Keresés

Részletes keresés

G6 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 42
Hm, ezt jó tudni. Valószínűleg megszűnt a szerződésük a konyhastúdióval (Nobil-Lux Kft), úgylátom már honlapjuk szincs, szóval elképzelhető, hogy belebuktak ebbe a melóba. Már akkor is elég nyögvenyelősen ment a konyhabútor elkészítése, amikor mi vettük a lakást tavaly nyáron. De azóta lehet, hogy van valami új konyhás céggel szerződésük, erről majd CtrlZé tud nyilatkozni, hogy neki mit mondtak.
Előzmény: blg (41)
blg Creative Commons License 2009.11.16 0 0 41
Szia!

Én idén júniusban vettem itt lakást, és nem volt benne konyhabútor. Először mondtak egy árat, hogy mennyi lesz a konyhabútorral együtt, majd pár nappal a szerződéskötés előtt szóltak, hogy mégsem lesz konyhabútor, és csökkentették a lakás árát. De szerintem így volt jobb, ott, és olyat vettem, ahol és amit akartam.

Az előszobában lévő laminált padlót pedig hajlandóak voltak fölszedni, és helyette az általam vásárolt (de kifizették!) padlólapot lerakni. Erről persze még a szerződéskötés előtt megegyeztünk, de a munkát csak a birtokbaadás után csinálták meg.
Előzmény: CtrlZé (37)
G6 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 40
Csak nyugodtan, örülök, ha tudok segíteni :)

Szerintem így közel másfél évvel a készrejelentés után már semmit sem lehet módosítani. Ezek kész lakások, ha valaki olyat szeretne, amit a saját ízlésére tud formálni, akkor még a tervezőasztalról, vagy a belső kialakítások elkezdése előtt kell választani. Azt tudom mondani, mint a burkolatokra is: vannak olyan lakások, amiket emeltszintű szerkezetkész állapotban értékesítenek, azokat tetszőlegesen be lehet fejezni, de ezek itt kulcsrakész lakások (általában amúgy ez a gyakorlat), tehát az el nem adottakat is muszáj volt valahogy befejezni, hogy beköltözhetőek legyenek.
Persze meg lehet kérni a kivitelezőket, hogy fessék át a lakást, csak az nem lesz ingyen. Egyébként én nem is javaslom a festést, érdemes megvárni a garancia lejártát, mert addig bármikor keletkezhetnek újabb repedések, és egy fehér falat jóval egyszerűbb újrafesteni, mint egy színeset. Aztán ha már beállt a ház a helyére, tehát eltelt az a bizonyos 3 év, akkor már lehet tetszés szerint festegetni.

A bejárati ajtó gyakorlatilag nem szigetel semmit, tehát ha lift, vagy tűzzáró ajtó közelében van a lakás, az eléggé nagy folyosói zajjal jár. A miénk folyosó végén van, tehát ez szerencsére nem gond. Szerintem nem a hangszigetelő hab hiánya, hanem inkább a pontatlan illesztés miatt van ez (tehát pl a küszöbnél, vagy az ajtótoknál nem záródik hermetikusan az ajtó), néhányan le is szigeteltették a lakók közül, vegyes sikerrel.

Van egyébként ennek is egy előnye, mégpedig az, hogy van a lakásnak természetes szellőzése. Sok helyen gond, hogy annyira jól zárnak a nyílászárók, hogy nem tud távozni a lakásból a pára, tehát az ablakon csurog le a víz, és penészednek a falak... Szerencsére itt ilyen gond nincs, pedig tartottam tőle a sok negatív visszajelzés miatt.

A mélygarázs sokáig nem volt zárható, ennek meg volt az az előnye, hogy bárki beállhatott az autójával. De szeptember 1-je óta már távirányítósan működik, tehát csak a parkolóval rendelkezők tudnak bejutni. A bejárati kapuval van asszem gond, az hol jó, hol nem. Le van adva a javítási igény a beruházónál. De maga a garázs az rendesen zárható mostmár.

Lakások szigetelése szerintem nagyon jó. De igazából nincs viszonyítási alapom, meg az is lehet, hogy csak rendes lakók vesznek körül :) Mindenesetre soha semmilyen zajt nem hallok, max a fürdőszobában néha a szellőztető rendszeren keresztül. Ez persze megint ingerküszöb kérdése. Ha utcára néző a lakás, akkor leginkább a forgalom zaját lehet hallani, bár a csukott ablakok nagyon jól megszűrik. De nyitott ablakokkal főleg a buszok miatt elég jelentős a zaj, főleg reggel csúcsidőben (ez ugye nyáron lehet érdekes, ha esetleg nyitott ablaknál akar aludni az ember) . Este már gyakorlatilag nincs semmi forgalom, 9-10 után alig jár erre autó. Belső udvarra néző lakásokról nem tudok nyilatkozni, azok valószínűleg még csendesebbek.

Egyébként érdemes visszaolvasni a fórumot - ha még nem tetted volna meg -, elég rövid, de sok információ van benne arról, hogy mi hogyan alakult az elmúlt 1 évben :)
Előzmény: CtrlZé (39)
CtrlZé Creative Commons License 2009.11.16 0 0 39

Örülök, hogy segítesz G6 a kérdéseim megválaszolásában, ez nagy segítség.

Ha már felajánlottad, és amint tudjuk az ember egy önző lény:

- az alapárban a falak fehérre festése van benne, vagy lehet pasztel  színek közül választani?

- a bejárati ajtó mennyire hangszigetelő, nekem olyan érzésem volt, mintha a közepéből hiányozna a hangszigetelő hab. Szerinted ez bele tehető utólag (na ez már csllagháború:-) )

- mélygarázs bejárati ajtajának működéséről is olvastam sok negatívumot, azok még fennállnak?

- lakások (oldalsó és alsó felső) hangszigetelése milyen? Ez egy kritikus probléma szokott lenni egy lakóházban és megkeseríti az ember életét.

 

A csempéről én sem akarok beszélni, annak felszedetése tényleg munkás dolog, de lehet a lerakott laminált padlót felszedetem velük, mert az előre lerakottak elég gagyik, és alattuk az átlátszó fólia található, ami semmire sem jó.

Előzmény: G6 (38)
G6 Creative Commons License 2009.11.15 0 0 38
Szia!

Ja, lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, de tisztában vagyok persze én is a hiányosságokkal. Csak szerettem volna tudatosítani, hogy más lakóparkok sem jobbak, sőt :) Anno igen alaposan átrágtam én is a teljes budapesti lakáspiacot, és úgy ítéltem meg, hogy ez jó lesz. És most már ki merem jelenteni, hogy nem döntöttem rosszul. Persze sok lakó mást mond, vannak elégedetlenek itt is, de olyan dolog nincs ami mindenkinek tetszik. Kicsit szerencsések is voltunk, mert mi még viszonylag korán beköltöztünk, az utánunk érkezőknek voltak kisebb-nagyobb zűrjeik a kivitelező céggel. Nálunk még minden rendben ment, és ahogy tudom, azóta is már rendeződtek a dolgok.

A lakásokat kulcsrakésznek hirdetik, tehát nem szerkezetkészen adják át, hanem minden hideg-meleg burkolattal, csempével felszerelve. 2008 márciusáig lehetett választani a lakásfelszerelések közül, utána kezdték el a burkolatok lerakását. Aki ezen dátum előtt leadta a megrendeését, az a neki tetsző burkolatot választhatta, az el nem adott lakásokba pedig a beruházó maga lerakatott egy bizonyos burkolatot. Asszem kék, zöld és bézs közül lehetett választani, és a bézst rakták le a legtöbb helyen (nekünk is). Ez nekem sem tetszett eleinte, de aztán elfogadtam, hozzászoktam :) Annyit nem ért nekem az új csempe, hogy szétveressem a lakást.

A konyhát azt tetszés szerint választhatod, egy konyhastúdióban kell egyeztetned az igényeidet, mindent teljesen egyedileg legyártathatsz, gépeket is választhatsz, persze plusz pénzért, de a "gyári" konyha árát levonják belőle. Alapárban (nekünk) Electrolux sütőt és kerámia főzőlapot adtak, inox kürtős elszívóval. Benne van még az árban asszem egy alsó és felső szekrénysor, mosogató, Kludi csaptelep. Mi az elszívót meghagytuk, de kb azon kívül mindent módosítottunk, gépekből is eggyel komolyabbakat kértünk.

RubiCom nincs szerintem, mert azok ha jól tudom optikai LAN hálózattal dolgoznak, és az nincs ide behúzva. Sima "matáv" kábel és telefon van, tehát a T-home-mal (és annak a vonalait bérlő egyéb cégekkel) lehet szerződni.

Ha van még kérdés, igyekszem válaszolni :)
Előzmény: CtrlZé (37)
CtrlZé Creative Commons License 2009.11.15 0 0 37

Szia G6!

 

Köszönöm a kimerítő válaszod! Kicsit elfogult, de ez így van jól:-), az enyém meg nagyon kritikus:-) de az ember mindig megnézi, hogy hova teszi a forintjait. Mindkét oldal megérthető.

Alapvetően tetszik egy-két lakás.

Találkoztam a lépcsőházban már bio-riasztóval (két lábon járó, idős néni, aki minden mozgásról tudni akar:-) )

Egy valami érdekelne, mert ugye ezt az értékesítő nem súgta meg. Miért burkolták le előre a lakásokat laminált padlóval, és járólappal, és abból is a tesco-gazdaságos típussal, amit ha hozzám vágnak sem kellene. Elnézést, hogy így fogalmazok, de a lakások, amit kinéztem, nagyon szimpatikusak, de ezek a gagyi anyagok, és csempék benne a választás lehetőségét kizárva csalódást okoztak.

Konyhába milyen gyártmányú gépeket adnak az árba?

Internet szolgáltatók közül lehet mondjuk a RubiCom-mal szerződni?

Egyébként volt két lakás, amibe belépve azt mondtam: Ez az, itthon vagyok, és még nem is láttam az egészet.

Na ha itt mondanak egy kompromisszumos árat, lehet én is ottani lakos leszek:-)

 

Előzmény: G6 (35)
G6 Creative Commons License 2009.11.15 0 0 36
Szia!

Mindent egyénileg mérünk, a hideg-meleg vizet külön mellékmérőkkel, a fűtést hőmennyiségmérővel. A közös költség jelenleg 148 forint/nm, a vízmelegítési díj minden hónapban változik, de nagyjából 1000 forint / köbméter körül van. A fűtést még nem tudjuk, mert tavaly télen a beruházó jófejségéből senkitől sem kértek fűtéspénzt :) Tehát idén fog kiderülni, kb mostanában fogják megállapítani, hogy mennyi lesz a fűtési egységár. De én egész minimális fűtésdíjra számítok, eleve kb 1 hete kellett bekapcsolni a fűtést (nálunk), mert olyan jó a szigetelés, hogy nem akart lehülni a lakás :) Persze ez a lakás méretétől, és elhelyezkedésétől (!) is nagyban függ, akinek sarkon van a lakása jóval többet fűt, mint aki körbe van véve más lakókkal.
Előzmény: KisNuti (34)
G6 Creative Commons License 2009.11.15 0 0 35
Szia!

Pedig ez a társasház még bőven a jobbak között van minőségileg és a lakóközösség is egész jó. Tehát ennél jobbakat, főleg ilyen áron, nem nagyon fogsz látni szerintem :)

A folyosókon a világítás tényleg kritikus, ezt már többször jeleztük, én magam is itt a fórumon a Gondnok úrnak, de valamiért nem tudunk zöldágra vergődni vele. Van, hogy folyamatosan ég órákon át, van viszont, hogy nem akar felkapcsolódni, és sötétben kell botorokálni a folyosón. A beruházó szerint ez azért van, mert egyesek kiékelik a világítás kapcsolót (hogy ne kapcsolódjon le automatikusan), és ez meghibásodást idéz elő a kapcsoló automatikában. Elvileg a közös területek átvétele folyamatosan történik, és hibás dolgot nem veszünk át, szóval remélhetőleg mire ez átadásra kerül, kijavítják a hibát.

Az említett erkély beázás pont a héten történt, azthiszem a B515-ös lakásban eltört egy falban menő radiátorcső, és az átáztatta a falat, amíg nem volt otthon a tulaj. Elzárták a csövet, gondolom garanciálisan javítják majd a dolgokat. Más lakóparkok fórumát olvasgatva, elég gyakoriak a lakás beázások a rosszul illesztett lefolyócsövek és egyebek miatt, tehát mi még szerencséseknek is mondhatjuk magunkat, hogy eddig csak ez az egy ilyen eset volt.

A mélygarázs mennyezetén a szigetelő anyagokra gondolsz? Állítólag az úgy van jól... Én nem értek az épületgépészeti, tűzvédelmi stb előírásokhoz, szóval ezt cáfolni nem tudom, de már mások is felvetették ezt, és azt mondták, hogy az előírásoknak megfelel.

A repedezett fal az teljesen általános az újépítésű házaknál, mert a ház "helyezkedik" a talajban még egy pár évig. Ezek a repedések a lakásokban is jelen vannak, de természetesen a 3 éves garanciaidőn belül újrafestik a falakat.

Mélygarázsban elvileg havonta lenne takarítás, de úgylátom az idei költségvetési tervezetben mintha nem lett volna megrendelve (legalábbis 0 Ft van a költségvetésben erre a feladatra), a folyosókat, lépcsőházakat heti 5x takarítják, de a garázsba nem túl gyakran járok, szóval azt nem tudom.

Amúgy az említett hibák, hiányosságok folyamatosan jelezve vannak a beruházó felé, aztán innentől kezdve náluk a labda, hogy mennyire sürgetik a kijavításukat. Többnyire azért figyelembe veszik a lakók bejelentéseit, csak nem kapkodják el a dolgokat :)

Az első lakók amúgy már tavaly szeptemberben beköltöztek, tehát annyira már nem is új az épület :) A kezdeti nehézségek után most már úgy gondolom egész jól működő ház lettünk, sokat olvasgatom az indexes lakóparkos fórumokat, és eltörpülnek a mi problémáink azokhoz képest, amikről sok helyen írnak (pl kivitelező egyszerűen felszámolja magát, és félbehagyja a házat, stb.). Biztos vannak jobb házak (drágábban), de én összességében teljesen elégedett vagyok ezzel is :)
Előzmény: CtrlZé (33)
KisNuti Creative Commons License 2009.11.15 0 0 34
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az épületben hogyan van elszámolva a hideg és meleg víz, a fűtés, illetve hogyan alakul a közös költség?
Lakásvásárlás céljából szeretném tudni, biztos forrásból:)
Köszönöm előre is!
CtrlZé Creative Commons License 2009.11.15 0 0 33

Ezen a hétvégén érdeklődtem lakás témában és a következőket tapasztaltam:

- a folyosón a világítás több helyen nem működött

- volt olyan új lakás, ahol az erkély melletti falon lévő festés a beázás miatt levált, hólyagos

- mélygarázs mennyezete a 0.szinten hiányos burkolattal rendelkezik.

- folyosón a falak repedezettek

- mélygarázs szinten takarítás nyoma nem látható, a takarításban ez nincsen benne? (legalább havonta egyszer...)

Ezek a hibák javítva lesznek idővel?

Egy kicsit lehangoló, hogy ilyen állapotban van az épület, olyan, mintha nem is új lenne, olyan lelakott hatása van.

 

G6 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 32
Remélem ezeket még nem vette át a közös képviselet, mert addig van esélyünk a hibák kijavítására, átvétel után már azt csinálnak amit akarnak.

A világítást pedig jó lenne megcsináltatni, mert mostanában megint azt kezdi játszani, hogy nem kapcsolódik fel, hanem sötétben kell botorkálni a folyosón a lifttől a lakásig.
Előzmény: Törölt nick (29)
G6 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 31
Oké, csak ezzel az erővel senkinek sem kéne fizetni a tároló után, hiszen úgyis van sok üres... Ez nem így működik. Aki használni akarja, az vegye meg. Mi is fizettünk érte 600.000 forintot, plusz a ráeső közösköltséget havonta. Nem arról van szó, hogy bárkit is zavarna, hogy ott tároltok valamit, de igazságtalan azokkal szemben, akik nemkevés pénzt fizettek ugyanezért. Ezzel az erővel van 100 üres lakás az épületben, oda is beköltözhetnének hontalan emberek, hisz nem zavarnak senkit :)

Az viszont egy valós probléma, hogy sem garázst, sem tárolót bérelni nem lehet... Pedig igény az lenne rá, szóval ezt figyelembe vehetné a beruházó, mert jelenleg kb a 80%-uk üresen áll éppen a magas vételáruk miatt. Havi 10-15 ezret még kiadna az ember egy beállóért, de egyösszegben 2 millió forintja a jelek szerint elég kevés embernek van egy 5x2-es betonplaccra.
Előzmény: 99es tároló (30)
99es tároló Creative Commons License 2009.11.02 0 0 30
Tisztelt Czebei Imre gondnok Úr!

Örülök, hogy van egy fórum a ráérős embereknek és még arra is volt ideje, hogy utána nézzen a fórum szó jelentésének, melyet általános 5dik osztályban vettünk. Sajnos én nem érek rá ennyire, inkább akkor figyeltem.
Természetesen a tárolóért nagyon szívesen fizetek bérleti díjat. Nem gondoltam, hogy a 178 üres tároló egyikének önkényes kisajátítása ekkora közfelháborodást okoz. Ezért kérem bocsásson meg nekem és 5-6 másik 16 órát dolgozó kollégámnak, hogy kikapcsolódásként munka után hetente egyszer-kétszer leülünk pókerezni, általában hajnal 1-től 6-ig, amikor is csúcsforgalom van és csak úgy esnek át rajtunk az emberek, pedig mi nem akarunk útban lenni.
Kérem adja meg nekem egy kompetens személy telefonszámát, akivel a tároló bérléséről tudok beszélni.
Személyes érzelmeit, unszimpátiáját a jövőben kérem, hogy velem beszélje meg. A továbbiakban várom az elérhetőséget, mellyel megoldódhat a tároló probléma.
Előre is köszönettel:

Nagy Lajos
A 4/10.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.30 0 0 29
Sajnos a hátsó kapu is elromlott!!!! De azért 4 napig jó volt!!!

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 28
Tisztelt lakók!
Van a házban egy bérlő aki jogtalanul elfoglalt egy tárolót (36-os tároló)a -1 szinten a 100-as garázshelynél.Ez a bérlő egy pókerasztalt tárol itt és éjszakánként hétvégeken,használják is.És még ehhez társul a kutyájuk(basset hound ) is aki sorozatosan ott hagyja nyomait.Persze mindezt jogtalanul,nem tulajdonosok(csak lakást bérelnek)nem fizetnek (tároló,garázs közös költséget),de használják a világítást(gondolom kitámasztják a kapcsolót hogy folyamatos legyen a fény a kártyához).Most felszólítást írtam a tároló ajtajára,hogy nov.2.-ig pakoljanak ki mert ha nem, hétfőn kirakom az udvarra a cuccot. A kutyaszart pedig legközelebb felviszem a lábtörlőjükre.

Sajnos a folyosók világítását nem csinálták meg (ígéretük ellenére)a mai napig,pedig megígérte az ENGEL hogy kijavítják a hibát,de hát a kapu is már csak ígéret (2 hónapja nem jó).

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.14 0 0 27
A B. lépcsőházban van valaki aki minden hirdetményt leszed a faliújságról!!!!
Ha örömet szerez magának akkor csak szedje le!!Mindennap teszek ki újat...
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.14 0 0 26
Tisztelt Lakók!!
Ma bedobáltam a levelesládákba a javított
DÍJBEKÉRŐKET ÉS AZ EGYENLEGÖSSZESÍTŐT.
Elnézést kérek a hibás lapokért amit pénteken osztottam ,az irodába rájöttek a hibára de mire szóltak nekem, már bedobáltam őket.
Tisztelettel Czebei Imre
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.11 0 0 25
A -1 szinten működik a garázskapu,távirányítóval is be lehet csukni!!!!
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.11 0 0 24
Kijavítják!!Én hajtom őket hogy minél előbb.Ígérem a jövő héten elkészül és rendeltetésszerűen működni fog

Tisztelt lakók! a ma kiosztott díjbekérők hibásak ezért kérem hogy ne fizessék be.Hétfőre a javított ,,kiadást" eljuttatom önökhöz.
Tisztelettel Czebei Imre
Előzmény: G6 (23)
G6 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 23
Lehet tudni, hogy mi a baj a világítással? Mert a lakókat az építtető többször is lerázta, hogy semmi gond nincs vele. Ezek szerint mégis. Vajon kijavítják a hibát?
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.10 0 0 22
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.10 0 0 21
Sajnos a világítással nagyobb a gond mint gondoltam,de várható hogy megérkeznek a villanyszerelők.(reméljük)
makso Creative Commons License 2009.09.09 0 0 20
Köszönöm G6!!!!
Gondolom ha aktuális még akkor megkeres a hölgy vagy bárki más!

Előzmény: G6 (18)
G6 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 19
Köszönjük szépen a közbenjárást!

A világítás problémája amúgy nehéz ügy, mert néha teljesen jó, néha meg érthetetlen okból kifolyólag nem kapcsol le, hanem égve marad. És nem is minden szinten csinálja ezt, szóval elég kiszámíthatatlan az egész. Korábban azzal volt a gond, hogy nem kapcsolt fel, így sötétben botorkálhattak a lakók a lifttől a lakásig, most meg inkább az a baj, hogy túl sokat ég. Mindenesetre valami nincs rendjén, az biztos.
Előzmény: Törölt nick (16)
G6 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 18
Szia makso!

Bedobom a kérdést a levelezőlistánkra, mert nemrég volt egy hölgy, aki említette, hogy kiadná a lakását, ami ráadásul pont olyan, mint amit kerestek.
Előzmény: makso (17)
makso Creative Commons License 2009.09.06 0 0 17
Tisztelt Lakók, Tulajdonosok, GondnokÚr!

Kiadó lakást keresünk párommal kb. 1 évre a Csillagkert Teraszházban!
A keresett lakás 2 szobás, 45-55nm nagyságú, bútorozatlan, teraszos, gépesített (sütőre lenne szükség csak).
Kérem ha tud valaki ilyen kiadó lakást az írjon ide a fórumra vagy küldjön egy mail-t a makso@externet.hu címre!
Segítségeteket előre is köszönöm!

makso
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.03 0 0 16
Tisztelt G6!

Köszönöm hogy szólt az éjszakai folyosó világításról,még senki nem jelezte.Ez azt hiszem könnyen javítható.A lift sajnos ilyen,de a napokban jönnek a lifteket karbantartani és megkérdezem hogy megoldható-e a probléma.A garázskapukkal .. is az a probléma hogy nem csukodnak vissza automatikusan (pedig ez a XXI.században már elvárható lenne).Sajnos az olcsóbb fajta vezérlőt építették be ami nem alkalmas az elvárt feladatra.(Lehet hogy a lifttel ugyanez a probléma!!)
Ígérem a világítás programját holnap ellenőrizni fogom
Előzmény: G6 (15)
G6 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 15
Tisztelt Gondnok Úr!

Örülök, hogy követi a fórumot :) Én nyitottam ezt a topikot még tavaly, akkor azt gondoltam, hogy itt fogjuk tudni megbeszélni a házzal kapcsolatos kérdéseket, de időközben létrejött ezzel párhuzamosan egy levelezőlista, ami népszerűbbé vált a lakók körében. A zárt fórumnak számos előnye van, többek között az, hogy azt valóban csak az ottlakók tudják olvasni, így illetéktelenek kezébe nem kerülnek olyan információk, amik nem rájuk tartoznak (pl ház anyagi helyzete, biztonsági kérdések, stb). Szerintem a kapu zárásával kapcsolatos problémákat sem itt kellene megbeszélni, mert boldog-boldogtalan elolvashatja, és akár vissza is élhet az itt elhangzottakkal. Annyi értelme van azért ennek a fórumnak, hogy a társasház iránt érdeklődők, vagy lakást vásárolni szándékozóknak információkkal tudunk szolgálni (mint ahogy ez már többször meg is történt, kaptam e-maileket olyanoktól, akik itt olvastak a Csillagkertről).

De hogy a házzal kapcsolatban is írjak egy kicsit: épp most merült fel a levelezőlistán az a dolog, hogy a lépcsőházi dupla lift miért egymástól függetlenül működik, miért nem tudták úgy megoldani a programozásukat, hogy a hívógomb megnyomására mindig a szabad, vagy az adott szinthez legközelebbi lift jöjjön oda? Ez főleg az emeleteken probléma, ahol még a lift tartózkodási helyét mutató kijelző sincs, szóval fogalma sincs a lakónak a kettő közül melyik liftet hívja. Jobbhíján megnyomja mindkét hívógombot, aztán amelyik hamarabb jön oda, azzal megy el... De ez így nem teljesen normális. Ezzel kapcsolatban nem lehetne valami megoldást kitalálni?

A másik, ami már gyakorlatilag beköltözés óta probléma, a lépcsőházi és folyosói világítás teljesen kiszámíthatatlan működése. Miért van pl az, hogy ha éjjel egykor kinézek a kukucskálón, ég az összes folyosói lámpa, holott órák óta nem volt semmilyen mozgás a környéken? Nagyon sokat tudnak dobni a közös villanyszámlán az ilyen fölösleges többórás világítások. Ezzel sem ártana valamit kezdeni, mert a beruházó fele már többször jelezték a lakók, de nem igazán történt semmi előrelépés.

Nem tudom ezek mennyire tartoznak a Gondnok úr hatáskörébe, de ha már szóbajött, hogy miért nem ide írjuk meg a gondjainkat, akkor íme most hirtelen két apróság.

De alapvetően szerencsére nincs túl sok gond, főleg mostanában, hogy a közösköltség és vízfizetés ügye is megoldódni látszik. Nem tudom konkrétan milyen "rémhíreket" hallott a Gondnok úr, amik valótlanok és a levelezőlistán keringenek, ez engem is érdekelne...
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.02 0 0 14
Ma beszélgettem egy nagyon szimpatikus lakóval..Meg kérdeztem tőle hogy miért nem a fórumot használják a kedves lakók a zárt levelezés helyett??Erre Ő azt válaszolta hogy azaz igazi fórum.Szerintem pedig nem.Utána is néztem íme az igazság:
*******************************************************
Az ókori Rómában és a birodalom nagyobb városaiban a forum (nyílt tér), a piactér volt a közélet, a politikai élet színtere.
Átvitt értelemben: a közélet, a nagy nyilvánosság, a közvélemény.
*******************************************************************
A garázskapuval kapcsolatban csak annyit szeretnék elmondani hogy a liftben ki van ragasztva hogyan kell használni a kapukat biztonságosan.Ennek ellenére ma 4 kedves gépkocsivezető elfelejtette vissza zárni a kaput.Napközben még elmegy az ilyen hanyagság,de mi van ha éjszaka történik mindez???
Ha nem megfelelően használják a kaput akkor bárki bármikor bejöhet a házba!!!Egyik lakó tanácsát megfogadva ezentúl felírom a hanyag gépkocsivezetők rendszámát és közszemlére tesszük,akár videóval bizonyítva..
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.31 0 0 13
Tisztelt lakók!
Ha itt leveleznének akkor talán tudnék néhány esetben segíteni és tanácsot adni.A levelező oldalon amit önök használnak egymás közt szerintem sok rémhír terjed, és csak találgatnak senkitől nem kapnak helyes választ.
szép napokat mindenkinek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!