"Én is ismerek egy egyezményes jelet az ilyen szemetelőknek. Kitalálod mi az? ;-) (Segítek: öt ujjacskából egy kinyújtva, többi behajlítva)"
Sértegettelek én téged? De most megteszem. van egy másik, kevésbé közismert jelzés. Két kéz föltartva, tenyér nyitva, ujjak kinyújtva. Tudod, mi az? Ugyanaz tízszer...
"Ja, és ott is olyan mocsok van? Ott is elmeritek dobálni a szemetet?" Hát... az ülésnap végére ott is elég sok papír hever szanaszét. És ott is eltakarítják reggelre...
..úgy gondolom, ahogy pl. én cselekszem: a villamoson elfogyasztott túrórudi papírját zsebregyűröm.. a bécsi fánk zacskóját a táskámba gyüröm...usw...usw..
..ugye abban egyetértünk, hogy egy ember - pár óra alatt - nem termel akkora szemetet, amit ne tudna magával vinni az OGY épűletén kivülre..
...komolyan kérdezem: miafaszér kell védhetetlen dolgok mellé állnod??????????????????
..azonnal melléd állnék, ha egy ilyen topicban csak ennyit irnál: :((
Nemcsak én. Olvasgasd a topicot, nem én vagyok az egyetlen aki felháborodott.
Tudod, ez normális emberek (akiket megneveltek a szüleik) között elvárás. Mármint hogy valaki ne szemeteljen. Már az is baj, hogy nem érzitek, hogy ez mennyire ciki és szégyen.
1) Ezt lehetne kicsit európaibban is intézni. Akár egy nejlonzsák a sorok végén, vagy igenis vegye magának a fáradtságot a képviselő, és vigye ki maga után a szutykot. Azért az gondolom feltűnt, hogy pártállástól függetlenül ebben mindenki egyetért.
2) Ez legalább szellemes volt, de pontosan tudod mire gondolok.
3) Én csak harminc éves vagyok, de még soha nem kértek meg szállodában, hogy dobjam a használt törülközőt a földre.
"A költségtérítés meg mindenütt adómentes." :DDDDDDDDDDDDD You made my day!
Hasraütéses ill. bemondásos alapon, kedves Szabó G.? Nézd, én egy darabig voltam olyan helyen, ahol vehettünk fel költségtérítést. Volt, aki összegyűjtötte külföldön még a villamosjegyeket is, hátha a cég annak az árát is megadja majd itthon. És persze a szállodai költséget, az abédet, mindent kifizettek utólag az üzleti ügyben kiutazottaknak. De nem bemondásra, könyörgöm! Hanem előbb mi hiteleztünk a cégnek, aztán az utazási költségelszámoláshoz mellékelt áfás számlák alapján visszafizette a cég a költségeket. (A villingerjegy árát nem, az nem áfás számlára lett véve.)
Nem igaz, hogy nem érted a különbséget az előírt bizonylati rendnek megfelelő, áfás számlákkal alátámasztott költségelszámolás alapján utólag kifizetett költségtérítés, meg a képviselői harácsolás között. Szerintem csak játszod a hülyét.
Ha netán nem, akkor a 13 éves sorozatodat legkésőbb 2010-ben meg kellene szakítani, hátha jót tenne pár év a valóságban...
"...szartok a normális emberi elvárásokra../ vö: saját szaromat sajátmagam tüntetem el../" Mert nem tudjuk saját magunk eltüntetni. Nincs hová. Vagy úgy gondolod, hogy az ülés végén 386 képviselő induljon meg libasorban az alagsori zúzda felé?
Mi egy marketingcéget viszünk. "Hála" nektek, egyre reménytelenebb körülmények között próbáljuk életben tartani a vállakozásunk. És az irodánk soha, érted, soha nem nézett így ki.
Szedjétek már össze magatokat, bassza meg! (hogy egy klasszikust idézzek)
"Mindenesetre van ebben a szokásban valami dzsentri allűr." Nincs. Célszerűség. A termet úgyis takarítani kell, a már szükségtelen papírokat el kell szállítani és megsemmisíteni. Mindegy, hogy a padok tetejéről vagy aljáról viszik el, viszont így külöbséget lehet tenni aközött a papír között ami már nem kell és amire még szükség van.
"...mint amikor nem fújtad meg a szondát." 51 éves elmúltam, ha jó számolom, életem 18705 -ik napja telt el. A két kezemen össze tudom számolni, hányszor szondáztattak meg életemben. Ebből az következik, hogy eddigi életemben legalább 18695 nap volt, amikor nem fújtam meg szondát. Te melyikre gondolsz?
"Nem mellesleg én a használt törölközőt az előszoba fogasaira szoktam akasztani" Miközben a szálloda kifejezetten ara kér, hogy a földön hagyd? Hát, a te dolgod. Én meg szoktam tenni, amire kérnek, ha különösebb akadályát nem látom.
Hiszed vagy sem, nem ez a legfontosabb gondunk.* Ellentétben veled.
Te polgármester is vagy? Vagy voltál? A kutyaszarató/szemetelő meg nem fogja befizetni a büntetést/amit megszavaztatok -
mert rád fog hivatkozni. Meg azokra akiket most védesz.
*Van fontosabbb gondja is/megszorítások ez az amaz - meg régóta ez a szokása meg ezzel jelzi az utcaseprőknek hogy lehet feltakarítani a szart/szemetet - ledobta a földre.
"De ha óhajtod, tartok egy kis továbbképzést papírügyben." Ne tarts. Gyere be egyszer és mutasd meg, hogy lehet 3 lap papírt egymásra helyezni és a padsorok között a földre lerakni úgy, hogy azt valaki öt percen belül szét ne rúgja.
A nagy banánevés és héjdobálás ideje alatt ráértek azon filózni, hogy mit lehetne még szőrözni az 5000 forintos étkezési jegyek kapcsán adóügyben, nehogy már a napi 5-6000 kalóriát elégető, nehéz fizikai munkát végző bányászok adómentesen ehessenek a munkáltatójuk költségén havi 2-3 napnál tovább. Nehogy már adómentesen kapjon a munkáltatójától egy adag hurkát. Agyrém.
Meg persze a képviselőknél hússzor felkészültebb, több nyelven beszélő, havonta is több milliót adózó ügyvédek se mobiltelefonálhassanak haza adómentesen este 11-kor, hogy az asszony melegítse meg a vacsit. Mert az magáncélú telefonálás, ugye...
És ezek a disznók hozzák a törvényeinket. Csoda, hogy olyanok is? Lassan már egy se éri meg az első szülinapját módosítás nélkül. Már amelyiket nem meszeli el az AB egy az egyben, mint a gyűlöletbeszéd ellenit. Azóta se tettek újabb kísérletet, inkább rettegjenek csak a rasszizmustól fenyegetett polgártársak, annál inkább rászavaznak az erőszakszervezetekre bazírozó kormányra. Broáf...
"mondd Zoltán miért van az, hogy amikor már nagyon védhetetlen vmi...akkor eltűnsz.. / pl ktg-térítés téma/..." Nem emlékszem, mikor volt költségtérítés-téma itt a fórumon, ahonnan én eltűntem... Csak jelzem, hogy innen is el fogok tűnni: holnap reggel Strasbourgba utazon, és egy hétig kint leszek. És nem biztos, hogy ott korlátlanul lesz időm folytatni a polémiát.
"..és mondjad..ki volt az a barom aki kitalálta, hogy ami nem kell azt a földre kell dobni..." Nem tudom. Biztos ugyanaz a barom, aki azt kitalálta, hogy ha a szállodában friss törülközőt kérsz, a használtat a földre kell dobni... Mint említettem volt, 13 éve, mióta képviselő vagyok, ez egyezményes jel.
".. nekem miért kell a 3 óra időtartamra ledöntött sóderért közterület-használati díjat fizetnem???" Gondolom, azért, mert közterületet foglalsz el.
Jaj, ne bántsd! Annyi dolguk van! Rejtvényt fejteni, elolvasni az újságokat! Vitakultúra nélkül acsarkodni, stb. Tudod mennyire kell figyelni, hogy az összes kedvezményt kihasználják, amit csak lehet, nehogy valami is kimaradjon? Hát ez mind fontosabb annál, hogy mit gondol az az ostoba pórnép!