Idén már a döntőt sem adják le az ausztrál fociból, tavaly még legalább a rájátszásból volt egy-egy meccs. Nem mintha meglepne az előzmények után, de hát ez egy olyan esemény amit az Eurosport a 80-as évek legvége óta közvetített (abban azért nem vagyok biztos hogy megszakítás nélkül).
Mondjuk akkor a Discovery ebben az esetben széttárja a kezeit hogy a Digi (és gondolom a UPCD is) oldják meg a magyar területre érvényes ESP2 HD jel műholdas terjesztését, amennyiben a jövőben is lehetséges hogy a Markiza pont olyan meccset fog adni amit a magyar Eurosport2 is.
Jó helyen keresgéltél, ugyanis egy másik fórumon leírták, hogy mivel Szlovákiában a Discovery mellett a Markiza vette meg a Bundesliga közvetítési jogainak egy részét (fordulóként egy meccs plusz a szuperkupa meccs-a Dvajton lesz az az egy meccs ) és az Eurosport2 HD verziója a Slovak Telekomtól jön, tehát emiatt volt a bonyodalom és valószínűleg bajnokság kezdetéig tisztázzák majd a Discovery-nél, hogy hogyan legyen.
Akkor ez is erősíti az előző tippemet, miszerint a műholdas jel körül van jelenleg valami jogi pittyputty és a Bundesligákat egyelőre nem sugározhatják a jelenlegi transzpondereken. A playeren viszont van geoblocking, azon azért megy.
Totális kupleráj ez már, ma a Dortmund-Bayern lett volna az Eurosport2-n, de -ki tudja miért?- eszükbe se jutott elkezdeni a meccs közvetítését. Még jó hogy van ZDF...
Könnyebbet kérdezz... :) Mindenesetre az valószínűtlen eshetőség hogy teljesen hanyagolják a BuLi2-t, eddig elvileg mindig együtt volt értékesítve (Németországon kívűl).
az első osztály is beindul, talán az a baj jelenleg hogy valamelyik országot amelyikre elvesztették a Bundesliga jogokat, még nem választották le a régiós közös verzióról.
De pontosan mennyi helyen vesztették el? Mert a bundesliga hivatalos oldalán még mindig a tavalyi állapot van jelen (már, ami a közvetítői partnereket illeti) Meg egyébként is kíváncsi leszek rá, hogy ha leválasztják a mi Eurosport2-nket leválasztják a "közös verzióról" majd lesznek-e kisebb -csak a mi a piacunkra szánt-jogok.
Ja, de most végre megint feltették az egész heti műsort :) Egész nyáron megy a kavarás a háttérben, az ES2 Digi-UPCD műholdas feladásával is valamit kombináltak legutóbb mert előszőr új transzponderre költöztették, aztán pár napja visszarakták a régire. Szerintem a szokásos hétfő esti BuLi 2-t is majd akkor kezdik adni amikor az első osztály is beindul, talán az a baj jelenleg hogy valamelyik országot amelyikre elvesztették a Bundesliga jogokat, még nem választották le a régiós közös verzióról.
Nézem hogy már nem szerepel a ma esti műsorkiírásban a NYC FC-Chicago Fire rangadó. Vajon ez most csak a szokásos információs káosz a weboldalon vagy tényleg lecserélték volna a focit 5 órás vívásközvetítésre?? :-D Mondjuk kb az összes többi országverzióban az MLS maradt kiírva, úgyhogy remélem hogy tényleg csak nálunk elírás...
Ez a Wimbledon nekem a régi jó DSF-es korszakot idézi...Igaz akkor azért kellett drukkolni, hogy a német játékosok minél előbb kiessenek, hogy a menőket is láthassuk játszani.
Alapban rühellem a focidömpinget, híve vagyok annak, hogy minél több fajta sport legyen egy csatornán, de... Az év végén lévő "kiesési-feljutási" selejtezők valahogy soha sem érik el a sportcsatik ingerküszöbét. Jó tegnap adták a Bundesliga 1-be feljutást, de ma már nem sikerült a Bundesliga2-ben maradásért vívott küzdelmet leadni. Fontosabb volt a már egész nap orrba-szájba menő tenisz. Ide írtam, de amúgy lehetne szidni az olasz-francia-angol jogok tulajdonosait is. Ők is csesznek adni bármit is.
Pedig ezeknek a meccsek elég sok izgalommal bírnak.
Egyre katasztrófálisabb ez az új "touch-konform" műsorújság. Nem csak piszok macerás átnézni, de most már legalább azt se tudni meg innen hogy milyen meccs van este... :-s