Keresés

Részletes keresés

gyuri860213 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 759

Jót sírtam a bunkóságodon....

Előzmény: Merlot (758)
Merlot Creative Commons License 2013.08.23 0 0 758

Jót röhögtem a "tájékozottságodon."

A multiscwitch olyan eszköz, amivel egy vagy több jelforrásról több készülékhez elvezethető a jel.

A jelforrás lehet műholdas parabola LNB-je és földi digitális TV antennajele.

Ha tehát ennek az eszköznek a T (Terrestial) bemenetére csatlakoztatsz egy antennát, akkor pl. a 4 vagy 8 kimeneten ott lesz annak a jele.

Esetedben arról lehet szó, hogy olyan jó jelerősségű/minőségű jelet biztosít a vételi helyeden egy darab drót is, amivel nézhetted a 4 közszolgálatit.

De ez a hipotézis azért kevésbé valószínű.

Szerintem a te parabola antennád a Eutelsat 9 -es műholdra van állítva, ahol a Hello HD (még) sugározza a 4 közszolgálati jelét. Ezért nem látod az RTL-t és a TV2-t, nem azért amit te itt írtál. Ez a csomag ugyanis nem tartalmazza a két kereskedelmi adó műsorát.

Tehát szó sincs itt a Mindig Tv vételéről. :)))

Előzmény: gyuri860213 (755)
gyuri860213 Creative Commons License 2013.08.23 0 0 757

Nincs parabolához (digitv, upc stb) boxom, van egy switch a parabolához, onnan jön egy koax. az van bedugva a tv-be és ezzel tudom fogni a földfelszíni analóg adásokat, nincs előfizetésem, nuku. Megkaptam a mindigtv boxot, rádugtam a boxra a parabola koax kábelés és működnek a Mindigtv csatornái. Igen azok mert a M1hd, m2hd, dunahd és duna world csatornák vannak amik ugye a mindigtv csatornái, az analógon más fogható.

Nem értettem a dolgot hogy lehetsége parabolával dvb-t jelet fogni, de ezen az oldalon leírják:

Közösségi műholdas rendszerek bekezdés.
http://antenna.shp.hu/hpc/web.php?a=antenna&o=YvPD0t_vRB

Nekem egy ilyen switch van a parabolához, ez a titok amit nem tudtam.

Előzmény: Doky586 (756)
Doky586 Creative Commons License 2013.08.23 0 0 756

"Egyelőre parabolával nézem a földfelszíni csatornákat. De már kihozták a MindigTv box-ot"

Ennél zagyvább dolgot rég nem olvastam itt. Kevered a szezont a fazonnal.

Előzmény: gyuri860213 (754)
gyuri860213 Creative Commons License 2013.08.23 0 0 755

Megvan van a válasz:

Közösségi műhöldas rendszerek bekezdés.

http://antenna.shp.hu/hpc/web.php?a=antenna&o=YvPD0t_vRB

A parabolához van egy multiswitch nevezetű kütyü ami alkalmas a dvb-t adások vételére.

gyuri860213 Creative Commons License 2013.08.23 0 0 754

Sziasztok.

Kétségeim támadtak. Egyelőre parabolával nézem a földfelszíni csatornákat. De már kihozták a MindigTv box-ot , antennával együtt. Rákötöttem a boxot a tv-re, de a box egyelőre még mindig csak a parablával van összekötve mégis működnek a Mindigtv-s csatornák. M1hd, m2hd, duna hd, duna world. rtl és tv2 még nincs mert itt október 31-el lesz lakapcsolás. A boxxal fogott csatornák nem ugyan azok mintha csak parabolával használnám, a csatornák neve is más ugyebár. A kérdésem hogy foghatom parabolával a mindigtv csatornákat?! A kérdés hogy ez október 31 után is menni fog? tudom hogy akkor a földfelszíni sugárzás szűnik meg, de akkor is!?

ottofon Creative Commons License 2013.08.22 0 0 753

Ez klassz, csak nekem kártyás kellene. Unom cipelni a beltérimet a lakásom és a hétvégi házam között. Elég lenne csak a kártyámat, ezért keresek egy új dekodert, mert az Alcor 2800 nem igazán tetszik...

Előzmény: V.Gy. (752)
V.Gy. Creative Commons License 2013.08.21 0 0 752

Tudja valaki hogy az idióta tervezők miért hátulra tgeszik az USB-t szinte az összed dekoderen?

Ez mekkora ökörség már...! Gondolom úgy voltak vele, az ember felvenni-megállítani használ pendrive-ot, azt meg elég bedugni és ott felejteni. Ja, hogy médialejátszást is tud? Sebaj. :-)

Nekem DPS HD 60 beltérim van, annak az elején van az USB, eszembe se jutott soha, hogy hátulra is kerülhetett volna. Mert értelmetlen. Ennyi erővel az USB-s DVD-ken is kerülhetne hátulra.

Előzmény: ottofon (748)
sakac Creative Commons License 2013.08.21 0 0 751

Eladási marketing... elől milyen dizájnos.

Előzmény: ottofon (750)
ottofon Creative Commons License 2013.08.21 0 0 750

Igen olvastam ilyen kifogást. És a kártya mellett a becsukható ajtó mögött miért nem fér el? Mennyivel macerásabb már a hátuljába bedugdosni??? Mindenesetre baromság hogy elcsúfítja. Ez nem egy dísz hanem használati tárgy, és nehogy már az ergonómia legyen fontosabb a funkcionalitásnál. 

Előzmény: sakac (749)
sakac Creative Commons License 2013.08.21 0 0 749

Ne csúfítsa az elejét...

Egy Alcornál láttam olyant hogy, oldalt volt a csatlakozó.

Előzmény: ottofon (748)
ottofon Creative Commons License 2013.08.20 0 0 748

Tudja valaki hogy az idióta tervezők miért hátulra tgeszik az USB-t szinte az összed dekoderen? B@szott kellemetlen görcsölni ha be akarok dugni egy pendrive-t. Most egy toldó kábelt tettem be, az mindig ott lóg a dekoder mellett, mit mondjak, gusztusos látvány. Már gondolkodtam hogy a lenyíló ajtó mögé beépítek egy usb aljzatot. Véleményetek?

ottofon Creative Commons License 2013.08.19 0 0 747

Bakker, nem dicsekvés volt! Amúgy Gödöllő mellett van a ház. Az volt a hozzászólás lényege hogy nem a jelerősség az oka az RTL és TV2 kimaradásának. A Testvérem pont tegnap kötött be egy beltérit és ugyanazt tapasztalta. Neki se volt RTL és TV2, sőt neki ki is írta hogy "kódolt adás". És komoly tetőantennája van, full jelszint. Na erre varjatok gombot.

Előzmény: Doky586 (745)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.19 0 0 746

Sziasztok,

segítséget kérek Töletek. 

Van egy TRIAX 343-s antennám, de valahogy mindig elmegy a kép, "nincs jel"-et ír ki a beltéri egység.

Tehát, mintha kevés lenne a jelerősség. Azért vettem ezt a tipust, mert a boltban (MediaMarkt) azt mondták,

hogy ez a legjobb.

Tihanyban van a lakás, onnan Siófokot állítottam be, ezt ajánlja a MindigTV oldala is. 

Kérdés, hogy fémcsövön van az antenna, az zavaró lehet-e? Valaki azt mondta, hogy vagy szigeteljem le a felfogatást, vagy tegyem fa póznára, pl. seprűnyélre.

Valami ötletet mondjatok arra, hogy kapok erősebb jelet, pl erősítővel, vagy átszereléssel, vagy más antenna tipust nézzek?

Üdv Károly

Doky586 Creative Commons License 2013.08.19 0 0 745

Könnyű dicsekedni hogy a te hétvégi házad a Svábhegyen van az adótorony mellett...

...de van aki távol lakik mindentől, ahol nincs térerő, a szobaantennával legfeljebb a tyúkokat terelheti, másra nem jó..

A kijelzett jelszint is készülékenként más és más, nem lineáris (ami az egyiken 95% az a másikon 60% stb).

Előzmény: ottofon (744)
ottofon Creative Commons License 2013.08.19 0 0 744

Nekem a hétvégi házamban egy 600 Ft-os szobaantenna van, 67% jelszint, 73% jelminőség és minden adás tökéletes! A HD is, RTL is. Amúgy a TESCO-ban láttam egy jó erősítős antennát 5000 Ft alatt. Igaz az beltéri.

Előzmény: Doky586 (742)
sakac Creative Commons License 2013.08.17 0 0 743

Szóval a régi lepke antennát dobd ki a felső csatornákon gyalázatosan viselkedik.

Euronicsban 5e Ft ehy normálisabb antenna, koax-n se spórolj.

Előzmény: agesz75 (739)
Doky586 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 742

Szerintem a 88% elég gyenge jelre utal. Szerintem nagyobb antenna kellene, de a többiek még ráolvasnak valamit.

Előzmény: agesz75 (741)
agesz75 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 741
Üdv.Igen az rendben van.Jel is oké és a két kereskedelmi adón kívül a többi is remek.
Előzmény: Doky586 (740)
Doky586 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 740

Ellenőrizted a lefedettséget ?? 

Előzmény: agesz75 (739)
agesz75 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 739
Hello mindenkinek.Abban szeretnék segítséget kérni,hogy az átállás után a boxon keresztül gyönyörűen jön az ingyenes csatorna,a jelerősség is 88%,de az Rtl-nek és a Tv2-nek még a legcsekélyebb jele sem látszik.Bárhova forgatom az antennát.Régi lepke antennáról van szó.Előre is köszönöm.
ottofon Creative Commons License 2013.08.10 0 0 738

Tud valaki olyan kártyás set topboxot aminek a mélysége kevesebb mint 12 cm? Alcor 2800-asom van, az pont 12 cm. Sajna a hely ahova el kell férjen 13 cm mély, és a kábelnek, antenna csatinak is el kéne férnie hátul. 90 fokos HDMI kábel 2 cm-t igényel. Előre is köszi.

V.Gy. Creative Commons License 2013.08.07 0 0 737

Ebben majd az lesz az idegesítő, hogy ha nem nyúlok hozzá, akkor 3 óra múlva kikapcsol. Állítólag ez uniós előírás. Lehet benne valami, mert az új HD-s Digi műholdas beltérim is ezt csinálja. A Pelso egyik menüpontjában állítólag ezt ki lehetne kapcsolni, de az eladó szerint ez nem működik benne, kipróbálta (én még nem). Nem tudom erre (és a Digi műholdas beltéri hasonló tulajdonságára) van-e megoldás.

És ha aktív a tévéző? Úgy értem, ha kapcsolgat a távkapcsolóval? Akkor is szigorúan 3 órával a bekapcsolás után kikapcsolnak? Vagy mindig az utolsó nézői aktivitás után három órával? Mert ha aktivitás esetén szépen tolódik a kikapcsolás, akkor lehet rá - igaz, "barkács" - megoldás.

Előzmény: holloo (724)
Ati_66 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 736

A helyi TV-k is átállnak, csak náluk valószínű a végleges 2014-es dátum a határidő.

Pályázhattak támogatásra.

Előzmény: Doky586 (735)
Doky586 Creative Commons License 2013.08.01 0 0 735

Tegnap ugyan valóban lehúzták a tvcsatornák jelét az adókról, de azóta is sugároznak (van mind hang mind képvivő) folyamatosan egy állóképet. Remélhetőleg a lekapcsolás is megtörténik mostanság.

A Főnix TV viszont megmaradt analóg sugárzáson...

Előzmény: nézek (734)
nézek Creative Commons License 2013.07.31 0 0 734

Dél után lekapcsolják az ország nagy részén a hagyományos  TV sugárzást. Kiváncsi vagyok, lesz-e olyan, aki ekkor értesül az átállásról?

sakac Creative Commons License 2013.07.29 0 0 733

Túlbonyolítod a kérdést.

Adva van egy stepbox kijön rajta alapesetben scarton a videó és hangjel.

De a box javarésze már dvi jelet is kiad ha kéred. Miért kellene újra kódolni?

Előzmény: tibor200 (732)
tibor200 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 732

Köszi akkor ezek szerint egy set top boxot kell vennem ami az mpeg4 jelét analóggá alakítja,hogy aztán a tv azt venni tudja- és akkor a tv azt a jelét újból digitalizálja?? . Vagy ha van a esetleg dvi kimenetele a akkor digitális jel fog menni a set top boxból a tv be és kimarad egy átalakítási folyamat /ami ugye mint átalakítási folyamat általában veszteségtel jár?? Jòl értem vajon?

Előzmény: sakac (730)
nicko Creative Commons License 2013.07.29 0 0 731

Szobaantennával csak az adó közvetlen közelében lesz megfelelő a vétel.

kivittem a telekre (Bp. XVII. Rákoshegy)a tuneres samsung P2470HD monitort meg egy noname erősítős szoba antennát, ami már vagy 6-7 éves is lehet, nézni a F1 hétvégét.

80% jel erősség 0 bithiba mellett tökéletesen jött minden ingyenes csatorna pedig egy nagy fenyőfa és az épület mellett, teljes takarásban volt az árnyékban felállítva a cucc.

Előzmény: Fényhang (726)
sakac Creative Commons License 2013.07.29 0 0 730

"ELőtte az automata hangoló végigfutott meg is találta a csatornákat de teljesen fekete a kép. Az analóg 3 csatorna az jön"

Thomson 40E91NF32

Compatible TNT SD MPEG2

Egyértelmű hogy az mpg4-t nem tudja!

Előzmény: tibor200 (729)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!