Szerbusztok konyhások!
Régi vágyam teljesült azzal, hogy van immár egy teljesen új (vagyis nagyon régi, de sosem használt), saját, külön bejáratú Remoskám. Ablakos! Akinek volt ilyen valaha, az tudja, hogy milyen csodákra képes. Viszont nem nagyon találok hozzá szakirodalmat. Mi lenne, ha elindítanánk a XXI. század új Remoska-mozgalmát? Várom az ötleteket, recepteket, hátha így még boldogabbá tehetők a boldog Remoska-tulajdonosok.
Ma is finomat készítettem. A tócsni massza felét beleöntöttem az edénybe, egy sor sült csirkemájat terítettem rá, utána a tócsni maradék felével betakartam. Tetejére tejfölt és sajtot tettem, sütés! Tök fini lett a végén.
Szeretnék venni új Remoskát, de nem tudom hol lehet kapni. A régim több, mint 20 éves, bár még remekül működik, mégis félek, hogy egyszer csak nem tudom használni.
Béleld ki szalonna szeletekkel a tálat, fektesd rá a besózott csirkecombokat. Mellédobod a fokhagyma gerezdeket, és a babérleveleket, bőven tegyél rá ketchupot, és leöntöd a vörösborral. Tetejére ismét bacon kerüljön. Tedd rá a fedelét, és amikor már látod az ablakon, hogy pirosodni kezd a szalonna, szedd le a husikról, és hagyd, hogy a combok piruljanak. Nagyon fincsi. Zöld köret jó, és szép hozzá. Borsó, kukorica, répa... minél színesebb legyen.
Hát a telj.kiörlésű féle nokedli külleme kevésbé "csinos" ( engem nem zavar), igyekszem megszeretni.
Bár a múlt héten már Sch.Norbi valami olyasfélét mondott, asszem a 3 nő című műsorban, hogy a barna kenyér se jó, így már nem lehet tudni, mi az igazán jó (tudom, tudom, hogy a kenyeret is néha festik, "barnítják"....).
Elnézést, a múltkor nem vettem észre a gyuvecs-receptedet, köszönöm.
Egyszer régen én is csináltam valamilyet a normál sütőben, de most nem találom a receptemet - valamilyen újságból volt.
Ami a nyers anyagok használatát illeti - hogy a nem előkezelt zöldség hogy viselkedik a Remoskában, nem tudom, de ha pl. krumplit lehet nyersen használni (én a hurka, kolbász sütésnél szoktam), gondolom, hogy rizst is elvileg lehetne. Normál sütőben, fedetlenül, ugye a rizs olyan marad, amilyen volt az elején, de itt, zárt területen (Remoskában) módja van párolódni, legalábbis asszem.
Mármost a kérdés, hogyha netán lenne ilyen "krumplinyomóm", mint ahogy nincs, akkor a mifelénk járatos csak tojás+liszt összetételű nokedlianyag hogyan viselkedne a vízben?
Az igazi Spätzle leginkább téli, hegyi étel. Az ottani sajtokkal (jó sok kell bele) nem igazán könnyű tavaszi étel, főleg a rengeteg pirított hagymakarikával... Ja, és tojás sem kell rá, úgyhogy más műfaj. :-)
Nekem van az a "szánkós" nokedliszaggatóm, azzal csinálom.
De tegnap este találtam egy amerikai videót, amin a krumplinyom (gesztenyenyomó) ritkalyukas tárcsájával csinálják... Van is ilyen ketyerém, ki is fogom próbálni.