Mindenről,amit tudni érdemes,lehet a Magyar őshonos állatokról...és Mindenkinek,aki tapasztalatokat cserélne,vagy akik szeretnének tartani ilyen állatokat.
,-)) ..Szeplős és kicsit nagyobb a markodban, mint a tyúk... ööő..pulyka mami tójta ! :-)) Örülj neki ilyen korán (Húsvét elött ez nagy kincs) . Nem kapkodnám el azért a keltetést még.
,-)) Ahol egy szándék ?...Ott lesz megoldás is. Mivel nem vagy publikus,... és én sem... így majd jelentkezik aki igen, és tovább küldi a részedre. Pl. egy megoldás ez is. :-)) Várjunk egy picit és az idő a legjobb gyógymód. Üdv.
Szeretnék küldeni részetekre egy kis indián fekete kukorica vetőmagot. Szabad elvirágzásu, tehát vissza ültetthető. (Chicha Morada) A köznyelvben ('Inka Coola') roppant egészséges alki mentes ital, készíthető belölle.
Valamivel kisebb csöveket hozott nekem, mint pl. a vörös lófogu fajták,de tényleg minden permetezés mentességet kibírt. :-))
Sajnos a hirdetésekben még szemenként árulják ezrekért...hmm ??, holott osztogatni kéne véleményem szerint ,akár az Úr vacsorát !
Bárkinek itt,adok bőségesen minden ellenszolgáltatás nélkül szívesen. csak szólni kell majd, hiszen jó időben vagyunk még. ,-))
Nagyon sok sikert kívánok a kezdéshez és a babázáshoz is !! :-)) Szív. üdv.
Anna baba érkezése adta meg az indíttatást ,hogy indítsunk gazdaságot...itthon leszünk mindketten Annával...van elég földünk zöldségtermesztéshez...legelő is...péntek délelőtt hozták az új öntöző berendezést...szivattyút,csatlakozókat,szórókat...jövőhéten jönnek remélhetőleg trágyát szórni,szántani...
7500 m2 vetünk be...zömében cukkinit...azt el tudjuk helyben adni...előre szerződött összegért...azzal lehet kicsit előre számolni...a többi pedig konyhakerti növényekkel lesz...lehetőleg vegyszerek mellőzésével...eddig is madárbarát volt a tanya telek környéke...úgy is rendeztük eddig is...
Szóval a baba miatt van egy kicsit több önbizalmunk,meg reményünk is a jövőt illetően! :)
"Aki egy kicsit jártas a mesék világában , az tudja, hogy jó anyák nem nagyon vannak a mesékben . Vagy már régen meghaltak, vagy rögtön a mese elején meghalnak, de azért a túlvilágról is segítik gyermeküket . Az apák viszont mindig ott vannak a gyerekek mellett, gondoskodnak róluk , ügyelnek arra , hogy meglegyen a hozományuk, segítenek megfelelő párt találni, mindig igyekeznek igazságosan dönteni . Az apa a mesében a tartás, a bizalom és biztonság hordozója, a törvény és kötelesség szimbóluma. A mesebeli apák felelősséget vállalnak nemcsak a kinti, de a "benti" birodalmakért is .
A való világ gyakorlata sajnos azt mutatja, hogy az "igazi" apák nem értik vagy nem akarják érteni a fenti értékek jelentőségét sem a saját, sem gyermekük életében. Amióta megszűnt a nagycsalád intézménye és minden generáció különél(het), elszakadt egy nagyon fontos családi láncszem, mégpedig a nagyszülő és unoka között. A nagyszülők nagyon sok olyan tudást, bölcsességet adtak az unokáknak, amit még ők is a szüleiktől , nagyszüleiktől kaptak és ezáltal biztonságban voltak a kis gyermeki világukban , ettől volt erejük küzdeni a kihívásokkal és elhitték , hogy mindenre képesek az életben .
A hirtelen jött szabadság aztán átcsapott szabadosságba és az igazán fontos dolgok háttérbe szorultak ; a szülők rohannak, kora reggeltől késő estig dolgoznak , szolgálják az anyagi világot. A gyerekek pedig vagy a TV , vagy a számítógép társaságában töltik a szabadidejüket és inkább energiát vesztenek, mint kapnak . Azt pedig mindenki ismeri a meséből , hogy erő nélkül nem lehet legyőzni a sárkányt. A sárkány legyőzésének titka pedig ott van minden népmesében, csak el kell olvasni.
A népmesék hősei sem másoktól várják a megoldást , maguk néznek szembe a veszélyekkel : ha hallgatnak a szívükre és használják az eszüket , bármilyen nehézséget képesek legyőzni ."
" négy gyermekünkből csak az egyik legyél te illatos , sűrű haj nőjön a fejére kócosan , mezítláb üljön fűbe , kőre színes ruhái legyenek s' fehér bőre ha játszótársai arcát hóba mossák fagyjon rá a józan , csillogó okosság ha tervei közül nem sikerül egy sem csukja be a szemét s hangosan nevessen négy gyermekünkből csak az egyik legyek én várjon sokat csöndben , sötétben, feketén és feszüljön meg , hogy el tudja oldani sapkája legyen és megkötött dolgai ha értelmét veszti néha egy ... egy szónak gondolja magát újragondolhatónak s ismerje az embert a csontokon , vázon és beszéljen róla , de ne magyarázzon mind a kettőnk legyen a harmadik gyermek hisz folyton a harmadik gyermekek nyernek egyszerű mosolya , egyszerű cipője egyszerűen ne érjen haza időre titkos kis álmait védje vastag paplan ő mondja el azt , ami elmondhatatlan ő mondja el azt , mit régen tudni kéne rá hallgatunk majd s ő hallgat a szívére a negyedik gyermekünk legyen furcsa , más hogy az amit elhiszünk, élünk, megcsalás minden mi bennünk bűn, mocsok , istenverő egyetlen lélekben , benne jöjjön elő legyen céltalan, lusta, trágár és pimasz ne érdekelje , csak üldözze az igaz féljünk, hogy belőle kitudjami válhat és szeressük őt úgy , mint a másik hármat " Ha jól tudom Budai Zolka verse.. csodálatos !
:-)) valóban kimondhatattlan áldott és jó érzés öregapjának lenni a kisunokának. Remélem megélhetem még jó egynéhányszor. ,-)) Most majd a fiúkon lesz a sor. :-)) Szív. üdv.
Tündér csepp baba. Gratulálok és én is minden jót kivánok Nektek! Hogy milyen 3 an élni? Hát majd megtudod ))) jó az biztos. Majd ha fogod az öledbe vagy majd totyog utánad mikor mész az állataidat nézegetni és elfog egy jó érzés hogy van kinek csinálnod amit csinálsz. A gyerek egy csoda majd meglátod. Üdv
Nem tudom még pontosan meghatározni az érzelmeimet...örülök,boldog vagyok,de nem tudom elképzelni,milyen lesz hárman élni mostantól...itthon várom őket,készülök...takarítok...rendezkedek...
Nagyon friss az élmény alighogy születtem Anyukám s' apukám írjatok helyettem Ne sokat ,csak annyit eggyel több a létszám Hogyha szeretni kell számítsatok énrám Azért ,mertszerettek jöttem a világra Lettem új fénycsillag szülők boldogsága Szeressetek mindíg ilyen szeretettel A kincsetek vagyok pici kincs, de ember..
:-)) Ez jó és szép tanács ! Nálunk is négy közös van,...+ 1 unoka. xDD... :-)) Minden óra így már értékes és gyönyörű. Én ezt így élem meg, ma már. üdv.
Szép!! hogy ennyi türelmük volt!! :) a 30- valahànyat màr én is megértem!! igaz nekem szorzoszàm is kell hozzà!! s az 5 éves kori baràtnöm, màr le is hagyott 1-el... :) ;)
Egy nagyon 'érdekes' adatot szeretnék elmondani: Bár csak "kismiskának" számítok a 30-akár hány házassági évemmel,de bevallom csodálattal szereztem tudomást arrol, hogy Sír Temulji Narriman és a felesége.. Lédy Narriman 86 évig voltak igazi házasok, ezzel ők így a világrekorderek,szerintem. :-)))...Mindketten 5 évesek voltak hajdanán , amikor összeházasodtak . :-)) Szerintem szép történet ez is, ne adjuk fel ! xDDD. üdv.
Köszönöm! Èrdekes ezt a történetet még nem olvastam!! :) de mindig tanul az ember...
" 1848 - ban Petőfi erre a napra verset írt . Eredetileg úgy kezdte "Rajta magyar , hí a haza". Azt mondták neki : - ez nincs így jól. - A magyar csak úgy tud elindulni, ha talpra áll. Áthúzta a "rajta" szót és odaírta : "Talpra". "alpra magyar". S',... a nemzet talpra állt . "
Kedves Topik társaim, áldott és békés napot kivánok mindanyiotoknak.
"...117 -éve ...ezt a napot mi magyarok tettük ünneppé . Nem örököltük , nem kaptuk , hanem teremtettük . Teljesen és tökéletesen a miénk . Akkor is a miénk volt , amikor el akarták tőlünk venni . Nem adtuk . Sem pecsovics kormányoknak , sem az oroszok bábjainak.
Nem adtuk , mert a mi ünnepünk az a mi szabadságunk. Amíg lesz magyar, addig lesz március 15-e. Amíg lesz március 15-e, addig lesz magyar szabadság.
1848 - ban Petőfi erre a napra verset írt . Eredetileg úgy kezdte "Rajta magyar , hí a haza". Azt mondták neki : - ez nincs így jól. - A magyar csak úgy tud elindulni, ha talpra áll. Áthúzta a "rajta" szót és odaírta : "Talpra". "alpra magyar". S',... a nemzet talpra állt .
Március 15-e nem csak ünnep. Március 15 - e olyan nap, amit szeretünk .
Szeretjük március 15-ét , mert egyet jelent nekünk a szabadsággal . Amikor 1849-ben Szemere Bertalan megalakította kormányát , azt mondta : ".. - kormányom iránya demokráciai , respublicai és forradalmi ".
- Szeretjük, mert számunkra vonzó normákat teremtett . 1848 /49 jogokat, méltóságot és szabadságot adott . Az országnak függetlenséget , a népnek felelős kormányt , közteherviselést és sajtószabadságot . parasztoknak jobbágyfelszabadítást , – igaz későn – a nemzetiségeknek törvényt . Mérce és minta (!) ...született. Ez volt az akkori liberális áttörés .
Szeretjük, mert nemzeti színt teremtett. A pirosat , a fehéret , a zöldet . Azt ,... ami számunkra azóta is a magyarságot jelképezi . Akkor még tudták , hogy a színek mit jelentenek : a piros az erő , a fehér a hűség , a zöld a remény. Erő-hűség-remény... ezt választotta a magyarság saját eszményének . "