A legtöbben hülyeségnek tartják. De mégis sok érdekes kérdés van a témával kapcsolatban. Pl. miért van a Google Earth-ön mindkét pólus eltorzítva? Mi a bizonyíték a Föld tömörségére? Külföldi weboldalak sokasága foglalkozik a témával, sok természettudós is az üreges Föld-elmélet híve. Itthon a téma nem túl népszerű. Pedig érdekes. Beszéljünk róla! (Még ha sokak számára abszolút hülyeségnek tűnik is...)
Igazán egy jó kép sincs, ami bármit is bizonyítana. Ez is gyakorlatilag az összeesküvés elméletekhez tartozik, hiszen az üreges Föld-hívők szerint titkolják az igazságot.:))) De a YouTube-on van pár film és interjú, ami érdekes lehet, persze angolul és spanyolul. A Hollow Earth szót kell beírni a keresőbe. Mivel hogy rejtélyes, pont ezért indítottam ezt a topikot. Voltak az elméletnek elég jó nevű követői is, köztük Richard Byrd admirális, aki állítólag járt is "odabenn".
Az általad leírt Föld-keletkezés is csak egy elmélet. Mint ahogy több hivatalosan elfogadott elmélet is létezik, mindegyik bejegyzett!!! (Planck, Laplace, stb.) Mindenesetre az iskolákban is úgy tanítják, mint elméleteket és nem mint tényeket.
Egy pár, linket, képet, plz. Amit jónak találsz, mert gondolom a google temérdek találatot ad. Magyarul tényleg semmi nincs?
S mi a teoria lényege. Bányászunk egy bizonyos mélyságig, ez persze csak a felszín, a kőolaj, földgáz, ércek is jönnek valahonnan... és alatta a semmi? vagy hogy?
Mielőtt bárki letorkolna, hogy elmebeteg vagyok: nem, nem állítom határozottan, hogy a Föld üreges, de az ellenkezőjét sem. Hiszen egyiket sem bizonyították egyértelműen, támadhatatlanul. Csak a "tömör gömb" elmélet van hivatalosan elfogadva, ennyi. De olyan sok minden volt már a történelemben, ami hivatalosan elfogadott volt, mégsem volt igaz. Bevallom, azért nekem az üreges elmélet szimpatikusabb - még ha eszementebben is hangzik. Talán mert szeretem a rejtélyes, fantasztikus dolgokat. Biztos jönnek majd az okos emebrek és jól kioktatnak, hogy hogy lehetek ilyen hülye, hogy egyáltalán felvetek ilyen témát és felsorolnak néhány "tudományos tényt". De remélem, jönnek majd azok is, akik az ellenkezőjében hisznek. Ami érdekes: a "tömör gömb-hívők" nem hisznek benne, hanem "biztosan tudják". A másik tábor bedig - ők nagyon kevesen vannak - csak hisz benne. :)))
Forgástengely nem esik a mágneses pólusokra, meg az föld se gömb alakú hanem kissé amorf mert két bolygó összeüközéséből jött létre, törmelék mardékából meg lett a hold.
Nos, akkor elkezdem. Elsősorban azok számára nyitottam ezt a topikot, akiket ez a téma érdekel. A öld pólusai felett is haladnak át műholdak, mégsem található semmilyen publikus kép a pólusokról. Még a Google Earth-ön sem, pedig még a házamat is látom rajta. A Déli-Sark helyén - és itt nem a katonai támaszpontra gondolok, hiszen az a Google Earth jelölése szerint sem pontosan a póluson van - viszont csak digitálisan torzított "összehúzott" kép van. Miért?