Keresés

Részletes keresés

gabriszkye Creative Commons License 2008.12.01 0 0 274
Ma is finomat készítettem.
A tócsni massza felét beleöntöttem az edénybe, egy sor sült csirkemájat terítettem rá, utána a tócsni maradék felével betakartam. Tetejére tejfölt és sajtot tettem, sütés! Tök fini lett a végén.
faqkac Creative Commons License 2008.12.01 0 0 273
Nekem van egy teflonos, kb.8-éve. (Jó nagy)
Le a kalappal!!!!!!
Előzmény: gabriszkye (272)
gabriszkye Creative Commons License 2008.11.30 0 0 272
Köszi, próbálom megkeresni. Igen olvastam, hogy az újak teflonosak. Az biztos, hogy megsiratom a régit. :(
Előzmény: esotherica (271)
esotherica Creative Commons License 2008.11.30 0 0 271
Az újak már teflonosak - az már nem a régi. Korábban volt link, keress rá.
Előzmény: gabriszkye (270)
gabriszkye Creative Commons License 2008.11.29 0 0 270
Szeretnék venni új Remoskát, de nem tudom hol lehet kapni. A régim több, mint 20 éves, bár még remekül működik, mégis félek, hogy egyszer csak nem tudom használni.
gabriszkye Creative Commons License 2008.11.29 0 0 269
Spanyol csirke

5 csirkecomb
bacon szeletek
4 fokhagyma gerezd
3 babérlevél
ketchup
kb 2 dl vörösbor


Béleld ki szalonna szeletekkel a tálat, fektesd rá a besózott csirkecombokat. Mellédobod a fokhagyma gerezdeket, és a babérleveleket, bőven tegyél rá ketchupot, és leöntöd a vörösborral. Tetejére ismét bacon kerüljön. Tedd rá a fedelét, és amikor már látod az ablakon, hogy pirosodni kezd a szalonna, szedd le a husikról, és hagyd, hogy a combok piruljanak. Nagyon fincsi. Zöld köret jó, és szép hozzá. Borsó, kukorica, répa... minél színesebb legyen.
tuutuu Creative Commons License 2008.10.23 0 0 268
Nincs ilyen nyomókám, úgyhogy passz..:}
Előzmény: krizsi_l (263)
Tereza Creative Commons License 2008.10.23 0 0 267
Köszi, nem tudtam.
Előzmény: esotherica (252)
Tereza Creative Commons License 2008.10.23 0 0 266

Hát a telj.kiörlésű féle nokedli külleme kevésbé "csinos" ( engem nem zavar), igyekszem megszeretni.

Bár a múlt héten már Sch.Norbi valami olyasfélét mondott, asszem a 3 nő című műsorban, hogy a barna kenyér se jó, így már nem lehet tudni, mi az igazán jó (tudom, tudom, hogy a kenyeret is néha festik, "barnítják"....).

Előzmény: Zitka (249)
Tereza Creative Commons License 2008.10.22 0 0 265

Kösz szépen a videót. Hát ilyen "tésztagyártást" még nem láttam. Érdekes.

Nekem a krumplinyomóm gesztenyemasszánál összetört. Geszt.masszát általában reszeltem és nem nyomtam, mostanában nem szoktam pürézni.

Előzmény: Zitka (248)
Tereza Creative Commons License 2008.10.22 0 0 264

Elnézést, a múltkor nem vettem észre a gyuvecs-receptedet, köszönöm.

Egyszer régen én is csináltam valamilyet a normál sütőben, de most nem találom a receptemet - valamilyen újságból volt.

 

Ami a nyers anyagok használatát illeti - hogy a nem előkezelt zöldség hogy viselkedik a Remoskában, nem tudom, de ha pl. krumplit lehet nyersen használni (én a hurka, kolbász sütésnél szoktam), gondolom, hogy rizst is elvileg lehetne. Normál sütőben, fedetlenül, ugye a rizs olyan marad, amilyen volt az elején, de itt, zárt területen (Remoskában)  módja van párolódni, legalábbis asszem.

Előzmény: pszeudocsííz (230)
krizsi_l Creative Commons License 2008.10.22 0 0 263
Szvsz nem a tészta állaga miatt szakad szét, hanem a lobogó víz darabolja el.
Próbáld ki, a máséval én is ....... :)
Előzmény: tuutuu (260)
tuutuu Creative Commons License 2008.10.22 0 0 262
Igazad van, nyugodtan, mint tuudjuk, ott vagyok minden kilométerkőnél...:}}
Előzmény: Zitka (261)
Zitka Creative Commons License 2008.10.22 0 0 261

Ígérem, hogy beszámolok róla, ha kipróbáltam. Valszeg a trükkök topikban, ne offoljuk szét ezt a jó kis remoskás topikot.

Ha megfelelő sűrűségűre (vagy hígságúra? :-) ) csinálod a tésztát, automatikusan leszakad bizonyos hossz után.

Nekem tökugyanilyen (Fackelmann) ketyerém van, de szinte csak gesztenyepüréhez használom. Legalább gyakrabban előkerül... :-)

Előzmény: tuutuu (260)
tuutuu Creative Commons License 2008.10.22 0 0 260

Én csak az általad javallott videot néztem.

Voltak aprók, persze, de a kérdés az, hogy rendes nokedlianyag hogyan viselkedne ilyen nyomókával.

Akinek van, próbálja meg, mert addig nem veszek ilyen nyomókát.

Lehet, hogy utána se, de tessék megpróbálni !...:}}

 

( Ez a más szerszámával való csalánművelés típusesete...:}})

 

tuutuu

most Kísérleti Fizikus

Előzmény: Zitka (259)
Zitka Creative Commons License 2008.10.22 0 0 259

Akkor bénán csinálta. :-)

Nem lesz végtelen, mert 3-4 cm után "elszakad", és belepottyan a vízbe.

Előzmény: tuutuu (256)
tuutuu Creative Commons License 2008.10.22 0 0 258
Hajjaj, van ott még liba...:}}}
Előzmény: tuutuu (257)
tuutuu Creative Commons License 2008.10.22 0 0 257

Na jó, többet nem írok sehová.

Szóval hillott = hullott...

 

Afrancba..:{{

Előzmény: tuutuu (256)
tuutuu Creative Commons License 2008.10.22 0 0 256

Nem erre gondoltam, hanem ugye folymatosan, végtelenítve nyomta befelé a cuccot, ami aztán alkalmas méretű darabokra hillott.

Mit kezdjek esetleg 40 szál méteres nokedlival??

 

...:}}

 

( vagyis a sikerhez kellhet a tej - mondjuk a víznél jobb...:}})

Előzmény: Zitka (255)
Zitka Creative Commons License 2008.10.22 0 0 255
Miért, a hagyományos nokedli hogyan viselkedik? Először lesüllyed, aztán pikk-pakk feljön a színére. És már kész is. :-)
Előzmény: tuutuu (254)
tuutuu Creative Commons License 2008.10.22 0 0 254

Mármost a kérdés, hogyha netán lenne ilyen "krumplinyomóm", mint ahogy nincs, akkor a mifelénk járatos csak tojás+liszt összetételű nokedlianyag hogyan viselkedne a vízben?

...:}}

Előzmény: Zitka (248)
fintorgó Creative Commons License 2008.10.21 0 0 253

Találtam egyet a vaterán:

http://www.vatera.hu/remoska_elektromos_etelfozo_es_etelsuto_99693904.html
Előzmény: Princeke (225)
esotherica Creative Commons License 2008.10.21 0 0 252
Nem osztrák, hanem bajor.
Előzmény: Tereza (243)
Zitka Creative Commons License 2008.10.21 0 0 251
Az igazi Spätzle leginkább téli, hegyi étel. Az ottani sajtokkal (jó sok kell bele) nem igazán könnyű tavaszi étel, főleg a rengeteg pirított hagymakarikával... Ja, és tojás sem kell rá, úgyhogy más műfaj. :-)
Előzmény: krizsi_l (250)
krizsi_l Creative Commons License 2008.10.21 0 0 250
Ez nálunk tavaszi kaja, a sima tojásos nokedlival egytemben, friss fejessalátával. Igaz csak trapistával és normál méretű nokedlivel.
Előzmény: Zitka (238)
Zitka Creative Commons License 2008.10.21 0 0 249

Ja, ezt elfelejtettem: igen, finomlisztből az igazi. :-)

 

A teljes kiőrlésű (bár tudom, hogy egészséges) nekem kevésbé esztétikus nokedlinek...

Előzmény: Tereza (243)
Zitka Creative Commons License 2008.10.21 0 0 248
Előzmény: Zitka (246)
Zitka Creative Commons License 2008.10.21 0 0 247
Előzmény: Tereza (244)
Zitka Creative Commons License 2008.10.21 0 0 246

Nekem van az a "szánkós" nokedliszaggatóm, azzal csinálom.

De tegnap este találtam egy amerikai videót, amin a krumplinyom (gesztenyenyomó) ritkalyukas tárcsájával csinálják... Van is ilyen ketyerém, ki is fogom próbálni.

 

Előzmény: Tereza (243)
Tereza Creative Commons License 2008.10.21 0 0 245
Ha így szereti a családod, nyugodtan csináld tovább.
Előzmény: pszeudocsííz (240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!