Azt tapasztalom, hogy az elmúlt 2 évtizedet tekintve egy rövid időszak után, már nem annyira nagy érdem kereszténynek lenni. Inkább egye többen titkolják és égő számukra. Az a kérdés lesz-e olyan időszak, amikor ez egyenesen szégyen is lesz?
Ha isten tényleg a szíveket vizsgálja akkó fölösleges az ima.
Mi van ha valaki nem azért imádkozik, hogy tudassa Istennel a kívánságait, hanem mert kíváncsi Isten véleményére, tudni szeretné, mi Isten kívánsága őrá nézve, mit vár tőle Isten? Mi van, ha egyeseknek sok megköszönnivalója van, ezért sokat kell imádkozzon? És mi van, ha valaki szeret imádkozni, nem nyűg és nem fölösleges időpocsékolás neki, hanem jó annak a társaságában lennie, akit szeret?
utazik a püspök a tengeren... kikötnek egy lakatlan szigeten..a szigeten találkozik a püspök egy remetével..remete fohásza: Isten légy átkozott! Isten légy átkozott! erre a püspök: - jó ember elment az esze! úgy kell imádkozni, hogy Isten légy áldott! Isten légy áldott!!!! ... remete: - téged biztosan az Isten küldött, hogy megtaníts imádkozni! Köszönöm köszönöm... (térdre borúlva)... a püspök elvégezvén "égi" küldetését elhajózott a szigetről... kisvártatva hangokat hallanak ... a remete szalad a vízen: - Püspök, püspök , hogy is kell imádkoznom...? elfelejtettem.. püspök: csak imádkozzál úgy ahogy eddig tetted... bárcsak én is így tudnék fohászkodni.
Az itt most nem az a lényeg, hogy kivel beszélek, a dalai lámával, avagy Egyiptom Fáraójával, netán a római pápával a neten keresztül az ismeretlenségbe bukolódzva, mert írtál valamit amire én válaszoltam, elmondtam véleményemet, én tisztába vagyok magammal, elképzeléseimmel, te tisztában vagy a tieddel..... Ám, mi reagálunk egymás gondolataira, amikből sok minden kiderül/tt/...... Nem kell felismerni itt azt, hogy ki hívő, ki nem, ki az aki provokál, avagy titkait ossza meg egy nick mögül.... Ez nem az illúzionisták vetélkedője, ez a fórum az eszmecserékről, véleménynyílvánításról szól és nem személységtesztekről!
ez egyben azt is mutatja, hogy nyilvánvaló célod a provokáció, nem pedig a beszélgetőpartnerek álláspontjának megismerése. te, barátocskám, olyan alacsony vitakultúrával rendelkezel, hogy az gyermekded. nem csoda, hogy megtagadott téged a saját istened is.
Milyen lenne, ha maga az Isten mondana egy olya, amitől megremegne a lábad is..... és életedet hirtelen elveszni látnád, annak ellenére, hogy istenednek úgymond mindenben, egházad útmutatásait betartva, kedvére jártál? Aztán Isten kijelentené, hogy nem ismer téged és semmiben nem jártál kedvére, sőt ellenére...., na akkor mi lennek?
Hát persze ez az alaposságtalanság a keresztény erények egyike....., mit is várnék én, hogy megértsenek....., de nem is lényeges, ha fel sem fogtad a lényeget, akkor már elveszítette célját....., amit el sem akartál érni..... Ezt nem struccpolitikának hívják?
...... egy vagyok a sok közül, de ez az egy ugyan én vagyok....., de az embereknek van egy közös tudatuk is, amit sajnos elvesztenek, avagy elnyomják éppen a vallási, egyébb világnézeti mesterséges életkép beültetése miatt, leválasztódnak a természetes folyamatokról, hogy heléybe valami instant céltudatot stimuláljanak....