrakni a jobb lábamat a pedálok elöl , s akkor nem fér oda a bal tappancsom . Egyébként egész jól ment mivel a bokám már egész jól működik . A gáz és a fékpedál váltás most a boka és comb mozdításaval oldom meg .
De a forgalomban Vácon is voltam a mércével már több alkalommal is . Persze most a követési távolság akkora ,hogy szinte 2 autó is elferne . Meg persze a sebesség is a forgalomnak megfelelő . Ne elözgetek a kell ha nem . Múltkor az ismerősöm is velem volt Vácon , kicsi nevetett is . S kérdezte ,hogy tanuló vezető lettem ? Aztán pár nap múlva itt járt ,dumáltunk egy jót . S utanna én sétáltam az udvaron egy kört mankózva . S akkor fedeztem fel a merci hátulján egy T betüt . Nem kellett sokat gondolkodni , s fel is hívtam . S szinte egyből már nevetett is . S felttete a kérdést nem tetszik a színe vagy mi a baj ? Ja a fehér T betű egy rózsaszín alapon van . Csak annyit mondtam jössz te meg hozzám .
Szóval az ismerősöm is azt mondja hogy úgy vezetem mint egy női tanuló , szóval így, adom elő .
5 óra után elmentem a lányért a Skodával Gödre . A 2/á hasítottam is egyett (kicsi mentem csak gyorsabban mint 90 en 🤫) , forgalom nem is volt odafelé . Nem zavart senki és én sem zavavartam senki . Aztán hazafelé már a faluban voltam mikor kezdett a motos fordulat ingadozni. Mire haza értem a kis sárga motor jel is kigyuladt a műszerfalon 😞 . Hívam a szerelő haverom, hogy bajok vannak , s mondta semmi gond átjön 6³⁰ körül . Ki is faggattuk mi is a panasz a Skodrikámnak (?). Ki is derült gyorsan ,hogy a lamdaszonda haldoklik 😞. Mondja a szerelő haver ,semmi gond ! Megnézzük a alkatrész jegyzékét s a szám alapján meg is rendeli . A Váci Bárdinál lehet is venni gyári utángyártottat kedvezménnyel 50000 pénz .
Szegény autó lehet zokon vette azt a tempót (?) , el volt már kényelmesedve anya alatt ezalatt a 6 hónap alatt a max 80 as tempójával . Mondjuk volt eredmenye is ,alig fogyasztott az autó üzemanyagot . Olyanokat írt ,hogy 8,9 es átlag fogyasztás . Nálam alapjáratnál ír ennyit 😀
Én sose használtam a grill csipeszt zokni húzásra, de állítólag nagy segítség. Be is szöröztettem 1 darabot ismerőssel, de még csak ki se próbáltam. Azt el tudom juttatni ha szükségöd van rá, mert én addig ügyesködtem, hogy skerült a nélkül is.
Viszont lehet találok mindjárt a gépen. A facebookos csoport oldalát megnézem ott biztos van .kép a szarvasokról meg a hóemberekröl is . Mert azokat is csináltam már jó párat .
Nálunk most sem süt még a nap , s 12,2 fok van odakint . Voltam kint levegőzni de bizony fázott a rossz lábam . Igaz zokni nem volt rajta mert nem igazán érem el , hogy felvettem volna .