Az elmúlt másfél évtizedes konjunktúrában lett volna lehetőség legalább egy tesztüzem elindítására?
Azt gondolom, hogy lehetőség ilyesmire bármikor van, ha megvan hozzá a kellő politikai akarat.
Azonban Magyarországon az elmúlt másfél évtizedben épp az ellenkező irányt láttuk: a szociális transzferek egyre inkább a munkához kötődnek, ezt mutatja például a rendszeres szociális segély megszüntetése és az adó-kedvezmények felé való eltolódás. A családi pótlék az a program Magyarországon, ami a legtöbb aspektusban hasonlít egy alapjövedelemhez, hiszen jövedelmi feltételek nélkül, minden gyerek után jár. Ami a családi pótlékkal történt az utóbbi időben, jól jellemzi, hogy mennyire nem a feltétel nélkül és univerzálisan járó juttatások felé haladunk.
-2026-ban, vagyis jövőre csak remélem a Tisza-párt fog nyerni végre.- 5 cikluson át volt Viktor,de már sok fideszes is megharagudott rájuk,kapzsiságuk,pénzéhségük miatt.-
-Na miránk -EGYT-sekre rá sem heverítenek ezek,egy nyűg vagyunk nekik!
ezt a botrányos bohóckodást, ahelyett, hogy adtak volna eg 100 ezer ft-os inflációs kiegészítést pl. az segítség lett volna. de a segítség,szolidaritás fogalma az amocsok fidesz számára ismeretlen fogalom. 35 éve, az ún. rendszerváltás óta egy politikus szájából nem hallottam, hogy súlyos beteg valaki. kivétel 2 hete Magyar Péter. Engem megvett. Nem aszívem csücske, de megvett. ha jövöre nem bukik a fidesz, nekünk biztosan végünk van....
-Aztán akkor az EGYT-ben részesülő kap-e ÁFA-visszatérítést?
Áfa-visszatérítés: így és ennyi pénzt kaphatnak vissza a nyugdíjasok – erre készüljenekOktóber 1-jét követően a nyugdíjasok zöldség-, gyümölcs- és tejtermékek vásárlása esetén visszakapják az áruk általános forgalmi adóját egy meghatározott összegig. Elemzők szerint ez az áfa-visszatérítés akár 88 milliárd forintos kiadást jelenthet éves szinten összesen. De mekkora lehet az áfa-visszatérítés összege, és hogyan kaphatják meg az idősek?
Gyógyszerész ismerősömtől hallottam, hogy a kormány nemsokára megszünteti a Legalon (Máritövismag kivonat) TB támogatását. Szóval, ha valaki májbeteg és van közgyógya, akkor elbúcsúzhat tőle. Hacsak nem tudja kifizetni érte a 4000 ft-ot.
-Micsoda szívtelenek lettek-az 1980-as évek rokkantosítási orvosihoz képest!!!
Hiába van nagy betegségek, hiányosságok listázva, itt az iskolázottságot, környéken fellelhető munkahelyeket, kort, családi légkört, ha dolgozol stb. vizsgálják, azok alapján döntenek!
Ha valakinek van jól kereső párja azt is beleveszik-majd papíron elválnak, és átiratkozik egy másik rokon lakcímére-mert a bizottság talán azt is elvárja-hogy eltartsa a párja!!
CSAK SZÓLOK, Kedves Betegtársak! Orvosszakértői plublikum megkezdte az új 16 pontos értékelési rendszer szerinti kiszórásokat, főleg C2 és B2 kategóriában levőket B1 és C1-be. Hiába van nagy betegségek, hiányosságok listázva, itt az iskolázottságot, környéken fellelhető munkahelyeket, kort, családi légkört, ha dolgozol stb. vizsgálják, azok alapján döntenek! Továbbá minden műtétet javulásnak vesznek és ami még durvább daganatokkal küzdő embereket, kiknek 1-2 év után tünetmentes, őket is ledobják C1,B1-be. Nem tudtok ez ellen csinálni semmit, max, keresetlevéllel a bíróságon megtámadni, de sajnos arra is van már példa, hogy a bíróság, mivel törvények alapján kell ítélkeznie, nem tehet mást, mint helyben hagyja szakértői véleményt, javuló szociális hátterek miatt. Ha valakinek van jól kereső párja azt is beleveszik és hátrányba kerülsz. Szégyen! Kérdem én ennek miért nincs nagy visszhangja, hiszen a leszázalékolás betegségekre kellene, hogy fókuszáljon és nem a szociális hátterekre.
Tegnap olvastam,vagyis tegnapi nap(februar 18-an) jelent meg egy cikk,amiben a "bejelentési kötelezettségekrol" irnak,aki nyugdijas vagy aki nyugdijszeru ellatast kap.
Szo van lakcim valtozasrol,nev valtozasrol,ha kulfoldon el es lakik az ember,stb.
Ennek kapcsan olvastam a cikkben,hogy:
---Az adategyeztetés oka az is, hogy az öregségi nyugdíj (ideértve a nők kedvezményes öregségi nyugdíját is) folyósítását ugyan nem akadályozza meg a tartós vagy végleges külföldön tartózkodás, ellenben a rehabilitációs járadékra, az egyes nyugdíjszerű ellátásokra – így a bányász dolgozók egészségkárosodási járadékára – való jogosultság megszűnik, ha az érintett személy három hónapot meghaladóan egybefüggően külföldön tartózkodik. A nemzeti helytállásért elnevezésű pótlékra, illetőleg az egyes, tartós időtartamú szabadságelvonást elszenvedettek részére járó juttatásra pedig nem jogosult az, akinek az állandó tartózkodási helye nem Magyarországon van.------
En par eve kulfoldon elek,es megvaltozott munkakepessegu vagyok,de reszmunkaban tudok dolgozni.Kulfoldon nem veszek igenybe semmi tamogatast,de viszont evente egyszeri kontroll vizsgalatra haza utazok.
Amit kapok ellatast,nem egy orbitalis osszeg.Sot.Max kajara futja.
Ahogy latjatok,a cikkbol kiemeltem azt a reszt,ami ugymond azokra vonatkozik,akik tobb,mint 3 honapnal tobbet "eletvitelszeruen" kulfoldon elnek,mikozben rehabilitacios vagy nyugdijszeru ellatast kapnak.
A kerdesem csak annyi,hogy miert akarjak szuneteltetni vagy megszuntetni annak a "rehab vagy rokkant" ellatasat,aki kulfoldon el?
Tegnap olvastam,vagyis tegnapi nap(februar 18-an) jelent meg egy cikk,amiben a "bejelentési kötelezettségekrol" irnak,aki nyugdijas vagy aki nyugdijszeru ellatast kap.
Szo van lakcim valtozasrol,nev valtozasrol,ha kulfoldon el es lakik az ember,stb.
Ennek kapcsan olvastam a cikkben,hogy:
---Az adategyeztetés oka az is, hogy az öregségi nyugdíj (ideértve a nők kedvezményes öregségi nyugdíját is) folyósítását ugyan nem akadályozza meg a tartós vagy végleges külföldön tartózkodás, ellenben a rehabilitációs járadékra, az egyes nyugdíjszerű ellátásokra – így a bányász dolgozók egészségkárosodási járadékára – való jogosultság megszűnik, ha az érintett személy három hónapot meghaladóan egybefüggően külföldön tartózkodik. A nemzeti helytállásért elnevezésű pótlékra, illetőleg az egyes, tartós időtartamú szabadságelvonást elszenvedettek részére járó juttatásra pedig nem jogosult az, akinek az állandó tartózkodási helye nem Magyarországon van.------
En par eve kulfoldon elek,es megvaltozott munkakepessegu vagyok,de reszmunkaban tudok dolgozni.Kulfoldon nem veszek igenybe semmi tamogatast,de viszont evente egyszeri kontroll vizsgalatra haza utazok.
Amit kapok ellatast,nem egy orbitalis osszeg.Sot.Max kajara futja.
Ahogy latjatok,a cikkbol kiemeltem azt a reszt,ami ugymond azokra vonatkozik,akik tobb,mint 3 honapnal tobbet "eletvitelszeruen" kulfoldon elnek,mikozben rehabilitacios vagy nyugdijszeru ellatast kapnak.
A kerdesem csak annyi,hogy miert akarjak szuneteltetni vagy megszuntetni annak a "rehab vagy rokkant" ellatasat,aki kulfoldon el?
Figyelem! A 2025-ös nyugdíjemelés valójában kevesebb, mint gondolnád – ezt tudnod kell!
A kormány bejelentette a 2025-ös nyugdíjemelést, de van egy bökkenő: az emelés mértéke elmarad a várható inflációtól! Mit jelent ez a gyakorlatban? Hogyan érintheti a havi kiadásaidat? Olvass tovább, mert most minden részletet elárulunk!
Mekkora lesz nyugdíjemelés, és mi a probléma?
A hivatalos bejelentés szerint a kormány 3,2%-kal emeli a nyugdíjakat. Első hallásra ez jó hírnek tűnhet, de van egy gond: a 2025-re előre jelzett infláció 3,6-3,7% körül alakulhat. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjak vásárlóereje valójában csökkenhet!
A kategóriába sorolás (komplex) nekünk azért kell, mert én ez alapján kapom a gyermekek otthongondozási díját.
Akkor elvileg ugyanaz az eljárás, hogy kéred a komplex minősítést megváltozott munkaképességre (mondjuk én nem tudom gyerekre hogy megy ez, én néha segítséggel, de általában a saját nevemben jártam el), de nem ellátást kérsz, hanem hatósági bizonyítványt. Azon lesz rajta a kategória is. Azzal már tudsz mozogni.
Nekünk a komplex hatósági bizonyítvány 2027 májusig érvényes
De ha nincs rajta a kategóriabesorolás, akkor ez nem tök mindegy?
Ezért kérdeztem, hogy a kettő felülvizsgálat nem lehet-e együtt,
De én nem vagyok a kormányablak alkalmazottja, tehát ilyen speciális kérdésekre nem kell tudnom a választ. Esetleg valami olyasmit lehetne megkérdezni, hogy a már meglévő komplex hatósági bizonyítvány alapján, mondjuk méltányossági alapon nem akarnak-e kiállítani egy kategóriabesorolással rendelkező komplex minősítést is. Bár tuti az lenne a válasz, hogy járd végig az utat.
Meg arra, hogy a komplex felülvizsgálatot egy járadékosnak kérelmeznie kell újra, ha lejár, vagy automatikusan behívják majd?
Mind a rokkantsági ellátásról, mind a rokkantsági járadékról szóló határozatban le van írva a következő felülvizsgálat időpontja. De ezt te is tudod! Elvileg akkor kéne hívniuk, de én is felhívtam őket miután eltelt 1 hónap, hogy amúgy mi újság. Ja hát csúszunk, alsó hangon 4-6 hónap. Ja kössz!
Ha kategóriabesorolásos rokkantságiról akarsz hatósági bizonyítványt, akkor NYILVÁN kell. De meg kéne kérdezni legkésőbb az igényléskor vagy még előtte, hogy ahogy már írtam, nincs-e méltányosságból valami könnyített eljárás ilyen esetben.
Egyébként nem igazán értem, hogy minek a kategóriabesorolásról papír, ha egyébként a GYOD-nál is van valamilyen lefolytatott eljárás. Hol van az leírva, hogy E kategóriát kell felmutatni GYOD esetén és nem elég a rokkantsági járadék megállapítását indokló komplex minősítés?
a komplex vizsgálatot utána külön kellett kérelmeznünk.
Kezd egyre zavarosabb lenni az egész. Eddig ott tartottunk, hogy elmentetek rokkantsági járadékot igényelni, ahhoz készült egy komplex minősítés, de nem került rá betűjel csak százalék. Rokkantsági ellátásra vonatkozó komplex vizsgálatot eddig úgy értelmeztem, hogy nem kértetek. Aztán kiderül, hogy mégis?
Egyébként mérges vagyok, mert a komplex vizsgálatnál az E-kategóriát megadhatták volna véglegesre is 2022-ben
Eddig az volt a problémád, hogy nem kaptatok betűjeles komplexet, akkor most mégis? Ááá!