Keresés

Részletes keresés

amaszat Creative Commons License 2022.08.17 -3 2 55412

Jól tetted, hogy leírtad, ha valakit zavar majd továbblapoz :)

 

Jut eszembe, korábban tőled olvastam a Koruldi-tó túraleírását. Persze csak utólag találtam meg -valamikor este a szálláson, miután visszaértünk a kb.15 km-es gyalogtúráról- na azt kifejezetten imádtam :-))

Előzmény: kirgizke (55410)
Katana750 Creative Commons License 2022.08.17 -3 1 55411

2020-ban Korfun letét nélkül béreltem autót minden probléma nélkül. A hotel recepcióssal jóban voltam és ő intézte. 2 helyi kölcsönző(Ag. Stefanos) is meg akart malmozni az önrésszel de végül sima ügy volt. 

Előzmény: amaszat (55406)
kirgizke Creative Commons License 2022.08.16 -3 1 55410

Igen, többek között ezért is bátorkodtam leírni a friss tapasztalatainkat, élményeinket, mert olvastam, hogy te nem a klasszik tengerparti nyaralásban, hanem körútban gondolkodsz.

Remélem akad, aki talál benne hasznos infót.

Előzmény: amaszat (55407)
Katana750 Creative Commons License 2022.08.16 -4 1 55409

Ez nem a saját tervezés problémája. Én is úgy csinálom csak 25 éve. Mindenkinek más a nyaralás, neked így nekem úgy. Mindenkinek írom akit érdekel és se kutyám se macskám a market centrál ferihegy pénzváltója, hogy ott nekem valahogy mindig sikerül levát vennem. Nem Bp. Nem megyeszékhely. Vecsés határában a Tesco áruházban. Ha valaki repülővel megy és a kocsiját itt hagyja parkolóban, előtte vehet levát! A reptéri árnál 25 forinttal adott volna többet 1 kanadai $ esetében ha szükséges lett volna. Szóval elfogadható első költségekre akinek útba esik.

Előzmény: kirgizke (55402)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.08.16 -7 1 55408

Nyilván mindenki mást szeret.

 

Mi mindent előre leszervezünk, hogy az alapdolgok meglegyenek. Ezekkl már ne legyen gond.

 

A bolgár tengerparton utoljára 2013-ban voltam, minden meg volt előre csinálva, lásd szállás, utazás. 

 

Ma már történelmi emlék csak: https://www.flickr.com/photos/bircamax/albums/72157635515004304

Előzmény: kirgizke (55404)
amaszat Creative Commons License 2022.08.15 -4 3 55407

A többségtől eltérően én nem találom extrémnek.

Nyilván az utazásotok nem pusztán ennyiből állt mint amit ide leírtál, valamint az elején kissé nehezen indultatok be, de összességében semmi olyat nem olvastam ami elvenné a kedvem. Ha valaki privát szervezésben indul útnak, számos nehézségbe ütközik, de ezektől a kalandoktól lesz emlékezetes az út, utólag pedig csak nevetsz rajta...  

A taxis lehúzásról jutott eszembe, hogy ilyen esetekben (is) hasznosnak bizonyult az offline google translate.

 

Szeretem az ilyen típusú utakat, talán annyiban csináljuk másképp, hogy már szívesebben járunk be 1-1 térséget bérelt kocsival mint tömegközlekedéssel, de ez is inkább a látnivalókra szánt idő, rugalmas szálláskeresés és egyebek miatt alakult így.

Előzmény: kirgizke (55404)
amaszat Creative Commons License 2022.08.15 -5 1 55406

Szófiai érkezéshez elég jó bérlési árakat találtam, köszi az ajánlást.

Egyelőre WizzAir/Burgaszban gondolkodunk, de még nincs semmi lefixálva.

Nekünk azért is lenne fontos a kocsi, mert szállást soha nem foglalunk előre és ad egyfajta rugalmasságot, ha késő estig túrázunk valahol. Sőt a sátrazástól sem ijedünk meg ;-)

 

Az egyik ami sokat változott Covid óta az a kocsibérlés. Kevesebb autó többszörös áron. Az évek alatt bevált gyűjtőoldalakon sokszor megfizethetetlen áron futnak a kocsik. Pl. tavaly Ciprusra menet eleve alig volt szabad autó, ami maradt az pedig irreális áron. Helyben sem volt nagyobb választék, de közel fele annyiért. 

Amúgy kisebb kölcsönzőkben simán lehet alkudni szerte a világban, akár még a kaucióból is engednek.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (55396)
Béci 72 Creative Commons License 2022.08.15 -3 0 55405

Tényleg elég fura☹️

Előzmény: kirgizke (55403)
kirgizke Creative Commons License 2022.08.15 -3 2 55404

Ez extrém? :-)

Akkor már duplán extrémeztünk, mert 5 éve egy Szófia - Banszko (Pirin-hegység)- Plovdiv - Szozopol - Szófia kört nyomtunk. Akkor nem volt semmi fennakadás. Most se lett volna, ha - némi késéssel- nem este érkezik a röpzink.

 

Idővel majd elfelejtjük a nehézségeket, vagy már csak nevetünk rajta, viszont a szép emlékek megmaradnak. :-)

Előzmény: max val bircaman szeredőc (55401)
kirgizke Creative Commons License 2022.08.15 -4 1 55403

Szia!

 

De igen, lehetett volna, utólag már látom, hogy ezt kellett volna tenni, de nem szívesen használom a kártyámat külföldön.

Ráadásul előttünk pont fizettek kártyával, és valami nem volt jó, meg nagyon lassú is volt. Mivel a recepciós azt mondta, hogy nincs messze a váltó, gondoltam, hogy gyorsan elintézzük, mert váltani mindenképpen kellett volna így is - úgy is.

De mondjuk én még olyan helyen nem jártam, ahol az EUR-ra nemet mondtak volna. :-)

Előzmény: Béci 72 (55399)
kirgizke Creative Commons License 2022.08.15 -3 1 55402

Szia!

 

15 éve saját szervezésben utazunk (voltunk már sokkal nehezebb terepen is, pl. Szíria, Irán), én már nem szívesen alkalmazkodnék senkihez sem, épp elég a kis családon belül magunkat elviselni. :-)

Persze kényelmesebb, ha van autó az ember feneke alatt, ezt nem vitatom, vagy az is jóval egyszerűbb, ha egy utazási iroda leszervez előre mindent, és nem kell gondolkodni.

Indulás előtt amúgy próbáltam levát váltani kies kis városunkban (megyeszékhely), de nem találtam több váltónál sem.

 

Érkezéskor a reptéren váltottunk valamennyit szar árfolyamon, de az elment metrójegyre és kajára, a hotelre már nem volt elég.

 

Üdv:

K.

Előzmény: Katana750 (55398)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.08.15 -9 3 55401

Ilyet utazást bolgár ember se vállalna be.

 

Ez amolyan kalandos túlélő út. Extrém turizmus.

Előzmény: kirgizke (55397)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.08.15 -9 3 55400

Sose értettem azokat, aki kis összegeknél filléres árfolyomkülönbségekkel bajlódnak.

 

Most voltam Törökországban, eleve BG-ban vettem török lírát. Biztos nyerhettem volna mondjuk 3-4 levát azon, ha a legjobb árfolyamot keresem, de nekem ez nem ér meg annyit.

Előzmény: Katana750 (55398)
Béci 72 Creative Commons License 2022.08.14 -3 1 55399

Szép (tor)túra!🙂

Bevállalósak vagytok,nem semmi!

Abban a hotelban nem lehetett kártyával fizetni?

Előzmény: kirgizke (55397)
Katana750 Creative Commons License 2022.08.14 -5 3 55398

Mit lehet ehhez hozzátenni!? Ja, amit mindig szoktam tanácsolni. Az első költségekre legyen az utazónál az adott ország fizető eszköze! Biztos drága itthon a leva, de nem csúsztok meg. Tisztellek, becsüllek mert én ha nekem fizetnének sem mennék ilyen utazásra Bulgáriába. 

Előzmény: kirgizke (55397)
kirgizke Creative Commons License 2022.08.14 -3 3 55397

Sziasztok!

 

Tegnap érkeztünk haza egy 2 hetes bulgáriai körútról, melynek az állomásai a következők voltak:

Szófia - Veliko Tarnovo (+Arbanasi) - Várna - Szófia - Borovets (Muszala) - Szófia

Tömegközlekedéssel utaztunk. (5 évvel korábban már jártunk Bulgáriában egy másik körúton.)

Szófiába Ryanairrel repültünk, szerencsére nem késett sokat a gép (kb. +3/4-1 órát). Szófiában nagyon szuper, hogy a metró kimegy a reptérre, egyszerű a bejutás a belvárosba (1 metrójegy 1,6 leva - ugyanannyi mint 5 éve volt, csak a forint romlott rohadt sokat azóta, így a leva euróhoz rögzített árfolyama miatt minden jóval többe kerül nekünk, magyaroknak).

A Lavov Mostnál foglaltam szállást (Lion Hotel). Nem lett volna rossz, de a személyzet egyáltalán nem volt kedves és segítőkész. Másnap reggel kijelentkezéskor nem fogadták el az eurót, levánk meg még nem volt. Vasárnap lévén semmi nem volt nyitva a környéken, a szállodás az Operával szemközti váltóhoz küldött el minket. Sajnos ez totál borította a napunkat, és a későbbi terveinket is. Nagy nehezen megtaláltuk a nonstop váltót, és levával felfegyverkezve visszarobogtunk a hotelbe, majd a központi buszpályaudvarra.

Ott kiderült, hogy aznapra már a Biomet busztársaságnál minden jegyet eladtak Veliko Tarnovóba, így átmentünk a vasútra.

Vasárnap csak 2 pénztár volt nyitva, jókora sorokkal. Fél óra sorban állás után végre mi következtünk, de kiderült, hogy rossz helyen álltunk sorba, mert ott ki tudja milyen szuper jegyeket adtak el, de a sima belföldi jegyért le kellett menni az alagsorba egy másik pénztárhoz. A következő vonatra is már csak másodosztályon volt hely, kényszerűen megvettük ezt, pedig tudtam, hogy az necces lesz (a VT-i apartmanunk tulaja írta, hogy csak azt ne).

Visszamentünk a fenti kasszához, hogy akkor vonatindulásig megvesszük a Várna-Szófia viszonylatra tervezett éjszakai vonatra a hálókocsijegyet. Ekkor már csak 1 kassza működött. 3/4-óra sorban állás után végre mi jöttünk volna, és talán még jegy is lett volna, mert a hölgy már a neveket írta volna be a rendszerbe, de mivel indult a vonatunk VT-ba, így nem tudtuk befejezni a tranzakciót, hoppon maradtunk.

A vonat másodosztálya eszméletlen lepukkant, zsúfolt és retkes volt, légkondi nuku, de legalább az ablakot le bírtuk tépni. 4,5 órás szenvedés után érkeztünk meg VT-be (VT előtt 1 átszállás volt).

VT-ban is megpróbálkoztunk azzal, hogy megvesszük a hálókocsira a jegyeket, de elhajtottak minket azzal, hogy vasárnap nem lehet, majd csak másnap. Mialatt ezt ügyeztük, az utolsó taxit is elvitték a VT-i állomás elől, és ott álltunk a semmi közepén jármű nélkül. A vasutas is csak a vállát vonogatta, amikor próbáltunk segítséget kérni. Nem messze volt egy buszmegálló, egy pasi ácsorgott ott, aki bizonygatta, hogy bármikor jöhet busz, de miután itt is elment 3/4 óra busz nélkül, és végre felbukkant egy taxi, leintettük, és 7 leváért bevitettük magunkat az óvárosba, ahol a foglalt apartmanunk volt.

Eszméletlen szívás nap volt, hulla fáradtak és éhesek voltunk. Egyetlen éttermet találtunk a közelben (Summer Garden), más lehetőség híján beültünk oda, és 70 leváért megvacsoráztunk. Jó volt, de kerekedett a szemünk az árakon.

A másnap délelőtt a kajabeszerzéssel ment el. Az óvárosban még kisboltot is alig-alig találtunk, ki kellett menni busszal egy külvárosi bevásárlóközpontba. Délután a Tsarevetsben bóklásztunk, este pedig az óváros utcáit róttuk.

Harmadnap délelőtt megvettük a buszjegyeket Várnába a buszpályaudvaron, majd harmadjára is megpróbálkoztunk a hálókocsi vonatjegy megvásárlásával. Kiderült, hogy az óvárosban van egy kis jegyiroda, legalább nem kellett kitaxizni a pályaudvarra. Itt természetesen nem beszélnek angolul, telefonon kellett valakinek elmondanom, hogy mit szeretnék, és az illető fordította a jegypénztárosnak. A  rendszer nem online, bár azt gondolnánk, hogy ez már viszonylag alap a 21.században. A jegypénztáros úgy telefonált Várnába, hogy van-e még szabad jegy a hálókocsira. Sokadik próbálkozásra vették fel. Az elsőre kinézett vonatra nem volt, az pénztáros le is rakta a telefont. Volt viszont egy másik, kicsit későbbi vonat is, kértük, hogy kérdezze meg azt is. Újabb telefon Várnába. Már elkezdte a nevünket, születési dátumokat felírni, felcsillanó reménysugár....aztán közölte, hogy bocs, erre sincs hely hálókocsin. Talán ülőhely van - de ez se derült ki pontosan, mert igazából nem kérdezte meg.

Itt is feleslegesen csesztünk el 1-1,5 órát.

Ekkor végleg feladtuk a hálókocsis vonat tervet.

Maradt a busz, de ebből mindenképpen nappalit szerettünk volna, ami plusz egy, nettó utazással töltött napot és +1 éjszaka szállást jelentett.

Aznap délután kisbusszal egy közeli falucskába, Arbanasziba utaztunk, mely híres a számos régi templomáról, gyönyörű falfestményeiről. Kellemes hely volt, nagyon tetszett, és még megnéztem volna pár templomot, de a gyerek már a második után unta, és a busz is elég ritkán járt, így a délutánival visszamentünk VT-ba, ahol egy, a Művészeti Galériánál levő szuper kis bárban zártuk az estét, ahonnan fantasztikus kilátás nyílt az óvárosra.

Következő nap Biomettel Várnába utaztunk (3 óra utazási idő). A taxisok meglepően normálisak voltak 5 éve is, de itt sikerült kifogni egy faszit, aki pont dupla áron vitt minket az apartmanunkhoz. Eleve dupla tarifáról indult az órája, és dupla tarifával is pörgött. Bosszantó, hogy tudod, hogy éppen most vernek át, de nem tudsz vele vitatkozni, mert nem beszéled a nyelvet.

Várna hatalmas pozitív csalódás volt. Én egy ronda nagyvárosra számítottam, ehhez képest a belváros is szép és kellemes volt, és a tengerpart is viszonylag tiszta, a tenger pedig valóban meleg és tiszta.

A strand és a pihenés annyira beszippantott minket, hogy nem is volt kedvünk vergődni a további felfedezésekkel, pedig terveztük a kőerdőt, az Aladzha kolostort, esetleg más közeli tengerpartokat (Albena) megnézni. Na majd legközelebb.

Várnából szintén a Biomet társasággal utaztunk Szófiába. A buszok mindig pontosak és tiszták voltak, de érdemes előre megvenni náluk a jegyet, mert mindig azt láttuk, hogy ők tele vannak.

Várnában a tulaj ajánlott egy appot, amin taxit tudtunk rendelni (ebből derült ki, hogy korábban pont dupla áron hozott el a hiéna a pályaudvarról a belvárosba, a normál ár 6 leva volt).

Szófiában a Visito Apartmentsben szálltunk meg. Az apartman 10-15 per sétára van a Lavov Mosttól. Maga az apartman jó, csak az elhelyezkedése előnytelen: a környék elég lepukkantnak tűnt, és a metrómegálló 10-15 perc séta.

Másnap a Déli buszpályaudvarról indultunk Borovetsbe (Szamokovban átszállással). Szófiában a szamokovi busz hamar megtelt, volt aki le is maradt róla, és a pályaudvaron hagytuk. A pályaudvar után megálltunk még egy helyen: itt még 2 ember akart felszállni a teli buszba. Egy aggastyán és egy középkorú nő. Az aggastyán a sofőr spanja lehetett, őt felengedte, pedig normális ülőhely se volt már. A nő kiakadt, elkezdtek egymással ordibálni, és a busz ajtaját csapkodni. Az öreg reszketett mint a nyárfalevél, de úgy b...szkodta be a kocsiajtót mint a szél. Mindenki csak nézett. A nő végül lemaradt. Én is ideges lettem volna a helyében...

Szamokovban van egy jó kis piac a buszpályaudvar mellett és az állomástól nem messze egy-egy Billa, Lidl. Itt bevásároltunk, amit tudtunk, és milyen jól tettünk, mert Borovetsben ugyan nagyon sok kisbolt van, de mindegyik csak csoki-cukor-pia szentháromsággal tele, normális kaját sehol se lehet venni - legalábbis így nyári időszakban.

Borovetsben első nap laza kis bevezető túraként a Fekete sziklákig túráztunk. Másnapra még éppen jó időt jeleztek, így célba vettük a Muszalát. A Yastrebec gondolalifttel felmentünk (felnőtt 25, gyerek 10 leva oda-vissza). A felső állomástól könnyű séta a Muszala menedékház és tó, majd innen erős, sziklás kaptató a Jeges-tó és az Everest-menedékház. Innen már csak egy "ugrás" lett volna a csúcs, de mi a gyerekkel csak az Everestig másztunk, a párom feljutott a Muszala-csúcsra (2925 m). Szuper szép volt, megérte szenvedni.

Visszafelé úton délutánra már összeálltak a felhők, pötyögött az eső. Szerencsére pont időben értünk vissza a Muszala menedékházhoz, mert akkor már erősebben esett, rossz lett volna a csúszós köveken caplatni lefelé. A menedékháznál ettünk egy meleg levest, és igénybe vettük a WC-t. Romantikus lehet egy ilyen hutban aludni, de amilyen állapotban a WC volt, én még a saját hálózsákot is kimosnám 3x utána, és talán még egy bilit is vinnék inkább magammal.

Az erőnk végén jártunk, mire végre visszaértünk a gondolalifthez.

 

Másnap sajnos a Sitnyakovo lift pont szünnapos volt, így gyalog túráztunk fel a lift felső állomásáig, majd a közelben levő sziklás kilátópontokig. A Chakar Voivoda menedékház sem lett volna már messze, de nem volt kajánk (és a Sitnyakovo felső állomásánál minden be volt zárva, így venni sem tudtunk) + az esőfelhők is gyülekeztek, így erről a túráról lemondtunk, visszasétáltunk Borovetsbe. A 15-16 km azért aznap is meglett.

Borovetsben egyébként pont egy nemzetközi jazzfesztivál volt, így 2 este is ingyenes koncerteket hallgathattunk. Utolsó este egy koreai zenekar zárta a sort, amit a koreai nagykövet és a felesége is meghallgatott. Mivel este későn a VIP szektor szinte teljesen üres volt, lazán beültünk a nagyköveték mögé, senki nem foglalkozott vele, szerintem örültek, hogy vki egyáltalán feltöltött pár üres helyet.

Utolsó előtti nap visszautaztunk Szófiába, ahol délután még a Régészeti Múzeumra jutott idő, majd este a Paradise Centerben a Burrata Italia nevű étteremben ettünk egy finom búcsúvacsorát.

A hazafelé járat időben indult, nem lehet panaszunk a Ryanairre: a gép se késett, a fel- és leszállás is okés volt, a csomagunk se veszett el.

 

Ár - érték arányban ismét jó volt az út, bár a forintgyengülésnek köszönhetően jóval drágább lett, mint 5 éve volt.

Most valahogy több nehézségünk támadt a szükséges procedúrákban (busz/vonatjegy vásárlás, pénzváltás, boltkeresés - bevásárlás), mint korábban, de ennek nagy része az első napi megcsúszásból fakadt.

 

 

 

 

 

 

max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.08.14 -6 0 55396

Személyes tapasztalatom nulla e téren, de erről hallottam: https://kolipodnaem.bg/

Előzmény: amaszat (55394)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.08.14 -7 2 55395

Spanyolországban ugyanez fordult velem elő. Az előzetesen foglalt kocsit nem adták oda, mert valami hatalmas kauciót akartak, de azt a kártyakiadó bank elutasította. Mire maga az alkalmazott szólt halkan - beszélek spanyolul -, hogy menjek a szemben lévő céghez, ott jobbak a feltételek. S tényleg: olcsóbb is volt, meg kisebb kaució is.

Előzmény: amaszat (55394)
amaszat Creative Commons License 2022.08.12 -4 0 55394

Megírnád a kocsibérléssel kapcsolatos tapasztalataidat? Előre foglaltál vagy kint?

 

 

Az utóbbi pár évben -mióta elszálltak az autóbérlési árak-  többször előfordult, hogy helyben sokkal olcsóbban találtunk kocsit. Bulgáriában nem voltunk még és érdekelne ki mit tapasztalt, mennyire jellemzőek az utcai kis kölcsönzők? 

Szeptember első felében mennénk, nem tipikus tengerparti nyaralás a terv, hanem egy 10-12 napos bolgár körút.

Előre is köszönök minden ötletet.

 

Előzmény: atp (55315)
.ETNA. Creative Commons License 2022.08.10 -3 1 55393

Igen a Kavatsira! OK, megnyugodtam, akkor nem csak engem tojnak le magasról :-))

 

Köszönöm szépen, most gondolkodtunk rajta, mert 2008-ban voltunk ott, és a tengerpart valóban csodás, minden este besétáltunk Sozopolba, sétáltunk, vacsoráztunk, mindig vettünk valamilyen gyümölcsöt stb., stb., egyszóval, szuper nyaralás volt, négyesben mentünk a fiam+barátnője (ma már felesége) is jöttek velünk. Úgy rémlik, hogy akkor még volt közvilágítás és működött a kemping területén az a 2-3 emeletes hotel is.  Egyébként, mi anno Románián keresztül mentünk ... az is sima 16-17 órás út volt.

 

Ami azt illeti, akkor is érdekes volt a vizesblokk, ami a tisztaságot illeti, pl. ha későn mentünk, akkor már csak hideg vízben zuhanyozhattál (ki kellett tapasztalni, hogy délután mikor kell otthagyni a tengert ahhoz, hogy még jusson meleg vagy langyos víz) az ajtó nélküli zuhany-fakkok (persze egy lepedő kellett csak és volt "ajtó", mert valami nagyon okos ember a zuhanyfüggönynek megcsinálta a helyet, csak éppen nem volt felfűzve) , vagy a nem működő kilincs a wc-ken okozott némi fejtörést, de megoldottuk :-) Egyszóval, a kemping és a part csodás volt, a vizesblokk pedig a nagy jóindulattal még az éppen elviselhető kategórián belül maradt, pl.  a mosogatóba persze még csak véletlenül sem tettem volna semmit (ellentétben a bolgár kempingezőkkel), de szerencsére kempingezés terén teljesen felkészültek vagyunk (nagy müa mosogatótál és stb., stb.). A hatalmas, so-so normálisan megnyírt sövénnyel körülvett parcella ára viszont meglepően ALACSONY volt akkoriban is, pl. egy balatoni kempinghez képest.

 

Összességében, akkor nagyon jól sikerült a nyaralás.

 

A higiénia a vizesblokk témában, most a covid és a majomhimlő kapcsán egészen más kategóriába került, pláne, hogy most már kisgyerekeket is vittünk volna és inkább a faházakra pályáztunk ..... de ez így akkor teljesen felejtős. Ha Bulgáriát választjuk, akkor inkább Sozopolban, vagy valahol a parton egy apartmant foglalunk le.

 

Még egyszer köszi!

Előzmény: várom_a_nyarat (55389)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.08.10 -6 0 55392

Az jó. Sőt.

Előzmény: Katana750 (55391)
Katana750 Creative Commons License 2022.08.04 -3 0 55391

A 40 dkg 16-ert! Az milyen? :-)

Előzmény: max val bircaman szeredőc (55385)
gigabursch Creative Commons License 2022.08.02 -4 0 55390

Akkor 2007 óta semmi előrelépés 

Előzmény: várom_a_nyarat (55389)
várom_a_nyarat Creative Commons License 2022.08.02 -4 1 55389

Szia, a Kavatsi kempingre gondolsz?

Nem válaszoltak sem e-mail-re, sem messenger bejegyzésre, telefonon is próbáltuk a végén, hasztalan....

Így júl. 10-én este elindultunk Sozopolba, 1250 km-es útra. A magyar-szerb (Tompa) és a szerb-bolgár határt kb. 40-50 perc, lassú, de folyamatos haladás után léptük át, kb. 15,5-16 óra volt az út. Betértünk Sozopolba, váltottunk levát, irány a kemping.

 

A kempinghez érve azt tapasztaltuk, hogy a kemping nyitva, van bőven hely, több telepített lakókocsit felszedtek, de........

a toalett, zuhanyzó, mosogató régi, ELHANYAGOLT állapotban, karbantartás nincs (hiányzó szaniter, becsukhatatlan ajtó). Takarítás látszólag nincs, csak a szemetet viszik el. Ár a "szolgáltatáshoz" magas, ráadásul a vizesblokkhoz kaukció ellenében kaptunk belépőt (kemping ár: felnőtt 5 leva, autó 10 leva, nagy sátor 25, kis sátor 10 leva). 
A négyszemélyes bungallók minősíthetetlen állapotban vannak.


A kemping sátorozásra használt parcellái elhanyagoltak, közvilágítás nincs (lámpa nem árt). Sövény, utak elhanyagoltak .... hiszem, hogy ez csak jobb lehet, de ebből csak a pénzt veszik ki, semmire sem költenek.

 

A kempingben csak zömmel bolgár turistákat láttunk, Neszebárban találkoztunk egy magyar párral. Neszebárban, ahol mindig hömpölyög a sok turista, most éppen csak, hogy voltak...

 


A Kavatsi part csodás, minden este takarítják, simítják, elviszik a szemetet. A víz tökéletesen tiszta volt, utolsó nap volt csak sárga zászló. A parti "éttermekben" átlagban 70 leváért ettünk (négy felnőttként) főétel + sör/innivaló. A városban lévő Lidl-ben közel hasonló árak voltak mint nálunk.

 

Hazafelé hétfőn este 7-kor (hazai idő szerint) indultunk, határokon csak annyit álltunk, míg scannelték a személyinket, magyar határőr (Tompa) kinyittatta a csomagtartót, de csak ránézett. 14 óra lett az út, Belgrád előtti tankolással.

Előzmény: .ETNA. (55388)
.ETNA. Creative Commons License 2022.08.02 -3 0 55388

Szia!

Neked válaszoltak már? Írtam én is nekik, de semmilyen választ nem kaptam, mi augusztus második felében terveztük, de ha ilyen bizonytalan, lehet, hogy mégsem ezt fogjuk választani.

Előzmény: várom_a_nyarat (55224)
gigabursch Creative Commons License 2022.08.01 -5 0 55387

Sziasztok!

 

Augusztus-szeptember fordulója környékén Kiten-Primorszko vonalon melyik kempinget ajánljátok?

Akár bungalós, akár sátras verzióban.

 

A google vélemények és a csillagozás elég vegyes képet mutat.

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

Katana750 Creative Commons License 2022.07.31 -3 1 55386

Köszi az ötletet, szóltam is egy barátomnak aki éppen napos parton nyaral. Ott jó idő van, ide bejött a hidegfront rendesen.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (55385)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.07.31 -7 1 55385

Lehet venne nagy konzervben is. A jó minőség drága.

 

10 leva/kg alatti árút ne vegyél semmiképpen.

Előzmény: Katana750 (55384)
Katana750 Creative Commons License 2022.07.31 -3 1 55384

Erre nem emlékszem( az árra) mert bevallom nem érdekel. Szeretem, megveszem ha van. Most direkt ránéztem, a görög pont a duplája a dán krémfehérnek! A bolgár duplája(volt) a görögnek? Ez nem semmi. Legközelebb viszek egy hűtőtáskát csak sirene-nek! Nem rémlik olcsó e vagy drága BG.-ban, de hozok haza legközelebb.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (55383)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2022.07.31 -6 1 55383

Hát akkor nem volt rá kereslet. A magyarok jobban szeretik a dán és a görög fetát, a bolgár feta íze szokatlan a magyar szájnak. Meg persze drága is volt, a görögnek a duplája.

Előzmény: Katana750 (55382)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!