Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Sanyi! Ha megézed jól a három képet,látni némi eltérést. A középső kép tér el jobban a másik kettőtől. Amit én csinálok az a harmadik képen látható.Persze nem arról vettem a mintát.
Szia Sanyi ! Még csak a sablon készül,csak kíváncsi vagyok,hogy kellene-e valakinek. A 21 LUX-on meg az exporton volt ilyen. Ha kész lesz küldök róla képet.Ez volt az export huszas,de ilyen hátsó volt a LUX-on is.
Az én első fékem hibátlan, teszi a dolgát A hűtésével akarok valamit kezdeni, már kinéztem az asszony egyik tésztaszűrőjét.
A
Az uj duplexet egy barátomnak csinálom, meg a Juciba is készül egy . Talán egyszer elkészül egy pucsjtós is.
A Pannonia nagyfékdobjáról az a véleményem , hogy ha nincs agyonszabályozva , és nem 30 évig volt szabadban egy kézikocsiban , akkor nem rossz.. Természetesen a korrózió hatása nem mindig derűl ki a beépités elején. Nagyon alaposan meg kell nézni, ez biztos.
A két kulcsosítással az a cél, hogy ki lehessen használni azt a mechanikus rásegítést amit a forgásirányba nyíló fékpofákra ható erők adnak. Való igaz, hogy hirtelen jelenik meg a fékerő, de kis letöréssel lehet segíteni rajta. A normál egy kulcsos rendszernél a nem "ráfutó" fékpofa kevésbé is kopik főleg, ha nincs rendesen megtervezve a működtető mechanika.
Gyuribá! Két problema lehet, biztos láttad lacibá fékdodjából hogy forgott meg a plé betét. Másik hogy ennek a lemes betétnek elég vacak a tapadása, ha tudnál megbizhatóan öntöttvas betétet tenni bele nagyságrendekkel jobb lenne a fékhhatás. A yamaha fékdobod már nem üzemel? Abban alighanem öv. betét van és fogott is rendesen! Már ahogy én láttam!
Gyuri! Nekem ez volt benne a szlovákiai versenyen is.Hátsó féklap. 2 centivel meghosszabbítottam a fékkart.Autó kézifék huzal és komolyabb hébli mint a gyári.A tárcsafékkel vetekszik.
Ha olyan jó mint ahogy kinéz akkor oké! A forgás irány is jó? Mert ha nem,előfordulhat,hogy bekap a fék. Persze ez csak az én véleményem. Majd versenyen kiderül. Üdv.Lacibá