Ha nincs benne 50k expó, és nem vertek vele szöget a falba, akkor sok gondod nem lehet vele. Ha jól emlékszem, nem volt tele a topik a tucatjával tönkremenő K-x-ek rémtörténeteivel. :)
Valójában használt k-x volt az elképzelés, de kicsit féve állok a dologhoz. Használtan ilyen gépet szerencsés? Ha bármi probléma van vele akkor elég drága lenne a kicsike. Nincs benne tapasztalatom, de gondolom ez látszik is.
Abban persze igazad van, hogy perpillanat két Pentax váz van a boltokban, a K-5, és a K-30.
A K-5 az épp kifutóban lévő APSC csúcsmodell, azért drága viszonylag, de hasonlítsd csak össze az árát a kategóriatárs Nikon D7000-rel, vagy a Canon 7D-vel.
A K-30 meg egy új modell, igen erős specifikációval, és a bevezető ára még eléggé nagy.
Mivel a K-x topikba írtál, ezért azt hittem, hogy egy használt K-x vázon gondolkozol. Azt viszont olcsón tudsz venni.
Igen utána én is rájöttem hogy rossz helyre írtam. Azért köszi.
Szóval tükrös Pentaxot objektív nélkül kapok annyiért mint egy kezdő tükrös más márkát objektívvel. Most csak azért vegyem meg mert van hozzá két optikám ami ráadásul nem is a legjobb... Szóval ezen gondolkozom. Vagy rosszul látom a dolgot?
"megéri e venni egy Pentaxot, mert nem egy olcsó márka..."
Ezt hogy érted? A legtöbben pont azért vesznek Pentaxot, mert baromi jó az ár/érték arányuk.
A másik kérdés meglehetősen OFF itt. :)
Képminőségre, kezelhetőségre kb. ugyanolyan a két gép. Az SX150 nagyobb, nehezebb, és 2 db AA akkuval megy, viszont egy 10-essel olcsóbb. Az SX220 kisebb, könnyebb, Li-akkus, egy mikrohangyapénisznyit talán jobb a képe nagyobb ISO-n, de drágább. Nézzétek meg élőben mindkettőt, és az döntsön, aki használni szeretné.
Mindkettő tökéletesen működne Pentax DSLR-eken, de egyiktől se várj kiváló képminőséget. A 80-210-nek állítólag erős a színi hibája (CA), de ezt RAW-ból könnyen lehet korrigálni. A 28-80 meg kissé lágy állítólag. Viszont mindkettő ott van kéznél, aztán ha nem vagy velük elégedett, akkor majd keresel más obit.
Azt vedd még figyelembe, hogy DSLR-en a 18 mm-es gyútáv ad akkora látószöget, mint az MZ50-en a 28 mm.
Pentaxos felhasznlói vélemények a két obiról, pár példafotóval:
Nagy segítségre lenne szükségem! Van egy 1998-as Pentax mz50-em, TAMRON 28-80 mm objektívvel és TAMRON 80-210 mm objektívvel. A kérdésem az lenne, hogy ezeket at objektíveket fel tudom rakni a mostani gépek valameilyikére??? Ha igen van értelme megtartanom és venni egy új gépet?
Soha tobbet nem rendelek itthonrol, sokkal olcsobb meg szalitassal egyutt is, es hamarabb megvan...Minden hazai bolt, a emgrendelestol szmaitott max 5 heten beluli szallitast iger, meg az is, ahova ki van irva, hogy 8 munkanap...
Nem tudom milyen lencsét keresel, de én idág Holland vagy Germán online boltokból szinte mindent(amire szükségem volt) be tudtam szerezni azonnal,raktárról..
Az tortent, hogy hiaba varok a Tamron lencsere. Kimentem nyaralni Italiaba, es Nikonhoz barmit barhol kaptam volna polcrol, hasonlo az itthoni helyzet is...A vegen oda lyukadtam ki, hogy inkabb egy elterjedtebb markara valtok. Persze, ha neadjisten megjonne a lencse a heten, akkor talan maradok...szeretem a gepem, de az, hogy szinte semmi nincs polcrol hozza se itthon, se kulfoldon, az duhito...Nikon meg mar regota szimpatikus nagyon...
Sziasztok. Sajnos az objektiv az igert mai napra nem jott meg...nem tud valki egy elado tamron sp 28-75-ost? Nincs objektivem, es szombaton indulnank nyaralni. Borzalmas a Pentax hazai ellatottsaga. Kolcsonoz i is kolcsonoznem, ha lenne....