Keresés

Részletes keresés

noriel Creative Commons License 2010.03.08 0 0 1545
Sziasztok!
Nem itteni lakó vagyok viszont szeretném a segítségeteket kérni!
A Mediterrán Lakóparkban lakom és holnap lesz a közgyűlése a házunknak.
A problémám az,hogy nagyon magasnak tartom a közös költségünket és szeretném összehasonlítani más lakóparkok közös költségével..
Most akarnak megszavaztatni egy drasztikus emelést jelen esetünkben 63nm-re 20eFt-ot!!
Ebben benne van a fűtési,gáz alapdíj+felújítási költség.Erre a 20eFt ra jön rá a meleg,hideg víz,fűtés stb...
A házunk nincs mínuszban ami indokolná ezt a lépést..
Maga a ház egyébként 50lakásos.
Szóval a kérsésem,kérdésem az lenne nálatok mennyi a közös költség és ebben mi van benne?(hány lakásos stb..)

Köszönöm előre is a segítségeteket!!
Nick Katus Creative Commons License 2010.03.06 0 0 1544
Mielőtt ideköltöztünk volna, 1 évig figyeltük a piacot, számításba vettünk mindent amit egy lakásvásárlásnál figyelembe kell venni. Nem elég csupán a lakás vételárát vizsgálni, a lakókörnyezetet is fel kell térképezni. Itt ha picit rossz is az út, azt rögtön megjavítják, nincs parkolási díj, vannak viszont szép gondosan ápolt játszóterek, parkok, van a közvetlen közelünkben, egy Shoppingoló ahol többek között gyógyszertár, posta, DM, élelmiszerbolt, kifőzde, papírbolt található, tehát nem kell kilométereket utazni, parkolási díjat fizetni a hétköznapi ügyek intézéséhez. Ja van BIO bolt is én nagyon csípem. Az kerületi Önkormányzatnál tuti az ügyintézés, ami nem utolsó, vannak cuki doktornénik, kedves fogorvosok és egyszóval nagyon jó itt élni!!!!!!!!
Nick Katus Creative Commons License 2010.03.06 0 0 1543
Kedves Marinavicc, ha lakásvásárlásban gondolkodsz feltétlen ajánlom figyelmedbe a Sasadliget 2 ütemét, még 105 szebbnél szebb otthon közül választhatsz. Én az "M" épületben lakom, reggeltől kora délutánig betűz a nap, ennek következtében egész nap nem kapcsol fel a termosztát, ergo gazdaságos a fűtés, de a megtakarítás a jó minőségű nyílászáróknak, és a megfelelő szigetelésnek is köszönhető. A közös költséggel kapcsolatban annyit elárulok, hogy a társasház elő számvizsgáló bizottságának vagyok tagja. A közös költség fizetési kötelezettség reális alapokon nyugszik, és minden olyan tételsor amely változtatást kíván, az változni is fog, a megfelelő fórumon erről a lakóközösség szavazni is fog, amennyiben ez indokolt. A ház működtetését és üzemeltetését illetően, nem szeretnénk azonban az olcsó húsnak híg a leve hibába beleesni. Azért jöttünk ide lakni mindannyian, mert ez a beruházás egy sikeres beruházás! Nagyon szép lesz a környezetünk és ez nyilván pénzbe kerül. De összefoglalva ami közös költséget fizetni fogunk az a megfelelő számításokkal alá is lesz támasztva. Remélem mihamarabb üdvözölhetünk a fedélzeten, keresd Rácz Tibor értékesítési munkatársat a Sasadliget értékesítési irodájában, Beregszász u. 20. körül találod, rendkívül segítőkész. Annyit még feltétlen hozzá kell tennem, hogy a Beruházó rendkívüli támogatását élvezzük a mai napig is, a birtokbaadást követően is, rendkívül együttműködő, segítőkész és mindent megtesz azért, hogy mi lakók elégedettek legyünk. Pl eljött a lakógyűlésünkre, hogy megválaszolja a kérdéseinket, ez önmagáért beszél. (Ugye ez nem a közgyűlés, tehát a szabadidejét áldozta ránk egy apró kis megbeszélésen is jelen volt és ez nagyon sokat jelentett számunkra.)
Előzmény: marinavicc (1536)
Nick Katus Creative Commons License 2010.03.06 0 0 1542
Kedves Sasadliget 2 Lakótársak, felhívom szíves figyelmeteket arra vonatkozóan, hogy az "L" épület előtt álló, a liftekben is említett konténer költségeit, a közös költségen keresztül mi - azaz a lakók - fizetjük. Tehát az ott nem egy ajándék konténer hanem brutto 28.000,- Ft/konténer. Én számolom :-) a fordulókat, jelenleg a 4. konténer van itt. Megkérek mindenkit, hogy figyeljünk oda arra, hogy a Hérosz munkatársai építési hulladékot ne tegyenek bele, - amúgy már többször tetten értük őket - továbbá illetéktelenek ne helyezzenek el benne hulladékot. Az építkezés még nem fejeződött be, de a Hérosz konténerét már 1 hete nem látom, azt viszont igen, hogy a munkások a mi általunk fizetett konténerbe pakolják bele a gipszkarton táblákat, így elég hamar meg fog telni, és akár milliókat is fizethetünk a konténerek után.....A saját háztartási hulladékainkat, pedig az erre kijelölt szeméttárolókba helyezzük el, ami a mélygarázsban található.
xabi38 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 1541

Kedves Sasad liget lakók, akinek nem inge, ne vegye magára, de felhívnám a kedves figyelmetlen betelepülők és hozzájuk érkező vendégeik figyelmét, hogy 

30as övezetben laktok!

Így a szomszéd házak nevében kérném, hogy házak között (Szent Kristóf, Menedékes utcák) száguldozó kedves lakótársak szíveskedjenek ezt figyelembe venni és lassítani.

Szerintem senkinek nem érdeke, hogy forgalomlassító buckákkal pakoljuk tele miattatok a szomszédos utcákat (ha már a kedves beruházótok volt olyan hülye, hogy a házak közé terelte a forgalmat és szinte minden parkolót és lehajtót a lakóövezet belsejébe telepítet...ezzel is "erősítve" a liget jelleget).

De ha nem fogy el a magát nagyon fontosnak tartó és mindenhova siető, 200 méteres útszakaszon is a gázpedált tövig nyomó autós, akkor kénytelenek leszünk.

Szerencsére ebből a fajtából van kevesebb, ők bizonyára a sötétség és a magas sebesség miatt nem vették eddig észre ezeket a táblákat. 

A többségnek pedig köszönjük, hogy segítnek megírőzni a környék, a szomszédok, és nem mellesleg saját lakásaitok nyugalmát.

vivi44 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 1540

Lakás Sasadliget II.ütemben kiadó! /62 nm, nappali + két hálós/,

II.emelet, déli, terasz, kilátás.

Redőny, klíma, felszerelt konyha, extra fürdőszoba, két wc, beépített

szekrény.  Garázs bérlet opcionális.

130eFt/hó, minimum egy év, két havi kaució.

ruzir@freestart.hu

EcccPecc Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1538

Kedves SL2 Lakótársak!

Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy egy kedves Tulajdonsotárs holnapra (péntek) 18:00-i kezdettel rövid lakógyűlést szervez az M épület mélygarázsában.

Erről mindenki írásban is értesülhetett (postaláda, vagy ajtó melletti névtáblába helyezett leveléből).

A legfontosabb téma természetesen a közös képviselet.

A délután vagy holnapi nap folyamán (mikor tagságát elfogadják) a google fórumra is elküldi a felhívást, észrevételeket, javaslatokat, részleteket stb...

Remélem, sokan képviseltetjük magunkat holnap!

w1f Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1537
ha ebben a fórumban visszaolvasol pártíz oldalt, elég sok információt találsz ezekről.. ha konkrét kérdésed merül fel akkor pedig megpróbálunk válaszolni. Átköltözöl a Marina-partról, ennyire durva ott a helyzet?
Előzmény: marinavicc (1536)
marinavicc Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1536

Tisztelt ligetlakók !

Vásárolnék lakást a lakóparkban, kis segítséget kérnék, hogy milyenek a valós állapotok, költségek stb.

Köszönöm.

Atiss_ Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1535
II. ütemes vagyok, azért írtam, hogy "majd" :). A ti esetetekben nyílván más a helyzet.
Előzmény: zmoni (1533)
aramisl Creative Commons License 2010.02.15 0 0 1534
Móni, nem egészen értelek.
A belső levlistán is már sokszor téma volt a közös képviselet minősége, de konstruktívan még _senkinek_ sem sikerült a témához hozzászólni.
Várhatjuk, hogy a sült galamb a szánkba repüljön, csak kevés rá az esély... :-)
Te is közös képviselőként dolgozol, ha van javaslatod, akkor szerintem írd meg a belső fórumba és ajánlj vkit (akár Magadat is!).

Üdv: A.
Előzmény: zmoni (1533)
zmoni Creative Commons License 2010.02.15 0 0 1533

Könyörgöm, mikor MAJD??? Már egy éve itt lakunk és nem tudunk semmit rendbetenni.

Igen kell fizetni, számomra sem kérdés. Nade mennyit???

Előzmény: Atiss_ (1532)
Atiss_ Creative Commons License 2010.02.15 0 0 1532
Szerintem teljesen normális, hogy van közös költsége a tárolóknak és a garázsoknak. Kell világítani, takarítani (pl. a tárolókhoz vezető folyosók közös területek). Az már más kérdés, hogy mennyit fizetünk/fogunk fizetni, ezen lehet vitatkozni. És kell is majd.
Előzmény: zmoni (1531)
zmoni Creative Commons License 2010.02.10 0 0 1531

Gondolom a tárolóban Te sem saját gyertyával világítanál...

A garázsba sem tök sötétben állsz be. Néha takarítani is szokják.

Szóval igen, minden (vagy szinte minden) ami a tulajdonodba kerül, az utólag is okoz költséget.

Ja, hogy ez jóval több mint amit ép ésszel el lehet fogadni? Már megint visszakanyarodtunk a saját impotenciánkhoz... :-(

Előzmény: Diosteszta (1529)
Javo Creative Commons License 2010.02.09 0 0 1530
Akkor ez egy Polidili.
Előzmény: Diosteszta (1529)
Diosteszta Creative Commons License 2010.02.09 0 0 1529

Szia Móni!

>Közös költséget minden albetét után fizetni kell, legyen az lakás, tároló vagy garázs. (th törvény)

Igen, a kérdés éppen az, hogy mégis miért szól így a törvény. Tároló után miért is? Áramot fogyaszt? Vizet? Karban kell tartani? Talán riasztó vigyázza őket? Egyik sem.

>Pl a garázs CO jelzőjének fenntartását, kapu áramellátását miből fedeznénk?

Autónként napi 10 kapunyitással számolva sem fogyaszt többet mint 100Ft/autó/hó.

A CO ellenőrzése miből áll? 1700Ft/autó*30autó = 51eFt/hó = 306eFt/félév.

Ennyibe kerül az a félórás (negyedórás?) munka, hogy valaki végigmegy az 1 garázsban található pár CO jelzőn és kipróbálja őket? Úgy tudom félévenként nézik. Mi kerül rajta ennyibe!?  Félmillás óradíj...  

A többivel sajnos egyetértek. Mi töketlenkedünk, ők röhögnek a markukba. Akárcsak a politikusok.

újtulaj2 Creative Commons License 2010.02.09 0 0 1528

Pontosítok: SL1 A épületben garázsbeálló kiadó havi 14.000 forintért. 06-20-964-9936

újtulaj2 Creative Commons License 2010.02.09 0 0 1527

GARÁZSBEÁLLÓ   KIADÓ

Tel.: 06-20-964-99-36

Javo Creative Commons License 2010.02.09 0 0 1526
Es bonusz, hogy ennel sokkal alacsonyabbra mar nem sulyedhettek. ;-)
Előzmény: Ribizli27 (1524)
vivi44 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 1525

Hali!

Lakás II.ütemben kiadó. Átadás febr.15-én!

/62 nm, nappali + két hálós/ , II.emelet, déli, terasz, kilátás.

Redőny, klíma, felszerelt konyha, beépített szekrény, két wc.

Garázs bérlet opcionális.

130eFt/hó, minimum egy év, két havi kaució.

ruzir@freestart.hu

Ribizli27 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 1524
Kedves Tia!

Cuccolunk és pakolunk!
De már néhány napja ott is alszunk :) a dobozok között,
de amikor besüt a nap reggel az új parkettára... csodaszép :D
Előzmény: Tia001 (1513)
zmoni Creative Commons License 2010.02.08 0 0 1523

Szia!

Közös költséget minden albetét után fizetni kell, legyen az lakás, tároló vagy garázs. (th törvény)

Pl a garázs CO jelzőjének fenntartását, kapu áramellátását miből fedeznénk?

A felvonó karbantartás jogszabályon alapuló kötelezettség, garancia idején is. Ezzel nincs mit tenni.

DE a többi költségelemmel lenne, csak mi vagyunk a töketlenek, hogy nem tudunk kiállni az érdekeinkért.

Sem közös költség sem garanciális hibák tekintetében.

A közös képviselő-beruházó-kivetelező triumvirátus meg röhög a markába. A három évből már jól eltelt kb 1,5. Eredmény nélkül. De tudod mit? Meg is érdemeljük...

Előzmény: Diosteszta (1521)
Diosteszta Creative Commons License 2010.02.07 0 0 1522

Nadja, most látom, hogy kár jobb KK-t kivánni neked, hisz ti is I ütemesek vagytok.

Akkor van listád, hogy mire megy el a közös költségből.

Előzmény: Nadia_19 (1520)
Diosteszta Creative Commons License 2010.02.07 0 0 1521

Kedves Nadia_19 !

Reméljük a közös képviselőtök jobb lesz.

A közös költség az I. ütemben 43m2-re 13000 Ft !

Ebben benne van a garázsért fizetendő havi 1800 Ft is, de nincs benne a tároló díja, mert azt nem vettem. Nem is értem miért kell fizetni a tárolók után, de ez legalább engem nem érint. A garázst sem értem.

Költség részletezés van, olyan részletes, hogy nekem magas is. Valószínűleg éppen ez a célja. Hosszú lista tényleg, nem gépelem be mind.

- közös terület áramfogyasztás

- kaputel karbantartás ( 20 eFt/ hó, pedig garanciális a ház )

- felvonó karbantartás ( 2,5M/ év,  pedig garanciális a ház )

- kertészet ( 3 M /év)

- szemét elszállítás (3,3MFt / év)

- hóeltakarítás (380eFt / év)

Apropó, már rajtam volt a gumicsizmám és a kabátom, hogy megyek havat lapátolni,

amikor az ablakból látom, hogy géppel kotorják el a havat. A KK a hóeltakarítást legalább tényleg intézi.

Előzmény: Nadia_19 (1520)
Nadia_19 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1520
Nagyon komoly a közösköltség! Mi is SL1 tulajdonosok vagyunk, leszünk, de erre eddig nem is figyeltünk! Miből jön össze? Van valami táblázatféleség ami részletezi a költségeket?
Köszönjük! :)
Tia001 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1519

Hmm...érdekes az ügy. Mondjuk azért a fűtés előremenő cső remélem szigetelt, mert az talán manapság talán már nem számít extrának. Így aztán érdekessé válik, hogy hol veszik el az energia ekkora része....

Az akkusztikai problémák miben jelentkeznek? Pl. lépéseket / beszédet (testhang / léghang) is hallod? Azért érdekelne, mert leendő földszinti lakóként lesz felső szomszédunk + egy oldalsó, de utóbbitól valahogy kevésbbé félek...

Előzmény: Diosteszta (1518)
Diosteszta Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1518

Tia, 

a 10cm hőszigetelés maga jónak tűnik, fűteni alig kell, éppen ezért furcsállom a rezsiket.

A víz fűtésére egy régebbi - de ma is aktuális - számításom, bekopizom újra és újra:

A fizika szabályai szerint 0,36 GJ energiától 1m3 víz 85 C fokkal lesz melegebb, mint ahonnan indult.

A házba érkezik kb. 5 C fokos víz, nyáron van az 10 C is.

A csapból folyó vizet megmértem: 3 perc alatt lassan felkúszott 48 C fokra, de nem ment tovább.

Eredőben tehát 38...43 C fok a vízhőmérséklet emelkedés a kazán hatására,

és 85 foknyi emelkedést számláznak ki. Másképpen mondva: 44...50 % hatásfok.  Vagyis a fűtésre fizetett összeg fele megy ki az ablakon. Vadiúj kazánnál !

A legutóbbi számlán is 1GJ közel 3600Ft-ba kerül. A távfűtés ára ennyi..

A közös képviselő annyira töketlen, hogy még mindig, 2010-ben is C épületnek jelöli a B épületet. A Beregszász út nekik még mindig Beregszászi út. Kibírom, de jól jelzi, hogy ha az elírások javítására is képtelenek, akkor mit várhatunk vízcső-hőszigetelés ügyében. Majd ha nem számolnak fel 0,36GJ-t egy m3-ért, akkor elhiszem, hogy csinának valamit.

Hangszigetelés ügyében van néhány szerencsétlen lakó, köztük én, akik zajos alsó/felső szomszédot fogtak ki. Nem sok embernek van energiája harcra indulni a bürokrácia és jogérvényesítés útvesztőjében.

Előzmény: Tia001 (1517)
Tia001 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1517

Kedves Dióstészta,

Nagy a félreértés, én nem azt mondtam, hogy álljunk vigyázva a kapuban, és aki nem csukja be, azt azon nyomban figyelmeztessük... Az egész abból indult ki, hogy Karam, és Steve Boy elégedetlenségét fejezte ki a közös költséggel / biztonsággal kapcsolatban - amit Te gyakorlatilag felesleges aggodalomnak véltél. Én amellett próbáltam kiállni, hogy nem feltétlenül jogtalan az észrevételük.

Ebből kerekedett ki - stet hozzászólását is hozzávéve - hogy "Te nem teszed oda magad és ezért lopnak" és a "ki kit figyelmeztessen" történet. :-)

Mégegyszer hangsúlyoznám, nem gondoltam a fentiek közül egyikre sem, nem mondtam (gondoltam), hogy kinek mit kell csinálnia.  Az elv a lényeg szerintem, vagyis aki megteheti, odafigyelhetne ezekre az apróságokra. Szerintem nem annyira reménytelen a dolog, mint "ellenállni a gravítációnak" ;-)

A kk pedig sok, és kész. Szerintem jogos, hogy kapni is szeretnének érte az emberek. Stet azt írta, kaptok is, ez így ok. Én a lentebbi hozzászólás alapján tettem az észrevételemet. Mi nem laktunk puccos lakásban -vagyis egy régi építésű társasházban laktunk -, és a közös költség gyakorlatilag ötöde - hatoda volt a most leendőnek, de nagyjából minden rendben tudott működni a házban, és talán azt is kaptuk ezért a pénzért, amit kellett (pl. rendszeresen láttam a takarítót a házban).

Amúgy az embert egy kicsit érzékenyebben érinti a dolog, ha már néhány tíz- vagy százezres tételtől lopásügyileg megszabadították :-) Remélem, Nektek ezt nem kell megtapasztalnotok. Azóta én is jobban odafigyelek az olyanokra, hogy pl. nem hagyom tárva-nyitva az ajtót, ez van, reflex lett.

De szerintem ezt felesleges is tovább ragozni. Örüljetek / és remélem majd mi is örülni fogunk annak, hogy ilyen szuper helyen lakhatunk! :-)

Hangszigetelés ügyben már van valami megoldás? Ez az utolsó bekezdésed nem valami bíztató, a 10 cm-es hőszigetelésben én is bíztam (eddig) :-). Sztem inkább a rezsiszámlázásban, vagy esetleg a fűtési csővezetékek szigetelésével lehet a gond...

Előzmény: Diosteszta (1516)
Diosteszta Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1516

Kedves Tia!

>nem feltétlenül az a helyes hozzáállás, hogy "ilyenek vagyunk, ez van és kész".

Le a gravitációval, mert tűrhetetlen!  Harcra fel ellene ! ;)

Mégis mit kellene tenni a lakókkal, hogy becsukják maguk után a kaput?

Eleinte - amikor épp láttam, hogy nyitva hagyják, vagy ismeretlenül is készségesen beengedtek a kapun és a házba is - még szóltam, udvariasan és barátságosan, hogy mi nem stimmel, de olyan arcokat kaptam válaszul, hogy rájöttem, csak annyit érek el vele, hogy megutálnak. Abszolút nem értették a koncepciót.  Én már nem szólok senkinek.

>Sajnálom, hogy "támadásként" vetted a hozzászólásomat, és támadással reagálsz vissza,

Tia, nagyon érzékeny vagy, szó sincsen itt támadásról, se tőled, se Stettől. Se tőlem.

Én abban a hitben vettem itt lakást, hogy az új épület, új lift, modern kazán, a jól záródó ablakok és a 10 cm vastag hőszigetelnek hála alacsony lesz a rezsi is és a közösköltség is. E helyett a közös költség és a rezsi is magas: a vízmelegítésére kiszámlázott energia több mint 50%-a (!!) elvész a csövekben. Vajon a fűtéskörök is ilyen hatásfokkal mennek? Mert akkor az nekem újabb havi 10e Ft kidobott pénz.  Vagy csalnak a rezsi számolásánál.

A hangszigetelés pedig pocsék. Tanulság:  attól, hogy új, még nem biztos, hogy jobb is. A környék viszont nagyon jó és ez kárpótol. 

Előzmény: Tia001 (1515)
Tia001 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1515

Kedves Stet,

Én is társasházban laktam eddig is, ismerem a problémákat elveket, és az emberi hanyagságot is.

Arról szó sem esett, hogy esetleg Dióstésztát hibáztatnám bárminemű - főleg nem a saját - kerékpárlopásért!!!

Én csak az elvekkel szálltam szembe, és mivel nem lakom ott, kizárólag arra alapozva, amiket az előttem szólók leírtak (nem takarítanak rendesen, nem csukják a kapukat stb.).  

Az, hogy a kapuk műszaki okok miatt nem záródnak, és hogy ténylegesen takarítanak, az már nem magyarázat az én hozzászólásomhoz, amiben csak arra szerettem volna kitérni, hogy nem feltétlenül az a helyes hozzáállás, hogy "ilyenek vagyunk, ez van és kész". De ahogy a korábbiakból látom, nem csak én gondolkodom hasonlóan...... :-)

Sajnálom, hogy "támadásként" vetted a ahozzászólásomat, és támadással reagálsz vissza, mert az én alaphangom egyáltalán nem ezt szerette volna hozni...

Se nem Dióstészta, és senki más ellen nem szólt. Egyszerűen más a véleményem, és ezt leírtam.

Üdv, és további szép napot Neked!

Előzmény: stet (1514)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!