Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.11.25 0 0 108

Engem leginkább az előd (100-as) és ez a gép közötti különbségek közül az érdekelne, hogy:

a./ Magasabb ISO-n melyik gép zajosabb?

b./ A 100-as, a nagyobb méretű szenzor miatt jobb képminőségű képeket gyárt?

foka30 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 107
Csak gondoltam megosztom veletek, hogy sikerült dönteni. Fuji lesz :) http://www.germanoffice-shopping.de/xanario_pinfo.php?shop_ID=2&products_id=21436&ref=idealo
Idáig ez a legjobb találatom. Ha eljutok a vásárlásig akkor valószínű innen rendelem meg.
GamMa Creative Commons License 2009.11.11 0 0 106
Ciki dolog, nem ajánlanám. Nem egyértelmű a garancia magyarországi érvényesítése.
Előzmény: foka30 (104)
foka30 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 105
Köszi a gyors választ.
Előzmény: scarabaeus (103)
foka30 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 104
Következő kérdés :)
Ha Németországban szándékszom megvásárolni a gépet, akkor a garanciát tudom érvényesíteni Magyarországon is? Gondolom van valami hivatalos márkaszervíz(márkaképviselet) vagy valami ilyesemi. Szerintetek?
scarabaeus Creative Commons License 2009.11.11 0 0 103
Nem lehet.
Előzmény: foka30 (101)
foka30 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 102
Áhh...elnézést a beírásért, de az oldal átvert és TELJESEN megkavart. A bolt teljesen összefüggéstelenül adja ki az ajánlatait és nincs semmiféle összefüggés. Következőleg a Tamron objektív mellé Philips borotvát akart adni olcsóbban :) :)
foka30 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 101
Öhh...hát most lehet nagy hülyeséget fogok írni. Kérlek ne dobáljatok meg miatta. De az egyik online bolt oldalán találtam egy nagyon nagyon érdekes ajánlatot. Miszerint a fényképezőgép+ egy Tamron Objektiv (AF 18-250mm F/3,5-6,3 Di II LD) összeállítás x euróért megvásárolható. Kérdésem az lenne, hogy: akkor ennek a gépnek most lehet cserélni az objektívét???(mert ez teljesen új infó lenne számomra)
SchefferJ Creative Commons License 2009.11.11 0 0 100
"Zsebrevágós gépek közül a legjobb szvsz az S90" Nekem már van egy, most próbálgatom. Jobb a zaja, mint az S100-nak. RAW-ot is tud. Rettentő okos kis gép, legtöbbször kitalálja a szituációt. ISO800-ig teljesen jó, a lencse f2.0, gyors. A kis kompakt kategóriában ezt a gépet ajánlanám mostanság.

foka30 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 99
Először is köszönöm a válaszokat. Másodszor viszont: DSLR gépet egyenlőre nem szeretnék. Először ki szeretném deríteni, hogy van e annyi érzékem a fotózáshoz hogy egyszer "ha nagy leszek" eljussak a DSLR-ig. Tudom, hogy elég drága a Fuji. Viszont ha így vesszük egy tükrös gépre mégtöbbet lehetne költeni(hiába vannak kit-ben).
r1 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 98
Meg egy szavazat a dslr kitre.
Előzmény: foka30 (94)
GamMa Creative Commons License 2009.11.11 0 0 97
Naugyehogyugye!:-)
Előzmény: vadmurok (96)
vadmurok Creative Commons License 2009.11.11 0 0 96
Essünk túl rajta: Ennyiért már DSLR-t is vehetsz..:-)
GamMa Creative Commons License 2009.11.11 0 0 95

Nem rosszak a Canon-gépek sem és nekem ugyan nem volt birtokomban az említett tipus /más Canon gép viszont igen-több fajta is/- de az olvasott paraméterek alapján azt mondom, hogy a Fuji kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkezik. Nagyobb érzékelő, több szolgáltatás, jobb ergonómia. A Canon egyetlen előnye talán, hogy kihajtható kijelzője van.

Én ugyan már választottam -S200EXR gépem van- de a kettő közül ismét ezt választanám.

Viszont abban biztos vagyok, hogy ha kapsz tanácsot, előbb-utóbb megkapod azt a szöveget is, hogy "Ennyiért már DSLR-t is vehetsz..":-)

Borítékolni tudnám ezt a lehetőséget..

foka30 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 94
Sziasztok!

Szeretném kikérni a véleményeteket. Két gép között vacilálok, az egyik a topik névadója a másik pedig egy Canon PowerShot SX1 IS. Nem értek annyira a gépekhez. Eddig csak a zsebrevágós tipusú fényképezőkkel foglalkoztam. De most szeretnék feljebb törni :) Gondoltam egy bridge gép tökéletes lesz. De egyszerűen képtelen vagyok eldönteni hogy melyik gép a jobb. Márha egyáltalán bármelyik is felülmúlja a másikat. Sok összehasonlító oldalt átnéztem már, utána olvastam a két gépnek. De még mindig nem jjutottam dűlőre. Esetleg segíthetnétek nekem. Minden érdekel. Érvek ellenérvek jöhetnek. Köszönöm szépen előre a válaszotokat.
Üdv
GamMa Creative Commons License 2009.11.05 0 0 93
Egyébként eszméletlen gagyi a program kivitelezése, de sajnos- tudtommal- jelenleg ez az egyetlen RAW-konverter, ami kezeli az S200EXR fájlokat.
Előzmény: GamMa (92)
GamMa Creative Commons License 2009.11.05 0 0 92

Ha esetleg valakit érdekel..

Letölthető a FinepixViewer v5.5 frissítése, valamint a CCD RAW-konverter újabb verziója, ami már kezeli az S200EXR "RAF"-fájlokat is.

INNEN.
SchefferJ Creative Commons License 2009.11.04 0 0 91
A tesztből azt szűrtem le, hogy nem rossz gép. A zaj javult a S100FS óta... a régi se volt rossz.
szorface Creative Commons License 2009.11.04 0 0 90

Igen.

El sem tudom képzelni, hogyan gondolhatja bárki is, hogy 1 (vagy több) hozzászólással megváltja a világot...

Megváltás=mindenki másnak úgy kell gondolkodnia/látnia a világot, ahogyan ÉN

:(

Előzmény: GamMa (89)
GamMa Creative Commons License 2009.11.04 0 0 89

A tesztet én is ajánlom olvasásra, de az ottani topikot jobb, ha meg sem nézi egy S200EXR-tulajdonos, vagy egyáltalán olyan fotós, aki különbséget tud tenni egy jó bridge-gép és egy DSLR használati módja között.

Szinte az összes ott található vélemény elfogult , sekélyes szabványszöveg, az "ennyiért már DSLR-t...." alaptételből kiindulva.

Mondom mindezt úgy, hogy nekem is van S200EXR és DSLR gépem is. 

Előzmény: szorface (88)
szorface Creative Commons License 2009.11.04 0 0 88

Sziasztok!

Ha valakinek még új, ott a teszt a Pixinfo-n.

Van még hozzá egy fórum-topic is ott, az S100FS-nél már megszokott körökkel:

- Mi, ez madár? (kompakt)

- Nem!

- Repülő? (bridge)

- Nem!

- Rakéta? (DSLR)

- Nem, ez szuperman!!! (S200EXR) :)))

No meg persze leginkább mindennek az ellenkezője... :)

Jó olvasást,

Péter

kelger Creative Commons License 2009.10.21 0 0 87
Eladó Fujifilm Finepix S9500!

Rendszeresen használtuk a gépet, igen megbízhatóan működik.
A 28 - 300 mm kézi állítású zoom igazán nagy szabadságot ad a fotózáshoz, melyet a kihajtható kereső tesz teljessé.
Megkímélt szép állapotú, tokban tartott.
Bridge kategória teteje, gyönyörű képekkel gazdagíthatjuk magunkat vele.
A videó képe is elvezhető.

Ár tartalmazza:
Fujifilm Finepix S9500 gép
256 MB Compact flash kártya
128 MB XD kártya
Eredeti kábel
USB kábel (a fényképen nincs rajta)
4 Panasonic akkumulátor

Fényképek: http://picasaweb.google.hu/gergely.kelenyi/FujifilmFinepixS9500#

Irányár: 46.000,- HUF

Érdeklődni:
Kelényi Gergely
kelger @ freemail.hu
+36 - 20- 429-hatvanötnegyven

Teszt Fujifilm FinePix S9500 teszt
Kategória kompakt valós keresővel
Felbontások 640 × 480, 1600 × 1200, 2048 × 1536, 2592 × 1944, 3488 × 2616, 3696 × 2464
Képarány 4:3, 3:2
Érzékelőlapka pixelszáma 9,2 Megapixel
Érzékelőlapka mérete 1/1,6"
Érzékelőlapka típusa SuperCCD 5 HR
Effektív pixelek száma 9,0 Megapixel
Színszűrő G-R-G-B
Érzékelőlapka gyártója Fujifilm
Érzékenység auto / 80 / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600
Zoom 28 - 300 mm (10.7x)
Digitális zoom igen (2x)
Automatikus élességállítás igen
Kézi élességállítás módja igen, élességállító gyűrűvel
Élességállítás módja hibrid: kontraszt érzékelő TTL + passzív
Közelpont normál élességállításnál 50 cm
Közelpont makro módban 1 cm
Fehéregyensúly állítás 6 előre beállított, automatikus, 2 kézi,
Fényerő f/2,8 - f/4,9
Legszűkebb blende F11,0 / F11,0
B záridő igen
Leghosszabb záridő 30 mp
Legrövidebb záridő 1/4000 mp
Beépített vaku igen, felugró
Vaku hatótávolsága (v. kulcsszáma) 0,3-5,6m (nagyl.) 0,6-3,0m (tele) @ISO Auto
Külső vakucsatlakozás fajtája igen, vakupapucs és csatlakozó
Vakumódok Auto, derítés, lassú szinkron, ki, vörösszem lassú szinkron, vörösszem-hatás csökkentő,
Expozíció korrekció š 2 blendeérték 1/3 blendénként
Fénymérés szpot, átlag, 256 szegmensű mátrix,
Blende előválasztás van teljes manuális
Záridő előválasztás van teljes manuális
Szűrőméret 58 mm
Adapter szükséges az előtétlencséhez nem
Sorozatfelvétel igen (1,5 vagy 1,1 kép/mp 4 vagy 40 képig)
Videó maximális felbontása 640 x 480
Automatikus sorozatok automatikus expozíció-sorozat 3 kép,
Videó maximális hossza kártya kapacitása
Egyéb videó formátumok 320 x 240
Távirányító nincs
Állványmenet van
Időzítő 2 vagy 10 mp
Időzítő sorozatfelvétel nincs
Videó kimenet van (NTSC és PAL választható)
Belső memória N/A
Memóriabővítés jellege CompactFlash Type I, CompactFlash Type II, Microdrive, xD Picture Card
A géphez mellékelt memória 16 MB
Veszteségmentes formátum RAW
Tömörített formátum JPEG (EXIF)
Tömörítési fokok Fine, Normal
Kereső van (evf, 235.000 pixel)
LCD 1,8" fel- / lehajtható ( 118.000 pixel)
Zoom visszajátszásnál max. 5,5x
Csatlakozás a számítógéphez Hi-speed USB 2.0
Akkumulátor 4 db elem/akkumulátor (AA)
Töltő/Adapter nincs (opcionális)
Tömeg 645g (akku és kártya nélkül)
Méretek 128 × 93 × 129 mm

Fujifilm Finepix S9500 1Fujifilm Finepix S9500 2Fujifilm Finepix S9500 3
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.15 0 0 86
Sajnos ahogy most neztem, mar joval magasabb az ara mint az elso napokban:(
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.13 0 0 85
Szia, ha van lehetoseged, Szlovakiaban vedd meg:
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod/961354/fujifilm/fujifilm-finepix-s200/
bossistu Creative Commons License 2009.10.12 0 0 84
Üdv.!

Hetek óta vergődöm a 2 masina között (S200EXR, S100FS). Meglepődve tapasztaltam, hogy feljebb ment az ára legalábbis az e-digitalba. Megvárom a karácsonyt hátha valami csoda folytán valamelyik gépet leakciózzák.
Annyira fényképeznék már valamelyikkel, hogy elmondani nem tudom.
GamMa Creative Commons License 2009.10.10 0 0 82

S100FS-S200EXR ...nagyjából holtversenyben.

Persze csakis technikai értelemben és nem ár/teljesítmény viszonylatban.

2. Panasonic DMC LX3

3. RICOH Caplio GX200

A Leica-Sigma kompaktokat nem említem, mert -ugyan valóban jók, de -azoknál az ár valóban nem a fehérember kategóriába tartozik.

Előzmény: SchefferJ (81)
SchefferJ Creative Commons License 2009.10.10 0 0 81
Azért van a fórum, hogy ezeket a gondolatokat megosszuk egymással...

Még mindig az a kérdés számomra, hogy jelenleg melyik a legjobb high-end kompakt.
INFRA RED Creative Commons License 2009.10.10 0 0 80
Sziasztok!

Szeretnék pár mondatot , az EXR technológiáról alkotott véleményemről írni.
Elöljáróban: Nekem DSLR gépem is van, igaz nem a legdrágább szegmensből. (Nikon D300 + 16-85mm. és 105mm macro egyenlőre)
Aztán saját szenvedéseim miatt, (amit túrázások alkalmával a DSLR és az optokák több kilós tömegének hosszú km.-eken való cipelése okozott) vettem másodgépnek egy elfekvő darab S9600 bridge masinát.
10X15 képméretig szinte alig lehet különbséget tenni a fotók között.
Nagyon jó kis gép, a maga kategóriájában, és eléggé könnyű is!

És akkor most a LÉNYEG!
Az egyik barátom megválva az ő s9500 masinájától S200EXR-t vett.
Az S200EXR nem egy könnyű gép, ennél még az alap Nikon D3000 is könnyebb, vagy hasonló, de legalább DSLR.

A kiterjesztett dinamikatartományról csak annyit hogy, akármennyire is istenítik nem, vagy csak alig van különbség a 9600 -as masinám adott helyzetre "pontosan" beállított
értékek melletti képeihez mérten.
Ugyan azt a témát ugyanazon körülményeknél egy percen belüli expo mellett, a két gép nem hozott érdemi változást a fotók terén.
Ez érdekes-(persze az S9600 alapból kontraszt legminuszabb szintjén van beállítva nálam) de expo kompenzációt is használva stb. Nem vehető észre a várva várt különbség!
Ennyi pénzt nem ér! Szerintem az S100fs mostani áron és a szenzorméretből is kiindulva, lényegesen jobb vétel!

Persze az EXR technológia életképes ötlet, csak még ki kell hogy forrja magát, mint ahogy annak idején a Super CCD sem állt a helyzet magaslatán az első szériájában a III. generációtól forrta igazán ki magát.

Szóval én még nem venném ezt a technológiát.
EZ CSAK A SAJÁT MEGLÁTÁSOM és a haveromé aki vett egy S200EXR.-t. De ő sincs elragadtatva.

Azért nem ám sértődés lesz amiért őszinte voltam! :)

SchefferJ Creative Commons License 2009.09.30 0 0 79
A képeket elnézve 100%-on, nem látok képminőségbeli ugrást az elődhöz képest. Leszámítva az új módokat - ha van fény - 12 Mpixelen hasonló képeket csinál mint az előd. És valljuk be a jó képhez kellenek a jó fények...

Előzmény: GamMa (77)
GamMa Creative Commons License 2009.09.27 0 0 78

Csak vicceltem.

Habár kicsit OFF, amit most írni fogok, de talán nem rónak meg érte.

A "cserélgetésről.."

Nézd, én alapvetően teljes mértékben amatőr fotósnak tartom magam. Hobbiszinten "művelem" a dolgot és mivel féloldalasan műszaki beállítottságú vagyok, még azt is elismerem -sőt kihangsúlyozom- hogy sokkal jobban érdekel a fényképezés műszaki oldala, vonatkozása, mint maga a fotózási elmélet és gyakorlat. Ezért aztán gépet /gépeket/ nem is azért veszek -úgy érzem- hogy magasabb szintű fotózási képességre tegyek szert egy jobb képességű technika segítségével -vagy legalábbis nem EZ az elsődleges szempont- hanem a műszaki újdonság varázsa miatt. Addig érdekel egy cucc, amig találok benne valami érdekeset, újdonságot. Ezért aztán látszólag céltalanul csapongok ide-oda a technikák között -szinte minden gyártmányú kompaktot kipróbáltam már- de én nem is akarok igazából "rendszerben" gondolkodni. Igaz, van egy csonka Nikon "rendszerem" /amit most az előbb említett szempontok miatt éppen kezdtem felszámolni/, de nem lesz OLY-rendszerem /valószínűleg/ annak ellenére sem, hogy most van egy Oly-gépem néhány alapobival. Vagy lesz, ha éppen akkor olyan kedvem lesz.:-)

Szóval nem érdekel, ki mit gondol erről az egészről, csak néha irritál, ha pikírt megjegyzést tesznek a "csapongásomra". Rövidre zárhatnám ilyenkor a témát azzal, hogy az én pénzem és az én elképzelésem, dehát nem olyan modorra vagyok kondicionálva.

Tehát egy pillanatig se restelld magad, ha hasonló a cipőd, amiben jársz, mert ez neked is a saját életed, saját döntéseid, saját "hobbid".

Így élünk és senki nem kötelezhet bennünket ennek magyarázatára.

Na, a fene egye meg, most mégis megtettem. Mindegy, most már marad.:-)

Előzmény: Törölt nick (76)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!