Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
A Chrome már eddig is kikapcsolta időnként az Adneusam és az Ublock origin reklámblokkolókat, de ma már nem is engedte, hogy visszakapcsoljam őket. Most beállítottam a Total Adblock - Ad Blockert. Egyelőre az ingyenes verziót. Gondolom, nem sokáig marad így.
Kérdésem, hogy van-e más ingyenes blokkoló, de ha nincs, akkor melyiket érdemes választanom a fizetősök közül?
Nem 30 éve, bár közben is akadtak problémák, amik a frissítések, elhanyagolás, kifutás és a lukak miatt most fokozottan szopódás. Miért lenne marhaság? Univerzum nagy részének problémás.
Mondjuk ez a Supermium láthatóan nem túl régi dolog, és világos, hogy csupa szép dolgot állít magáról, de valóban jó, megbízható stb. stb...? Volt idő már arra, hogy ez bizonyítást nyerjen?
Az persze pozitív, hogy win7-től win11-ig hirdeti magát, hogy OK. ezeken...
Én biztosan kipróbálnám, de rokont rávenni... nem tudom. A Firefox és az Opera használatára is sokáig tartott, és most, hogy ezeket már "jól belakta"...? :)
Régen használtam linuxot, főleg virtuális gépen, csak szórakozásból.
Végül is, vizsgáztam is ilyesmiből, de ott akkor inkább a Samba fájlkiszolgáló szerverek, meg az Apache szerverek voltak terítéken.
De a win annyira általános, és annyi jó program van rá... meg aztán kiöregedtem én már abból, hogy ne a legkényelmesebb megoldásokkal éljek. Papucs, tejeskávé... :)
Jó, hát egy két éve használtan vett gépet nem fogok kidobni csak azért, hogy win11-et használhassak rajta, jó az a win10, ami nem romlott el, ne javítsd meg.
Marad a win10, én így alkalmazkodom az MS-hez. Amíg frissülnek rá a böngészők, amit használok, és amíg van olyan - jó - böngésző, ami frissül rajta, addig maradhat.
Rokon win7-es gépén (a win10-win11 nem menne rajta használhatóan) ez a probléma, a Firefox-ból is a Firefox 115 ESR volt a legutolsó friss, márciusban az is leállt. Közben a gép maga még tökéletesen működik, arra tökéletes lenne, amire használja (levelezés, hírek olvasása, facebebook messenger, ).
a microsoft üzletpolitikája olyan mint a gravitáció nem fontos hogy megértsük, hogy egyetértsünk vele, hogy támogassuk az a fontos hogy alkalmazkodjunk hozzá mert befolyásolni nem tudjuk
Na meg időnként lefutta egy "Okosvizsgálatot", és kihoz egy csomó "problémát", és mindenáron optimalizálni akarná a rendszeremet (persze a fizetős AVG-vel) drivert frissítene, reg.adatbázist gyomlálna stb.
De amikor közli hogy, hogy egyébként is külső erők szabadon használhatják a gépem mikrofonját és kameráját, akkor legyintek rá végleg, hogy jól van, okostóni, de mégis milyen mikrofont, és milyen kamerát? Nincs is ilyen a gépen.
Eddig működött, bár az ingyenesség fejében sűrűn reklámozza magát, hogy váltsak fizetősre, mert abban tűzfal is van, és egyébként is milyen jó lesz majd nekem.
Közben csinál olyan érthetetlen dolgot, hogy egy bank oldalán nézem a webhely certifikációját ellenőrzésképpen, és néha a valódit látom (pl. DigiCert Inc.), de néha ezen a ponton az AVG shield mutatkozik helyette. És eddig még nem jöttem rá, mikor és miért van ez.
Rokonnak van Win7-es gépe, nekem volt XP-s, de egy jó ideje már Win10-es van.
Frissíteném Win11-re, de a procija nem MS támogatott erre.
Így marad a Win10 még jó ideig.
(Működő gépet nem szoktam kidobni, bár más igen, így be is b***ik a Földnek, meg a pazarlásra, fogyasztásra, és növekedésre alapuló, technikai civilizációnknak záros határidőn belül.)
Az MS erőlteti a Win11-re való átállást, de sokan maradnának még a bevált Win10-nél. Így inkább megvonják tőlük a biztonsági javításokat.
Nem értem teljesen, miért jó ez a Microsoftnak, a megfelelő gépeken a win10-ről win11-re frissítés ingyenes, ebből nincs bevételük, a régi gépek helyett új gépet venni,win11-re alkalmasat... az meg nem neki, hanem a pc gyártóknak bevétel... A Földnek (pontosabban az embernek) meg káros.
"De amikor ráklikkeltem, hogy na, nézzük, az AVG sikított, hogy valami malware izé, és blokkolt."
Itt megnézed a részleteit és akkor talán kiderül, hogy izé volt-e vagy sem. Én bármit meg merek nyomni, mert általában tudom mit csinálok. Aztán majd eccer pofára esek :-D
Ezért is néztem meg és ezért raktam be azt a linket, hogy amíg ilyen tartalom van addig úgyis mindegy milyen oldal maradt itt a múltból, aminek semmi értelme és tartalma.
Ha korábbról van infó annak sem biztos, hogy sok értelme, mert változik a világ. Lejár egy .com-os domain, másnap már jelszólopós vagy csaló kínai áruházas nől ki a helyére, behúzni a múltbéli látogatókat.