Keresés

Részletes keresés

Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1566

Ja, így egészen más.

A Bözsét sem erőszakolták meg, csak szexuálisan kedveskedtek neki. És azért üvöltött, mert neki így volt jó.

Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (1564)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1565
Tudod, amit törvényileg nem szankcionálnak, azt szabad, legfeljebb te, meg a hasonszőrűek összevonják a szemöldöküket.

De persze itt a megalázásnak egy sajátos értelmezéséről beszélünk. :)
Előzmény: Skorpió (1563)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1564
Te kényed-kedved szerint változtatgatod a tényállást. Nem tűzés, hanem ragasztás, nem bogár, hanem gyerek, nem röhögünk rajta, hanem részt veszünk egy poénos szituációban vele.

Drága kis diktatúrakedvelő droid. :)
Előzmény: Skorpió (1562)
Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1563

Szóval ha nem szankciónálják a megalázást, akkor szabad? :-))

Jajj de bejöttél az utcámba.... Már nekem kínos. (:-)

Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (1561)
Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1562

De hisz tetszik nektek! És jót röhögtök rajta.

Hát persze, hogy nem, hát persze...

Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (1560)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1561
Neked gőzöd sincs arról, hogy szankcionálják-e, de azért beírtad ide, igaz? :)
Előzmény: Skorpió (1559)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1560
Tévedsz, Skorpi.
Előzmény: Skorpió (1558)
Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1559

Szóval nem tagadod, hogy szankciónálják a megalázást.  Na, ennyivel is beljebb vagyunk.

Ha viszont keresgélni akarsz, rajta! Nekem nem célom hogy meggyőzzelek. Elég ha elgondolkozol némely dolgon.

Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (1556)
Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1558

Mégis minek tekintjük szerinted? Nem vagy ép.

Mondjuk egy bogárnak, amit fel lehet tűzni a falra azért, hogy jót röhögjünk rajta.

Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (1553)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1557
Annyit emlegeted itt a jogi szankciót, bizonyára a kisujjadban van a paragrafus. Vagy mégsem? :)
Előzmény: Skorpió (1555)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1556
Nem tagadok semmit. Tudod, ez egy vitafórum. De te csak a levegőbe beszélsz. :)
Előzmény: Skorpió (1549)
Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1555

Tehát szerinted meg lehet alázni egy gyereket minden jogi szankció nélkül?

Azért már nem itt tartunk!

Előzmény: Antisystem (1551)
Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1554

Én nem azt gondolom, az ovodai szitudban, hogy a gyerekeknek nincs joga ebben dönteni, hanem azt, hogy a felnőttnek sincs.

A felnött - adott esetben - az óvónő, ő a gondviselő. Rajta felelösség. Amit te írsz, abból az következik, hogy te sem dönthetsz a gyerek helyett.

Ugyan már....  

Előzmény: Antisystem (1550)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1553
A gyerek+alkohol+fénykép témát illetően már leírtam a véleményem. Olvasási gondjaid vannak?

És az hogy jön ide, hogy anyám volt-e részeg?

"Abból fakad hogy nem tekintitek a gyereket embernek."

Mégis minek tekintjük szerinted? Nem vagy ép.

Az óvoda meg dönthet így is, meg úgy is, ha valamilyen megfontolásból tiltja a fényképezést az rendben van. Ha a másik óvoda nem tiltja, az is rendben van.
Előzmény: Skorpió (1543)
Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1552

Biztos jót tesz majd a gyereknek, hogy egy poén miatt évekre bezárják a szülőjét. Szerinted? :)

Ne aggódj, hamar rájönnének egyesek, hogy a gyerek is emberből van.

Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (1546)
Antisystem Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1551

Nézd, előszedheted a Btk-t, (4/1978 Trv) és citálhatsz belőle, hátha találsz ilyen közvádas tényállást.

ÜdV

Előzmény: Skorpió (1549)
Antisystem Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1550

Esetleg anyádat 15 évesen holt részegen? Amint éppen lehányja a barátnőjét? (:-)

Miért is ne, ha volt ilyen...:)

Ja, hogy anyád nem vot részeg? Biztos vagy ebben? :-)

Bízom benne, hogy volt. Tudod, a szenteket lehet tisztelni, de szeretni, azt egy cseppet se. Az embert pont a stiklijei, a kis, másoknak jelentős mértékben nem ártó normasértései teszik szerethetővé.

Abból fakad hogy nem tekintitek a gyereket embernek. A gyereknek is van méltósága és emberi jogai. Ezt tagadjátok itt többen.

Ez neked szerintem az alaptévedésed mások véleményének megitélésében. Itt senki nem a gyerek ember voltát, vagy emberi jogait tagadja, hanem az emberi jogoknak azt az értelmezését - korra, nemre tekintet nélkül - amit itt te próbálsz képviselni. Én nem azt gondolom, az ovodai szitudban, hogy a gyerekeknek nincs joga ebben dönteni, hanem azt, hogy a felnőttnek sincs. tehát, én akkor fényképezek egy udvart (már ha jogszerűen vagyok ott), strandot, teret, buszmegállót, amikor akarok, tekintet nélkül arra, hogy mi az ott lévők véleménye, és kontra, nekem is kuss a nevem, ha egy ilyen szituban ott tartózkodóként egy képre kerülök. (vazze 8 éve megjegyzi időnként valaki, hogy amikor a 2000-es prágai altglobos eseményről hazatérőben a buszon forgatott a TV2, engem mutattak a leghosszabban, amint elégedetten tömöm a hájas agyamat. És? Röhögök rajta....) 

Ettől gyökeresen különböző szitu a kukkolás, a más után leskelődés, a paparazzi-tevékenység, ami viszont tényleg etikátlan, és irtandó. 

Bízok benne, hogy nemsokára ezért itthon legalább öt év fegyház fog járni.

Már akkor is itt kellene hagyni az országot atomsebességgel, ha felfüggesztett, mert az bőven egy sokkal élhetetlenebb diktatúrát jelentene, mint mondjuk a 70-es évek...

ÜdV

Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1549

Tévedésban vagy, én nem akarlak meggyőzni!

Ezek szerint tagadod, hogy létezik jogi szankció a megalázásra.

Hol élsz? Bangladesben? :-) 

Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (1547)
Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1548

Mivel az egyén az adott társadalom része, az egyének kultúrája a kultúra, ők gyakorolják a vallást stb, ezért nem választhatod le ezeket a fogalmakat az egyéntől.

Az európai kultúrkörben mára - hálistennek - a gyermek nem egy bogár, amit feltűzünk a falra.

Előzmény: Antisystem (1545)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1547
"Miért írnám körül?"

Mert te hoztad érvként. Na jó, vegyük úgy, hogy nem írtál semmit! :)
Előzmény: Skorpió (1544)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1546
"Bízok benne, hogy nemsokára ezért itthon legalább öt év fegyház fog járni."

Hát az nagyon fasza lesz. Biztos jót tesz majd a gyereknek, hogy egy poén miatt évekre bezárják a szülőjét. Szerinted? :)

De szerencsére nem lesz így. :)
Antisystem Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1545

Szóval nem az adott társadalomtól, közegtől, szokásoktól, vallástól, kulturától. Á, dehogy!

Jóval kevésbé. Te abból indulsz éppen ki, hogy az egyén megitélése szükségképp az adott társadalmat, szokást, közeget, vallást, kultúrát követi, holott vagy igen, vagy nem, de legvalószinűbben részben.

ÜdV

Előzmény: Skorpió (1542)
Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1544
Miért írnám körül? Nem vagyok én dadus. Gugli, Btk stb. hamar rá fogsz lelni.
Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (1537)
Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1543

Esetleg anyádat 15 évesen holt részegen? Amint éppen lehányja a barátnőjét? (:-)

Ja, hogy anyád nem vot részeg? Biztos vagy ebben? :-)

Viccelődünk itt, de sajnos ez nem vicces téma. Abból fakad hogy nem tekintitek a gyereket embernek. A gyereknek is van méltósága és emberi jogai. Ezt tagadjátok itt többen. Régebben írtam, hogy német ovódában nem engedték lefényképezni a fiamat, mert azokon a képeken más gyermekek is szerepeltek volna. (játszottak az udvaron.) És azoknak a más gyereknek joguk van nem rajta lenni a fényképen. Nem találtam semmi kivetnivalót a tíltásban.   

Milyen ember az, aki felragasztja a gyerekét a falra egy vélt poén kép kedvéért? Mert az milyen cuki és nevetséges!

Bízok benne, hogy nemsokára ezért itthon legalább öt év fegyház fog járni. 

Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (1541)
Skorpió Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1542

Igen, miért is ne... szerintem tök poén...

(:-))))

Az ugyanis teljes mértékben egyedi, az adott személyiségtől függ.

Húha!

Szóval nem az adott társadalomtól, közegtől, szokásoktól, vallástól, kulturától. Á, dehogy!

Előzmény: Antisystem (1538)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1541
Skorpi, izzadságszagú a próbálkozásod, ahogy a családtagjainkat akarod számukra megalázó helyzetekben feltüntetni. Nem megy ez neked. :)
Előzmény: Skorpió (1536)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1540
"Ilyen alapon nyomhatod bele a heroint is, tetszeni fog neki."

Na látod, ez jó példa. Egy olyan fénykép, amelyiken egy gyerek drogozik, cigizik, vagy alkoholizál, nekem nem lenne poénos.

Az a helyzet, hogy van egy társadalmi közmegegyezés, hogy mi a káros egy gyereknek, és ezt többé-kevésbé jól leírják a törvények.

Te meg oda is törvényeket akarsz rakni, ahova nem kell.
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1539
"Szeretnéd látni anyádat a Blikk címlapján, amint két évesen keni a sz*rt a biliből az ajtóra?"

Semmi kivetnivalót nem találok benne. Ez nem megalázó egy gyerekre nézve, majdnem minden gyerek csinál ilyet.

Csak a Blikket ez nem érdekli. :)
Antisystem Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1538

Szeretnéd látni anyádat a Blikk címlapján, amint két évesen keni a sz*rt a biliből az ajtóra?  

Igen, miért is ne... szerintem tök poén...

Amiröl én írok, az az emberi mivoltában való megalázás. Ha tetszik neki, ha nem.

Azt se gondolom, hogy ezek a fényképek bárkit is megaláznának emberi mivoltában, no meg azt sem, hogy egy harmadik ember dönthetné el, hogy valakinek mi a megalázó. Az ugyanis teljes mértékben egyedi, az adott személyiségtől függ.

ÜdV

Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2008.10.07 0 0 1537
"A megalázás jogilag elég jól körülírható."

Nosza, írd körül, jogilag!

"A szülő nem tulajdonosa a gyereknek."

Eddig stimmel. Mondott valaki mást?

"Kisarkítva, ha a szülőnek poénos az, ha a gyereknek levágja a kislábújját, a gyerek meg élvezi, akkor lehet?"

Ez annyira ki van sarkítva, hogy ilyen nincs. Valami életközelibbet, ha lehetne...

"Kösz! Ez engem igazol."

Nem, ez téged nem igazol. Attól, hogy marhaság, attól még nem elítélendő.
Előzmény: Skorpió (1531)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!