Keresés

Részletes keresés

zsuzsu27 Creative Commons License 2010.08.31 0 0 56
A culevit.hu-n megnézheted.
Kimondottan daganatos betegségekre van,sok jót hallottam már róla.
A műtét ára függ attól is,hogy hol laksz,Pesten,Pest megyében egy vagyon,ami persze megéri,ha meggyógyul a szeretett kutyánk.
Előzmény: spann (55)
spann Creative Commons License 2010.08.31 0 0 55
és amugy mennyire jó ez a culevit? valaki valami jó tapasztalat?:S
Előzmény: fidelite (51)
spann Creative Commons License 2010.08.31 0 0 54
ma voltunk állatorvosnál azt mondta nyirokcsomó gyulladás-daganat lehet. Adott neki 2 szurit azt mondta hozzuk vissza 2 héten belül ha rosszabodik. Ha esetleg kicsit roszabb lesz akkor klinikára vigyük el? és kb mennyibe kerülhet egy ilyen operáció?
Előzmény: fidelite (50)
Toxicapbt Creative Commons License 2010.08.31 0 0 53
most néztem,jó későn írtam rá :D
de sebaj
Előzmény: Toxicapbt (52)
Toxicapbt Creative Commons License 2010.08.31 0 0 52
jézusom
1 éve daganatos és még nem is látta doki ?:O

milyen orvos az,aki háznál csinál ekkora műtétet ????
lódoktor?
egy ilyen műtétnél kell normális altatás,higiénikus környezet stb

elkerülni rendszeres vérvétellel,amit kb évente csinálnak
abból kiderül,ha esetleg van rákos sejt a szervezetbe és talán időben elcsíphető

Előzmény: Kálmán21 (26)
fidelite Creative Commons License 2010.08.31 0 0 51
ha nem muszáj, ne operálják meg, de ez daganat típustól függ.
Előzmény: spann (49)
fidelite Creative Commons License 2010.08.31 0 0 50
culevit-et adj neki.
Előzmény: spann (49)
spann Creative Commons License 2010.08.31 0 0 49
Sziasztok...Gyermekkorom óta velem nőtt a kutyusom egy Tacskó-Vizsla keverék. Alapból tenger kék szemei voltak ez volt benne a leg különlegesebb mert ugye általában minden kutya barna szemü. 10 éves lesz most és nemolyrég még nyáron simogattam nyakát és kitapogattam neki egy nagy dió méretü duzzanatot. Voltunk vele orvosnál adott neki szurit meg pár gyogyszert de roszabb lett most már a füle alatt is van egy. Nagyon félek, hangulata változó van amikor nem akar enni és mozogni se akkor megrémülök de sokszor van hogy jön csóválja a farkát és akar kimenni sétára...Végig olvastam az egész fórumot és együttérzek mindenkivel. Mit gondoltok operáltassuk ki? vagy ezekre jó valami gyógynövény? előre is köszönöm:)
fidelite Creative Commons License 2010.07.27 0 0 48
wladár sándort érdemes felkeresni, a 3.kerületben van a rendelője.
Előzmény: Callie (47)
Callie Creative Commons License 2010.07.27 0 0 47

Kedves mindenki

 

 12 éves kutyusomnál most diagnosztizáltak lépdaganatot. Áttétek nincsenek, elvileg jól műthető, csak az általános állapota legyengült.

Kérdésem: melyik állatkórháznál, állatorvosnál vannak jó tapasztalatok ilyen műtétek elvégzésében? A legjobb helyre szeretném vinni, ahol a körülményekre(altatási mód pl.) is nagyon vigyáznak.

Köszönöm, ha adtok infókat gyorsan

lizadogy Creative Commons License 2010.01.23 0 0 46
Szia!

Köszönöm a visszajelzésedet!Nagyon sajnálom a kutyusodat!!!Kevés ilyen szerető gazdi van a mai világban!Az biztos,hogy nagyon sokat segítettél a döntésem meghozatalában!Nem fogadtam el a kemoterápiás kezelést!Ahogy te is ajánlottad,humánusabb módszert alkalmazunk!Flavin kapszulát kap + béres cseppet c vitaminnal!Havonta csináltatok teljes vérképet,ami nagyon sokat javult!
Tegnap viszont felfedeztem az oldalán egy dudort,ami nem tudom,hogy alakult ki,de az biztos,hogy elötte nap még nem volt ott!(minden nap alaposan átvizsgálom!)Ma viszem megmutatni,nagyon remélem,hogy valami izomhúzódás áll a háttérben!Ezt leszámítva,minden rendben van vele,eszik jó kedvű,mozgékony!
Ennek ellenére minden nap úgy kelek és úgy fekszem,hogy nem tudom mire számítsak!
Bízom benne,hogy még sokáig velem marad,de nagyon félek attól a pillanattól,amikor búcsuznom kell tőle!!Ezt azért írtam le neked,mert nagyon sokan nem értenek,és betegnek tartanak!Nem értik ezt a túlzott ragaszkodást!Köszönöm válaszod és,hogy foglalkoztál velünk!!!!!!!
fidelite Creative Commons License 2009.11.27 0 0 45

szia,

hétfőn lesz egy hónapja, hogy a kuytámat ( 12és fél volt)  vitte el a rák. Megoperálták május 31-én lépdaganattal, ami sikeres volt, rá egy hónappal elekezdtem a kemót ( természetesen én is vaciláltam rendesen, hogy legyen ne legyen) végül belekezdtünk. Hát útólag, ha újrakezdhetném nem mennék bele, mert igazából amíg tartott a kezelés, ultrahangos vizsgálat szerint tünetmentes volt, de a 4 hónapos kúra után, egy hónapra rá áttétes máj daganata lett, ami el is vitte. Ennyit akár gyógyszeres kezelés nélkül is élhetett volna valószínűleg. Az imunrendszerét teljesen hazavágta, bár jól viselte a kezeléseket. Viszont az egészséges sejteket is lerombolja, így mikor vége a kezelésnek a rossz sejtek sokkal hamarabb legyőzik a legyengült szervezetet (legalábbis nálunk így volt). Viszont mindenféleképpen a helyedben kipróbálnék alternatívabb gyógymódokat. Pl az avemart mindenképpen ajánlom, jókat olvastam róla, mi is megvettük, bár már csak egy tasakot tudtunk elhasználni, mivel későn szereztük be. Szerintem olvasd el az avemar.hu-n leírtakat, hatásmechnaizmust, nagyon részletesen és érthetően van leírva a lényeg.amit mi kihagytunk,de te esetleg megpróbálhatod a deutérium megvonásával kapcsolatos kezeléseket, amit a XII.kerületi állatorvosi rendelőben végeznek a táltos utcánál. Ha van valami kérdésed szívesen segítek, bár döntened nem lesz egyszerű, mivel saját tapasztalatból tudom, hogy nekem is rettenetesen nehéz volt. 

Előzmény: lizadogy (44)
lizadogy Creative Commons License 2009.11.27 0 0 44
Sziasztok!

10 éves fehér boxer kutyusomat három héttel ezelött gyomorcsavarodással műtötték!
Eltávolították a lépét és 1/3 -ad gyomrát,mindössze 10% esély volt rá,hogy életben marad!Az én drága kiskutyám túlélte!!!!!Nagyon erős az élni akarás benne!Egy héttel a műtét után,gyanus volt,hogy nagyon sápadt,ezért úgy döntöttem,felviszem pestre és kivizsgáltatom!Egy hetet töltött ott,az állapota javult!A bőrén apró szemölcs szerű elváltozások(ezek régóta láthatóak voltak,de azt mondták rá nem kell velük foglalkozni,mert csak öregségi elváltozások) megfakadtak!
Ezekről kiderült,hogy hízósejt daganatok,amit el is távolítottak!(a gyomorcsavarodást is valószínű ezek okozták)Most kemoterápiát javasolnak,amitől nagyon félek!Még gondolkodási időt kértem!Nem vagyok biztos benne,hogy ezzel tennék jót neki!Sajnos ezek a gyógyszerek kőkeményen rombolják az immunrendszert,ami most különben sem a legerősebb!Azt hiszem döntésképtelen vagyok!Ha valaki tanácsot tudna nekem ezzel kapcsolatban adni,sokat segítene!Köszönöm!
fidelite Creative Commons License 2009.10.28 0 0 43
hát nehéz kérdés, az áttét biztos, vagy csak úgy vélik. megerősítette citologia, vagy ultrahang? összeségében milyen állapotban van a kutyus?
Előzmény: rczi (41)
bettyke87 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 42
Szia Fidelite!

Köszönöm szépen a segítséget, de valamitől jobban lett a kutyám, fogalmam sincs mitől, de már rendesen eszik, sőt 11 éves kora ellenére játszik az új kiskutyával :))
Előzmény: fidelite (40)
rczi Creative Commons License 2009.10.16 0 0 41
Sziasztok, szeretnék érdeklődni, hogy valakinek segített sugárkezelés a daganatos kutyusán? 9 éves labim nagyon beteg, az orvos szerint már áttétes, ilyenkor használhat valamit a kezelés, vagy fogadjam el a megváltoztathatatlant? Előre is köszönöm a válaszokat.
fidelite Creative Commons License 2009.10.14 0 0 40

a leírtak alapján feltétlenül fordulj szerintem orvoshoz, mert egyáltalán nem biztos, hogy amiatt gyenge. Ha nagyon nagy baj lenne szerintem a vízet se kivánná.  de érdemes egy ultranagra evinni, hogy megnézzék a szerveit.

Előzmény: bettyke87 (39)
bettyke87 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 39
hello mindenkinek!

Nekem van egy 11 éves alaszkai malamut kutyám. Gyermekkorom óta velem van, igazi családtag nálunk. Mostanában nem igazán eszik vagy inkább egyáltalán nem csak iszik. eléggé le van gyengülve és nem tudom mit adhatnék neki amitől esetleg jobban lenne. Van egy daganat az egyik lába fölött, már szinte a hátán. Lehet hogy az miatt van ez?? mert eddig semmi gondja nem volt az miatt, és kivetetni pedig nem lehet a nagysága miatt és a kutya kora miatt. Ha valaki találkozott hasonlóval vagy van valami jó ötlete kérem segítsen :(
Köszönöm!!
SpinyNorman Creative Commons License 2009.09.12 0 0 38
Szerintem a hűvös miatt fekszik ott. Viszont ha a kozmetikus kitapintott vlaamit, jobb lenne megmutatni állatorvosnak, vizsgálja meg. minél előbb elcsípik (ha van valami), annál jobb.
Előzmény: asz157 (37)
asz157 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 37
Hello

Van egy 1998 augusztus-ban született kutyám.
Sajnos amikor a kozmetikus vágta a szőrét, azt mondta hogy valami daganat van a mellkasán. Én eddig semmi különöset nem vettem észre a kutyán, ami ezt bizonyítani. Lehetséges az hogy zsírcsomó vagy valami más található ott.
Ja és a kutya általában bejön a szélfogóig és lefekszik a hideg parkettára.(az oldalán fekszik). Lehetséges azért mert fáj neki vagy csak egyszerűen melege lehet még?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
fidelite Creative Commons License 2009.08.26 0 0 36
rendben, szorítok!
Előzmény: SpinyNorman (35)
SpinyNorman Creative Commons License 2009.08.25 0 0 35
Köszönöm, egy másik topikban ajánlották Dr. Szűcs Zsuzsát. Ma voltunk nála, nagyon jól felszerelt rendelője, nagyon alaposan vizsgálta meg Fülit. A diagnózis szerint súlyos retinagyulladása van, plusz részleges retinaleválás. Most küzdünk a látásáért, 50-50 százalék az esély a doktornő szerint.
Előzmény: fidelite (34)
fidelite Creative Commons License 2009.08.25 0 0 34

szia,

én csak egy nagyon jó szemorvost tudok ajánlani, ha érdekel.

Előzmény: SpinyNorman (33)
SpinyNorman Creative Commons License 2009.08.22 0 0 33

Sziasztok!

 

Hátha van szkértő... Füles kutyámon (6 éves, szuka, németjuhász-keverék) pénteken azt vettem észre, hogy bizonytalanabbul megy. Előtte 3 nappal láttam utoljára (a szüleimnél van), akkor még semmi rendellenest nem vettem észre. Aztán rájöttem, hogy azért bizonytlan, mert alig lát. Mind  két szemének pupillája óriásira van tágulv, fényviszonyoktól függetlenül. Még tegnap gyorsan elvittem az állatorvoshoz - ő azt mondta, hogy be van gyulladva a belső szem(?), elég súlyos. Kérdezte, hogy volt-e permetezés, amikor foszorsav kerülhetett a szemébe? - Nem, nem volt. Szerinte lehet, hogy bakteriális fertőzés, vagy valami daganatos betegség melléktünete. Azt mondta, Füli megvakulhat. Szerinte az egyik szeme alatt - hirtelen - megjelent szőrhiány a látásproblémák miatti kisebb baleset mitt lehet, nem az okozta. Füles most kap  szemére Tiacilt (2-3-szor 1), utána Lacrimed gélt; emellett Xiclav (2-szer 1), Medrol (2-szer fél) van, meg lázcsillapytó (39,8 volt a láza tegnap), kétszer fél. Füli nem mehet erős napsütésre sem.

Füli egyébként jókedvű: eszik, játszik a labdájával (ha megtalálja - az orrával), de alig lát.

 

Ha van szakértő, nagyon szeretném, ha elmondaná, ő mire gondol... Előre is köszi.

 

 

 

 

 

fidelite Creative Commons License 2009.05.20 0 0 32
szia, szegeden nem tudok de a budapesten az állatorvosin van onkológiai szakrendelés. Telefonon mindenesetre érdemes felhívni Dr Vajdovich Pétert. Létezik gyógyszeres kezeelés, azt mondják kutyáknál nem olyan durva mint az embereknél.
Előzmény: Kyox (25)
nextdoor Creative Commons License 2009.05.17 0 0 31

Szia, idős kutyáknál nagyon gyakoriak az ehhez hasonló zsírdaganatok.

Ha nem okoz panaszt, levételét ilyen idős kutyánál nem javasolják, a műtéti altatásnak nagyobb a rizikója, mint ezeknek a daganatoknak a jelenléte.

Arra figyelni kell, hogy ne fekélyesedjen ki, ne sértse fel.

Az én 14 éves kutyámnak is vannak ilyenjei, figyeljük: nem fáj neki, nem gyulladt a környéke és nem is nő, nem kozkáztatjuk az altatást.

Mindenttől függetlenül mutasd meg orvosnak 

Előzmény: Robi34 (30)
Robi34 Creative Commons License 2009.05.16 0 0 30

Sziasztok!

 

A kutyám 16 éves,és már régóta van neki egy...hát zsírcsomónak aposztrofált dudor az oldalán.Felfedeztem egy kicsi,kemény dudort a mellkasán,ami úgy tűnik hogy nem nő.Most egyet a lábánál...Mi lehet ez?Az eszem azt súgja,hogy valami komoly...de a szivem nem akar ebbe belenyugodni.Hisz virgoncabb és förgébb mint valaha,mindene jól működik!Még 13 évesen méhműtéte volt,altatásos!A szive,mindene kitűnő állapotban van.Nem akarom elhinni,hogy valami baja lehet.

zsuzsu27 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 29
Először meg kellene vizsgáltatni,hogy érdemes-e műteni.Ha nem,akkor addig nem altatnám el,amíg nincsenek fájdalmai.
Előzmény: Kálmán21 (27)
Kálmán21 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 28
Kálmán21 Creative Commons License 2009.04.14 0 0 27

Beszéltem két állatorvossal, az egyik itthon végezné el a műtétet, a másikhoz pedig be kellene vinnünk a kutyát, ami egy kicsit problémás lenne, mivel még soha nem ült kocsiban.

Szerintetek műtét, vagy pedig eltassuk el?

Nagyon sajnálom szegény kutyát, soha nem gondoltam, hogy ilyen történik egyszer vele.

Előzmény: Kálmán21 (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!