Tudom, hogy nagyon régi a bejegyzés, de hátha... :) nekem van egy VW Borám, ami ugyanezt csinálja mostanában, néha leáll a motor lámpánál vagy dugóban, de egyből indul utána... Neked meglett a hiba oka?
2002-es 1.6 AKL(SR)-nél elöl 256-os tárcsa, hátul 232-es tárcsa van, szeretném ezeket lecserélni. Elöl 312 hátul 256 lenne. Mik kellenek egy ilyen művelethez?
koszi a valaszt, de szerintem meg mindig nem teljesen ment at mi a helyzet es hogy mit szeretnek.
jelenlegi allapot: a szivargyujtoban mindig van aram (ha nincs gyujtas, ha van gyujtas, ha jar a motor) azaz, ebben az esetben az USB-s szivargyujto akkor is kap aramot, mikor az auto parkol, nincs hasznalva. jelenleg kihuzom az USB-s kamerat, mert az nem eleg hogy fogyaszt, egyebkent le se kapcsol ha nem huzom ki (hiszen kap toltest) ez igy nyilvan nem jo, mert huzkodnom kell es egyebkent is kap aramot a tolto parkolas alatt is.
problema tehat: a kamera nem kapcsol le mert mindig aram alatt van. tovabba ha le is kapcsolna, akkor is a szivargyujtoban levo USB-s tolto aram alatt lenne, ahogy irod ez is biztos fogyaszt valamit - tehat ez igy nem oke.
amit szeretnek: ha nincs gyujtas, akkor ne legyen aram a szivargyujtoban. azaz mikor leallitom a motort es kiszallok, a szivargyujtoban mar nincs aram, igy a kamerak is lekapcsolnak. nem kell semmit sem huzogatni (se kamerat, se szivargyujtos-USB toltofejet) mert nincs benne aram. igy nem tudja mi lemeriteni az akksit sem. tehat: aram a szivargyujtoban csak es kizarolag akkor legyen, amikor van gyujtas.
ez utobbi megoldhato a szaki szerint. na most ha ez at lesz kotve akkor szerintem semmi fele lemeruleses szituaciom nem lesz akkor sem ha egyebkent 2 hetig allna az auto es ra van kotve az USB-s toltofej, arra meg a ket kamera.
Nem szeretnék szembe menni a szaki a véleményével, én csak azt tudom leírni amit egy általam ismert igen komoly szaki mondott. Én is bent akartam hagyni fixen a szivargyújtóban a töltőmet, alapvetően terhelés nélkül, csak hogy ne kelljen állandóan ki-be húzogatni (azt máshol szeretem...). Azt mondta az emberem hogy ne tegyem, még terhelés nélkül sem mert így nem tud elaludni a komfortelektronika, a lezárás után kb. 10perccel, hanem folyamatosan működni fog. Ezzel terhelve az akkut. Értem én hogy a kamera nem egy komoly fogyasztó, de ezek így együtt már problémásak lehetnek. Valamin egy rosszabb minőségű töltő is okozhat kellemetlen meglepetést egy csendes éjjelen.
Hidd el, csak a segítő szándék vezérel! Persze tégy belátásod szerint!
Ha minden nap használod az autót, akkor valószínűleg nem lesz gond a kamera miatt, de ha ritkábban indítod be a motort, akkor könnyen előfordulhat, hogy egy hideg, téli napon nem lesz elég szufla az akkuban az indításhoz.
Ha nem tudom kinyitni az egyik ajtót van valami ötletetek a nyitására? Ajtókárpitot belülről lebontottam. Látom a nyelvet is csak nem igazán tudom mozgatni.
Mi a trükkje a nyitásnak?
Gondolom megint tönkrement a zár. Nem az első eset.
Ez nem teljesen kerek, mivel a szivargyújtóban mindig van áram. Igen, akkor is ha van gyújtás vagy jár a motor, különben hogy tudnánk használni menet közben...
Viszont adnék egy tippet: A szivargyújtóra ne köss semmit amit állandóan szeretnél üzemeltetni, akkor is amikor az autó lezártan áll. Ha valami ebben az állapotban be van dugva akkor a komfortelektronika nem fog tudni "elaludni" és az akksid ezt nem fogja szeretni. Ebből kifolyólag te sem egy hideg reggelen.
Az említett kamerának szerintem külön tápellátást kellene intézni direkt az akkuról, korrekten, biztosítékkal ahogy illik.
a szivargyujtoban van aram akkor is, ha nincs gyujtas.
en azt szeretnem hogy akkor legyen benne, ha van gyujtas (mert dashcam ra van kotve, es igy nem kapcsol ki hiaba szallok ki az autobol - mivel kap aramot)
'99-es 1.6-os Borán megadta magát termosztátház (lehet nem ez a hivatalos megnevezése, a blokk bal oldalán levő ház, amire megy a sok víz és fűtéscső). Elkezdett melegen spriccelni (megrepedt az oldala), de ezzel egyidejűleg megjelent a kipufogónál is a víz és gőz/füst gázadásra. A kettőnek lehet összefüggése, vagy légtömegmérő-gyújtás vonalon lehet valami (pl rossz légtömegmérő tisztítás, a kispriccelő hűtőfolyadék a gyújtásra)?
Nekem is epc, illetve motorkód hibát dobott ki, kiolvasva viszont egyes lambaszonda fűtés nem megy hibát írta ki a gép! A lambdaszonda hibátlan volt mivel új volt :-) ezért a szerelőm a szívócső nyomás érzékelőt cserélte. Azt hiszem 15.000ft volt.
Trafó hiba esetén is hibakódozik hasonlóan mint az érzékelő hiba esetén, illetve úgyanúgy a AB GAS WERKSTATT hibaüzenetet dobja fel. Vettem egy új trafót 12.000ft-ért (BERU) és elsőre sikerült a rosszat kivennem. Szerencsém volt.
Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulok hozzatok, hogy van egy 2005-ös Volkswagen bora 1.6 autóm. Először januarban keletkezett nála probléma. Alapjáraton olyan hangot adott az autó mintha dízeles lenne a fordulatszámmérő ingadozott a motor remegett mintha valahol fals levegőt szívna. Elvittem szerelőhöz folytoszelep tisztítás megvolt utána elindultam vele majd minden lámpa kigyulladt és az autó rázott nagyon. Leállítottam majd újra rá indítok már csak az egr lámpa égett, nem ment az autó sem csak ha a kuplung a megfelelő helyzetben volt. Elvittem az autót utána autóvillamossági szakemberhez. Hibakód olvasása törlése megvolt. Elindulok vele megint ugyan az volt a probléma. 5x vagy 6x próbálta utána már nem gyulladt ki semmilyen lámpa benne. Az alapjárat viszont ingadozott. Folytoszelepet cseréltek, nem az volt a probléma. Valami mást is csináltak rajta hogy még esetleg az vagy sem de nem az volt a baja ( nem emlekszek már rá hogy mit). Aztán állandó diagnosztika után egyet gondolt és abba hagyta, gondolván nem csináltak rajta semmit de jo lett. Most 230.000 km-nél csereltettem benne váltót. Elmentem az autóért viszem haza nyomom neki a gázt mint az állat hogy minden rendben, minden ok vele. Max sebessége az autónak 100 km volt ( azt gondoltam le folytattak bejáratát miatt vagy valami mert mondtak egy hét múlva vigyem vissza át nézik minden ok vele vagy sem). Felhívtam telefonon mikor haza értem mondom neki mi a probléma. Az auto nem megy csak 100-al meg ismét ingadozik az alapjárat. Mondta hogy mivel aksi minden ki lett belőle szedve csinaljam azt, hogy 1,2,3 nagy fordulatszámnál valtsak csak húzássam ki az autót hogy a folytoszelep megtanulja mikor nyissa ki magát. Hibakód ismét vissza vittem harmadnap az autót. Bemértek géppel lambdaszonda értéke alacsony volt, megrendelték kicserélték minden értek jó de az autó nem megy. 100-ig nagyon jól gyorsul utána ennyi volt sok idő múlva éri el a nagyon max 120 km/órát. Gyertya, benzin szűrő, csövek be fújva esetleg hogy valahol levegőt kapna, de nem. 20.000 km-ként mindig cserélve volt a benzin szűrő is és mindig lett bele öntve az a tisztító folyadék. Minden esetleges dolgot cseréltek neztek de nem tudnak rá jonni hogy mi baja. Azt hozza tennem, hogy nem pénz le húzásról van szó mert ismeretség által és már több éve ő szervizeli az autót. Az EGR szelep le lett vakolva ugye most igy motorkodos is lett tőle, nem lett kiüttetve. Gépre már sok alkalommal lett rá téve de semmi hibát nem mutat. Esetleg valakinek valami ötlete lenne vagy tapasztalata, hogy mi lehetne a problémája?! Köszönöm szepen előre is a válaszokat és a segítséget
Lenne egy olyan kérdésem, hogy vettem egy vw bora 1.6 comfortline felszereltségű autót, és néha az alapjárat ingadozik, mitől lehet ez, mi lehet a baja?
Volna egy olyan kérdésem hogy van egy vw bora 1.6 8v autom és ha hirtelen rá lépek a gázra rángat. Ha meg egyeletesen nyomom akor nincs baja valaki tugya hogy mi baja lehet?
Megoldva. 165.000 után lehasalt a trafó, ami ennél a modellnél hosszú életűnek számít. Trafó, gyertyák, kábelek csere + kartergáz elvezető kilukadva, ami nem is volt számottevő tétel.
Sziasztok Olyan kérdésem lenne hogy van egy 1.6 comfortline bora és a jobbos bajuszkapcsolon vannak gombok amivel lehet kapcsolati a fordulatszámláló alatti kijelzőt váltogatni vagy ebben ez nem mükődik vagy nem felszereltség és csak a bajuszkapcsolo olyan és nem tudja? Akinek comfortline felszereltségü van az írja meg légyszíves hogy kellene e esetleg mükődnie? Köszönöm
A BFQ motorban egy trafó van (pontosabban kettő egybe építve) nem pedig hengerenkénti.
P0304 hibakód égéskimaradás a 4. hengerben. Annyit észlelt a rendszer hogy a 4. hengerben nem az elvártak szerint ment végbe a munkafolyamat. Ezernyi oka lehet. (gyújtás, keverékképzés, mechanikai)
"Tudom, ilyenkor első körben gyújtás kábel csere, ha megint hibakód, trafó csere, és ha ismét, befecskendező tisztítás."
Nem jól tudod. Első körben gyújtógyertya ellenőrzés (csere), mivel ott keletkezik a szikra. Ha nincs (gyenge) a szikra akkor tökéletlen az égés. A gyertya állapota hozzáértő szemnek sok mindent elárul.
A trafó egyik fele az 1 - 4 hengerre, a másik fele a 2 - 3 hengerre ad szikrát egyidőben. Leggyakrabban úgy romlik el hogy két hengerre nem ad szikrát. (Előfordul az is hogy csak egy hengerre nem ad)
Azért nem vágom a "porblémát" mert ha a trafó tönkrement, akkor az úgy is marad, csere. Ilyenkor dobná a P0350 hibakódot (gyújtótekercs funkció-rendellenesség) Egy trafó nem megy tönkre 3-4 hetente fél-egy napra. Legalább is gondolom én, mint szerk. lakatos. Ez a jelenség viszont egy felismert gyújtáskimaradás a 4. hengerben. Eddig a kerületben történt, -Bp-i lakos- és haza vittem 3 dugattyúval, de pl. Baján már gyomorideget kapnék.
Sziasztok! Keresem megvételre a mellékelt fotón látható alkatrészt VW Bora-hoz. Csak gyári érdekel. Ha van valakinek eladó kérem jelezze felém! Köszönöm előre is.