Üdvözöllek! Ez a topik azzal a céllal nyílt, hogy a Pakson és környékén élő fotósokat összehozza, kialakuljon egy kellemes társaság, meg tudjuk egymással beszélni a technikai problémákat és minden egyebet. Jó szórakozást!
Én egyelőre annak is örülnék, ha a társaság java része nyilatkozna a 23-áról... De ha ilyen tempóban haladunk akkor asszem inkább egy július-augusztust kell majd megbeszélni.
NEm tudom mikorra szerveződik ez a találka és azt sem, h lehet-e beleszólásom, de ha egy mód van rá, akkor nekem egy 7vége lenne a legjobb továbbá, azt sem bánnám, ha júni vége felé lenne (van, akinek még vannak vizsgái :) )
Az egyetemmel, meg az is velem, nagyon hulla vagyok ;D Megvan az összes környezetmérnök meg mérnöktanáris vizsgám a szigorlatot is beleértve. Imsós az a Duna ártéri erdő ott a 6-os mellett Kömlőd felé.
:) mivel végeztél, bocsesz csak idecsöppentem:) Ürgemező ok, de mi az az Imsós?:) első munkahelyem a kishegyi úton volt fennt a szivacsbolt mellett:) anno domini izé az 1990-es évek elején:)
Helló! Légy üdvözölve! A Pana topikból már ismerős a nicked. Én is majdnem azt vettem, de aztán K100D lett belőle vanezigy kollega nem kevés rábeszélésére.
Sziasztok! Szekszárdról írok most bukkantam rátok:) kb 2 éve fotózgatok egy Panasonic FZ30-al, és kacsintgatok a dslr irányába (K10D), csak mindig visszavet valami:) Szerintem megszerettem ezt a gépet és sok kiegészítőt összehordtam hozzá ezért nehéz mindezt dslr-re átültetni. Pár képemet itt láthatjátok:
Sziasztok! Szekszárdról írok most bukkantam rátok:) kb 2 éve fotózgatok egy Panasonic FZ30-al, és kacsintgatok a dslr irányába (K10D), csak mindig visszavet valami:) Szerintem megszeretem ez a gépet és sok kiegészítőt összehordtam hozzá ezért nehéz mindezt dslr-re átvinni. Pár képemet itt láthatjátok:
Áprilisban voltam Berlinben néhány napot. Felteszek néhány képet az elkészült 190-ből. Ezeket az épületfotókat azért szeretem, mert a vonalak különös dinamikát adnak a képnek, vagy különös kontrasztot képeznek az egyes felüleletek, vagy mert jellegzetes berlini kép, de talán mégsem annyira klisé. Remélem egyben felmegy :)
Először is köszi, hogy őszintén véleményt alkottál a képekről. Próbálgatom, hogy mi tetszik, és hogy mások hogyan ítélik meg a képeket. A bogár azért van középen, mert a képen futó átlók súlya, a vonalak iránya kívánja, hogy a cserebogarak ott legyenek ahol vannak. Ha egy kicsit odább lenne, akkor már azt érezném, hogy nincs egyensúlyban a kép. Valamerre eldőlne. Ez meg belőlem fakad, hogy így szeretem. Egyébként ezt a képet szeretem az összes közül :) Az észrevételedet vszínű, hogy használni fogom.
Ugyanakkor amit próbálgatok az a színkontraszt és a túnuskontraszt. Ha van erre nézve is véleményed, akkor azt is írd meg, légyszi.
Engedd meg, hogy egy gondolatot írjak a te pipacsodról is. Nekem olyan konstruktivista képnek hat. Ugyanakkor egy kicsit ingatag is. De amit írtál a rekeszről és ahogy használod a gyújtótávolságot, az figyelemre méltó :)
Jó az MF, nagyon jó, de egy akkora keresőn, amekkora a DSLR-ek többségén van előnyösebb az AF - szerintem :) Makrónál muszáj az AF, de, ha nem nagyon mütyür dolgokat fotózok, akkor elég jól boldogul. Próbálj ki egy kicsivel komolyabb objektivet és utána egész más véleményed lesz az AF létjogosultságáról (70-200/2.8 pl.)
M állásban használom a gépet. Akkor legalább az lesz a képen helyesen kiexponálva, amit én szeretnék. Vakuval meg egyenesen lehetetlen AV, vagy hasonló "félautomata" módban használni a gépet.
Először is, köszi! ;) Másodszor ami a kukoricás képet illeti, nem kötöszködés képpen, de mivel az a cső amelyik éles pont középen van (ez egyébként nekem zavaró is) a kit obi pl egyből élesre állt volna. De szerintem a többpontos AF is azt találta volna meg.
Nagyon zavarosak a pipacsos képeid :( Annyi zavaró, belógo kis szir-szar van a képen, hogy teljesen elveszik a kép értéke :( Egyedül az utolsónál látszik letisztultság, de azon meg túlságosan középre van rendezve a bogárka :(
Miért kellett egyébként ekkora DOF? Sokkal szebbek lettek volna szerintem tágabb rekesszel, s akkor a háttér/előtér sem olyan bajos..
Eddig minden helyzet boldogultam az AF-el. Ebben a kukoricacsövesben mi is a kivitelezhetetlen az autofocus számára? A virágos képen sem értem a nehézséget :)
Makrónál szoktam átrakni MF-re, mert állványon nem olyan egyszerü a fókusz középre és átkomponál megoldás, továbbá olyan kicsi a DOF, hogy hiába állítom élesre a közepét, mire az adott pontot átrakom a képen valahova, szemmel láthatóan életlen lesz.