Keresés

Részletes keresés

Gabiiiiii Creative Commons License 2010.11.10 0 0 757

kifelejtetted a fustolt oldalasat,olyan szekelykaposztat rittyentettem belole  a hetvegen,hogy ihaj:)

Előzmény: borzimorzi (755)
borzimorzi Creative Commons License 2010.11.10 0 0 756

Ügyrendi javaslat: esetleg érdemes lenne a topicot összevonni a nála egy nap híján egy évvel öregebb hasonlóval, amelynek "Vásároljunk hazait!" a címe ( http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9177960  ), és magam nyitottam a Törzsasztalon. Kár, hogy az itteni topicnyitó véleményét nem tudjuk kikérni. Ha a törzsközönségnek megfelel, tőlem nyugodtan összevonható a kettő, hogy az összes vonatkozó beszerzési infó egy topicban legyen.

Csót:

b

borzimorzi Creative Commons License 2010.11.10 0 0 755

Sajnos, ott rengeteg a gagyi is, és a nagy forgalom miatt lepi a mocsok az árut.Én ott csakolyasmit veszek, amit aztán megmosok. Azt is ritkán.

Ha már odáig elmégy, akkor autóval 8-10, de HÉV-vel se sokkal több eljutni a Flórián háta mögé, az Óbudai Piacra. Az északi oldalon a Flórihoz legközelebbi bejáraton bemégy, és ott azonnal megtalálod jobbra a Lucfalvit, egyszerűen meseszép füstölt húsokkal, balra meg egy nagyon jó halas van, receptötleteket is ad. A Lucfalvi egyszerűen csúcsszuper. Füstölt csülköt csak onnét végy, olyan bablevesed lesz vele, hogy 7 nyelven beszél. Valóban füstölt, nem az a gyorspácolt szemét.  Zsírtalan húst szeretőknek meg ott van a füstölt karaj, egyszerűen utánozhatatlan. Húsvétra is mindig azt veszek, kiválóan megfő,és sokkal finomabb, mint bármilyen sonyesz. Ja, és ott kapható a város szerintem legjobb füstölt-főtt császárszalonnája. Csak ajánlani tudom. A vele párhuzamos, csak pár bejárattal hátrábbi bejáraton belépve pedig megtalálod a Valkóról való Fuchs tejet. Eszméletlen tökély az összes gyümölcsös joghurtjuk, különösen az áfonyás meg az epres. Kár, hogy kávés nincsen, elvégre nem tudok mindig kiruccanni a Faaki-tóhoz kávés joghurtért...

Csót:

b

Előzmény: Törölt nick (746)
horex Creative Commons License 2010.11.09 0 0 754

Viszás dolog , de..

kedvelem a csécsi szalonnát lilahagymával

Ma nézem a CBA-ban, idáig 723Ft volt, most beujitottak valami más céget 1400Ft-ért, az alső bőr is egész más , világos színű

Nem vettem, de ha jön a "kinai csécsi" azt fogom venni :)

Magyar árú , az  ha hülye lennék dupla árért

by horex

WYW Creative Commons License 2010.11.09 0 0 753

Pontosan.

Előzmény: Törölt nick (752)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 752

A liba és kacsatöpörtyű csak akkor jó. ha nem EU konform. Magyarul tümik az állatokat több héten át!

Derek Creative Commons License 2010.11.09 0 0 751

A libatoportyut nem a liba borebol csinaljak csak rajta hagyjak a liba szalonnajan,van ahol a disznotoportyut is igy csinaljak ,mi nem,mi leszedjuk a bort a zsirszalonnarol

Előzmény: Törölt nick (749)
WYW Creative Commons License 2010.11.09 0 0 750

Finom portéka az. :-)

Én bőrös liba hájat szoktam venni és magam készítem el a töpörtyűt. ( a zsírt meg fel lehet használni a főzéshez)

Előzmény: Törölt nick (749)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 746

Szombatonként van a komjáthy uszoda elött termelői piac...

ott van mindenféle őstermelői motyó ócsóé. <- Tényleg olcsó.

Előzmény: Törölt nick (744)
returhangya Creative Commons License 2010.10.28 0 0 741
És mi a vélemenyed a Parenyicáról? Pontosabban a Parenyica néven árult ócskaságról? Az mivel veszi fel a versenyt?
Előzmény: Törölt nick (731)
Ggantijja Creative Commons License 2010.10.28 0 0 740
Az bizony!

De ha jól emlékszem, egy gyulai kézműves cég készíti az apátságnak.

Csokoládéval bevont töpörtyűt ettél már? Finom!

Chocolitza

:)
Előzmény: Törölt nick (739)
Ggantijja Creative Commons License 2010.10.28 0 0 737
Szia hagymátvegyenek!

Tegnapelőtt voltam a Magyar Ízek Házában. Drága hely, de jónak tűnik.

Kolbászfélék nagy választékban, sajtok, tejtermékek, tészták, lekvárok (pl. medvehagymalekvár), és amit nagyon szeretek: rengeteg csoki, de ezek drágák, egy 8 dekás csoki 700-900 forint, viszont amit vettem az nagyon finom - gyógynövény likőrrel töltött fekete csoki.

Ajánlom mindenkinek, hogy térjen be.
:)
Előzmény: Törölt nick (695)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2010.09.27 0 0 736

"Köszi szépen a kimerítő értekezést. :-) "

Nagyon szívesen.
Engem nem merített ki és nagyon remélem mást sem....
:-)
Előzmény: Törölt nick (730)
Derek Creative Commons License 2010.09.26 0 0 734
Igen, okos vagyok .Lobol is csinalnak kolbaszt de mennyit? Hany lovat vagnak evente manapsag? A SZURKE MARHA IS KULONLEGESSEG MA par eve meg nem is letezett a piacon,csak mint genbank volt ,max a hortobagyi tenyesztok ettek ilyet ha hebe korban levagtak egyet egyet. Mert a paraszt ugye szurkemarhat vag karacsonyra meg lovat. Piaci reszesedese es hazi reszesedese is az ilyen dolgoknak minimalis,ahogy a vadhusokbol keszult ilyen keszitmenyeknek is. Van haltoportyu is ugye de azert leginkabb disznotorportyut eszunk.
Előzmény: Törölt nick (731)
Derek Creative Commons License 2010.09.26 0 0 732
En az USA-ban szinte kizarolag Russet Potato-t veszek,tokeletes sultkrumplinak, krumlipurenek is , idonkent veszek aproszemu pirosat is de azt petrezselymes ujkrumlinak es van egy sarga ami viszont krumplisalatanak a legjobb
Előzmény: Szabadbatthyany Béla (727)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2010.09.26 0 0 728

Magyarországon Miskolci Hűtőipari Gyár volt a meki mélyhűtött hasábburgonya beszállítója. Felszerelkeztek magas minőséget előállítani képes gyártósorral, organizálták a termelést, vagyis intézték a vetőgumó beszerzést, szaktanácsolták a termelőket, minőségi ellenőrzést végzett, felvásárolta a megtermelt krumplit és előállította a mélyhűtött hasábot és szállította a mekinek.

A tevékenység mérlege szinte végig a 0 % haszon körül volt, de amikor a hűtőház burgonya ágazata a honi termeltetés 5.- évében 60 milliós minusszal zárt, elcsapták a főmérnököt és beszüntették a krumplifeldolgozást.

Azóta importkrumplit eszünk a mekikben.
:-(
Előzmény: gibra6 (718)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2010.09.26 0 0 727

A Mc Donald's hálózat privilegizált burgonyafajtákkal dolgozik világszerte.

Legnagyobbrészt még a XIX. sz.- ban Luther Burbank által nemesített Russet Burbank fajtát használják, amely mellesleg az USA- ban, Kanadában a Mc Donald's- tól függetlenül is a vezető fajta. Ez nagy gumójú, megfelelően magas keményítőtartalommal rendelkezik. Ez nagyon lényeges kritérium, mert így a sütésnél a sejtekből távozó víz helyére csak kis mennyiségben- kerülhet be a gumóba a sütőolaj. Ugyanakkor fontos szempont az alacsony redukáló cukor tartalom is. Ez utóbbi azért lényeges, mert a gumókban lévő cukor szintje ha magasabb az előírásostól, az a sütés során karamellizálódhat és ettől lesz égett ízű a burgonya. A Russet Burbank nagyon igényes fajta a termesztési körülményekkel és tényezőkkel (agrotechnika, öntözés, növényvédelem, stb.) szemben. Nagyon hosszú tenyészidejű, ezért lényeges, hogy vetőgumója már korán a földbe kerüljön. Ha késik az ültetés, az könnyen tenyészidő- rövidüléshez és így végső soron terméskieséshez vezet. Ennek ellenére korán el kell kezdeni a betakarítását, mert ha a talaj lehűlt, a betakarítással együtt járó mechanikai gyötrések hatására könnyen szürkefoltos lesz és az ilyen gumó teljesen alkalmatlan a feldolgozásra; a pommes- frites előállításra. Amikor még Mo.- on is termesztették, egyik évben a vetőgumót szállító Tádé Kosciuszko lerohadt a kanadai kikötőben és 3 hetet késett a szállítmány. A késés X %- al csökkentette a termést (a pontos %- ra már nem emlékszem, de mérhető volt.)

Az USA- ban félsivatagos körülmények között termesztik főleg Idaho államban, ahol 2- 300 mm az éves csapadék mennyisége. Ott a farmer már januárban elkészíti a pontos menetrendet: ültetés, műtrágyázás, öntözések, betakarítás időpontjai, stb. Mindent az öntözővízzel adagolnak ki. Ha kap egy kiadósabb esőt a terület, a farmer csak káromkodik mert az felborítja a programját.

Vannak más fajtáik is, ilyen az 1905- ben Hollandiában nemesített Bintje, vagy az újabb kanadai eredetű Shepody - ez rövid tenyészidejű. Anyámnak ebből vittem anno - még 10- év múlva is emlegette, hogy ebből tudta a legfinomabb habszerű krumplipürét csiinálni. :-)

NNnna, azt hiszem egyenlőre elég ennyi is a krumplikból.
De ha valakit érdekel, még tudok mesélni....
:-)
Előzmény: Törölt nick (711)
düdüklü tencere Creative Commons License 2010.09.26 0 0 726
Na tessék. Az igazi nemzeti érdekre tesz itten ívesen mindenki. Pacalt a magyar mekdóba! :)

A legnagyobbikkal voltunk nemrég far far awayban és Nürnbergben be kellett menjek vele egy McDonald's-ba, mert nem akarta bemondásra elhinni, hogy a német mekdókban sört is mérnek. A nürnburger meg úgy nézett ki, hogy zsemle között valami aprókolbászkák. Szerintem teljesen jogos elvárás a részemről, hogy a hazai mekikben legyen pacal. Követelem! :)
Előzmény: John Doe(520i) (725)
John Doe(520i) Creative Commons License 2010.09.26 0 0 725

:DD

A hambijuk (a maga nemében) verhetetlen volt, a chilis bab pedig fenomenális.

A mekdonácc, börgerkirály a fasorba se vót - igazán sajnálom, hogy kivonultak innen.

Előzmény: düdüklü tencere (724)
düdüklü tencere Creative Commons License 2010.09.26 0 0 724
Annál volt pacalos hambi is, nem? ;)
Előzmény: John Doe(520i) (722)
Derek Creative Commons License 2010.09.26 0 0 723
Nem erted ,de nem baj,nem az elso.na csot
Előzmény: borzimorzi (719)
John Doe(520i) Creative Commons License 2010.09.26 0 0 722

Wendy's.

Sajna, már nincs MO-n.

Előzmény: borzimorzi (721)
borzimorzi Creative Commons License 2010.09.26 0 0 721
Hát, aki mekibe megy hamburgert enni, annak úgy is kell...

Ebből a termékből eddig ehetőt összesen 3 helyen ettem, mindegyik burger king volt: a Moszkva tér mellett, az Astoriával szemben és a Bécsi úton. De ezek is elbújhatnak egy otthon készült sült húst és paprikát-paradicsomot-ubit tartalmazó szendvics mellett. És akkor hol vannak még a Jamie Oliver szendzsói...

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (713)
John Doe(520i) Creative Commons License 2010.09.26 0 0 720

"... A mostani akció már olyan beszállítói hátteret talált Magyarországon, amely garantálhatta, hogy szinte száz százalékig itthoni alapanyagokból készülhettek a Magyar Hetek menüi, ráadásul olyan minőségben, amely a márkától elvárható. Ez a hazai beszállítói körnek kitűnő üzletet jelent, hiszen amúgy csak az alapanyagok egyharmada magyar a McDonald’snál.

Hiába támogatná a magyar vezetés a honi termékeket, ha nem veszik fel a versenyt minőségben és árban a külföldön megtermelt élelmiszerekkel. A Magyar Hetek akció itthoni és esetleges külföldi sikere ezért a magyar beszállítóknak is égetően fontos. Azt persze nem várhatjuk, hogy magyarországi burgonyát ropogtassunk Európa McDonald’saiban (a McCain lengyelországi áraival nem versenyezhetünk), de a csirkehúshoz hasonlóan, amelyet a bábolnaiak szállítanak a régió minden éttermébe, előbb-utóbb talán magyar zsemle vagy néhány húsféleség, esetleg saláta is megjelenhet a külföldi kínálatban."

Hirtelen ennyit találtam.

setmm(5001460);
Előzmény: gibra6 (718)
borzimorzi Creative Commons License 2010.09.26 0 0 719
Tudod, anno az őz-sertés vegyes kolbásznál nem az szokott lenni a kérdés, hogy kereskedelmi forgalomba hozható-e, hanem az, hogy ki ér oda hamarabb a rokonságból. hogy még jusson neki... :-)

Csót:
b
Előzmény: Derek (707)
gibra6 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 718
nem tudom, hogy a meki a friss krumpliból maga készíti a mirelitet vagy beszállító
Előzmény: Törölt nick (716)
gibra6 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 714
termelte, de a vetőmagot kapta, gondolom az a fajta, amit te is említettél
Előzmény: Törölt nick (711)
gibra6 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 710
a honlapon még csak annyit találtam, hogy a kecsap Univer, de kit tudja, hogy ott mekkora a holland paradicsom aránya :D
Előzmény: gibra6 (709)
gibra6 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 709
jó kérdés, én most konkrétummal nem tudok szolgálni, de állítólag amit lehet, azt az adott országból szerzi be a meki. Nekem pl egyik ismerősöm szállított régebben nekik krumplit.

És állítólag azért nyílt Bábolna mellett az első magyar meki, mert Bábolnából szereztek be alapanyagot.

Konkrétumot sajnos tényleg nem tuok
Előzmény: Törölt nick (708)
Derek Creative Commons License 2010.09.26 0 0 707
Dehogy tevedek. Termeszetesen van olyan is amit te irsz de a hazi keszitmenyek 99 szazalekanak alapanyaga az disznohus, az oz, szarvas kolbasz az elenyeszo mennyisegu,inkabb helyi kulonlegesseg ahol sok a vad . es a vadorzo:-))Mellesleg iparilag vadhusbol tilos nyers fustoltarut csinalni, olyen kereskedelmi forgalomba nem is hozhato.

Na csot
Előzmény: borzimorzi (704)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!