jó nem mondom hogy nem értek hozzáő csak gondoltam ti mr tudtok páőr olyan dr 350 jelet amivel segíteni tudnátok.amúgy csak hegyi motor lesz:D végre hogy van valaki:D:D
Ha valaki azt kérdezi, hogy mire kell figyelni egy motor vásárlásnál, az arra enged következtetni, hogy nem ért a motorokhoz túlzottan. Márpedig ha ez így van, akkor a leg okosabb amit tehetsz az, hogy viszel magaddal valakit aki ért hozzá. Milyen mocit akarsz venni, műszakist vagy csak olyan hegyi motort?
Bocsi,nem 35 hanem 350 de ezt gondolom úgyis gondoltátok volna. Felteszek 1 képet amit küldtek róla: Ja és aztmondja a gyerek hogy elöl hátul gázos teló van benne. várom segítségeteket.
Szevasztok! Én még új vagyok itt,csak pár napja nézegetem a fórumot! Ma d.u. megyek egy DR35-ért (1997). Tudnátok segíteni pár kérdésben? -honnan tudhatom majd hogy tényleg 97es?:D -sajnos csak berugós,bár az önindítósnak jobban örültem volna,mennyibe lenne önindítósra csinálni? -miket nézzek meg ha megveszem hogy "jó" motort vegyek? Remélem valaki van fennt és tudtok segíteni! Köszi
sada: jól látod a problémát... egy biztos... semmilyen korülmények között nem vontathatod. És vele sem vintathatsz más járművet... az az aktuális jogszabály.
(1) Elromlott jármű vontatása során – a 26. § (1) bekezdésének d) pontjában foglalt rendelkezés megtartásán túlmenően – fokozott óvatossággal, lehetőleg kis forgalmú úton és időszakban kell közlekedni. Autópályáról és autóútról az elromlott járművet vontató járművel a legközelebbi lehajtásra szolgáló úton, illetőleg útkereszteződésben le kell térni.
(2) [228]Elromlott gépjárművet, mezőgazdasági vontatót és lassú járművet vontatni olyan járművel szabad, amelynek össztömege eléri a vontatott jármű össztömegének a felét; ha azonban az üzemi fékberendezés romlott el, vontatásra csak olyan járművet szabad használni, amelynek össztömege eléri a vontatott jármű össztömegét.
(3) Kétkerekű motorkerékpárt, segédmotoros kerékpárt és kerékpárt vontatni, valamint ilyen járművel más járművet vontatni tilos.
Sajnos itt nem hiszem, hogy az emelve vontatás kivétel lenne...
Én is így gondolom...de mondjuk ha krosszmotorom volna és csak ide a legközelebbi pályához kéne kivinni, arra ideális lenne ez a megoldás (akár még 40-nel is:D)!
Holnap estétől kedd estig túrán leszek, csak előtte vagy utána tudom odaadni a szénkeféket. A Suzukinál semmi sincs raktáron, mindent rendelnek (Budaörsön legalábbis).
Az a baj, hogy amit vett a villanyász srác szénkefét, az állítólag túl puha, ezért kéne a gyári suzuki. A suzuki bolt meg csak 7-én nyit :( Mondjuk lehet, hogy a tiéd jó lenne, még megvárom a hétfőt, aztán meglátjuk. Mindenesetre köszönöm szépen!
Én tegnap vettem egy uj aksit, mert a másik már régóta haldoklott. Ha minden nap mentem vele, akkor tökéletesen indított de ha 2-3 nap kimaradt akkor már nem indított. Természetesen én is azzal kezdtem, hogy megmérettem a töltést, és nekem 14.2-t tölt(ez elég magas, állítólag felsőhatár), de azt nem tom hogy fordulaton-e vagy alapjáraton." Szerintem" független a fordulattól, elvégre azért van a relé, hogy egyforma legyen a töltés. De lehet hogy tévedek.
Benerobi: mivel, hogy a hátsú kerék forog... ezért persze, hogy nem a terep gumi van rajta... hanem egy pótkerék és a lánc is le van véve... Tehát a lánc nem forgatja a váltót.
Mérjétek meg légyszíves hogy nektek hány volttal tölt a DR alapjáraton, és mennyivel ha húzzátok neki. Még a motor oldalát se kell levenni, be lehet nyúlni voltmérővel az akku + oldalához, testnek meg jó bármelyik csavar.
Azt mondta az akksis ember hogy legalább 13,6V kell legyen, és a 13,4 amivel az enyém tölt az kevés. A szervizkönyv azt írja hogy 12-13V kell legyen a töltés, ami azért elég tág intervallum.
Úgy tudom régebbi teherautóknál lekötötték a kardánt ha sokat kellett vontatni mert kölönben meghevert a váltó. Fene tudja hogy ez a motoroknál hogy van.