Keresés

Részletes keresés

Tothmesz Creative Commons License 2012.07.07 0 0 246

Akkor ezer bocsánat a gyanúsításért! :)

Előzmény: cupcakelady (245)
cupcakelady Creative Commons License 2012.07.06 0 0 245

Köszi:) de nem vagyok egy nagy net mogul és amióta ezzel az indapassal van összekapcsolva, egy új néven regisztráltam:) és valóban az orangehoz szóltam hozzá először mert még friss volt az élmény...

Előzmény: Tothmesz (244)
Tothmesz Creative Commons License 2012.06.30 0 0 244

Nem akarlak meggyanúsítani, de összesen 1 db hozzászólással szerintem az Orangeways regisztrálta ezt a felhasználónevet! Bocs ha nem így van, de elég gyanús.

Előzmény: cupcakelady (243)
cupcakelady Creative Commons License 2012.06.29 0 0 243

Én nemrég jöttem haza prágából az Orangeways-szel. Kifele valmi piros busszal mentünk, ami valószínüleg valami kölcsön busz volt, de annyira normálisak voltak a sofőrök és az utaskísérő lány, hogy egész kellemes kis út kerekedett belőle. Vissza már a narancssárga busszal jöttünk, kávé is volt, normáliskisérő, úgyhogy megintcsak egy pozíitív utazási élmény ért. Nem tudom, mi a helyzet a céggel, de mi gond nélkül jöttünk mentünk. Csak az a kibírhatatlan cseh autópálya ne lett volna...

Tothmesz Creative Commons License 2012.06.23 0 0 242

Utazott valaki mostanában Orangeways-zel? Minden nap járok Népligetnél és mindig állnak ott kisebb csoportok, viszont már nem a jellegzetes narancssárga buszok várakoznak a megállóban, hanem mindenfélék. Alvállalkozókkal dolgoznak? Ezt támasztja alá, hogy több irőpontra is néztem Prágába buszjegyet és a foglalási rendszer csak a busz hátuljába mutatja a szabad helyeket, a busz eleje olyan, mintha már minden jegy elkelt volna, ami gyanús. Már évek óta beszélnek róla, hogy ez a cég csődbe fog menni, de aztán csak nem akar. Most nyárra erőteljes sírítések voltak több vonalon is, ezeket viszont nem lehetne alvállalkozókon keresztül működtetni, ha nincsenek elegen az utasok.

A honlap sem regél már ingyenes újságról meg kávéról, sőt utaskísérőről sem. Mondjuk a kedvező ár miatt ezekről mind le tudok mondani, de azért jó lenne tudni, hogy elindulnak-e a buszok. Tapasztalat?

Axum Creative Commons License 2012.05.18 0 0 241

csodálkozok=csodálkozom

Előzmény: Axum (240)
Axum Creative Commons License 2012.05.18 0 0 240

Miért is nem csodálkozok ezen? Akkora luzerek ezek, hogy én már visszaszoktam az általam cseppet sem kedvelt Volánbuszra. De ha legközelebb megyek a bécsi reptérre, kipróbálom a vonatot is.

Egyébként a harmadik világban ilyenek a belföldi távolsági buszok, ehhez kellene felzárkóznunk :

DR. ECK Creative Commons License 2012.05.17 0 0 239

Csak szólok, hogy az Ügyfélszolgálat (00-36-30-830-96-96) napok óta teljesen elérhetetlen.

Roboton kívül senki nem veszi fel.

Fasza.

DR. ECK Creative Commons License 2012.05.15 0 0 238

Oké, köszönöm, így tiszta.

Előzmény: Axum (236)
Axum Creative Commons License 2012.05.15 0 0 237

Nemrég kaptam egy kérdőivet az orangewaystől, ami szerint az utaskisérő hölgyeknek állitólag mindenféle feladataik lennének az út során, azt kellett volna értékelni. Én még csak azt láttam, hogy a csajok végig a söfőrökkel beszélgetnek, hátra sem néznek, nemhogy jönnének. Sohasem tudtam venni tőlük egy üveg vizet sem, akkor sem, ha megpusztultam a szomjúságtól. Döbbenetes, hogy milyen különbség van a cég által hirdetett szolgáltatás és a valóság között. Ezért is utálok orangawaysel utazni.

Axum Creative Commons License 2012.05.15 0 0 236

Telefonon kell modositani legkésőbb az eredeti járat indulása előtt 90 perccel és a dijat majd a későbbi járaton fizeted.

Előzmény: DR. ECK (235)
DR. ECK Creative Commons License 2012.05.15 0 0 235

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne: van egy meglévő buszjegyem, és módosítani szeretném az időpontját. Egész pontosan egy nappal később szeretnék indulni a busszal.

Az erre vonatkozó procedúra a vállalat weboldalán nagyon zavaros:

"A módosítási díj csak a busznál fizethető!
Dátum módosítására a járat indulása előtt 90 perccel van lehetőség. Későbbi módosítás nem lehetséges."

Na de melyik járat indulása előtt? Az eredeti, vagy amelyikkel szeretnék menni?

Ha utóbbi, akkor hogy lesz ezzel a dologgal:

Érvénytelen a menetjegy, ha:
1. xx

2. az utas nem az érvényességének megfelelő autóbuszjáraton, vagy időtartamon belül használja fel 

A telefonos ügyfélszolgálat persze elérhetetlen (senki nem veszi fel soha).

Nagyon köszönöm, rendkívül fontos lenne.

Kereva-5 Creative Commons License 2012.04.28 0 0 234

Van a Volánnak napi 5 járata Bécsbe, talán ezért vonult vissza az Orangeway's.

A repülésről pedig..... nem hinném, hogy túl sokan repülnének Bécsbe, több idő a reptéri macera, mint a busz utazási ideje.

Előzmény: Axum (233)
Axum Creative Commons License 2012.04.28 0 0 233

Most találtam róla papirt, 2011. novemberében hétköznaponként napi 4 járat volt Bécsbe: 7, 9, 15 és 18,35 órakkor. Amivel én utaztam akkor, az bizony tömve volt.

E helyett van most napi 1.

Előzmény: Axum (232)
Axum Creative Commons License 2012.04.18 0 0 232

Jól észleltem, hogy radikálisan csökkent a Bécsbe induló járatok száma? Most, hogy Ferihegy haldoklik, inkább sűríteni kellett volna, nem?

Pontikos1 Creative Commons License 2011.08.13 0 0 231

Mi most utaztunk először a társasággal, és nem bántuk meg. Volt különbség az oda és visszaútban (odafelé indokolatlan késés, kíngörcs "hostess"), visszafelé tempós, pörgős út. Hozzáteszem, egyik alkalommal sem tudtunk filmet nézni, mert odafelé hang nem volt, visszafelé kép :), de nem zavart, mert kevesen voltunk, és mindannyian olvasgattunk. Nyilván zsúfoltabb járaton nagyobb az esélye a kellemetlen utitársaknak.

Én nem kedvelem igazán a buszozást, de rövidebb távra nem éri meg repülni, a máv meg annyira megbízhatatlan, hogy ihajcsuhaj. Úgyhogy bátran, emberek! (De, h valaki időre megy, azért számoljon rá a biztonság kedvéért!)

(Ami nem tetszett, a csomagtartó: ha mindketten felviszünk egy-egy fedélzeti cuccot, nem fér be... így is már egy, az engedélyezett méretnek megfelelő pakknál kínlódni kellett, hogy be tudjam zárni a rekeszt... Jah, és persze itt is a suttyesz utasok, aki három órát nem bír ki, 2 perccel indulás után az ölembe kell borulnia az üléssel ... de ezt már megszoktuk, úgyhogy el is ültünk szépen. Mázli, hogy volt hova.)

rhynn Creative Commons License 2011.04.13 0 0 230

Írj nekik, s biztosan válaszolnak. Nem hiszem, hogy bármikor is esély lenne járatkimaradásra. Szólnának előtte.

Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.11 0 0 229

Sziasztok!

Remélem tudtok segiteni!

Jövő héten utazok az Orangeways járatával Gyergyószentmiklósról Budapestre. Gyergyószentmiklósról a busz 15.50-kor indul? De honnan szokott? Van ott vmi buszállomás?

Szokott olyan lenni, hogy nem is jön a busz,és akkor ott éjszakázok?

Mert ez azért mégse Volánbusz gondolom...

Valaki nem utazott véletlen ezen a járaton?

Légyszi irjátok meg a tapasztalataitokat!

Köszi!!!

sosiforda Creative Commons License 2011.03.19 0 0 228

Árokba hajtott az Orangeways busza

A sofőr a helyszínen elismerte a felelősségét, senki sem sérült meg. Tovább »

forrás: Index.hu

Kereva-5 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 227

Evvel a céggel 2x utaztam, elég is volt egy életre!

Előzmény: aaggoottaa (226)
aaggoottaa Creative Commons License 2011.03.08 0 0 226

vigyazz, lehet ez is egy kamu :) ne lepodj meg ha az... :P

Előzmény: SmallG (222)
aaggoottaa Creative Commons License 2011.03.08 0 0 225

Kedves mindenki!

gyakran jarok Erdelybe, gyakran az ezzel a busszal

megoszotm veletek egy tortenetemet az Orangeways-el...

hirlevelet kaptam arrol hogy marcius 5 es 6.-an 20%os kedvezmennyel lehet jegyet foglalni a honlapjukon marc. apr. es majusi utakra. hat gondoltam megragadom az alkalmat. de sajnos csak a szokasos maximalis aron lehtett foglalni. egy nagy kamu volt az arengedmeny. irtam is a cegnek, hogy igazan hogyan csinaljam, mert szeretnek kedvezmenyesen foglalni. sokadik level utan (amely mar felhaborodottabb hangnemu volt) valaszoltak:

"A 20 % kedvezmény az ár mértékétől függ, az ár pedig a foglaltságtól függ, nálunk nincsenek FIX árak, azok mindig változnak. A kedvezményeket a rendszer automatikusan generálja.

Pl. ha egy busz ¾ üres akkor az ár X Ft, de ha pl. már csak ½ üres akkor az árak X+Y Ft.

Fontos megemlíteni, hogy az árakat már 1 foglalás is megváltoztatja, mely árak az utazás dátumához közeledve is változnak.
Tehát mint látja az árakat rengeteg tényező befolyásolja.
"

erdekes magyarazat. ezek szerint a maximalis ar felfele is nohet, ezen a hetvegen viszont megemeltek az arat 20%-al, es igy -20%-os foglalassal szokasos maxinalis aron lehtett jegyet foglalni. Jol ertem?

(na ez a ceg egy ilyen ceg... es nem ez az elso "felreertesem" veluk...)

szerintetek ez korrekt? vagy a vasarlo felrevezetese?

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.03 0 0 224

Sziasztok!

Először megörültem,aztán meg...nem találom.Szóval,Ljubljanába mennék,és a  .lap.hu-n van egy hirdetés: csak 1900 ft!. Nem tudtam,hogy oda is mennek,meg persze nem is találom az oldalukon. Ez most egy ittmaradt reklám, vagy olyan "eldugott" célpont,mint Belgrád(amit ugye egy szerb cég működtet)?

SmallG Creative Commons License 2010.10.26 0 0 222
Facebookon lájkoljatok :) Akció van :) Utazást lehet nyerni :P
ErikaMalika Creative Commons License 2010.09.20 0 0 221
Az igaz hogy az amszterdami járatuk meg fog szünni ???
Balázs1 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 220
Ez igaz, de az OW próbál belföldön is több viszonylathoz jutni, ami indokolatlan, ha nincs minőségi javulás a megjelenésük után. Még nem próbáltam a buszukat, de egy rövidebb (max 3 órás) úton talán kényelmesebb, mint a jelenlegi E95-ös vagy a C56-os Ikarus. Én az egyik ilyen buszon álló "orangeways, a Gemenc Volán alvállalkozója" felirat alapján egy Transman színvonalú, öreg Ikarusokból álló buszparkkal rendelkező cégre következtetnék, nem egy "komfortbusz-vállalatra".
Előzmény: Törölt nick (218)
vnuk Creative Commons License 2010.04.06 0 0 219
én krakkóból utaztam egyszer owvel budapestre. a hely tényleg nagyon szűk... ha hosszabb távra kéne így utaznom akkor tuti kihagynám. a sofőrök meg ritka nagy állatok voltak. kétszer majdnem lezúzták a buszt... kb 4-5. sorban ültem és én is nézegettem a forgalmat, amikor láttam hogy kb 100 méterrel előttünk egy autó balra indexel és lassít, mert szemből jöttek. én meg csodálkoztam hogy miért nem tapossa már a sofőr a féket, biztos voltam már benne hogy itt baleset lesz, de az utolsó pillanatban a sofőr elrántotta a kormányt.. fel a járdára, szerencsére éppen nem kolbászolt arra senki. a másik meg hogy teljesen beláthatatlan helyeken elkezdik kielőzni a sort... előzgessen amikor egyedül megy, de ne 30 emberrel a "fedélzeten".
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.05 0 0 218
Nézd alapvetően busszal akkor mennek az emberek ha nagyon muszáj. Nincs WC (ha van, általában akkor sem szeretik ha használod), be vagy szorítva egy szűk helyre, stb. Aki még ennek ellenére is ezzel megy, minek alá jobbat adni, gondolhatják ők. A nemzetközi viszonylat persze más - amúgy én felültem az Utazás kiállításon az OW buszra, szerintem iszonyatosan szűk a hely, és kényelmetlen.
Előzmény: Balázs1 (212)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.05 0 0 217
Hát ez bizony majdnem minden magánkézben lévő cégnél így van. Szakszerveztesdit játszani magáncégnél K-Európában nem lehet. Anno egy nagy távközlési szolgáltatónál is próbáltak lányok szakszervezetet alapítani, meg is kérdezték tőlük informálisan, hogy ennyire vonzza-e őket az utca?
Előzmény: Pierr Kardán (216)
Pierr Kardán Creative Commons License 2010.03.28 0 0 216
Pont az a baja, hogy a járat neki nem állt meg, de a (wizzair-es példánál maradva) a styuvi ismerősének viszont leszállt gép 10 km-el korábban is egyszer...

Szóval vagy mindenki kiszállhat ott ahol akar, vagy senki sem!

Amúgy egy kis szines hír az Orangeways működéséről...

Kicsit kilóg a lóláb, meg se próbálták a kárt (mint az egy normális munkáltatónál szokás) részletekben levonni a dolgozótól, hanem egyből kirúgták. Szóval inkább benyelték a 60 eFt kárt, csakhogy megszabaduljanak a szakszervezettől...

Ettől függetlenül kiváncsi vagyok az Orangeways jövőképére (ápr. 11-ére való tekintettel).
Előzmény: whitewoman (214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!