A Foktői csonka Kalocsa állomás II. vágányának a folyttása és egy lakótelepnek vezet. A HM iparvágány ami kiszolgálta a repülőteret és később a Kalocsa Kiképző központ megállóhelynek is helyt adott vezet baráka közelébe. A Dunapataj -Kalocsa -Baja vasútvonal szerinti új Kalocsa állomáson keresztül vezethet ez a Dunáig.
Ugyan OFF és nem túrtam, van-e a 153-nak topicja, most olvastam a Gőzhajósban, hogy Barákán az épülő kikötőnek lesz vágánykapcsolata. A régi orosz laktanya iparvágánya lesz hosszabbítva, vagy más megoldás készül?
Február 15 -ig lemondták a kalocsai meneteket. Innentől kezdve ad hoc jelegű a kiszolgálás. Ha jól láttam, be is vitte délutánra Kunmiklósra az üreset.
Horváth István vagyok a szekszárdi vasútmodellklub tagja. Néhány hónapja dolgozom Dunaföldvár állomás 1:87-es modelljén. Ehhez szeretném a segítségeteket kérni. Olyan archív képeket keresek amin még egyben látható a Solt-D. földvári vonal. Különösen az egykori Dunaföldvár-Belváros MH. és a Duna-híd környéke érdekelne.
Ha MÁV Cargos a vonat, akkor elvileg hétfő, szerda, péntek amikor mehet. Kedd, csütörtök az meg a kalocsai menet napja. Viszont, ha valamelyik magánvasúté a vonat, akkor az bármikor mehet, ahogy megrendeli.
Erről jut eszembe, Fülöpszállásnál megmaradt a fénysorompó, ahol az állomástól nem is oly messze, 2 helyen keresztezi a 150. mellett futó kövesutat. Pedig ha jól tudom, itt a 152-esen aztán végképp semmi teherforgalom nincs még a 153-hoz képest sem, mégis a 153-on lekaptak szinte mindenhol mindent, itt pedig megmaradt mindkét helyen a fénysorompó.
Megvan még Soltnál a sorompó? Ugyanis vmelyik topikon azt olvastam, hogy Soltnál (és még sok helyen a 151, 152, 153 vonalakon) a sorompót leszerelték, és csak andráskereszt maradt.
Gép nélkül állt a szerelvény, azon a csonkán, amit régebben réparakodásra használtak. Rakodás nem folyt, de a hétvégén nem jártam feléje, tehát akár rakottan is érkezhetett és itt rakhatták ki, hogy mit, arról nincs infóm. Utólag esett le, hogy a héten egyszer piszkáltak valamit a sorompónál, le is eresztették a kicsit, gondolom erre a vonatra készültek.
Ha nem publikus, jöhet mailben is. De azt azért megkérdezem, hogy a rakodás Solton történik, vagy a nyíltvonalon, esetleg továbbmennek a tehervonatok Dpataj felé? Milyen gép viszi? ...megannyi kérdés...
Akkor ennek én igazán örülök. Úgy látom, magánvasúti szerelvény. Mit szállítanak, és hová? (ez utóbbit csak akkor, ha publikus).
Azért vagyok így belelkesedve, mert a Vicitopikon a múltkor már elsiratták a vonalat: azt írta valamelyik olvtárs, hogy hónapok óta Solton nem volt vonat. Esetleg Patajig megy-e le valami?