1. Ha az Alba kikap, akkor 9. 2. Ha mindegyik csapat nyer, akkor
Sopron
Körmend
NKA
Alba
3. Ha az Alba nyer, és az NKA kikap, akkor az NKA a 9., függetlenül a másik 2 meccs eredményétől. 4. Ha az Alba és az NKA is nyer: 4a: 9. a Körmend, ha kikap (függetlenül a Sopron meccs eredményétől) 4b: 9. a Sopron, ha kikap és a Körmend nyer.
Megtiszteltetés, hogy nem vagyunk tényezők, de azért benez ide szombathelyi, paksi és körmendi szurkolo is :)
Köszi a javítást. Nem tudom miért Kecsot írtam. Amúgy azért tartom esélyesebbnek a Sopront még Pakson is, mert nagy a motivációs különbség. Kosztasz már tegnap is Géringerrel és Halmaival kezdett, Sopron ellen is kiserletezgethet.
Ismerjük el, az 5-9 között álló csapatok közül mi érdemeljuk meg legkevésbé a po-t, jelenlegi forma alapján. Ezzel a kerettel nagy csalódás ez a játék és eredmeny(telenség).
Én azon aggódom kicsit, hogy úgy járunk mint a tavalyi Körmend, akik 9. helyen éppen lemaradtak a rájátszásról, majd majdnem kiestek.
A Sopron az utolsó fordulóban Paksra látogat. Ha minden meccsen papírforma eredmény születne a 4-9. helyezettek számára, akkor az Alba és a Sopron zárna 13-13 győzelemmel, a többiek 14-15 győzelemmel. Egymás elleniben viszont jobbak vagytok a Sopronnál. Nem lenne meglepő, ha két hét múlva újra Falco-Alba mérkőzés lenne.
Szerintem akkor is vége , ha nyerünk. Körmend otthon veri a Honvedot , Sopron nyerni fog Kecskeméten, NKA pedig hozzá holnap a Kecso elken és az utolsó fordulóban a Szeged elleni. Ezek nem bravúrok, ezek a papírformák.
Igazán jó lenne azt hinni, hogy a sorozatos hosszabbítások után az érthetően "alapszakaszilag" nem túl motivált Falco ellenünk már nem, ússza meg, de ahhoz az kellene, hogy minimum úgy tudjunk játszani ellenük, ahogy a Honvéd vagy az NKA. Az esélytelenség nyugalma nálunk is meglehet, de az önmagában kevés. :)
Először oldjuk meg a nyolcba kerülést. A legjobb négyről ne is álmodjunk, bárki is lenne az ellenfél, kisöpörnek bennünket. Utána viszont kimaxolhatjuk az 5. hellyel az idényt. De ahhoz is bravúr kell, mert
pályahátrányból indulunk.
Amilyen csapatunk van idén, meg ahogy játszunk idegenben, az 5. hely óriási bravúr lenne.
Akárhogy nézem, az utolsó fordulóban, Pécsen fog eldőlni, benn leszünk-e a nyolcban. Hogy ne ezen múljon, ahhoz a Sopron két veresége kellene, ami akár lehet is persze, de otthon a Körmend ellen azért nem esélytelenek. De a nyolcadik helynél legfeljebb csak akkor néz ki jobb, ha az NKA a Kecskemét és a Szeged ellen is veszít, nem fog mindkettőn. (Most persze alapból abból indultam ki, hogy a Falcótól ők is és mi is kikapunk, elég nagy csoda lenne, ha nem.)
Persze ha be is jutunk a play-offba, majdnem biztos, hogy ott is jön a Falco, sokkal hosszabb nem lesz az idény. (Matematikailag még a DEAC, NKA, Sopron, Körmend, ZTE ötös bármelyikével lehet azonos a mérlegünk, de nem lesz, mert többségük most jobban áll és a Sopron kivételével mindegyiknek van minimum egy kötelezően nyerendő meccse, nekünk meg nyerni kellene Szombathelyen is, hogy pozitívan zárjunk.)
Teoretikusan beszélgettek arról, hogy Voja jobb csapatot érdemelne, erre te már azt írod, hogy a Falco már csak azért is leigazolná, hogy ne másik csapatot erősítsen.
Érdemben nem is reagálok, mert ebből is látszik, hogy a kosárlabdát csak nézed, de nem érted.
Kicsit furcsa a mai mérkőzés előtti /!/ nyilatkozat Zubillaga részéről. Már nem is mi vagyunk az esélyesek hazai pályán egy mögöttünk levő csapat ellen ? Ide jutottunk ? Egyáltalán esélyesek vagyunk valaki ellen ?
Mindenesetre sorsdöntő a pénteki meccs.
A legjobb forgatókönyv szerint ki lehetne hozni egy 5. helyet a végére, de el is tűnhetünk az alsóházban. Akkor talán történne valami. Igaz Balássi és Simon Urak ? Az edzőt nem bántom, már megtettem korábban.
Bizony, bizony, ez is benne van. Én csak próbáltam a kilátástalan helyzetünkben valami apró lehetőséget megragadni. Talán csak a saját vigasztalásomra. Pénteken meglátjuk a Honvéd elleni hozzáállást.
A mi helyzetünktől függetlenül kíváncsi leszek az ellenfelünkre is. Rendkívül kétarcú csapat, bármire képes pozitív és negatív irányba is.
Szerintem reális veszély, hogy nem leszünk nyolcban. Főleg, ha a fejekben az lesz, hogy az sem ér sokat, ha bejutunk, mert onnantól sansztalan. Volt már ilyen idényünk. A hátralévő meccsek közül elvileg csak Szombathelyen kellene kikapnunk, de láttuk, a Honvéd megfelelő morállal a nálunk sokkal erősebb, csak az egészbe beleszaró Falcót is megszorongatta. Ha mi is beleszarunk vagy begörcsölünk, az is lehet kellemetlen. És Pécsen sem tenném fel a házamat a győzelemre, idegenbeli formánk alapján. Úgyhogy felrémlik itt egy nagyon kellemetlen szezonvég, miközben a bajnokság talán gyengébb mint valaha.