Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 1419
Ja és ha majd a wada vagyis a NOB is előadja ezt akkor mi lesz ?
Előzmény: nemmondod (1418)
nemmondod Creative Commons License 2007.11.18 0 0 1418

Kétséget sem hagyott Kovács Ágnes (26) afelől, hogy továbbra is ő a legjobb hazai mellúszó. Az olimpiai bajnok, aki az elmúlt napokban doppingvétség gyanúja miatt került rivaldafénybe, pénteken a 100 méteren, tegnap pedig az 50 méteren iskolázta le az ellenfeleket, a rövid pályás ob-n.

 

http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=83039

 

Mondtam én, hogy bejön a "csakazértis megmutatom" effektus.

Csak Így tovább!

frimi Creative Commons License 2007.11.18 0 0 1417

A regmulthoz... A neves nemet kalapcsveto (vagy diszkoszveto, mindegy, neve sem jut eszembe, de nem is erdemli meg, hogy emlekezzem a nevere) egy feljelento levelben vazolta azt az eszkozt, amivel meg lehet hamisitani a vizelet minta adasat. Ezt juttatta el a WADA-hoz levelben s jutott el az Dick Pound urhoz. Aki ugy nyilatkozott rola az Annusekkal valo herce-hurca idejen, hogy o ismerte a modszert mar korabban is!!! (Nem fogok most utanna banyaszni - annak idejen errol hosszas vitat folytattam s meg azt is felvetettem, hogy a WADA olyan vegyuletekre dolgoztatott ki vizsgalati modszert, amely doppingszerkent fel sem merult... Ahelyett, hogy azzal foglalkozott volna, hogy ezt az egyszeru eszkozt leleplezze. Inkabb rohangasztak Annus utan 2 hetig vizeletert. Megjegyzem, azok kulfoldi ellenorok voltak... Nem voltak rest...) Ha kivancsi vagy ezekre, akkor kerlek, hogy magad lass neki a kutatasnak...

 

Kollath ur tenykedest meg most hagyjuk, mint a MACS meghatalmazott kepviseloje. Elegge abszurd dolgokat hordott ossze... Mar ami igy a sajton keresztul atjott...

 

A doppingellenoroktol mindenki retteg. Azt hiszem, hogy ezt egy bizonyitas nelkuli axiomakent elfogadhatjuk.

 

ha az ellenőrök nem hibáztak, akkor Kovács Ágit el kell marasztalni, teljes joggal.

Lassuk a medvet! Azaz az ellenorok verziojat. Ide a nyilvanossag pofajaba... Ahogy mondani szoktak.

 

Off.

 

A halabuntetes kerdese lehet, hogy politikum is, nalam nem az. S ha meg nem sertelek, a te "ne szisszenj minden kis szilankhoz" felfogasod a dopping ugyekben megengedte szamomra, hogy a halabuntetes hivenek feltetelezzek. Bocsanat, hogy tevedtem.

 

A "kifejtettem volt" szofordulatod magyarazatahoz felesleges az angol nyelvehez fordulnod, ugyanis az a regi magyar nyelvben pl. talan meg a 19. sz.-ban is hasznalatos volt. Nem is beszelve Ilosvay Selymes Peterrol, aki - befejezett alakkent - a "kifejtettem vala" szofordulatot hasznalta volna.

 

On.

Frimi

 

 

Előzmény: Törölt nick (1416)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.18 0 0 1416
Te nyilvanvaloan a halabuntetes mellett vagy

Csak háborúban, békeidőben nem látok sem megfelelő elrettentő erőt, sem a börtönköltségek akárcsak a potenciális kockázatokkal összemérhető csökkenését ahhoz, hogy támogassam. Egyébként, mivel a topikon korábban már fölmerült ez a baloldaliság-jobboldaliság dimenzió, megjegyzem, a halálbüntetés támogatása markánsan jobboldali vélemény.

anno Dick Pound ur azt is allitotta, hogy tudta, milyen modszerrel csaltak Annusek... Csak eppen nem adott utasitast annak kimutatasara... Erdekes dolog volt ez akkor szamomra...

Hát erre egyfelől pontosabb forrást kérnék, másfelől, hogy mit jelent az "utasítás adása ennek kimutatására", merhogy nekem ez így fura. Hogyan tudja kimutatni a csalást (márha doppingolásról van szó), ha Annus úr nem adott vizeletet?

Kollath ur is azt tartotta pozitivnak, hogy a MACS-ot nem marasztaltak el...

Mint a MACS jogi képviselője, ez a dolog természetesnek tekinthető. Mindazonáltal fura, hogy az úszószövetség nem merte a MACS ellenőreit hibáztatni mégsem. Nekem az a véleményem - mint már kifejtettem volt* - hogy ha az ellenőrök nem hibáztak, akkor Kovács Ágit el kell marasztalni, teljes joggal.

*Remélem jól tudom, hogy valahogy így nézett ki a magyarban a régmúlt idő, amit az angol a Past Perfect-tel fejez ki.
Előzmény: frimi (1415)
frimi Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1415

Jo kivan ez talalva!

 

Orulok, hogy valaki vegre megvedi a szerencsetlen WADA-t es a MACS-ot , annak vezetojevel es gerinctelen ellenoreivel, Kollath urral (aki szerint a hivatalos szemelyek szava mas sullyal esik latba - no, de hol van a szo?) egyutt olyan, a sportversenyek tisztasagat annyira sulyosan veszelyezteto szemellyel szemben, mint Kovacs Agi... Te nyilvanvaloan a halabuntetes mellett vagy - fuggetlenul attol, hogy lehet, hogy artatlan emberek is meghalhatnak. Akar az eljaro hatosagok hibajabol...

 

Nem akarok elmelyedni korabbi ugyekben, de anno Dick Pound ur azt is allitotta, hogy tudta, milyen modszerrel csaltak Annusek... Csak eppen nem adott utasitast annak kimutatasara... Erdekes dolog volt ez akkor szamomra...

 

Megismetelem: mocskos ugy ez, ugy, ahogyan van... Ami nem csak egy ember egzisztenciajat teheti tonkre, de a doppingellenes mozgalmat is lejaratja. Mikozben sokakat hagynak futni, kis orszagok mondvacsinalt ugyeibol peldat statualnak. Es mindenki retteg. Kollath ur is azt tartotta pozitivnak, hogy a MACS-ot nem marasztaltak el... Hat kik ok, istenek talan, akik nem hibaznak es ha igen, hibaikat mindenkinek el kell nyelni?  Minden tiszteletem Gyorffy Dorae!

Frimi

 

Előzmény: Törölt nick (1413)
papaAndy Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1414
Ha elvallal egy ugyet, akkor bizonyos etikai keretek kozott valoban mindent meg kell tennie. De azt mar o donti el, mennyire csusztat egy-egy megnyilvanulasa soran. Ha egyszer van egy nyomtatvanyon egy olyan kitetel, hogy "megfelelo indok", akkor ne mondja, hogy a magyar jogrend nem ismer ilyet. Mert azert van sokminden, ami nincs tetelesen leirva torvenyekben de azert letezik. Szerintem bolcsebb maradt volna, ha kimarad ebbol, de az izgaga feltunesi viszketegsege miatt persze nem tudott. Hat igy legalabb, ha eddig meg valaki komolyan vette a TV-ben, most talan kicsit kritikusabb szemmel fogjak nezni es remelem joval kevesebbet fogjak meghivni "szakerteni" is, ha nem lesz nepszeru az orszag nagyresze elott. Nem sajnalom, mert nem tartom meggyozonek szinte soha az erveleseit.
Előzmény: ca vinton (1411)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1413
WADA is radobben, hogy - kepletesen -nem lehet 15 evet rasozni valakire emberoles cimen, aki csak a kest emelte fel, szemben azzal, aki tenylegesen gyilkolt. Ugyanis Kovacs Agi esete azt mutatja, hogy a szbalyozasban sulyos hianyossagok vannak...

Hát a szabályozásban a hetvenes években voltak hiányosságok, amikor inkább nem produkáltak mintát az élsportolók, semhogy pozitív tesztet produkáljanak. Ki van ez találva, hidd el.
Előzmény: frimi (1397)
nemmondod Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1412

Ez az ötlet nem igazán jó, mert akkor pont nem jut ki az utolsó olympiájára (Peking).

És ő bizony kifog oda jutni, és csakazértis megmutatja.

Akár fogadhatunk is.

Előzmény: ca vinton (1411)
ca vinton Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1411

egy kicsit gondolkodj el azon, hogy mis az ügyvéd státusza. A válaszom egyszerű és sokak számára lehet, hogy sértő is. zsoldos.

 

Felfogadják, hogy képviseljen érgy érdeket, ha nem azt teszi, amit vállalt, akkor csaló gazember. 

 

Megjegyzem, én azt indítványoztam volna, hogy állapítsák meg K. Ágnes "bűnösségét" és az összes "mentő" körülményre tekintettel kapjon hat hónap eltiltást egy egy évre felfüggesztve.

Előzmény: papaAndy (1390)
miakiutma Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1410
Drukkoljunk, hogy a félreértések miatti helyzet ne bonyolódjon tovább, azt hiszem ez mindannyiunknak kívánatosabb lenne
mutymurutty Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1409
Én sem fogadnék Kovács indulására...
Előzmény: hypertension (1407)
mutymurutty Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1408
Én itt ünnepélyesen bejelentem neked és nektek, hogy halálommal azonnal visszavonulok a fórumozástól.
Előzmény: nemmondod (1406)
nemmondod Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1406
Bejelentette, hogy a Pekingi Olympia után visszavonul.
Előzmény: mantissza (1405)
mantissza Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1405
Ki vonult vissza? Mert Kovács a hétvégén indul a debreceni rövidpályás magyar bajnokságon, ami előverseny a decemberi szintén debreceni rövidpályás EB-re.
Előzmény: nemmondod (1404)
nemmondod Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1404

Na ez az!

Most, hogy bejelentette a visszavonulását, megindult az össztűz ellene.

Remélem erős lesz és csak azért is megmutatja ezeknek a szemeteknek.

Előzmény: mantissza (1402)
mantissza Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1402
Íme egy új gondolat, amit még senki sem említett:

Kovács Ágnes (ez a "rendes" neve) Amerikában végezte egyetemi tanulmányait és közben ott is készült a versenyekre, bajnokságokra. De egyetlen egyszer sem volt vele semmiféle gond, ha az ottani hivatalos doppingellenőrök ellenőrízték, pisiltették. Hogyan is lehetséges ez?

A válasz egy része: Kovács ott egy volt a sok nagyon jó úszóból, nem volt körülötte ilyen slepp, mint a Gyárfás-Turi-Zamecsnik-Antos-Kiss és még ki tudja kicsodák....
papaAndy Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1400

Tiszker kozben jol keres ezzel. Zsiros kis szerzodeseit feltve vedi bugyuta embereit, a munder becsuletet. Mint amikor a Gergenyi mondta, hogy "mutassanak nekem egyetlen rendort is Viperaval" - utana meg nem szolt semmit, vagy megkrdezte mi az a vipera? Asszittem egy kigyo. Bill Clinton volt ebben nagymester: Mi a szexualis kapcsolat definicioja? Kerdezte, miutan sarokba szoritottak az uj felemelos "nekem nem volt szexualis kapcsolatom M.L.-el" beszede utan. Vegul is kivagta magat a hazugsag vadjai alol, mert ygye az oralis szex az nem igazan "szex" - mondta Bill. Kulonben en birtam ot ezzel egyutt, mert jot tett az orszagnak, porgott a gazdasag es nem voltak nagy es folyamatos haboruk, mit ez alatt a mostani (W) balfek alatt.

 

De regen beszeltunk! Mondjuk en normalis esetkben nem uszkalok, de ezek most nagyon kiakasztattak! Remelem jol vagy!

Előzmény: Dr. Máris (1396)
papaAndy Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1399
Meg a kest sem emelte fel, csak alairta, hogy latott mar kest.
Előzmény: frimi (1397)
papaAndy Creative Commons License 2007.11.16 0 0 1398
Azzal onmagaban semmi, sot az a kotelessege. De ha egy olyan ugyet vallal el, amirol egyreszt tudja, hogy nem ugy, masreszt tudja, hogy az orszag nagyreszenek a nemtetszeset fogja vele kivaltani, akkor szerintem be kell kalkulalnia, hogy nepszerutlen lesz es tamadni fogjak erte. Szerintem az ugyvedek sem bujhatnak el a "csak a kotelessegemet/parancsot teljesitettem" kifogas moge. Meg katonakat is elitelnek mar legalabb 1945 ota, hiaba "csak parancsot teljesitettek". Alapveto erkolcsi normakat elvarhatunk asszem mindenkitol (most a politikusok joreszerol ne beszeljunk, mert nagyon hosszu es parttalan vita alakulhatna ki).  Szoval kerdesedre a feleletem, semmi baj, de valalja a kovetkezmenyeit. Ha neki igy is megeri, lelke rajta. Nekunk pedig az lehet a feladatunk, hogy meggyozzuk, nem erdemes csusztatni, hazudni, es foleg egy kivalo sportembert ugy es bizonyitekok nelkul, formai hibara hivatkozva meggyalazni. Ha engem minden rosszul kitoltott hivatalos papir miatt igy megalaznanak, megvadolnanak, -- bele sem merek gondolni! Az ugyvedek kulonben szerintem sokszor megfeledkeznek az erkolcsokrol a penz es a hirnev hajhaszasa kozben. A 90-es evekben egy lofarmon dolgoztam Malibuban, es neha az ugyvedek odaalltak a ranch kapujaba (kozteruletre persze), es osztogattak a nevjegykartyaikat a kilovagolo embereknek, ha esetleg leesnenek tudjanak kit hivni. Ugy hivjak ott ezeket nagyon talaloan, hogy "ambulance chasers". Kollath ugyved ur nagyon kozel kerult most ehhez a kategoriahoz. Ha ot ez nem izgatja, akkor persz, csinalhatja nyugodtan, a torvenyek megengedik neki is.
Előzmény: Scorch (1394)
frimi Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1397

Bar mar megfogadtam, hogy ehhez a mocskos ugyhoz nem szolok hozza, azert megis egy megjegyzest - joslatot - eresztek meg.

 

Ha Kovacs Agit az utolso forumon is elmeszelik es igy sportkarrierjet tonkre teszik, akkor mar teljesen mindegy szamara, hogy milyen tovabbi lepeseket tesz. (Hiaba nyer esetleg a Sportbirosagon, mire az ugy ott megtargyalasra kerul, talan mar uszni is elfelejt...)

 

Lelki szemeim elott egy polgari peres eljaras merult fel vegso soron erkolcsi karokozas jogcimen, hiszen a MACS ellenorei nem hogy cafoltak volna a tanukkal megerositett felrevezetes vadjat, hanem a szabalyzat es Tiszeker Agnes hata moge bujva hallgatnak. Es Tiszeker Agnes erdemben sem cafolta - legalabbis a sajtohirek szerint - Kovacs Agi vadjait. Ezzel egy nagysuly mentokorulmeny sullyed el...

 

Egy szo mint szaz, szerintem ha masutt nem, egy polgari peres eljarasban kikenyszeritheto az ellenorok megszolaltatasa es ha a vad veluk szemben igazolast nyer, ugy a MACS elmarasztalasa is. Ugy gondolom, hogy az egyik leghiresebb vedougyved, Zamecsnik Peter felbukkanasa nem veletlen...

 

Es nagyon remelem, hogy a WADA is radobben, hogy - kepletesen -nem lehet 15 evet rasozni valakire emberoles cimen, aki csak a kest emelte fel, szemben azzal, aki tenylegesen gyilkolt. Ugyanis Kovacs Agi esete azt mutatja, hogy a szbalyozasban sulyos hianyossagok vannak... 

Frimi

Dr. Máris Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1396

Az országot nem az úszószövetség hanem a Tiszeker féle gittegylet járatja le.

 

Előzmény: Scorch (1388)
csl Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1395

Mátai Andrea szerint változtatni kellene a doppingvizsgálat jelenlegi módján.

 

http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=160291

 

"A megalázott sportoló pedig nem reklamálhat, hiszen ez – állítólag – az ő érdekében, a tiszta sport védelmében, nemes célért történik.

Hogy neki is vannak személyiségi jogai? Az senkit sem érdekel. Azokat biztosan nem, akik számára a doppingellenes harc óriási üzlet.

De vajon tűrni kell-e ezt a helyzetet? El kell-e fogadni azt is, hogy egy élsportolónak hetekre előre meg kell adnia, mikor mit csinál és hol tartózkodik? Igaz, programja változását jelezheti e-mailben vagy SMS-ben, de élhet-e úgy valaki, hogy állandóan arra gondol, jelentenie kell?

Jó néhányan akadnak, akiknek elegük van a doppingellenes küzdelem embertelenségéből és túlkapásaiból, de nincs energiájuk ahhoz, hogy harcba kezdjenek."

 

 

Scorch Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1394
de miért probléma ha egy ügyvéd képviseli a megbízóját?
Előzmény: papaAndy (1393)
papaAndy Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1393
Persze, nem kotelezo a bojkott, csak aki nem helyesli amit Kollath ugyved ur csinal, azokra szamitottam. Ha sokan helyeslik, akkor a bojkott kezdemenyezesem sajnos mit sem er...
Előzmény: Scorch (1392)
Scorch Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1392
nem
Előzmény: papaAndy (1391)
papaAndy Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1391
Kollath ugyved ur ossze-vissza hadarasait eddig is nehezen hallgattam, de sajnos most nagyon nagy butasagot csinalt. Szerintem ezutan minden olyan ceget bojkottalni kellene akik a T. Kollath ugyved urat kerik fel ceguk kepviseletere. Nem?
Előzmény: Scorch (1388)
papaAndy Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1390

Ide lehet irni a tisztelt ugyved urnak!

 

De csak udvariasan tiltakozzunk!

 

En foleg ez ellen a velemenye ellen fogok tiltakozni:

Kolláth György kifogásokkal fog élni a döntés ellen, szerinte például nincs olyan jogi kategória, hogy "megfelelo indok".

 

Mert akkor miert volt ez a formanyomtatvanyon ha nincs ilyen?

szaltósGera Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1389
ekkora marhaságot egyszer is elég volt elolvasni...
Előzmény: Scorch (1388)
Scorch Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1388
Kolláth azt mondta kutyakomédia, és ez valóban az volt, ezel a magyar sportéletet a magyar sportolókat és az országot totálisan lejáratta az úszószövetség, az oktalan barmok azt hitték ezzel megmentik Ágnest de csak a szégyent nyerték el és így ( ahogy Kolláth is emljtette) tutti a két év mivel a doppingellenes harc jegyében nem fognak belenyugodni ebbe az ítéletbe.

be kell másoljam mivel átték ide nem tom miért:-) mármint a topikot
Mellcsi Creative Commons License 2007.11.15 0 0 1387

Ági írja:

 

Nem tudom, hogy a továbbiakban mi vár rám. Nem tudom, hogy ma menjek-e edzésre vagy sem? Az edzőm vár, a úszó szövetség fegyelmi bizottsága hivatalosan megkezdte az ügy feldolgozását. Nekem viszont fogalmam sincs, hogy mi lesz velem. A Nap-kelte szerkesztőségébe reggel a jogi bizottság vezetőjének kocsijában érkeztem, abban is távoztam. Ahogy egy nappal korábban a doppingcsoport központja előtt, itt is újságírók, kamerák vártak. Eddig mindenkivel boldogan találkoztam, most már félve. Mit mondjak nekik? Meddig magyarázzam a bizonyítványomat? Nyilván rövidesen a WADA-tól is, tehát a Nemzetközi Doppingellenes Szervezettől is levelet kapok. Ma még csak a magyar lapok írtak rólam, holnap talán már néhány külföldiben is szerepel a nevem. Másképp, mint eddig!

...

Előzmény: pz_new (1386)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!