Keresés

Részletes keresés

mibi Creative Commons License 2006.11.13 0 0 70

"hanem a nagykorú eltartottak – tehát évismétlő középiskolások, főiskolások, egyetemisták – után is"

 

Hazudna a topicnyitó?

 

A nyugdíjas meg egy érdekes ügy.  Ha feltételezzük, hogy tb nyugdíjat kap, akkor azt is joggal feltételezhetjük, hogy eü hozzájárulást ő is meg a munkaadója is fizetett már.  Az egy más kérdés, hogy vajon eleget-e, de eddig az volt a duma, hogy a nyugdíjasok előre kifizették már a nyugdíjukat, meg a tb-jüket.  Vagy igaz vagy nem, de a helyzet nem ugyanaz, mint az említett aktívakkal.

Előzmény: akrisz1 (57)
ex_lx Creative Commons License 2006.11.13 0 0 69
"A kádárizmust azért könnyebb volt túlélni."

Csak kifizetni nem. Most olyan a szitu, mintha annak idején Kádár feltámadt volna, és kifizetteti velünk, amit az élő Kádár elkefélt, és közben moralizál.
Előzmény: őszkaján (63)
ex_lx Creative Commons License 2006.11.13 0 0 68
"akkor mire akar adót szedni?

Gyurcsányiék gazdagodására?"


Arra is. Meg a pannon puma múltjára. Meg arra, hogy ne kelljen tú nagy pofont adnia azoknak, akikre számíthatott és számíthat (ha nem ad nekik túl nagy pofont). Nem megéri?
Előzmény: Egy értelmiségi (60)
mibi Creative Commons License 2006.11.13 0 0 67

"Berlinben van szabadegyetem tandíj nélkül,"

 

De nem az állam finanszírozza!!

 

"az angoloknál ugyan van 2-3000 font éves (két szemeszter) tandíj, de egy csomó helyen amit néztünk az első évben nem kell fizetni"

 

Az összegtől eltekintve ugyanígy fog működni a FER is!

 

"És ráadásul létezik az a szak, ami tanulna a gyerök,"

 

Igen, csak mondjuk ott a polgár tudja, hogy melyek azok a szakok, amiknek van jövője.  Itt meg többségükben lesz@rják az emberek, oszt megy a gyerök jogásznak, kommunikációszakos levegő menedzsernek stb.  Utána meg megy a rinya, hogy a gyerök lehúzott 5-6-7-8 évet "kemény" képzési feltételekkel, megkapta a papírját ami persze kakát se ér!

 

Jut eszembe.  Mija f@szért akarna bárki is kompjúteranimációt tanulni, meg diplomát szerezni belőle?  Amennyire ismerem az álláspiacot nem igazán keresik manapság a kompjuteranimátorokat.  Önköltségi áron meg biztos elvállalja valami buggyant komputeres fazon a gyerök képzését.

 

Ami a lényeg.  Ha a gyeröknek úri hóbortja a kompjuteranimáció, vagy a hivatásos légyvadászat, ám tanulhassa, de ne az én pénzemen. 

Előzmény: E.T. Boglárka (47)
4400 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 66

Pedig ezzel a hulye tamogatasosdival azt csinalod/juk.

Ahelyett hogy tisztesseges munkabert adnanak es megkernek mindennek az arat , csak adogatnak , masik kezzel meg tamogatnak.Jol szavaztal ,  leulhetsz , kapsz egy kockacukrot.

Igy lehet nagy embertomegeket kezben tartani es megfelemliteni.

Előzmény: mibi (61)
varu2 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 65



.. Kedves topicnyitó, kérdezed:


...Már a kakám után is adózni fogok?.."


...igen.. mindenki köteles értékei után vmilyen formában adózni...te pl luxusadót fizess érte!!!


..
Előzmény: fekete minden (-)
winstonsmith84 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 64
" Csak jelzem.  A kádárizmusnak elvileg vége. Nincs ingyenebéd!" - Kádárizmusnak vége. Mégis szedik tőled havonta a hozzájárulást a menzához, közben meg pofátlanul az elkúrós élelmezésvezető azt mondja bele a pofádba hogy ez ingyenebéd. Te meg olyan hülye vagy, hogy elhiszed neki ...
Előzmény: mibi (56)
őszkaján Creative Commons License 2006.11.13 0 0 63
"Nincs ingyenebéd" Kiábrándítalak. Van csak nem úgy hívják és kevesen jutnak hozzá. Izmus az pedig mindíg van. Most éppen a gyurcsákizmust éljük túl, ha sikerül. A kádárizmust azért könnyebb volt túlélni.
Előzmény: mibi (56)
4400 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 62

T'od , azt nem birjak Magyarorszagon (es az egesz volt keleti blokkban)sokan megerteni , hogy az egyeni szabadsag orszagaiban magad dontesz mindenrol , de magad vallalod a kovetkezmenyeit is.

Namost ez a volt szockoknal ugy mukodik hogy egy kicsike innen , egy kicsike onnan , az meg azert nem igazan az a dolog amire szukseg lenne.

Ha fizetos egeszsegugy van akkor legyen fizetos(ez Magyarorszagon jelenleg orultseg lenne) , ha meg mindenkinek TB-t kell fizetni , akkor ne legyen vizitdij meg a joeg tudja meg milyen dij, vagy ha van , akkor a TB-t ne kellejen fizetni , foleg ne azzal az indokkal a minimalber duplaja utan , mivel ugyis csal mindenki, meghogy vizitdij , mert az emberek ugyis csak szorakozni jarnak az orvoshoz.

Azt hiszem ha ezeket a tanulmanyi szempontokat  felterjesztenek az EU-ba , akkor konnyesre rohognek magukat rajta a fejlettebb demokraciakbol valosi urak es holgyek.

Előzmény: Törölt nick (55)
mibi Creative Commons License 2006.11.13 0 0 61
Nézd!  Ha azt mondod, hogy ezentúl egy kanyi tb-t se akarsz fizetni, viszont ha beteg a család te állod a számlát, akkor egyetértek veled.  De, hogy a sok ingyenélőnek én fiizessem a cehjét, na azzal már nem. 
Előzmény: E.T. Boglárka (39)
Egy értelmiségi Creative Commons License 2006.11.13 0 0 60

Itt a kérdés az, hogy ha az állam mindenből kivonul, akkor mire akar adót szedni?

 

Gyurcsányiék gazdagodására?

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.13 0 0 59
Biza' :)).
Előzmény: ex_lx (58)
ex_lx Creative Commons License 2006.11.13 0 0 58
"Ki mondta, hogy fizessen? Senki. Most sem kötelező, nem kell bejelenteni magunkat és kész. Ezért még nem lőnek le. Szabad vagy."


Nagyon szeren vagy.
Előzmény: Törölt nick (55)
akrisz1 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 57

Nem csak a többszörös évismétlő után kell fizetni, hanem egyetemista/főiskolás után is. Na mégegyszer megkérdezem, ez miért nem vonatkozik a nyugdijasokra ? Miért egyenlőbbek az egyenlőknél ?

Előzmény: mibi (56)
mibi Creative Commons License 2006.11.13 0 0 56
Szerinted ha én elmegyek a dokihoz influenzával, meg elmegy a nyolcadéves többszörös évismétlő ugyanazzal a bajával, akkor van-e különbség a két kezelés költségei között.  Mert szerintem semmi.  Akkor meg miért is ne kelljen utána is tb-járulékot fizetni?  Ráadásul még csak nem is annyit fognak érte fizetni, mint amennyit én.  Csak jelzem.  A kádárizmusnak elvileg vége. Nincs ingyenebéd!
Előzmény: fekete minden (13)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.13 0 0 55

Ez mar megint a csvarasa a temanak.

Hadd ne fizessen mar eu hozzajarulast , aki nem akar , jo?

 

Legyen neked. Elvégre állítólag demokrácia van.

 

De akkor ezzel aláírja hogy nem kér nyugdíjat, nem kér fontosabb műtétet, csak éppen összefoltozzák a műtőasztalon, s majd saját lábán távozhat. A veseköveit meg kiköpködi a száján, ha akarja.

 

Ki mondta, hogy fizessen? Senki. Most sem kötelező, nem kell bejelenteni magunkat és kész. Ezért még nem lőnek le. Szabad vagy.

 

De később ne óbégasson senki. S főleg tőlem ne várja, hogy helyette kifizessem

Előzmény: 4400 (52)
winstonsmith84 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 54
Le kell vajazni Fletonál, hogy kutatni meg fejleszteni fogsz és az adód egy részét nenm kell befizetned. Ez az Audinak bejött.
akrisz1 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 53

Ezen elvek alapján a nyugdíjasoktól miért nem fognak ilyen járulékot levonni ?

Azért azt sem felejtsük el, hogy Angliába csak 25 százalék adót vonnak el az emberektől, cserébe mindenért fizetni kell. Itt közel 50 százalékot, és ugyanúgy fizetni kell mindenért

Előzmény: Törölt nick (50)
4400 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 52

Ez mar megint a csvarasa a temanak.

Hadd ne fizessen mar eu hozzajarulast , aki nem akar , jo?

Aztan ha majd szuksege lesz ra , vakarhatja a fejet , de hadd donthessen mindenki szabadon.

Előzmény: Törölt nick (50)
ex_lx Creative Commons License 2006.11.13 0 0 51
Monnyuk, attól függetlenül, hogy teljesen egyetértek a passzussal (igen, azért, mert engem nem érint: én eddig is csengettem - helyettük is) megest tetten érhető az ellenségkreálás, pontosabban az ellenség nevesítése: közép- és felsőiskolások. Nyilván ők jelentik a potyások gerincét, hiszen... na miért is?... mert róluk legalább van valami lista.
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.13 0 0 50

Attol eltekintve hogy az az otven-hatvan dolcsi egy jo vizvezetekszerelo egyorai munkabere , ott ha az ember nem akar , akkor nem fizet semmifele eu. hozzajarulast.Igaz , ne m is kap ellatast csak ha megfizeti , de ez hadd donthesse mar el mindenki sajat maga!

 

Na ja. Ez természetes is.

 

Csakhogy nálunk az is igénybe veszi, aki nem hajlandó évtizedeken keresztül fizetni semmiért, viszont sipákol, ha a gyerek nem tanulhat főiskolán, vagy éppen vakbélműtét vár rá, s elvárja hogy 300000 nyugdíjat kapjon.

 

Az általad idézett példában csak az a baj, hogy senki sem fizet adót, ellenben mindent követel.

 

Gondolom, Amerikában is így van. 

Előzmény: 4400 (44)
ex_lx Creative Commons License 2006.11.13 0 0 49
"Sajnos én szeretek itt élni, és az ilyen hülyékből élnek meg a lopósok."

Én is, meg a zasszony is - épp a minap mondta, hogy "el innen??? soha!". Azért megkértem, hogy az első kiegyenlítetlen számlánknál térjünk vissza erre a témára.
Előzmény: E.T. Boglárka (47)
zsuzsa Creative Commons License 2006.11.13 0 0 48
Brrrr.. lehet, hogy Hungarikumként árulja, mint magyar puma sz... :-)
Előzmény: Törölt nick (46)
E.T. Boglárka Creative Commons License 2006.11.13 0 0 47
Tudom hogy kell fizetni, de más az okítás is! És inkább odafizetem a pénzemet, mert ott nem érdekel, hogy ellopja a nagyapámat idézve a "mocskos banda". Berlinben van szabadegyetem tandíj nélkül, az angoloknál ugyan van 2-3000 font éves (két szemeszter) tandíj, de egy csomó helyen amit néztünk az első évben nem kell fizetni, a többit meg úgy mint nálunk a diákhitelt. És ráadásul létezik az a szak, ami tanulna a gyerök, nálunk meg nincsen (komputer animáció). Egy baráti (egyébként őskomenista) család már nyáron elment Kanadába, akkor csak néztem mint a moziba, most aszondom ezek tudtak valamit. Sajnos én szeretek itt élni, és az ilyen hülyékből élnek meg a lopósok.
Előzmény: Snakeins (42)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.13 0 0 46
Az aproneten találtam:

4.) Nem elégszik meg a fizetésével ? Könnyű , akár másodállásként végezhető munkát ajánlok önnek ! Cégem távol keleti országokba importál jó minőségű európából származó emberi fekáliát. Elsőre furcsán hangzik de , nem is gondolná , hogy rengeteg mezőgazdaságban nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz az európai emberek salakanyaga (ázsiai emberek székelte is tartalmaz , de nagyságrendekkel kevesebbet) felvásárlá si árak: A minőség - 600 ft/kg B minőség - 450 ft/kg NEM ÁTVERÉS !

Hely: Budapest Feladás dátuma: 2006-09-29
Feladó neve (üzenet küldés): Chüan Gong Lejárat dátuma: 2006-11-13
Telefon: 06705207966
Ár: 500
Apróhirdetés adminisztrációja
Apróhirdetés azonosítója:5496308
Egy értelmiségi Creative Commons License 2006.11.13 0 0 45

- dolgoztál az ételért, adóztál vastagon

- megvetted az élelmet, fizetted az ÁFÁ-t

- ha bármilyen közlekedési eszközzel szállítottad haza, adóztál

- otthon elkészíted az ételt, villany, gáz, egyéb rezsi (a lakás vétele kapcsán fizetett adókat, illetékeket már nem is említem)

- ráülsz a WC-re és ... természetesen fizetsz a csatornázási műveknek

az étel maradék illetve csomagolóanyag szemétért fizeted a szemétszállítást

 

Te már rég fizetsz a "kakád" után...

4400 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 44

Baratnom , te osszevissza irkalsz:

 

"én ugyan nem vagyok maszopos, de spec. azzal egyetértek, hogy az őstermelők - mint pl. Anikó asszony - fizessenek járulékot"

 

"Amerikában pl. egy csomóan már akkor nyitnak egy számlát, amikor a gyerek megszületik, és havonta beraknak 50-60 dollárt, hogy mire a gyerek felnő, összejöjjön a tandíj - el tudom képzelni mekkora hiszti lenne, ha Magyarországon is akkora tandíjak lennének, mint nyugaton"

 

Attol eltekintve hogy az az otven-hatvan dolcsi egy jo vizvezetekszerelo egyorai munkabere , ott ha az ember nem akar , akkor nem fizet semmifele eu. hozzajarulast.Igaz , ne m is kap ellatast csak ha megfizeti , de ez hadd donthesse mar el mindenki sajat maga!

Előzmény: Törölt nick (43)
Snakeins Creative Commons License 2006.11.13 0 0 42
Nem fogod elhinni - ott is fizetni kell érte! Sőt, mindig is kellett. Jóval többet, mint idehaza fog.
Előzmény: E.T. Boglárka (39)
Xlen Creative Commons License 2006.11.13 0 0 41

Képzeld el, ha minden tehétsegtelennek Magyarországon lenne 2,5 millió szavazója. Hol állnánk akkor?

Á, belegondolni is rossz

Előzmény: Noborz (38)
Egy értelmiségi Creative Commons License 2006.11.13 0 0 40
Jóléti rendszerváltás, kommunista módra! Ők valóban jól fognak élni, Gyurcsányiék meg a haverek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!