Keresés

Részletes keresés

trevisana Creative Commons License 2008.04.05 0 0 60

Velecébe vonattal és vizitaxival is mehetsz kutyával szerintem, mi busszal is utaztunk, oda is lehet vinni.

Előzmény: Dorka gazdik (57)
Beyogo Creative Commons License 2008.04.05 0 0 59
Húú a Garda tó...... Imádjuk! Na ott biztos nem lesz gond! Mi nagyon sok időt töltöttünk már ott, de soha sehol nem volt probléma a kutya.
Előzmény: Dorka gazdik (57)
Beyogo Creative Commons License 2008.04.05 0 0 58
Mi 10-14 éve voltunk Velencében kutyival. Akkor a vizitaxira fel lehetett vinni. Odáig kocsival mentünk, így a vonatot nem tudom, de az ediggi olaszországi tapasztalataink alapján csodálkoznék, ha megtíltanák. Múzeumokban nem nagyon voltunk, mert 2 apró gyerekkel,és 1 kuttyal utaztunk. De gondoláztunk is, és az éttermek sem okoztak problémát.
Előzmény: Dorka gazdik (57)
Dorka gazdik Creative Commons License 2008.04.05 0 0 57
Sziasztok!

Mi a május elsejei hétvégén készülünk tenni egy kis É-olaszországi kirándulását Treviso - Velence - Garda-tó állomásokkal. Szállásunk már van, és örömmel várnak kutyástól, de azon azért aggódóm, hogy Velencében mihez kezdünk a kutyával (beagle)? Trevisoból megyünk át vonattal Velencébe, és ott töltenénk el egy napot, aztán vissza a szállásra Trevisoba. Kérdés: egyáltalán felengedik-e a kutyát a vonatra? Velencében felengedik-e pl. vízi taxira (gondolom a múzeumokban nem fogadják úgyse, úgyhogy inkább csak ilyen kis sétálós, hajózós városnézést terveztünk)?
Ha valakinek van tapasztalata a velencei kutyás létről, jelezze! Köszi!
A szállásokról meg megírom a tapasztalatokat, ha visszaértünk!
trevisana Creative Commons License 2008.03.16 0 0 55

Én Keszthely és Hévíz között javaslom a Vadaskert Csárdát, ha szeretitek a vadételeket (én nem, de szerencsére van más is), gond nélkül bemehettünk a sima étteremrészbe is (meg persze a teraszra is).

 

Ha SZEGED, és HALÁSZLÉ, akkor CSAKIS a régi Kőrössy Halászcsárda, nem a Kiskőrössy, hanem a régi :-)))) A világ legjobb halászléje és haltöpörtyűje, nem beszélve a világ legjobb harcsapaprikásáról! A nyári részbe (fedetlen terasz) be lehet menni kutyával, a belső étterembe még nem próbáltam, de szerintem beengednék oda is.

 

Mi is rendszeresen "külföldezünk" a kutyával, se kempingben, se szállodában, se apartmanban nem volt gond (direkt ilyen helyeket keresünk), és a gyógyszertártól a legelegánsabb üzletig bárhová beengednek, sőt, sok helyen az eladók leguggolva kényeztetik a kutyát :-)))) És azt sem várják el, hogy ölbevedd, nyugodtan jöhet a lábán.

Előzmény: Beyogo (54)
Beyogo Creative Commons License 2008.03.16 0 0 54
Ezzel egyetértek! Sajnos elég szomorú a helyzet!

Ha a Plisben jártok kirándulni, Pilisszentlászló környékén van az erdőben a Kisrigó vendéglő, ott szívesen fogadták a manókat, és remek bablevest ettünk.

Viszont Szegeden az Újfehértói Halászcsárdába nem mehettünk be, még a teraszra sem. Pedig, állítólag ott a legjobb a halászlé a környéken.

Előzmény: trevisana (53)
trevisana Creative Commons License 2008.03.16 0 0 53
Dehogy hosszú! Nem lehet elég hosszú, hiszen erről szól az egész. Mi is így vagyunk vele, a kutyánk családtag, és bár ezzel - ilyen vagy olyan okból - még sok kutyás sem ért egyet, mi bizony visszük magunkkal, ahová csak lehet. Vagyis majdnem mindenhová. Megerősítettél abban, hogy a "romlott nyugaton" furcsa módon nem csinálnak problémát az ápolt, jólnevelt kutya beviteléből, ez csak nálunk gond, itt azért még a kutya sokaknak egyenlő a kertbe kiláncolt házőrzővel (ami végtelenül szomorú a kutyákra nézve is).
Előzmény: Beyogo (52)
Beyogo Creative Commons License 2008.03.15 0 0 52
Sziasztok!

Nagyon jó ötlet ez a topik!
Nekünk jelenleg 2 törpe uszkárunk van. És igen, a lehető legtöbb helyre szeretnénk magunkkal vinni őket. Az első kutyusunkkal, aki szintén törpe uszi volt több, mint 10 évig utaztunk együtt. A család hobbija az utazás, ebből a kutya sem maradhat ki. Mi jó néhány évig lakókocsival jártuk Európát, egészen Portugáliáig. Campingezéssel csak jó tapasztalataink vannak, persze határon túl. Spanyolországban voltunk olyan campingben is, ahol külön kaki utca volt a kutyáknak, becsatornázva!! Soha sehol nem volt gondunk. Olaszországot is bejártuk. A Garda tónál Gardalandba is beengedték, sőt még egy gyerek vasútra is felengedték, akkor még a gyerekeink is kicsik voltak. Ott bárhol jártunk, közért, étterem, üzlet, sehonnan nem voltunk kitiltva. A Gardánál egy remek kutyás szállás Hotel Olivi, Malchesine-ben. Itt többszőr is jártunk. Szicíliában Hotel Saracen, Hotel Torre Normanna. Ausztriában is szívesen fogadják őket. Voltunk olyan helyen, ahol főztek volna külön a kutyiknak, ha kérjük. Itthon Harkányban a Thermál Hotel Harkány, az étkezőbe nem lehet vinni ebet. Viszont Pécs és Harkány között van a Tenkes csárda, a kaja isteni, és vihetjük kedvenceinket. Bükfürdő, Danubius Health Spa Resort Bük, a szállás jó, étterembe nem, de a bárba este a vacsi után mindig velünk volt a manó.
Most ennyi jut eszembe hirtelen. Bocs, kicsit hosszúra sikeredett.
3ferret Creative Commons License 2008.03.14 0 0 51

Szia!

Merre van ez a szállás Hvar-on? Azért kérdezem, mert Hvar a kedvenc helyem Horvátországban, már többször voltam ott, de mindig kutya nélkül. Az elmúlt 2 évben nézegettem a szállodákat (eddig Hvaron mindig szállodában laktam, de nincs ellenemre a magánszállás sem), hát valami horribilis árat kérnek Hvar városban a kutyákért (a napidíj is nagyon sok és a takarítás is, csak tudnám, mit kell takarítani utánuk egy szállodában). Jóformán sehol egész Horvátországban nem kérnek értük annyit, mint ott. Mivel nekem most olyan kutyám van, aki utálja a vizet, nem vinnénk magunkkal csak azért, hogy szenvedjen a hőségben, de tavaly már az egyik vadászgörényünkkel voltunk, és szívesen elvinném Hvar-ra is. És hát ahová kutyát lehet vinni, oda általában beengedik a görényeket is (bár a horvátoknál nem ismerik annyira házi kedvencként, mint itthon, ott inkább csak vadon él, úgyhogy tavaly is elég nagy érdeklődést mutattak Zadaron iránta, de tetszett nekik).

Ha most mentek először Hvarra, kívánom, hogy jól érezzétek magatokat, és várjuk a beszámolót!

Előzmény: BGViki (50)
BGViki Creative Commons License 2008.03.13 0 0 50

Idén nyáron Hvar szigetére megyünk 2 gyerekkel és 2 kuttyal.

Majd mesélek, hogy milyen a hely, nekem egy kutyás kollégám ajánlkotta, ők kipróbálták és nagyon tetszett, idén is oda mennek.

 

Az nagyon szimpi, hogy a ház 10 lépésre van a tengertől egy olyan helyen ahova még a kocsi sem tud beállni, tehát még nem is veszélyes, hogy ha elmászkálnak a kutyuk akkor kivasalja őket egy autó.

 

Kíváncsi vagyok...

BGViki Creative Commons License 2008.03.13 0 0 49

Ami még engem érdekelne a témában, hgoy a kóbor kutyáknak hogyan magyarázzák meg, hogy nem mehetnek bele  a tiszta Balatonba???

 

És amikor a gyerek bele végzi a dolgát az mennyire higiénikus???

 

Ettől annyira fel tud menni a cukrom, hogy minidg a szegény állatok és gazdik sz.vják meg...

Előzmény: 3ferret (47)
trevisana Creative Commons License 2008.03.04 0 0 48

Ebben az országban még nem jöttek rá arra a kereskedők (és ide értem az éttermeket, kávézókat, strandüzemeltetőket, stb., végülis a szolgáltatás is áru), hogy a "normális" kutyások tábora nem elhanyagolható vásárlóerő. Nem értem, hogy "nyugaton" miért lehet bevinni ebet gyógyszertárba, bármilyen üzletbe, az éttermek 98%-ba? Ott nem félnek, hogy tifuszt kapnak tőlük? (Hozzátartozik, hogy pld. Ausztriában kutyát póráz nélkül sehol (!) nem láttam, a gazdik a szántóföld mellett sétáltatott kutyát is pórázon vezetik. Más a kultúra, de ezzel nem mondok újat, elég a közlekedési kultúránkat összehasonlítani...)

 

Nagyon jó lenne tudni, hogy milyen törvény vonatkozik erre, hogy hová vihető, meg hová nem, mert így lenne mire hivatkozni. Egyszer lesz energiám, beleásom magam a témába. Változzon már egy kicsit a világ :-)

Előzmény: 3ferret (47)
3ferret Creative Commons License 2008.03.03 0 0 47

Úgy látszik, ez az általános mentalitás a Balatonnál. Mi nem Zamárdiban voltunk, és ott sem engedték be a kutyát a vízbe (táblák vannak kitéve). Nem tudom, akik ezeket a rendeleteket alkotják, voltak-e valaha kutyatartók. Talán ha lettek volna, tudnák, hogy teljesen mindegy, hogy kicsi vagy nagy, a normális kutyatartó rendszeresen oltatja, féreghajtja, orvoshoz viszi az állatát, így tehát nem sok esély van rá, hogy a vízben bármit is elkapjanak tőle. Én tavalyig lakásban tartottam a dobermannomat, tavaly költöztünk csak el kertes házba, ahol a kutya kint van. Velem egy szobában aludt, külön fekvőhelye volt (gondolom, ez a legtöbb itteni kutyással egyezik), amit rendszeresen mostam, úgyhogy szerintem tisztább volt a kutyus, mint sok ember, aki után esetleg a BKV-n vagy bárhol, bármilyen üzletben megfogunk egy kapaszkodót vagy kilincset.

Szóval nem értem ezt a hozzáállást, de amint a lenti hozzászólások is bizonyítják, azért vannak normális helyek is, normális tulajokkal.

Előzmény: evucy001 (46)
evucy001 Creative Commons License 2008.03.03 0 0 46

Sziasztok!

 

 Egy igencsak kellemetlen élmény késztetett arra hogy írjak: tavaly összel foglaltunk szállást Mátraszentimrén egy panzióban. Elöre lebeszéltük, persze hogy lehet kutyát vinni nagy állatbarátok, nekik is van egy bernáthegyiük. A neten csodaszép képek a szállásról, szimpi tulajok. A pofáraesés a megérkezéskor jött: kutyásoknak csak két szobát szoktak kiadni a földszinten, ami inkább hasonlított egy munkásszállóhoz, sem mint azokhoz a képekhez amiket azelött láttunk. "Az ebédlöbe még csak véletlenül se tegye be a lábát a kutya, mert abból bajok lesznek! Ja és megszokták törölni a lábát? Vagy felszedjem a szönyeget???" Majdnem kicsúszott a számon hogy kisanyám azért mert kutyánk van még nem vagyunk koszosak meg igénytelenek és a mi kis Bobbink lehet tisztább és igényesebb mint sok ember! Úgy éreztük magunkat mint a megtürt rokonok... Talán nem is lett volna semmi baj, ha mindezeket elöre elmondják...

 Most találtunk egy másikat. Telefonban nagyon normálisak voltak, a kutya ellen sem volt kifogásuk, mondjuk itt egy egész házat bérelünk majd májusban. MAjd mesélek! :)

 

 Kávézó, étterem tapasztalatom nincs, mert ilyen helyekre nem nagyon visszük magunkkal.

 

 Tavaly akartunk lemenni a Zamárdiba, aztán finoman közölték velünk hogy kutyát még a part közelébe se lehet vinni!!! Na szép.....

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 45

A vakvezető kutyákat?

háááát...ebből nemrég botrány is volt, mert nem engedtek be egy vak embert a T*e*s*c*o-ba.....csak azért,mert a blöki is vele volt.

Szóval, csak óvatosan a könyvtárban IS ezekkel a kijelentésekkel....

Előzmény: sarlatan5 (44)
sarlatan5 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 44

Sziasztok!

 

Jó ötlet ez a fórum!

Hetente 1-2-szer biztosan velem van a kutyám, mert nagyon érdelkelne, hogy pl. Bp-en hová engedik be a gazdákat kutyástól.

Amit eddig tapasztaltunk:

 

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba még addig a pultig sem engednek, hogy visszadjam a könyvet stb. Hiába kérdeztem, hogy ha hoznék igazolást, h. segítőkutya, hátha..Erre közölték, hogy még a vakvezető kutyákat sem engedik. Klassssszzz :-(

 

BKV-val közlekedünk, és még sosem kérték a kutya jegyét, (bár táskában szállítom), inkább megsimogatták az ellenőrök is. Ez elég pozitív élmény volt, főleg, h. előtte megkérdezét, szabad -e.

 

Amit ajánlani tudok:

http://kutyas-szallodak.lap.hu/

 

Évek óta innen választok.

 

Amit még megtudtam: "fapados repülőn nem lehet kutyát szállítan, sem kézi poggyászként, sem másként.

 

Rab Ráby étteremben szentendrén megkérdeztük, beengedték.

Zöldségese  akörnyékünkön (szintén kutya gazdi) beengednek séta közben.

 

Hegykőn Tornácos Panzióban fogadnak kutyát, Zalacsányban szintén nyaraltunk már kutyástól.

 

üdv. Sarlatán

 

Donbos Creative Commons License 2008.02.04 0 0 43
Sziasztok!

Tavaly Horvátországba voltunk Rab szigeten 2 kutyával. A szállás apartman volt, de mivel az igényelt szállás helyett másikat kaptunk, így a kutyákért úgy döntöttem, hogy nem fizetünk nekik semmit. Nem is volt semmi gond. A tengerhez bárhol oda lehetett menni, senki nem szólt érte. Tavalyelőtt Ausztriába voltunk, Flachauban panzióban, itt úgy megkedvelték a kutyánkat, hogy távozáskor nem is kérték a felárat, pedig 5 euro volt a napidíja. Ausztriában tetszett, hogy a kutyával bemehettünk vármúzeumba, vadasparkba. A városokban voltak olyan kutak ahol a kutyáknak volt kihelyezve tál itatáshoz etetéshez.

Aztán tudom ajánlani Magyarországon Fertő-tó mellett Hegykőn a Nyerges Fogadót. A szállás remek, a konyhájuk jó, kutya bemehet az étterembe is. Orfűn a Rácz Lovastanyát, szintén remek konyhával és szobákkal. Kutya szintén bemehet az étterembe is.
ZigiZaga Creative Commons License 2008.02.03 0 0 42

Sziasztok!

 

Idén nyáron Montenegroba, Budvára készülnénk, erről szeretnék egy kis infót, ha járt már valaki közületek arra. Az érdekelne, hogy egy kiskutyát (bichon havanese) szeretnénk vinni magunkkal:

1.) Vannak-e olyan apartmanok, ahol tutira szívesen látják őket

2.) Kinti teraszos éttermekbe beengedik-e a kutyókat

3.) Vannak-e olyan partszakaszok arra, ahol kutyával is lehet fürdeni, nem néznek ki minket, vagy esetleg annyira eldugott helyek, ahol csak mi lennénk?

 

Előre is köszönök minden infót!

BGViki Creative Commons License 2008.02.02 0 0 41
Mi tavaly Krk szigetén voltunk, nagyon jól éreztük magunkat. Igaz a kutyik nem voltak velünk mert még igen kicsik voltak és nem mertünk belevágni a nagy túrába 2 gyerekkel és 2 kutyával :) Na meg a kocsi sem lett volna elég nagy :)

De vannak ott nagyon jófajta partok ahol aztán voltak kutyuk is. Persze nem a strandokon (mármint a kijelölt strandokon)...

És nagyon jó éttermek, sikátoros kisvárosok, minden ami kell. Mi Punat nevű helyen voltunk, ez kocsival 5 perc Krk várostól.

Csak ajánlani tudom.
Előzmény: pierrebaba (40)
pierrebaba Creative Commons License 2008.01.30 0 0 40
na engem ez a como-tó környéki nagyon érdeklene, utána is keresek a neten, meg horvátország. Mindegy hol, mert még nem voltam sosem ott, csak legyen tengerpart és valami kis bájos város, ahol jókat lehet enni szimpatikus kis éttermekben.
trevisana Creative Commons License 2008.01.29 0 0 39

Yesssssssssssss :-)

 

Én sem értettem. Nem lehet bevinni, de egyébként 5 rugó. Utálom azt a helyet :-)

Előzmény: Kriszti1977 (38)
Kriszti1977 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 38

Miért van valaki aki nem szereti Eros Ramazottit? Ő az Isten!!!!!!

Egyébként az én szüleimnek is van dobogómajorban üdülési joguk:-) Az egy rabló banda! Mi az,hogy nem lehet aztán meg mégis lehet 5000-ért.?  

Előzmény: trevisana (37)
trevisana Creative Commons License 2008.01.29 0 0 37

Te vagy az én emberem :-) Olaszország párti, kutyabolond, fodrászhoz kutyát vivő, kutyával kiránduló, talán még Eros Ramazottit is szereted? :-))

 

Ha igazán durvát akartok hallani (nekem legalábbis az volt), a hévizi Dobogómajorban a kutya éjszakánként 5000 Ft. Mindezt úgy, hogy apuéknak üdülési joguk van ott (de minek ...), tehát tulajdon. eddig nem kellett fizetni, idén a "főnökség döntése alapján", mondta a recepciós, hogy nem lehet kutyát bevinni, de ha igen, akkor éjszakánként 5000 Ft. Egy csomó német volt ott, gondoljatok bele, eljön onnan, aztán itt közlik vele a tényt, volt egy cslaád, aki a két vizsláját hozta, az már élből naponta 10 rugó, enyhén szólva is vérlázító pofátlanság. Szerintem. Ja, erről a változásról a tulajdonosokat, akik kemény pénzt fizetnek évente, elfelejtették írásban tájékoztatni. Ritka bunkó egy hely. Megintcsak szerintem.

Előzmény: Kriszti1977 (34)
Kriszti1977 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 36
Mondjuk itt csak magyarok vannak,de elég sok.
Előzmény: Kriszti1977 (35)
Kriszti1977 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 35
Egyébként van ilyen,hogy : kutyás szállodák.lap.hu
Kriszti1977 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 34

Sziasztok! Mi is olaszország pártiak vagyunk tavaly pl. Rómában és pompeiben voltunk és mind a két helyen belehetett vinni kutyát a szállodába felár nélkül. Még kérdezni sem kell,mert a neten ahol foglaltuk a szállodát oda volt írva a szolgáltatásokhoz. Egyébként a délebbi részen igazi "kutyabuzik" az emberek. A pompei szállodában pl. egy yorki volt a recepciós asszisztense:-). Pompei-ben rengeteg kutya van előszőr kóbornak tüntek,de minegyiken volt bolha nyakörv és az utcákon 2 lépésenként tálak benne víz, étel. A pizzériában ahol ettünk a pincér a maradékot egyből vitte ki a kutyáknak. Ezek a város kutyái, mindenki kedves velük.

 

A Párom volt tavaly Amsterdamban és oda is lehetett kutyát vinni 5 euróért.

 

Zalakaroson a Hotel Freya-ba is lehet úgy emlékszem +1500ft/éj.

 

Dunabogdányban a Forgó Étterembe szinte sértésnek vette a pincér,hogy azt gondoltam nem engedik be az ebet. Egy tavaszi szombat du. voltunk ott és minden második asztalnál volt kutyi és a picér még dumált is a kutyákhoz. Egyébként ott még a kaja is iszonyú jó!

 

Most ennyi jutott az eszembe! Egyébként a fodrászhoz és a maniküröshöz is KELL  vinnem a kutyust.

 

 

3ferret Creative Commons License 2008.01.28 0 0 33

Sziasztok!

Én évekig jártam a horvát tengerpartra a dobermannommal. Imádta a vizet, én meg őt, úgyhogy eszembe sem jutott itthon hagyni. Sajnos ő már nem él, a mostani pedig víziszonyos, úgyhogy újabban vadászgörénnyel járunk nyaralni. És minden évben Horvátországba, imádjuk azt az országot.

Voltunk már Porec-ben, Opatijában, Omis-ban, nagyon sok helyen. Semmi gond nem volt a kutyával (persze előre megnéztük a prospektusban, hogy lehet-e ebet vinni, és természetesen fizetni is kellett érte), de ott teljesen másképp állnak a kutyákhoz, mint Magyarországon. Ha beültünk egy kávézóba (általában a kinti részre), kérés nélkül hozták a vizet a kutyának (tavaly a görénynek is). Volt, hogy szóltak, hogy nyugodtan ülhetünk a belső helységbe is, ha akarunk. Persze a kutya nyugodtan feküdt a lábamnál vagy az asztal alatt, nem randalírozott és nem kunyerált. Amikor bementünk a tengerbe fürdeni, összesen egy alkalommal tett valami megjegyzést ránk valaki - nem meglepő módon magyar volt. Persze nekem sem kellett sok, rögtön közöltem vele, hogy a legtöbb ember, aki ott úszkál körülötte, koszosabb, mint a kutyám, és lehet, hogy több betegséget is hordoznak.

Tavaly augusztus utolsó napjaiban csak úgy kocsiba ültünk, kimentünk egy hétvégére az egyik görinkkel. Megálltunk egy nekünk tetsző helyen (Zadar alatt a második falu, Sukosan a neve, aranyos hely). Kb. 5 perc alatt találtunk egy hatalmas tengerparti apartmant, ahová bevihettük a görényt is, némi felárral. Annyit kértek csak, hogy ne engedjük el a lakásban, ott legyen bezárva. Nem tudom, lehet, hogy összetévesztették egy rágcsálóval. Persze ezt is meg lehetett oldani.

 

Egyszer próbáltam meg a Balatonban lehűteni szegényt, ott azt hittem, meglincselnek.

 

Szóval Horvátországba is nyugodtan el lehet indulni kutyával. Nekem egy dolog tűnt fel, hogy Hvar szigetén elég kevés  a kutyás szálló, ill. apartman, ahová pedig be lehet vinni, ott irreálisan sokat kell fizetni érte. Úgyhogy - bár az a kedvenc szigetem - oda állatok nélkül megyünk legközelebb.

trevisana Creative Commons License 2008.01.25 0 0 32

Na pontosan ezt mondtam én is, hogy ott miért lehet bevinni a kutyákat bevásárlóközpontba, kempingbe, kávézóba, akárhová, itt meg ... azért több helyre nem, mint ahová igen.

 

Fundid van, macikutyád :-) Az enyém kb. akkora, mint a tiednek a feje :-) Imádom a nagy, szőrös kutyákat (golden és afgán agár -  nagy szerelmek, szetter, berni, fundi), ha kertes házunk lesz, nagy kutyám is lesz :-)

Előzmény: baphomet (29)
trevisana Creative Commons License 2008.01.25 0 0 31
Szia, írtam neked :-)
Előzmény: BGViki (28)
baphomet Creative Commons License 2008.01.25 0 0 30
ahogy jön a jó idő, rögtön megyünk úszni a kutyával, Gödön (Alsó- és Felsőgödön) is van pár étterem, ahova be lehet ülni vele. sőt, kötelező. kutyák úszással lefárasztva, gazdik meg jól megebédelnek utána :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!