Érdekeltté kell tenni a gyereket a saját nevelésében, oktatásában, nem pedig sértegetni - véli a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete.
"Egyre több pedagógus nem tud mit kezdeni a tizenéves gyerekekkel, állandó zűrben élnek, nem értik egymás nyelvét, életfilozófiáját - egyesek már a kezelhetetlenség járványáról beszélnek" - hívja fel a figyelmet a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete közleményében.
http://www.hirszerzo.hu/cikk.ti_abortusz_maradekok_-_a_tanarok_hadban_allnak_a_diakokkal_.61057.html
Te kényed-kedved szerint változtatgatod a tényállást. Nem tűzés, hanem ragasztás, nem bogár, hanem gyerek, nem röhögünk rajta, hanem részt veszünk egy poénos szituációban vele.
A gyerek+alkohol+fénykép témát illetően már leírtam a véleményem. Olvasási gondjaid vannak?
És az hogy jön ide, hogy anyám volt-e részeg?
"Abból fakad hogy nem tekintitek a gyereket embernek."
Mégis minek tekintjük szerinted? Nem vagy ép.
Az óvoda meg dönthet így is, meg úgy is, ha valamilyen megfontolásból tiltja a fényképezést az rendben van. Ha a másik óvoda nem tiltja, az is rendben van.
Esetleg anyádat 15 évesen holt részegen? Amint éppen lehányja a barátnőjét? (:-)
Miért is ne, ha volt ilyen...:)
Ja, hogy anyád nem vot részeg? Biztos vagy ebben? :-)
Bízom benne, hogy volt. Tudod, a szenteket lehet tisztelni, de szeretni, azt egy cseppet se. Az embert pont a stiklijei, a kis, másoknak jelentős mértékben nem ártó normasértései teszik szerethetővé.
Abból fakad hogy nem tekintitek a gyereket embernek. A gyereknek is van méltósága és emberi jogai. Ezt tagadjátok itt többen.
Ez neked szerintem az alaptévedésed mások véleményének megitélésében. Itt senki nem a gyerek ember voltát, vagy emberi jogait tagadja, hanem az emberi jogoknak azt az értelmezését - korra, nemre tekintet nélkül - amit itt te próbálsz képviselni. Én nem azt gondolom, az ovodai szitudban, hogy a gyerekeknek nincs joga ebben dönteni, hanem azt, hogy a felnőttnek sincs. tehát, én akkor fényképezek egy udvart (már ha jogszerűen vagyok ott), strandot, teret, buszmegállót, amikor akarok, tekintet nélkül arra, hogy mi az ott lévők véleménye, és kontra, nekem is kuss a nevem, ha egy ilyen szituban ott tartózkodóként egy képre kerülök. (vazze 8 éve megjegyzi időnként valaki, hogy amikor a 2000-es prágai altglobos eseményről hazatérőben a buszon forgatott a TV2, engem mutattak a leghosszabban, amint elégedetten tömöm a hájas agyamat. És? Röhögök rajta....)
Ettől gyökeresen különböző szitu a kukkolás, a más után leskelődés, a paparazzi-tevékenység, ami viszont tényleg etikátlan, és irtandó.
Bízok benne, hogy nemsokára ezért itthon legalább öt év fegyház fog járni.
Már akkor is itt kellene hagyni az országot atomsebességgel, ha felfüggesztett, mert az bőven egy sokkal élhetetlenebb diktatúrát jelentene, mint mondjuk a 70-es évek...
Mivel az egyén az adott társadalom része, az egyének kultúrája a kultúra, ők gyakorolják a vallást stb, ezért nem választhatod le ezeket a fogalmakat az egyéntől.
Az európai kultúrkörben mára - hálistennek - a gyermek nem egy bogár, amit feltűzünk a falra.
Szóval nem az adott társadalomtól, közegtől, szokásoktól, vallástól, kulturától. Á, dehogy!
Jóval kevésbé. Te abból indulsz éppen ki, hogy az egyén megitélése szükségképp az adott társadalmat, szokást, közeget, vallást, kultúrát követi, holott vagy igen, vagy nem, de legvalószinűbben részben.
Esetleg anyádat 15 évesen holt részegen? Amint éppen lehányja a barátnőjét? (:-)
Ja, hogy anyád nem vot részeg? Biztos vagy ebben? :-)
Viccelődünk itt, de sajnos ez nem vicces téma. Abból fakad hogy nem tekintitek a gyereket embernek. A gyereknek is van méltósága és emberi jogai. Ezt tagadjátok itt többen. Régebben írtam, hogy német ovódában nem engedték lefényképezni a fiamat, mert azokon a képeken más gyermekek is szerepeltek volna. (játszottak az udvaron.) És azoknak a más gyereknek joguk van nem rajta lenni a fényképen. Nem találtam semmi kivetnivalót a tíltásban.
Milyen ember az, aki felragasztja a gyerekét a falra egy vélt poén kép kedvéért? Mert az milyen cuki és nevetséges!
Bízok benne, hogy nemsokára ezért itthon legalább öt év fegyház fog járni.
Szeretnéd látni anyádat a Blikk címlapján, amint két évesen keni a sz*rt a biliből az ajtóra?
Igen, miért is ne... szerintem tök poén...
Amiröl én írok, az az emberi mivoltában való megalázás. Ha tetszik neki, ha nem.
Azt se gondolom, hogy ezek a fényképek bárkit is megaláznának emberi mivoltában, no meg azt sem, hogy egy harmadik ember dönthetné el, hogy valakinek mi a megalázó. Az ugyanis teljes mértékben egyedi, az adott személyiségtől függ.