Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
HA a kazán viszatérője valóban megvan 60C és a kazán előremenője meg 70C akkor azzal tudsz játszani, amit bnorci is mond, a tömegáramodat mindenképpen lejjebb kéne venni illetve felülvizsgálni a huzat kérdéskörét. nekem ugyanez a teljesítményű Bsteel-em van egyébként, de nekem megvan a dT 20C, ha akarom akkor több is. pedig nálam a füstcső ráadásul csak 132-es ami egy kisméretű egytéglás kéménybe megy bele. Annyit fogok idén változtatni, hogy nálam az esbe szelepben a 60C-os patron kicserélem 65-re.
azért ez így teljes mértékben nem valós. Nekem a Vigas25 pl. 220-240 körül érzi jól magát ekkor jön rendesen a 85°C víz is rendes tömegárammal, ha lejjebb veszem akkor a venti is jobban leszabályoz és a hamu se olyan mint amikor leégett a kazán, illetve mintha, de ez csak érzés, fa is több fogyna, de ezt mérés után lehetne pontosan megállapítani
Rendszerbe kel figyelni/vizsgálni az egészet nagyon sok tényezős a fafűtés ráadásul folyamatosan változik a fa égése is.
Egy biztos a 135°C nagyon kevés ha csak nem a kémény cső külső hőmérséklete.
21-60 ladomat keveri, sehol semmi gondot nem látok, csak ennyi a füsthő.
Ladomat hőmérő amúgy visszatérő 60 vagy felette, amiből kever felső ág felette. A kazánból kimenő jellemzően 70.
Kéményen a barometrikus szelep, ha bemelegszik szinte végig résnyire nyitva, de a hőmérő még ez előtt van (kémény kint 180-as acél, ebből már 150-es jön be a házba. Egyébként indítást követően nincs füst se fával, se brikettel.
Egy dolgot még javítani kell, pufferbe menő csőnek kell még kapnia visszacsapót, sajnos a keverő ág előtt kapott egyet közvetlen ahogy kilep a kazánból, ez hiba, mint észrevettem visszaszív pufferból meleget, javítva lesz, de ez független a füsthőtől.
Hat ott valami nem oke, gyakorlatilag hideg uzemben megy a kazanod. Mennyi az eloremeno visszazero vizhomersekleted? Illetve mekkora a kazanod teljesitmenyben?
Mivel a kazánomon nincs elektronika , igy a vége felé egy kicsit oda kell figyelni. Na ebből jön az , hogy a füstgáz amikor csökkenni kezd már nincs benne csak pár kocka izzó darabka amit már nem nagyon lehet parázson tartani. Szerintem nehéz megállapítani , hogy mikor ég le , és mikortól tartsa a parazsat. Nekem 180-200 fok a füstgáz hőfok, 180 alá megy akkor kifogyhatott a fa.
Köszönöm,é is,egyenlőre ez pénzkérdés,bár a helyét is nehéz megoldani. Csak olvastam hogy másnak sokkal tovább tartja a parazsat,ezért kérdeztem hogy ez igy mennyire normális vagy mit állitsak be.
Szerintem ebben az időben nagy veszteség a parázson tartás, ritkán kapcsol be ( főleg ha jó a szigetelés ) . ÉN a helyedben ( bár nem tudom mekkora az ingatlan ) raknék be egy 100l-es tárolót , megnövelve a kazán vízterét és elég lenne ebben az átmeneti időben.
Nincs puffer, parázson tartani azért kell hogy amig újra kéri a szobatermosztát be tudjon kapcsolni. Fa még volt rajta,utoljára 47fokos volt a füst és 64 a viz amikor láttam..nemsokára END..
Nektek meddig tartja parázson a fát a kazán? Most igy melegebb időben éjjelre fűtünk,de 2,5-3óra múlva END felirat vár..20perc/15s befújás van jelenleg. Nemrég vettem le előtte 30/15s volt. Van valakinek ötlete mit próbáljak? Vegyem méglejebb a 20percet vagy a 15s kevés? Vagy amúgysem tartaná 3óráig:) Száraz akác a tüzelő.
Nem tudom megoldódott-e problémád, most kezdtem el olvasgatni a fórumot, mi történt az elmúlt hónapokban, ezzel talán segíthetek.
Az az érzékelő a kazán víz hőmérsékletét hivatott mérni, a kazán felső részén, a hátul a jobb oldalon van neki egy cső kialakítva, abban kell lennie, ha jól emlékszem, akkor a bal oldali tekerős gombra csatlakozik, a füstgáz pedig a jobb oldalira, az a kazán bal oldalán megy hátra, és a ventilátor környékén hátul bal oldalt van bedugva a füsttérbe.
én kihagytam az esp8266-ot, és ESP32-n csináltam homeaut.-ot, mert mindenhol azt írták, h sokkal fejlettebb. különbséget nem tudok, mert csak az esp32-vel van tapasztalatom (hibátlanul mindent tud, ami nekem kellett)
Sziasztok.2010-es attack dpx profi kazán gépkönyv( használati utasítás) nincs meg valakinél, vagy honnan tudom letölteni,mert csak az újabb típusokhoz talàltam eddig gépkönyvet. 25 kw!