Szoktam mondani, hogy nem tanács mások számára, de: a csökkenő kamatkörnyezetben én biztos csökkenteném a 29/N arányát, és növelném most az M2-t (ha belátható időn belül nem tervezel hozzáférni).
Mégpedig ugyanazért amit írtam: A 29/N kamatait egyre alacsonyabban számítok rá hogy be lehet fektetni, az M2 pedig egyre magasabbra (és előre fixáltan) fekteti be saját magát.
Mivel a 29/N jövő nyártól emelt bónusszal megy, ezért indokolt lehet nem eldobni teljesen (bár én magam úgy tettem).
De 5 óra hossza múlva már nem is lesz kérdés a kérdés ;)
És azért nem gondolom, hogy eget verő a kettő közti végső különbség.
Nagyobb "veszteségnek" érzem, hogy ha ma meglevő friss pénzedet nem fekteted be még ma, csak holnap.
Pontos számításom nincs, de ha nem írod meg hogy negyedéves bontásban milyen kamatba fogod tudni a Q2 hozamait beforgatni, akkor pontos számot nem is lehet számolni.
bocs, hogy kihasználnám már kész számításodat :-) az egyszerűség kedvéért: ha végig tartom az 1 millió forintot, akkor mekkora lesz a különbség 2031-ben a Q2 és az M2 között? Nagy köszi, ha még napközben válaszolnál :-)
Reggel 8-ig nem lehet hozzáférni semmihez sem, ez több, mint pofátlanság, És ezek után az sem kizárt, hogy reggel 8-tól meg "túlterheltség" miatt már nem lehet tranzakciókat végrehajtani.
en meg januarban lecsereltem a infla koveto cuccost.... hááát lehet nem jo otlet volt ha beut a nagybodon kaki az uzemanyag businesbol.......
meg aztan addig jo mig nem dolgoznak a parlamentben mert ha elkezdenek torvenyeket farigcsalni na arra rabahattunk kell a loviii? na az hol van? megcsapolnak minket kiutalas? piizfelvetel? adozas etc etc
Én is (túl) sokáig tartottam a +1.5%-os PMÁP-okból, de annyira, hogy 10 perce dobtam az utolsókat.
Idén már aligha száll el az átlagos infla, olyan alacsony havik vannak eddig. Ha jövőre esetleg nagy lenne, az is csak a 2028 év eleji kamatfordulókor üt be.
(A 2.5% bónuszos BMÁP, meg lantos 2041/A-ja az nehezebb döntés.)
Nem látunk a jövőbe, de nagy esély van rá, hogy szép lesz az a 7% (vagy 6.5 -> 7.5) kamat 2031-ig.
Már nagyon rég halogatom a PMÁP-ok lecserélését, de mindig hittem a riogatásnak, hogy majd most ugrik meg az infla, de csak nem akar semmi történni, úgyhogy most már nem halogatom tovább.
Jól látom, hogy az összes PMÁP, meg BMÁP valójában kukázható? (cserélhető MÁP+-ra)