Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.02 0 0 302
Nem szép dolog kinevetni a másikat.
Ez néha visszaüt. Az nevet aki utoljára nevet.
16tonna Creative Commons License 2007.01.02 0 0 301

Nyuszifül, képzeld, hogy még azt is tudnak.

Pl. turizmus.

Ha te csak képeskönyvben látsz hegyet-völgyet-vizesést, hát mindez ott élőben is megvan. Na, ehhez mit szólsz? Úgy is lehetne mondani, hogy  minisvájc- amit csak értő kézzel kell kezelni, értő aggyal irányitani. Ha pedig ezt megtehetik ezután - és miért is ne, akkor itt marad a szürkegulya, a karikásostoros-bőgatyás műskanzen, és a nagy magyar alföldi semmi. Erre legyen nagy mellényed!

 

Előzmény: lujo2 (296)
stewes Creative Commons License 2007.01.02 0 0 298
Ezt én még szmájlival is undorítónak tartom. Sőt, talán úgy még inkább.
Előzmény: Törölt nick (295)
stewes Creative Commons License 2007.01.02 0 0 297
csak EGY ÚT VAN ELŐRE, és sok a kátyú :-(
Előzmény: David Speed (294)
lujo2 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 296
egyet ne felejts el, egy alacsonyabb színvonalról indul románia, de ha elér egy magasabb színtet a fejlődés ott is lelassul. Kivéve, ha valami nagyon jó, egyedi terméket, szolgáltatást nem tudnak nyújtani, ami máshol nincs, vagy másutt jóval drágább. Erre pedig egyelőre semmi kilátás, tán a Dacia kocsit leszámítva.
Előzmény: hun-rom (293)
David Speed Creative Commons License 2007.01.02 0 0 294
Mindenki költözzön dubaiba, vagy Bahreinbe akinek baja van az országgal.
Jobbak vagyunk mint a románok, szlovákok, horvátoki...stb.
Vnnak nálunk jobbak, de az önbecsülésem megmaradt!!!!!



A HAZA MINDENEK ELŐTT!EGY ÚT VAN ELŐRE!
hun-rom Creative Commons License 2007.01.02 0 0 293
Sziasztok!
Attól amit most írok, sokan ki fognak akadni. Előre szólok, nem lázadozok, nem akarok megbotránkozást okozni, csak egyszerűen leírom amit érzek. Előre szólok, hogy ezután a hozzászólásom után többet nem fogok írni, nem fogok provokációknak felülni.
Előszöris, mindkét fél itt pofázik Romániáról (egyik szidja, másik isteníti) holott halvány gőze nincs arról mi van ott. Én onnan származom, jelenleg Magyarországon élek, de szüleim még mindig ott vannak és, képzeljétek, tartom velük a kapcsolatot. Azt hiszem, eléggé naprakész információim vannak az ottani helyzetről. Magyarországon kialakúlt nézet, hogy a keleti határ után kezdődik Kambodzsa, vagy ha nem is az, akkor valami hasonló. Annyira vakok vagytok, hogy csak ezt szajkózzátokés egyáltalán nem is érdekel titeket mi van a határ túloldalán (tisztelet a kivételnek). Az igaz, hogy 20000 Ft. a nyúgdíj és az árak majdnem akkorák mint itt (bizonyos dolgokban, a kaja pl. olcsóbb), de van egy lényeges dolog, ami eltűnt Magyarországról és Romániában csak most alakúl ki: perspektíva. A rendszerváltáskor a romániai politikai elit gátlástalanúl kirabolta az országot, iszonyatos inflációt okozott, kegyetlen megélhetési lehetőségeket "biztosított" állampolgárainak, de ezt sikerült nekik végre úgy-ahogy helyrehozni és az emberek bízakodnak. Érzik, hogy még ha kis mértékben is, de életkörülményeik napról napra, hónapról hónapra, évről évre JAVULNAK. Már nem úgy számolnak az emberek, hogy "az idén ennyi volt a távfűtés télen, akkor jövőben duplája lesz". Persze most sincsenek megelégedve az életkörülményeikkel, de pozitívumokat élnek át évről évre, nem mint Magyarországon. Látják, hogy az útak javulnak (épülnek), munkahelyek jönnek létre, egyre több külföldi cég telepedik meg Romániában, az infláció csökken stb. és bizakodnak. Ne a mai állapotokat hasonlítsátok össze, mert nem ugyanonnan indúlt a két ország, HANEM A TRENDET!!!
És képzeljétek, ezért, az egyszerű emberek tényleg röhögnek Magyarországon. Röhögnek és igazuk van, mert mit látnak/hallanak? Pontosan az ellenkezője történik, mint ami náluk: szép lassan csúszunk lefelé. Ki a hibás ezért? Engem k...-ra nem érdekel, nem is erről akarok beszélni, nem ez a célja az egész hozzászólásomnak. Azonkívül röhögnek a magyarországiak felsőbbrendű érzésein, röhögnek a kicsinyes civódásaikon, röhögnek azon, hogy egymás torkának esnek, röhögnek a gazdasági döntéseken: a haverom röhögve hívott fel, amikor a TV-t ostromolták, hogy "mi van, az istenek a fejükre estek?" vagy "az a hír járja, hogy az euró versenyezik a benzinárral, de a benzinár áll nyerésre". Ne értsetek félre, nem az egyénen röhögnek, hanem a társadalmon. Bátran el lehet menni Romániába, a kellő tisztelettel és barátságosan fognak fogadni. Egész addig, amíg el nem kezded magyarázni, hogy miért jó az, hogy Magyarország lesz...-ja a határon túliakat (erre különösen érzékenyek).
Igen, én is Erdély szülöttje vagyok és, hogy megpróbáljam elejét venni a "húzzál haza" típusú hozzászólásoknak, azt is elmondom mit keresek itt (mármint Magyarországon). 1999-ben észrevettem, hogy két év alatt sikerült kínkeservesen megspórolnom 50 márkát. Ekkor betelt a pohár. Ekkor tele lett a hócipőm a nyomorral, az egyik napról a másikra való éléssel, attól, hogy bocsánatot kellett kérjek, mert magyar vagyok, attól, hogy szét kellett nézzek, hogy ki hall, amikor magyarúl akartam megszólalni az utcán, attól a tudattól, hogy amíg ott vagyok, mindig lesz egy román, aki fele annyit fog dolgozni, mint én és mégis őt fogják megtenni főnökömnek. Gyereket akartam, de nem ilyen körülmények között. Pillanatnyilag Magyarországon élek, munkahelyemen mindenki tisztel, származásom kuriózum és nem negatívum, ezért én nagyon hálás vagyok (még dec. 5-e ellenére is). Nem bántam meg, hogy áttelepültem, nekem is jobb (volt eddig), Magyarország meg csont ingyen kapott egy mérnököt. Még egy gondolat: amíg Romániában éltem, a napról napra való élés ellenére, egy fitying támogatást nem kértem az államtól,mert meg tudtam oldani, most pedig, ha enni akarok adni majd a gyerekemnek vagy másodállás után kell nézzek, vagy  kuncsorognom kell az Állami Kincstárnál, hogy "ugyan már, legyen szíves, segítsen kifizetni a távfűtés számlámat". Tehát valóban a nyomor és egyéb társadalmi problémák elől menekültem, de most ott tartok, hogy céget akarok alapítani és naná, hogy Romániában fogom alapítani, ott a bevételem k.b. 70%-át meghagyják nekem.
Köszönöm türelmeteket és elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült.
lanned Creative Commons License 2007.01.02 0 0 292
Tudom, sajnos, nem lehet mindenki annyira okos és jólnevelt, mint te.
Előzmény: Törölt nick (291)
lanned Creative Commons License 2007.01.02 0 0 290
Nem. Orbán elutazik Kassára. Ennyi. Így jön hozzá:-)
Előzmény: Törölt nick (289)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.02 0 0 288
2004

2006:

Magyarország $13,100
Románia $10,200
Előzmény: BoRó (190)
lanned Creative Commons License 2007.01.02 0 0 287
Dehogy, sőt, őszinte szomorúság tölt el, mert még mindig nem tudom, hogy jön Orbán Rákóczihoz:-), pedig van rá válasz!
Előzmény: Törölt nick (285)
stewes Creative Commons License 2007.01.02 0 0 286
Most volt egy rövid összeállítás Románia úniós tagságáról a HírTv-ben. Nem arról szólt, hogy hű de vidámak és de jó. Arról viszont igen, hogy a régi tagok nem örülnek a csatlakozásnak. Ha tehették volna visszaszívták volna a dolgot. Nagyon nehéz időszak vár most Romániára.
Előzmény: Boldog ember (276)
lanned Creative Commons License 2007.01.02 0 0 284
Ez zavar téged a saját műveletdben?:-)
Előzmény: Törölt nick (283)
Lucius Artorius Castus Creative Commons License 2007.01.02 0 0 282

i) While there is no independent Basque state, Spain's autonomous community of the Basque Country, made up of the provinces of Araba/Álava, Bizkaia/Vizcaya and Gipuzkoa/Guipúzcoa, is primarily Basque in character and has a great deal of automony.

Navarre has a separate autonomy based in the historical fuero (charter), that has never been submitted to referendum, as happened with the possibility (always open) of incorporating itself to the Basque Autonomous Community.

The Norhertn Basque Country has no autonomy whatsoever and it is just part of the French departament of Pyreneés Atlantique, centered in Béarn. The claim of a separate Basque deparatement has been nearly unanimous among local elects of all ideologies in the last decades but ignored in Paris.

 

ii) http://www.padav.demon.co.uk/euregions.htm

 

Nem nagyon hemzsegnek a példák a határok túlra mutató együttműködésre.

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (42)
lanned Creative Commons License 2007.01.02 0 0 281
Hát nedvesítsd meg a végét és dőlj jobban rá:.-)
Előzmény: Törölt nick (280)
lanned Creative Commons License 2007.01.02 0 0 279
Na látod, tudsz te szépen, kereken, minősítgetés nélkül is válaszolni:-))))
Előzmény: Törölt nick (275)
Cs_ Creative Commons License 2007.01.02 0 0 277
Végig számoltam Mo. és No. esetében is. 3% és 1,5%-al. csak, hogy lássátok, hogy a 3% az milyen kevés. 2047-ben találkoznak. 2%-os német nővekedés esetén 20 évvel később. Az USát azt végig se merem számolni, mert ő gyorsabban fejlődik mint Európa huzó országai jelenleg. Vagy 2100-ra talán. a jelenlegi fejletségét 2037 környékén elérjük.
Boldog ember Creative Commons License 2007.01.02 0 0 276

Nem csak románia röhög rajtunk, hanem egész Európa' Legalább is egyelőre. mig meg nem ún bennünnket és ki nem vág az Únió-ból mint a s....-t'
Előzmény: véredény (-)
David Speed Creative Commons License 2007.01.02 0 0 273
:)

Ha győznek akkor :

-Budapest hídjainak száma megduplázódik, a parlament mását pedig minden megyeszékhelyen felépítik 1:500-as méretarányban.
-Az iskolákban egyes helyett nádpálca jjár, és körmös.
-Télen minden állampolgár inygenes c-vitamin tablettákhoz juthat.
-Az ország szarvas állománya megtriplázódik, és megtelepednek az elefántok a kiskunságon.
-Gyarmatosítjuk az Antarktiszt, és magyar embert lövünk ki a marsra.
-A Gazdagok kötelesek bevételeik 60%-át visszadani az államnak, hogy az a szegényekre fordítsa azt.
-A nemzeti hadsereg létszáma el kell hogy érje a 250 000-et, így szembeszálhatunk bárkivel.
-a konvergencia program végrehajtása után, minden magyar állampolgár 300%-os béremelésre számíthat.


AKi nem hiszi járjon utánna!

:)
lanned Creative Commons License 2007.01.02 0 0 272
És mi lett a vége?
Előzmény: Törölt nick (266)
Darrow Creative Commons License 2007.01.02 0 0 271
helyesen: a nyomdász szakszervezet..
Előzmény: Darrow (270)
Darrow Creative Commons License 2007.01.02 0 0 270
Így van, a szocdem bázis egyik legerősebb része volt előtte a szakszervezet.
Előzmény: Derek (269)
Derek Creative Commons License 2007.01.02 0 0 269
48 utan nem beszelhetunk ilyenrol,mert a kommunista hatalomatvetel utan a hatalom elso dolga volt ezek jovedelmenek lefele nivellalasa . ez volt a munkassag legszervezettebb resze ,a legerosebb szakszervezetekkel.
Előzmény: Darrow (267)
David Speed Creative Commons License 2007.01.02 0 0 268
Figyelem Figyelem!

256. hozzászólásommal a haza érdekében kívántam színrelépni!
ezért kérem véleményetek a feltüntetett személyek pártatlanságát illetően.

Ha valaki tatlált nem alkalmas illetve illegitim személyt a hozzászólásoban az kérem jelezze.
a 2010-es választásokon a két nagypárt ehylett ők indulnak.....
Darrow Creative Commons License 2007.01.02 0 0 267
Attól függ, melyik korban. A 20-as években biztosan.
Előzmény: Derek (263)
Cs_ Creative Commons License 2007.01.02 0 0 265
Teljesen igaz. Minnél kisebb a két szám között a különbség, annél több az idő. Azért az a 3% csak ne csökkenjen. Inkább nőljön, mert kevés nagyon.
Előzmény: Derek (260)
Darrow Creative Commons License 2007.01.02 0 0 264
Ez így van, ezért nem kell üvöltve írni.
Előzmény: David Speed (262)
Derek Creative Commons License 2007.01.02 0 0 263
Pedig ok voltak elsosorban azok.
Előzmény: Törölt nick (257)
David Speed Creative Commons License 2007.01.02 0 0 262
A GYŐZTESEK ÍRJÁK A TÖRTÉNELMET!

A VESZTESEK MEG ELSZENVEDIK MINDEZT!
lujo2 Creative Commons License 2007.01.02 0 0 261
ezek szerint GyF jól teszi, amit mert CSELEKSZIK, mint a románok, és nem vitatkozik, lacafacázik. :-)
Előzmény: Törölt nick (155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!