Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 80

Na még egy érdekesség !

Próbaképp kiirtam egy 20 perces anyagot.

A dvd lejátszón megy a zene és a laptopon is.....!!??

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 79

Üdv !

Fenti szoftverem van.

Most cseréltem gépet.

Vettem egy Dell laptopot.ssó

Elvileg minden rendben lenne, de most az történt hogy egyszerüen elment a hang, a felvitt anyagból.

Már kinomban ujra telepitettem, de most sincs. Minden megy, de hang nincs.

Tanácsot kérnék, mi lehet az oka ?

Előre is köszönöm !

BJ46 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 78

Segítő szándékodat köszönöm.

Tapasztalatlan vagyok. Hogyan tudom megállapítani, hogy van-e fenn Kodek-pakk; ha nincs akkor honnan és hogyan tudom feltenni?

Segítő válaszodat előre köszönöm.

Előzmény: Sborisz (77)
Sborisz Creative Commons License 2010.11.05 0 0 77

Kodek pakk, van fenn?

Előzmény: BJ46 (76)
BJ46 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 76

Kérem segítsetek!

A "szerkesztés" funkciók alkalmazásakor, "átmenet" használata során a visszajátszáskor sok esetben, de rendszertelenül nem a kiválasztott átmenet hanem egy felkijáltójel ( ! ) jelenik meg.

Mi az oka? Hogyan lehet kiküszöbölni?

VÉNYOLC Creative Commons License 2010.10.28 0 0 75
Sziasztok!

Miért lehet az, hogy a digitális kamerám( Canon FS 100) által rögzített mov001.mod 16:9 formátumú videót a VLC Player-en kívül minden lejátszó program nyújtva, 4:3-as képarányban játssza le. A Pinaccle videószerkesztő jól játssza le, de DVD formátumba konvertálás után szintén nyújtott 4:3-ra vált. A Youtube is megnyújtja.
Ha átnevezem vagy átkonvertálom mpg-re, akkor se jobb.
Teljesen tanácstalan vagyok hetek óta próbálok rájönni a megoldásra.
Előre is köszi.
Sborisz Creative Commons License 2010.10.15 0 0 74
További segítség:
http://declic-video-fx.com/
Sborisz Creative Commons License 2010.10.15 0 0 73
Szia !
kicsit megkésve bár de törve nem.
A plugin neve:http://forums.pinnaclesys.com/forums/thread/420527.aspx
A hogyan pedig innen:
http://www.hlinke.de/Home_e/Timecode_Plugins/timecode_plugins.html
a timecodeRt a Tiéd
:)
Előzmény: atish29 (53)
Sborisz Creative Commons License 2010.10.15 0 0 72
Sziasztok!
Már régebben is akartam ajánlani angolul tudóknak.
Sok hasznos infó van rajtuk.
http://forums.pinnaclesys.com/forums/70/ShowForum.aspx

Lásd a másik Pina fórumban is
eloati Creative Commons License 2010.10.14 0 0 71
Sziasztok !
Pinnacle 12 Ultimate
Van valakinek ötlete , a hiba üzenet: Exportálási hiba !
HD anyagot akarok Bluray-re de nem csinálja meg a mappát ezt irja ki.
Úgyanazt az anyagot DVD-re megcsinálja a mappát és a lemezt.
Egy másik nyersanyagot megcsináltam bluray-re utána azzal nem volt gond.
Feldaraboltam hogy hol lehet a hiba , de darabolva megcsinálja az összeset ( csak ilyenkor nincs menű.
Újra szerkesztettem az egészet de azzal is úgyanazt csinálja.
Valami ötlet valaki?
T-by Creative Commons License 2010.10.11 0 0 70
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, hátha ti találkoztatok már hasonló hibával.

Vettem egy Ultimate Collection 14-et, és vele olyan problémákat, ami az előző verziókban nem volt.
Az egyik gondom, hogy ha több menüt használok, akkor az almenüre nem tudok visszalépni a róla elindított fejezetről. Szerkesztő módban tökéletesen működik a progi, de a megírt DVD esetében asztali lejátszón már hiába nyomom az almenüre visszalépés gombot, egyből a főmenüre ugrik.

A másik ami hirtelen meglepett, hogy a megírt lemezt az asztali lejátszó nem tudja elindítani ( stop állásba ugrik ), ha a menü elé beteszek egy kis intro filmet. Vagy például a 12-es verzióban csináltam olyat, hogy két menü közé egy rövidfilmet beszúrva, nem hirtelen ugrásszerűen vált a kép, hanem szép lassan akár effektezve, áttünéssel történik a váltás.
Na ha ilyet csinálok a 14-es verzióban, az asztali lejátszó csak néz hogy mit akarok.

Remélem van ötletetek, előre is köszi
GPter Creative Commons License 2010.10.07 0 0 69
Ami még sok gondot okoz ezen programnál DVD lemez készítésekor,(mpeg2 kódolás) hogy nem fejlesztettek saját kodeket, hanem az ffmpeg kodeket használja a program.

Észrevettem egy olyan érdekes problémát, ha pl. másfér óra körüli anyagot szeretnék egy lemezre,(DVD) akkor ugye nagyjából 6000 kb/s körülre esik le a bitráta. Megnézve, az elkészült anyag sötét kontúrjainak éle világos háttér előtt rendesen pixeles a sima vonal helyett. Kiváltképpen lassított mozgásnál. Lehet, hogy más csúnyaságot is produkál ilyen alacsony bitráta mellett, de ez volt a legszembetűnőbb.

Ha ugyanezt az anyagot ugyanilyen bitráta mellett (amit ekkor kézzel kell neki beállítani) mpeg2 fájlba renderelem, tökéletes az anyag. Nem tudom mi az oka ezen anomáliának, de ha a már kész mpeg2-t visszaviszem a timeline-ra, és ebből készítek DVD lemezt, természetesen ugyanazon paraméterek ( bitráta, képfelbontás, képfrissítési eljárás ( progresszív, avagy váltottsoros)) mellett, mint a timeline-ra illesztett mpeg2-é, akkor a kész anyag szintén szép lesz az alacsony bitráta ellenére, hiszen nem kódolja újra az egész anyagot, hacsak parancsba nem adom neki a megfelelő jelölőnégyzet bepipálásával.

Mindemellett ha az ember kiismeri ezt a programot, gyorsan tud vele dolgozni, és szép filmeket lehet vele készíteni a maga kategóriájában. Én egyelőre még HD anyagot nem dolgoztam fel vele, így avval kapcsolatos tapasztalataim nincsenek.
GPter Creative Commons License 2010.10.07 0 0 68
Sziasztok!

Bár már egy kicsit megkésve, de talán segít:

a te problémádra találták ki a mozgó főcímeket. Ha azzal készíted a feliratot, sokkal kevesebb munkával megúszod.

megpróbálom beszúrni a képet, ami segít megtalálni.

Előzmény: h-vtec (66)
Sborisz Creative Commons License 2010.10.01 0 0 67
Szia!
Plugint nem tudok, de én ezt úgy szoktam, hogy leírok egy betűt,
kopizom és a kopin beírok egy második betűt.
Utána ezt kopizom és beírom a harmadik betűt.( s így tovább)
Közé meg átmenetet teszek vagy anélkül hagyom.
Macerás de jobb megoldást, még én se találtam.
:((
Előzmény: h-vtec (66)
h-vtec Creative Commons License 2010.09.28 0 0 66
Hali!
segítséget kérnék tőletek...
egy kis rövid videót szeretnék csinálni, és ezt a programot választottam kipróbálásra :)
egy olyan szöveg effektet szeretnék, ami egy adott szót betűkből ír ki. szóval egyesével, mint mondjuk régen az X aktákban, hogy éppen hol játszódik az adott jelenet.
az alap effect-ek között nem találtam ilyet :(
egyáltalán létezik ez a fajta plugin vagy effekt?
ha csak a nevét megtudnátok mondani, hogy mire keressek rá, már annak is nagyon örülnék!
Fontos lenne!
Előre is köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.22 0 0 65
Nem tud esetleg valaki egy képremegés csökkentő plugint?
Sborisz Creative Commons License 2010.09.09 0 0 64
:)
Előzmény: Keviferrault (63)
Keviferrault Creative Commons License 2010.09.09 0 0 63
Köszi mindenkinek aki tanácsot adott!
Megoldódott a gondom úgy néz ki. Uninstalláltam a Windows 7 Codec Packot, semmit sem kellett újratelepíteni, és mostmár normálisan tudja újrakódolni a DVD tartalmat a Pinnacle program. Szóval azt ajánlom senki se telepítsem semmi szutyok kodek pakkot aki videószerkesztő progit használ és van a gépén normális videolejátszó e mellett!
eloati Creative Commons License 2010.09.07 0 0 62
A zenei anyagot Wav formátumban használd, talán segít.
Előzmény: Keviferrault (61)
Keviferrault Creative Commons License 2010.09.05 0 0 61
Hali!
Igen van: Windows 7 Codec Pack 2.2.
Ez is annyit ér mint a K-lite, Ace és a többiek, azaz egy nagy nulla?
Előzmény: Sborisz (60)
Sborisz Creative Commons License 2010.09.05 0 0 60
Szia!
Van fenn bármilyen kodek pakk?( pl.K-Lite)
Mert ha igen felejtsd el!!
A Pina nem tűr meg maga mellett semmiféle kodek pakkot, csak a sajátjait.
Előzmény: Keviferrault (59)
Keviferrault Creative Commons License 2010.09.03 0 0 59
Sziasztok!
Pinnacle Studio 14-et használok. Az a problémám vele, hogy ha összevágok egy saját DV felvételt és DVD-re akarom kiírni, akkor a DVD anyag kódolása közben hibákat vét a program. Konkrétan a videó jelenetek váltásánál ugrik az alá rakott zene. A program normálisan lejátsza a megnyitott projektet, ott nincs hiba, csak a létrehozott DVD fájlban. Találkozott már valaki hasonló hibával? Mi lehet a gond? Talán kodek baja lenne? Ha valaki tud segíteni, kérem jelezze! Köszönöm!
Üdv! Ferrault
lesterpigott Creative Commons License 2010.08.26 0 0 58
Nem tudom,segít-e valakinek,de egy problémámat (Studio 12) megoldottam,lehet,máshol is használható. Egy Panasonic fényképezőgéppel rögzítettem ún. AVCHD Light anyagot (720p) ,ezt próbáltam szerkeszteni,de nem stimmelt a lejátszási sebesség ,más gond is volt. A pinnacle  mutatta,hogy a klipek 50 fps (kkm)  -sel készültek. A TS Muxer nevű ingyenes programmal a panasonicból kapott mts fileokat m2ts-re alakítottam, a képkocka/másodperc értéket lekonvertáltam 25/sec-ra, (remove pulldown beállítás mellett) és láss csodát,tökéletesen szerkeszthető anyagot kaptam. Az átalakítás egy kb másfélperces klipnél is csak néhány másodperc.
eloati Creative Commons License 2010.08.22 0 0 57
Sziasztok !
Pinnacle 12 Ultimate
Van valakinek ötlete , a hiba üzenet: Exportálási hiba !
HD anyagot akarok Bluray-re de nem csinálja meg a mappát ezt irja ki.
Úgyanazt az anyagot DVD-re megcsinálja a mappát ( igaz nem jól irja ki nem lesz lejátszható a lemez , de más iróval ( pl.nero ) ki tudom irni és jó.
Egy másik nyersanyagot megcsináltam bluray-re utána azzal nem volt gond.
Feldaraboltam hogy hol lehet a hiba , de darabolva megcsinálja az összeset ( csak ilyenkor nincs menű.
Újra szerkesztettem az egészet de azzal is úgyanazt csinálja.
Valami ötlet valaki?
tand74 Creative Commons License 2010.08.07 0 0 56
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni. Zöldfülű vagyok még a témában. Nem tudom megnyitni a pinnacle programmal azt az avi fájlt, amit a Toshiba Camileo kamerám készít. ("Hiba a videófájl megnyitásakor") Pedig nem hibás a fájl, pl. lejátszó simán megnyitja. Más fájlokat gond nélkül kezel. Mit tegyek?
mlucky Creative Commons License 2010.08.04 0 0 55
Üdv Mindenkinek,
esetleg találkozott valaki a következő problémával:
mpeg-2 TS (full hd) videók létrehozásánál, kb. 80% után szétesik,kockásodik a kép.
Bármelyik más formátumban nincs ilyen problémám, csak ezekben a formátumokban minőségromlás tapasztalható,amit nem szeretnék.

köszi
bala90 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 54
Sziasztok!

Nekem is a 14-es van meg, a HD verzió. HD videót vágnék, de most DVD-re írnám ki, ezért a végén Lemezre írás / DVD. És a végeredmény szaggat :S Nem olyan sima, élvezhető a videó, mint eredetiben, és most nem a HD minőségromlásra gondolok. Ha MPEG-4-ben írom ki, akkor tökéletes a minőség, de most DVD-re kell írnom.

Van valakinek valami ötlete? Core i5-ös proci, H55-ös alaplap, 4GB RAM, elégnek kéne lennie...

Üdv,
Bala
atish29 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 53
Szasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy felvettem egy focimeccset, de szeretném rátenni az időt, hogy lássam, hogy mikor mi történik.

Előre is köszi
Parkvárosi Creative Commons License 2010.07.19 0 0 52
Üdv!
Segítséget kérnék. A problémám a következő:
Studio 14-em van, és a jelenetablak villódzik szerkesztés közben. Mi az oka? Borzasztóan zavaró.
DJG Creative Commons License 2010.05.04 0 0 51
Ajaj. Akkor újratelepítés lesz belőle.

Hogyne tudnék. Nulla. Semmi. Kodekcsomag nem kell.

Ha DivX vagy Xvid mozit akarsz csinálni, akkor felteszed azt az egy vagy két kodeket konkrétan, semmi csomagot. És azt sem akárhonnan letöltve, hanem a saját gyártójától. Guglival keress rá, rögtön meglesz.

Ha csak lejátszani akarsz, akkor fogsz egy olyan lejátszót, amelyik hoz magával minden tudományt, nem telepít semmit a rendszerbe, csak működik. VLC Player, KMPlayer és hasonlók.
Előzmény: aggmester (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!