Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Ha van külön kártyaolvasód, akkor te is le tudod tesztelni a kártyát. Előtte ments le róla mindent ami fontos (vagyis amit enged) és formázd meg! A tapasztalatok alapján legalább annyi adatvesztést okoz a flash alapú tárolók rossz formázása, mint az átalakítóval használt eszközök kontakt hibái, ráadásul szinte csak téves információk keringenek a neten a formázásukról. Én először mindig Windows alól csinálok teljes formázást (tehát NEM GYORSFORMÁZÁST: onnan kiveszem a pipát, az eszköz alapértelmezett beállításaival, kivéve fájlrendszert, ami - SSD esetén az operációs rendszernek megfelelő NTFS, APFS, EXT4, stb, - memóriakártyából SDHC (azaz 32GB alatt) esetén FAT32, SDXC (azaz 32GB feletti méretű) esetén exFAT, vagy amit a host oprendszer kíván. A blokkméret maradhat az, amit alapértelmezettként felajánl, majd memóriakártya esetén a telefonba, fényképezőbe, médialejátszóba stb. áttéve annak a saját formázásával is, hogy beállítsa magának a könyvtárszerkezetet (SSD és pendrive esetén ez a lépés kihagyható, hacsak nem valamilyen egyedi formátumot támogató eszközben akarjuk használni). A host eszközök (telefonok, fényképezők, DVD írók, stb., de még a számítógépek is) alapértelmezetten csak gyorsformázást csinálnak, magyarán csak a könyvtárszerkezetét törlik le a kártyának az adatokra mutató linkekkel, de maguk az adatok ugyanúgy rajta maradnak. Több más negatív tulajdonsága mellett a gyorsformázástól pl. lassabb is a meghajtó, viszont ami lényegesebb, hogy ilyen módon nem frissülnek a rossz / instabil szektorokat tartalmazó listái, így megtörténhet, hogy a vezérlője olyan, hibás cellába ill. blokkba ír, amit már rég ki kellett volna zárnia, és így hibásan felírt adat keletkezik. Értelemszerűen minél nagyobb egy fájl (minél nagyobb területet foglal), annál nagyobb az esélye, hogy lesz benne hiba. Élettartam növelés céljából a fényképezőgépbe való memóriakártyákat nem szükséges minden használat után teljes formázással kondicionálni (bár úgy a legtisztább), de 3-4 fotózásonként (ha legalább a feléig tele lett írva) erősen ajánlott. Bármilyen, flash alapú tároló (kivéve az SSD-ket) szabványos megformázásához az SD Association hivatalos programját ajánlom: https://www.sdcard.org/downloads/formatter/eula_windows/SDCardFormatterv5_WinEN.zip , az ellenőrzéséhez pedig a ValiDrive-ot (https://www.grc.com/validrive.htm) és a h2testw-t: https://www.heise.de/download/product/h2testw-50539 Úgy állítsd be, hogy a teljes területét ellenőrizze (-1 MB)! A sebességmérését nem kell figyelembe venni, mert lassabbat mér a valósnál.
jah csak semmi ertelme. a progress azt jelenti, h folyamatban (van eppen). Az en esetemben viszont mindegyik file le volt mar toltve (done/completed 173MB/173MB)
Ergo marhasag a download in progress
Azota kiprobaltam ujra, csinaltan biztonsagi masolatot + mashova is tettem. Persze ilyenkor mar nem tuntek el a lista torlese utan sem (murphy)
A menubol a more troubleshootingra nyomok, firefox frissitese/alaphelyzetbe allitasa (pirossal, mert torlodnek dolgok) ranyomok, hogy ok, frissits. Bezarodik a firefox majd 1-2 percet varok es mikor (a leiras szerint megnyilna ujra magatol) kijon az ablak "we're sorry. Firefox had an issue and closed"
jah, fecabookoztam kicsit elotte egesz nap hasznaltam masra is a mozillat es elotte is evekig rendszeresen. Tegnap este kileptem facebookrol es utana mikor mentem volna googlira az mar nem jott be... es azota sem. Olyan mintha nem lenne net, de van. Nem ir ki semmit forog a vegtelensegig. Aztan miutan bezarom 1 perc mulva jon egy ablak ,h We're sorry! Mozilla had an issue and closed. Send report (es egy kis box pipaval). Ezt az ablakot is bezarom.
Tehnap este meg buktam masfel ora (unalmas ,monoton) munkat a chrome weird ass letoltesi rendszere miatt.
Save as (vidi ablakra), majd atnevezes, majd mentes. (elotte meg contolc control v (32 alkalommal) 32 atnevezes 32 letoltes. Az osszes vidinyot buktam a fszba... Mert amikor kitoroltem a chrome bongeszo letoltesi savjabol a letolteseket az osszes torlodott, holott meg volt adva egy kulon mappa hova szedje (oda is szedte de eltuntek onnan is)
Az is igaz, h chrome bezarasakor kuldiott egy figyelmeztetest, hogy " downloads in progress" de azt hittwem csak hulyesegeket beszel, mivel mar le voltak toltve es kulon mappaban is voltak.
Mikor letoltesekbol chromeon kitoroltem torlodott az egesz. Mi ez a marhasag? Mozillanal az csak amolyan cosmetics, hogy ott is jelzi a letolteseket.
Bár jobban belegondolva a helyedben az egész gépet beszántanám és egy szűz Windows telepítéssel tenném helyre, mert az ilyen jellegű programok mindig csapatokban járnak és ha egy bejut behúzza magával a többit is, aztán egyszer csak azon veszed észre magad, hogy üres a bankszámlád. Így megelőzheted, ha addig sem lépsz be banki oldalakra. És persze mindenütt változtasd meg a jelszavaidat, illetve ahol lehet állíts be 2FA-t (2 faktoros autentikációt)!
Facebook? Jó eséllyel benyeltél valamit. Ellenőrizd a Firefox beépülő kiegészítőit, illetve, hogy nem állított e be magának proxy-t. Ha máshogy nem megy, alapra is állíthatod a Firefoxot, hogy szűz profillal indítva is csinálja e.
Próbáltad már másik (több) USB kábellel? Illetve érdemes lenne megtisztítanod a telefon USB csatlakozóját izopropil alkoholos, lágy fogkefével vagy vékony műanyag stifttel (de semmiképpen ne fémmel ami zárlatot okozhat), hogy a beleragadt port és szöszöket eltávolítsd belőle, amik kontakt hibát okozhatnak.
Megspórolhatod a csatlakoztatáskori menü nyomkodást ha a telefon beállításaiban a telefon névjegyénél a build számra nyomsz 7x mert ezzel bekapcsolod a beállítások főmenüben lévő ún. fejlesztői módot, amiben az USB konfigurációt MTP-re (Media Transfer Protocol) vagy PTP-re (Picture Transfer Protocol) állítva a telefon USB-n csatlakoztatáskor nem kérdez rá a funkcióra, hanem automatikusan az ott megadottat állítja be.
Ha ezek után még mindig nem szűnik meg a hiba akkor következő lépésként okozhatja a telefon vagy a benne lévő memóriakártya hibája is.
A Régi 2007-es számítógépemre rátettem,és ő is ugyanazt csinálta.-WINDOWS-7
A telefont rácsatlakoztato,megjelenik felismeri,aztán engedélyezem a kép átvitelt a telefonon,majd a telefon ikonja eltűnik a PC-monitorán-nincs ilyen eszköz.-
Kihúzom az USB-t és vissza a PC-hez, újra felismeri.-
Engedélyezem a kép átvitelt, nem tűnik el a teló ikonja-irány a feltöltés.-Aztán ekkor tölt tölt a végtelenségig dolgozik rajta....-És van amikor hírtelen betölti és sikerül-a régi gépen.-
Az új 6-éves gép-WIN 10- az elején remekül felismerte és feltöltötte a telefon képeit,most kezdte azt a szórakozást,amit a régi gép.-
Legközelebb beírom ide a hibakódokat!
Microsoft levelezési e-mail címét tudja valaki,elküldöm neki a hibakódokat?
De egyebkent nem is ir ki semmi olyat, h "kiszolgalo nem talalhato" stb, egyszeruen forog amig be nem zarom.
Azert nem hiszem, h ez a kitoltosdi segitene, mert pl ott ott olyan dolgokra hivjak fel a figyelmet, h ez blokkolja azt pl, stb.. Namost nekem mukodott ,egesz nap hasznaltam, a legutolso hely ahol voltam az a facebook. Kijelentkeztem, majd amikor akartam googli fooldalra visszamenni az mar nem jott be es azota egyik honlap sem.
Nem tudom hirtelen mi baja lehetett. ket eve napi rendszeresseggel hasznaltam ezt a konkret darabot. Jo lenne ha magatol helyreallna :)
Addig hasznalom ma este chromot de nem tudom a pcmen miert ilyen szar a chrome. Mondok egy peldat. Imdbn megnezek egy sorozat leirast es ott automatikusan elindul egy 20 masodperces nema elozetes. Mintha lassitott felvetelben menne a cucc, szaggatos es lassu. Mozillaval semmi ilyen nem volt, tehat nem a vasammal van a gond.
En mindig total commanderrel pakolgatok pcrol androidra (vica-versa) Osszekapcsolom pcvel felismeri es total commanderre megyek. En a gephazban csak a levalasztasert megyek a vegen.
Probald igy.
Nekem is van egy problem. A mozilla firefoxom mukodese megallt. Biztos voltam benne, h csak elment a net, mar huztam volna ki a modemet (es vissza) de elotte megprobaltam chrome bongeszovel. Kiderult, h net van, csak a mozillam allt le. Osszes historyt toroltem. Utana is csak forog es nem jonnek be az oldalak.
Telefon csatlakoztatása PC-hez,eddig gyorsan tudtam feltölteni,de most beállt,miért?
Csatlakoztatom a PC-hez-majd engedélyezem a telefonon a képek feltöltését-aztán a PC-kijelzi a telót,de azt írja ki,dolgozunk rajta-10-20-30 perc... és sosem tudom feltölteni a képeket.-
Ez pár másodperc alatt szokott menni.-
Ahogy rákattintok a PC-ez a gép menüre és a telefon lógójára,hogy erről szeretnék feltölteni-lefagy a gép-dolgozik rajta...tölt,de sosincs vége.-
Okok,Hibák,mit tehetek?
Eszközkezelő a PC-n ezt írta ki:-A Metaadatok másolása nem sikerült-és különféle kódokat!