Keresés

Részletes keresés

55judit Creative Commons License 2014.12.28 0 0 266

Szia!

 

Én itt vettem az 5 tálcás fehéret tavasszal:

http://juicers.hu/category/termekek/aszalo-keszulekek/amerikai-excalibur-5-es-9-talcas-aszalok/

 

Nagyon elégedett vagyok vele. Gyümölcsöt, zöldségeket, gyógynövényeket aszaltam eddig benne, készítettem gyümölcs lapot, és különleges édességet is magvakból -- aszalt gyümölcsökből. nagyon ki lehet használni.

Előzmény: Csincsilla75 (264)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.27 0 0 265

Meg kell nézni a tuéajdonságokat és az árát. Számomra fontos szempont az állítható hőfok, állítható működési idő, a min. 5 db magas tálca (szilva és felezett füge bele kell férjen). Ha mindez elfogadható áron van, akkor jó.

Nem egy komplikált szerkezet, nekem még a régi is megy, csak a tálcák töredeznek, elöregedett a műanyag.

Előzmény: Csincsilla75 (264)
Csincsilla75 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 264

Sziasztok! Szeretnék venni egy aszalógépet de tanácstalan vagyok. A neten találtam 3 félét : Zelmer, Sencor és Gorenje. Melyiket érdemes megvenni szerintetek? Vagy inkább A Média M.- ban nézzek szét? Köszönöm !

leveste Creative Commons License 2014.10.07 0 0 263
Sajna már máshol eladtam.
Az elérhetőségem a nevemre kattintva előjön.
Előzmény: bublagyula (262)
bublagyula Creative Commons License 2014.09.10 0 0 262

Üdv, engem érdekelne.

 

Kérnék egy elérhetőséget.

 

Köszönettel

Előzmény: leveste (253)
leveste Creative Commons License 2014.09.07 0 0 261
A magasabb hőmérsékletű inkább karamellre hajaz,
az alacsonyabb savanykásabb, szilvásabb.
Előzmény: Törölt nick (260)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.06 0 0 260

:) Akkor lesz penészes, ha nem teljesen kiszárítva teszi el. Szóval az időt rá kell szánni, akármilyen is a hőfok, a szilva állaga dönti el, hogy készen van-e.

Melyik volt finomabb, az alacsony hőfokos vagy a magas?

Előzmény: leveste (259)
leveste Creative Commons License 2014.09.06 0 0 259
Ez így van. Aszaltam szilvát két gépben is. A gyári, Sencor 70 C°ra is felmegy.
A házi készítésű gép 40° fölé nem megy, de kb tripla idő, mire kész az aszalvány.
Egészen más az íze. :-)
De penészes nem lesz!
Előzmény: Törölt nick (258)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.05 0 0 258

Alacsony hőfokon nem tudod rövid ideig aszalni, mert nem készül el. Megromlik, megpenészedik. Az idő a hőfokkal fordítottan arányos.

A c-vitaminnak szerintem aszalásnál annyi... más egyéb hasznos anyagok maradnak, de ha c vitaminra vágysz, egyél friss gyümölcsöt.

Előzmény: fürj999 (257)
fürj999 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 257

Szia

Azért kell alacsony hőfokon és rövid ideig aszalni, mert a vitamin ( C) károsodik 40 fok felett. 

Előzmény: Leria (251)
leveste Creative Commons License 2014.09.02 0 0 256

A nagy méretű, ipari gépekben hogyan működik a "fáradt" levegő kezelése?

Hőcserélőn keresztül kiengedik a rendszerből,

vagy a gépben vonják ki a párát és ugyanazt a levegőt cirkuláltatják?

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.01 0 0 255

Nekem most a szilva kb 36 órája folyamatosan megy. Már szedtem ki belőle egy üvegnyi készet, összébbraktam és két tálcát kiürítettem, ahová friss szilva került. Az csak a két felső lehet, mert azt tapasztaltam, hogy ha alul van az új, átgőzöli a már majdnem kész régebbieket.

Előzmény: Leria (254)
Leria Creative Commons License 2014.08.30 0 0 254

Köszönöm az ötleteket! Nos, a goji 3 órája aszalódik a gépben, de még semmi sem történt :-) Kíváncsi leszek, hogy 6, 9, netán 24 óra lesz belőle ;-) De annyira rossz az idő, a szabadban nem tudom aszalni.

Előzmény: Törölt nick (252)
leveste Creative Commons License 2014.08.30 0 0 253

Sziasztok Aszalásbarátok!

Hátha valakit érdekel:

Eladnám házi készítésű aszalómat.

8 gyalult fenyő keret, 50*50*6 cm.

Tűzött, fehér műanyag háló.

Stabil 40-42 C˙-ra beállított fűtés.

Bimetál érzékelő, szilárdtest relé, a vezérlés 12 V-ról megy.

Halk, 12 V-os ventilátor.

2 alkalommal használtam.

 

Ára 28 eFt

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.29 0 0 252

Semmi tapasztalat goji bogyóval. De az adott idők sose irányadók, a lényeg az aszalt termék állaga. NE legyen törékeny csontszáraz, de ne lgyen puha sem.  HA fölös nedvesség marad benne, megpenészedik. Szóval tapogatni kell az anyagot, és kitapasztalni, mikor jó.

Én már évek óta csinálom, most mégis szem előtt tarom az aszaltszilvás üvegeket, hogy nponta tudjam ellenőrizni, nem penészes-e. 

Aki biztosra akar menni és van helye, az aszalt gyümölcsöt fagyasztóban tárolja.

Előzmény: Leria (251)
Leria Creative Commons License 2014.08.29 0 0 251

Goji bogyót szeretnék aszalni. Magyar nyelvű honlapon nem igazán találtam információt. Német honlapok szerint 3 óráig kell aszalni kb. 40 fokon - ennél több ott sem derült ki. Vajon a hőfokszabályozó nélküli aszalóban jó lesz? (Merthogy ez 40 foknál magasabban aszal, ha jól tudom.) Előtte le kell forrázni? Mire kellene odafigyelnem? Van valakinek tapasztalata? Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.27 0 0 250

Nem gondolnám. A fagyasztás roncsolja a szerkezetét, minden gyümölcs többé.kevésbé plöttyedt lesz kiolvadás után. Lekvárnak jó, én is szoktam ezzel játszani, bár kicsi a helyem a fagyasztóban.

Előzmény: Jbori (249)
Jbori Creative Commons License 2014.07.27 0 0 249

Talán megér egy próbát fagyottból aszalni?

Előzmény: Jbori (248)
Jbori Creative Commons License 2014.07.27 0 0 248

Köszi a biztatást, használni fogom én is hogy van természetes hő. Rengeteg szilva fog érni, és van Lucullus paradicsomom direkte aszalásra. Télen és tavasszal még nincs olyan sok munka, és van lelkesedés. Lekvárfőzéshez el tudom tenni fagyasztóba a gyümölcsöket ráérő ideig, de aszaláshoz valószínű használhatatlan fagyott gyümölcs, pedig télen jól jönne egy kis meleg a sütőből, és nyarat idéző gyümölcsillat.

Előzmény: Törölt nick (247)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.25 0 0 247

Az a jó, én ilyenkor kiteszem a napra tepsiben, szúnyoghálóval takarva. Nem fogyaszt energiát. A napok óta aszalt meggyet ma kitettem befejezésként egész napra, egy fél maréknyi kivátelével el is készült. És kitettem az első néhány felezett paradicsomot is. Azt edddig mindig napon készítettem, az idén sajnos későn kezdtek érni a paradicsomjaim.

Előzmény: Jbori (246)
Jbori Creative Commons License 2014.07.25 0 0 246

Szerintem ilyenkor túl meleg van ahhoz hogy legyen kedve az embernek aszaláshoz :)

Előzmény: Jbori (245)
Jbori Creative Commons License 2014.07.17 0 0 245

Aszaltam meggyet és szilvát, jó savanyú mindkettő. Egyelőre sütőben próbáltam, sok meló, kevés eredmény. Sok szilva lesz, aszalva egészséges, csak kell egy kis lelkesedés.

Előzmény: alfi13 (233)
alfi13 Creative Commons License 2014.07.10 0 0 244

A penészesedés oka szerintem a magas páratartalom. Az aszaló nem elég szellős, vagy esős időben is bent volt az aszalóban az aszalvány. Egyébként én is jártam úgy hogy a kemencébe 3 napig bent hagyott aszalványok megpenészesedtek. A kemencém kint van a szőlőhegyen és esett az eső nem tudtam kimenni.

Előzmény: erzsébet123 (243)
erzsébet123 Creative Commons License 2014.07.10 0 0 243

Nap kollektoros aszalóban, meg penészledett a sárgabarack. mi lehet az oka?

 

Előzmény: alfi13 (231)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.25 0 0 242

Cseresznyét aszalok napon. Majd a befejezést gépben csinálom. Sajnos addig hagytuk érni, hogy az utolja már mind meg van csipkedve, nem tudok több épet leszedni róla. Pedig gondoltam, kipróbálom milyen aszalva, és majd ha jó, akkor csinálok többet.

balintos66 Creative Commons License 2014.05.18 0 0 241

Sziasztok!

Füstölőben lehet aszalni?

 

Jbori Creative Commons License 2014.03.16 0 0 240

Még támadt egy ötletem, hogy nálam a faházban nyáron biztos van 50-60 fok meleg, használhatom aszalásra ha beüzemelek egy ventilátort /ezt most két ll-el írtam volna, de hogy a csudába, az unokám bekapcsolta a helyesírás javítót :)/ Vasszövet hálót is veszek majd, jó ötlet, köszönöm. Csináltam kábeldob lapkarikájából negyedíves polcot, azt jól be tudom üzemelni aszalásra.

Előzmény: alfi13 (239)
alfi13 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 239

A hőlégfúvót megróbálom, nem hangzik rosszul a karamellizálás.

Előzmény: Jbori (237)
alfi13 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 238

Paradicsomot is aszaltunk és olajba tettükel. Sajnos nem készült róla kép. Nagyon finom az ételekbe az ízek besürüsödnek az aszalványba. Nyára tervezek egy sörösdobozokból épített aszalót mert nagyon megnőt a családban az igény az aszalt gyümölcsökre.

Előzmény: Jbori (237)
Jbori Creative Commons License 2014.03.16 0 0 237

Köszönöm szépen! láttam a weblapodon hogy szép gyakorlatod van aszalással. Úgy terveztem hogy télire lefagyasztom az aszalványaimat, látom nálad hogy ez működik. Fura hogy a kemencés aszalás után mikrózod cukorral, de erről olyan ötletem támadt hogy hőlégfúvóval talán lehetne rá kevés cukrot karamellizálni ha nem elég édes.

 

Tavaly próbálkoztam először meggyel és fás eperrel, mert egyszerre érnek. Egy napig volt napon, aztán sajnos elutaztunk, és hiába volt meleg faházban, penészes lett. Jó szemeket megkóstoltam, és kedvet kaptam hozzá, télen dióval mogyoróval jó, és egészséges csemegét lehet vele készíteni. Az aszalt paradicsom is jó.

Előzmény: alfi13 (233)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!