Keresés

Részletes keresés

Aminah Creative Commons License 2008.10.27 0 0 253
Hát igen, egy átlag dolgozó embernek ilyen egy napja. És szerintem a mai kismamákra sem az jellemző, hogy otthon ülnének a négy fal között.
Előzmény: Gabiiiiii (252)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.27 0 0 252
Ha mar csak azt vesszuk,hogy pl ma en megyek a gyerekert,odaerek erte fel 6 korul,hazaerunk 6-ra.Olyan marha sok ideje nincs TV-t nezni....holnap es csutortokon uszik,fel 8-ra erunk haza joesetben....a nap tobbi reszeben az oviban jatszik,szaladgal az udvaron,fest,rajzol...Az meg,hogy este felorat nezi a meset,amig en megcsinalom a kajat nem olyan rettenetes mennyiseg...a tobbi idoben pedig mi is meselunk,jatszunk,furdunk,osszebujunk...Nem latok itt olyan rettenetesen eltolodott dolgokat,ami karara valhatna
Előzmény: Aminah (251)
Aminah Creative Commons License 2008.10.27 0 0 251
"Hát persze, élnek azok a gyerekek is, akik tévét bámulnak egész nap. Kérdés, hogy hogy."

Én ilyen gyereket nem ismerek. Pedig ismerek egy párat. És megkockáztatom, hogy ezen a fórumon sincs senki, akinek a gyereke egész nap a TV-t nézné...van ilyen is, tudom, és igen, az nagyon káros, de szerintem egy darabbal sem lesz kevesebb, ha minket győzködsz, mert ők nem a mi gyerekeink.
Előzmény: Tenorista muszlin (247)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.27 0 0 250

tudod,szamomra eleg keves a "hiteles" tudos,vagy olyan "szakember",akinek a gyereke ne lenne az enyemnel 10x neveletlenebb,tanulaszavaros vagy mas baja....

 

lehet leirni marha okos dolgokat,de tudod,nekem is regen elveim voltak,azota meg gyerekeim vannak...Sokkal jobban hiszek a sajat szememnek,tapasztalataimnak,mint barmilyen lila elmeletben....

Előzmény: Tenorista muszlin (247)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.27 0 0 249
Ennek elézménye is volt sajnos :(
Előzmény: kaviat (244)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.27 0 0 248
"Most lécci - ha már neked nem tetszik az a link amit én betettem - idézz vagy linkelj te olyan tanulmányt, miszerint a gyerekekre káros a tévézés. Természetesen nem arról hogy mértéktelenül és erőszakos filmeket ne nézzenek, hiszen azt nem is vitatta senki. Hanem olyat, ami leírja: a 3+ éves gyerekre határozottan káros a tévézés."

Tudod, a hozzászólás, amire reagálsz, Gabiiii-nak szólt és épp megemlítettem benne, hogy nem szeretem, ha a számba adnak olyanokat, amiket nem mondtam.
Ezt idézed tőlem:

"csak a szakemberek nem a te módszeredet ajánlják, "

Én meg így mondtam:

"csak a szakemberek nem a te módszeredet ajánlják, ha már a kettőnk módszere közül kellene választaniuk"

Úgyhogy ezennel csókollak.
Olyan tanulmányt meg értelemszerűen nem keresek, amiben le van írva, hogy a tévézés káros a 3 és 4 éves gyerekekre, mint ahogy olyat se, amiben le van írva, hogy káros a kicsiknek, ha kecskék dugják meg. Egyszerűen rájövök, mert látom. Káros a dohányzás? Szavazzuk meg :D
Előzmény: Babco (241)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.27 0 0 247
Elég meredek azt kijelenteni, hogy úgy általában A TUDÓSOKNAK nem hiszünk, de te tudod :)

A tudósok helyett én inkább a szakemberek kifejezést használom, szakember az is, aki naponta foglalkozik gyerekekkel és látja a különbséget a tévéztetett és a kevésbé tévéztetett gyerek kreativitása, fáradékonysága, tanulékonysága között. Nos, megint a dohányos topicban érzem magam, amikor a dohányosok közlik, hogy tulajdonképpen a dohányzásról még nem bizonyították, hogy ártalmas lenne. Tapasztalatként meg ott van a szomszéd, aki lám, 40 éve dohányzik és mégis él.
Hát persze, élnek azok a gyerekek is, akik tévét bámulnak egész nap. Kérdés, hogy hogy.
Előzmény: Gabiiiiii (238)
Babco Creative Commons License 2008.10.24 0 0 246
"Anyukám szemében a tökéletes anya szigorúan 3 óránként teszi mellre......"

.... és MINDEN szopást mér, még hajnalban félálomban is és pontosan vezeti egy kis füzetben, a baba 3 hónaposan kezdi a gyümölcsöt, 4 hónaposan már kétpofára eszi a főzeléket és még egy éves kora előtt leszokik a ciciről. Ja, és persze születésétől kezdve kapja a teát, természetesen jó cukrosan, mert anélkül gyerekkínzás.
Legalábbis az én anyukám szerint. Persze én nem lehetek olyan büszke a lánykáimra, mint annó ő rám, aki oly ééééééédesen sorolta 5 évesen, hogy hány lyukas és hány csonk fogacskája van. Hát ez van. Én már csak ilyen tökéletlen anya vagyok.....
Előzmény: Aminah (245)
Aminah Creative Commons License 2008.10.23 0 0 245

"A gyereknevelés során igazán illik a tökéletesre törekedni, normális keretek közt, talán ebben is különbözünk."

 

Na és mi az, ami tökéletes? Pont valamelyik nap beszélgettünk erről az unokatesómmal, hogy ki is a "tökéletes" anya?

 

Hát ha itt az indexes fórumon olvasgatok, akkor nekem az jön le, hogy a mai anyukák szemében a tökéletes anya az, aki tudatosan készül a terhességre, előtte mindenféle méregtelenítő és vitaminfelhalmozó kúrát tart, majd terhessége alatt szuperegészségesen él, befelé fordul, mindenféle misztikus módon kommunikál magzatával, természetes úton, érzéstelenítés nélkül szüli meg gyermekét, majd friss gátsebére fittyet hányva, rooming in szobában egymaga látja el őt. Természetesen van teje és igény szerint szoptat, akár éjszaka 6-szor is, alvásra igénye nincs, kiegyensúlyozott és boldog. Dietetikussá képzi magát, kívülről fújja, hogy melyik élelmiszer mi mindent tartalmaz és az mikor vezethető be a gyermek étrendjébe, kizárólag bio ételekkel eteti és ásványvízzel itatja, sem cumit, sem cumisüveget nem lát a gyermek, antibiotikumtól hidegrázást kap, éljen a homeopátia. Járóka nincs a házban, reggeltől estig a gyerekkel játszik, minden lehetséges módon fejleszti, babaúszásra, zenebölcsibe, játszóházba és játszóterekre hordja, TV-t lomtalanításkor eltávolítja.

Anyukám szemében a tökéletes anya szigorúan 3 óránként teszi mellre, éjszaka soha, nem kapkodjuk fel, akkor sem ha bömböl, mert még elrontjuk. 2 évesen szobatisztának kell lennie. És napközben nyugodtan betehetjük a járókába, elvégre más dolgunk is van. Akkor csinálod jól, az a lényeg, hogy jólnevelt, illemtudó, szófogadó gyereket nevelsz belőle és mindent megadsz neki a tanuláshoz.

Anyósom szerint még rászólni sem szabad, nehogy megsérüljön a kis lelke, és természetesen mindig makulátlanul tisztának kell lennie a gyereknek is és a lakásnak is, és saját kezűleg kell neki "normális" ételt készíteni. 1,5 évesen szobatisztának kell lenni.

 

Na, most akkor hogy legyek tökéletes anya? Nézzek meg egy szakkönyvet? Melyiket? Mind mást mond. Amúgy szerintem jól csinálom. Szerintem az a jó anya, aki meleg, biztonságos otthont teremt a gyerekének. Az összes többi csak lényegtelen részlet. Amikor szakad a cérna és kiabálok velük, akkor furdal a lelkiismeret. Máskor nem nagyon.

Nem tudom, hogy az a napi kb. 1 óra TV soknak számít vagy még OK, nekem OK. Mert megéri az az 1 óra lazítás. Megtanulnak közben pár reklámot kívülről, de cserébe kapnak egy nyugodtabb anyát, szerintem ez jó bolt.

Előzmény: Tenorista muszlin (234)
kaviat Creative Commons License 2008.10.22 0 0 244
én azt gondolom, hogy nincsenek ilyen egyértelmü határok a jó és a rossz között. legalábbis annyira nincsenek, hogy ennyire lesajnálóan nyilatkozz bárkiről is itt a topicban
Előzmény: Tenorista muszlin (234)
Babco Creative Commons License 2008.10.22 0 0 243
Amikor a nagyobb lányom is még sokkal kisebb volt, néha nagyon kiakasztott pár dologgal. Egy 6 gyerekes anyukát (nem mind saját) kérdeztem meg, akinek láthatóan nagyon jó volt a kapcsolata a gyerekekkel és nagyon jól tudott mindegyikkel bánni. Azt válaszolta, hogy nem baj, ha látják hogy néha ideges vagy, ha néha felbosszant egy-egy dolog. Persze nem kell dobálós-kiabálós dührohamot kapni, de egy-egy kiabálás belefér, hiszen emberek vagyunk.

A tökéletes anyaképről mindig a született feleségek sorozatából a Brie vagy hogy hívják ugrik be. :-))
Előzmény: Gabiiiiii (240)
Babco Creative Commons License 2008.10.22 0 0 242
Mondhattam volna Minimaxot is, csak épp akkor a DVD jutott az eszembe. Nem hiszem hogy tragédia lett volna az is ha egy órát tévéznek.
Előzmény: robin.hood (232)
Babco Creative Commons License 2008.10.22 0 0 241
"Nem az a baj, hogy nézed a híradót, hát most mindenki nézi, aki nem szokta, még az is, csak nem mindenki ülteti elé a gyerekét is,"

Én nem láttam sehol leírva, hogy Gabi a híradó elé ültetné a gyerekét. Én sem teszem, mégis láthat belőle a gyerek valamit, hiszen a nappaliban van a tévé, a gyerekek jönnek-mennek, két hír között rajzolok egy zsiráfot, visszanyomom a baba kezét, feladom Jázmin hercegnőre a ruháját. Vagy talán zárjam rá a gyerekekre az ajtót, hogy "most 30 percig az orrotokat se dugjátok ki"? így sem nézek mindennap híradót, hanem ahogy jön.

"csak a szakemberek nem a te módszeredet ajánlják, "

Amit én találtam, az minden esetben nem a teljes tiltást javasolja, hanem az ésszerű tévéhasználatot. Most lécci - ha már neked nem tetszik az a link amit én betettem - idézz vagy linkelj te olyan tanulmányt, miszerint a gyerekekre káros a tévézés. Természetesen nem arról hogy mértéktelenül és erőszakos filmeket ne nézzenek, hiszen azt nem is vitatta senki. Hanem olyat, ami leírja: a 3+ éves gyerekre határozottan káros a tévézés.
Előzmény: Tenorista muszlin (234)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.22 0 0 240

A gyereknevelés során igazán illik a tökéletesre törekedni, normális keretek közt, talán ebben is különbözünk."

 

hat valoban,ebben is kulonbozunk..En bizony gyarlo vagyok.Neha faradt,neha turelmetlen,sot esetenkent meg kiabalok is..Van,hogy lustasagbol lefektetem furdes nelkul,sot az is elofordul,hogy egesz nap pizsamaban flangalunk hetvegen....

 

nem olyan nagy baj,ha a gyerek tudja,hogy nem vagyok gep,aki folyamatosan azonos teljesitmenyen mukodik,kenytelen o is alkalmazkodni az en hangulataimhoz.Vagy mindannyian a batyajaehoz,az apjaehoz...Bizony,az elet nem habostorta

Előzmény: Tenorista muszlin (234)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.22 0 0 239
arrol nem bveszelve,hogy nalunk sajnos az az adottsag,hogy a gyereknek nincs sajat szobaja,a nappalibol van levalasztva neki egy kucko,tehat fizikai lehetetlenseg teljesen elszeparalni....
Előzmény: Törölt nick (237)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.22 0 0 238

csak a szakemberek nem a te módszeredet ajánlják, ha már a kettőnk módszere közül kellene választaniuk. Ennyi :)"

 

 

a szakemberek neha ossze-vissza beszelnek.Tudomanyosan alatamasztjak,hogy mennyire karos a vaj,egyunk margarint.Nem telik bele egy het es ezt szinten tudomanyosan cafoljak....

 

 

tehat en most sem nekik hiszek,viszont bizom az osztoneimben es a tapasztalataimban......

Előzmény: Tenorista muszlin (234)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.22 0 0 237
Nem. Valószínűleg többször. Abban nem értünk egyet, hogy ennek feltétlenül nonstop, illetve a kelleténél jóval több tévébambulás a feltétele.
Vagyis, abból, hogy Gabiiiiii gyereke megjegyez egy-két reklámszlogent, még nem következik, hogy egész nap az agymosódobozt bámulja, még csak az sem, hogy naponta akár több órán át. Elég hozzá az, ha valamelyik szüleje nézi a híradót rendszeresen (nem feltétlenül este nyolckor), és a gyerek fél füllel hallja a játszószobából, vagy éppen mert kíváncsi, és amikor elmegy előtte, bele-belehallgat,
Ahhoz, hogy ilyesmi se forduljon elő, az kell, hogy a szülők se nézzenek tévét szinte soha.
Előzmény: Tenorista muszlin (233)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.22 0 0 236
Igen, azért az más, ha egy kiválasztott, már ismert DVD-t tesz be az ember. Azon nincs reklám :)
Előzmény: robin.hood (232)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.22 0 0 235
Nem baj, én is :D
Előzmény: Gabiiiiii (231)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.22 0 0 234
"Varjal,megyek,szerzek egy asot es elasom magam..Te pedig hivd a GYIVIT,de gyorsan,mert a gyerekem a veszelyeztetett kategoriaba tartozik.."

Ez volt a vicces része, humorod nem változik, ismét jót kacagott a tömeg. A taps azért elmarad...

"remelheloeg akkor is leszel ilyen gyors,mikor agyba-fobe vert gyereket latsz.."

Ez meg a nem vicces része, de hát menjünk végig...
Tudod, én odafigyelek az ilyesmire. Még annyira pofátlan is voltam nemrégiben, hogy külföldön (ahol azért nagyrészt meghúzza magát az ember, én meg különösen, a magyarok rossz híre miatt) szóltam be egy ottani másik turistának, hogy mit képzel, rángatni egy pici gyereket, aki még babakocsiban van...
Azt hiszem, a többszáz ember közül én voltam az egyetlen a környéken, aki szólt a hatóságnak, hogy 12-13 év körüli gyerek dolgozik suliidőben minden nap egy veszélyes építkezésen. Pedig mindenki látta, hogy a munkások között ott van egy akkora gyerek, aki még hetedikbe se nagyon fér be. Te bizonyára szintén beszóltál volna a hatóságnak.
A hóban pici csecsemővel a Blahán kolduló románcigányasszonyra is csak én hívtam rá a gyerekvédelmiseket, a többi ember, a sok jófej anyuka, a sok topicnyitogató csak sandított, egy perc után meg elfelejtette.
Most soroljam? Én ezekre nem vagyok büszke, mert mindenkinek kutya kötelessége lenne mindez, amikor észreveszi, de mégis sok esetben én vagyok az egyetlen, aki tényleg meg is teszi. Ennyit az agyba-főbe vert gyerekekről és rólam.
Gyerekotthonban dolgoztam, elég sok problémát és bajt láttam, hallottam, tapasztaltam. Kedves szülők, akik otthon a tévével hülyítik a gyereket és közben idejárnak nagyokat panaszkodni, fogalmuk sincs (szerencsére) milyen sorsok vannak közben tőlük pár méterre akár, egy otthonban. Nekem van fogalmam, megvert gyereket is valszeg többet láttam életemben, mint te, aki itt savazol, ha meg teljesen taccsra vágsz egy topicot, akkor meg szaladsz a modiért, aki az egészet fogja és kitörli. (Ezért kár egyébként, mert különben kiderülne, hogy hogy is állsz a vitához úgy általában.) Tudod, nem én tehetek arról, hogy téged hazudni tanítottak a szüleid, ettől még nekem nem kell lépten-nyomon a számba adni olyan dolgokat, amiket nem mondtam és a köpködést is abbahagyhatod ("várjá, hozom az ásót, elásom magam" és társai) mert ez nem a vita része. Normális és őszinte vita folyik, elmondom, hogy nekem mi a módszerem és te is elmondod, és a véleményeinket is hangoztatjuk, ez így helyes. Az, hogy a gyereket tévézteted, tény, te magad is elismered, íme:

"mi a fenet kell azon "bevallani",hogy nezem a hiradot es elotte megy a reklam is?? ez tenyleg akkor baj es szegyen,hogy ezt be kell VALLANI??"

Nem az a baj, hogy nézed a híradót, hát most mindenki nézi, aki nem szokta, még az is, csak nem mindenki ülteti elé a gyerekét is, meg a reklámnak is előtteutána (nemtom most mi a szokás, közben nincs reklám, mint a filmeknél?) bár elismertem és nehezményeztem, hogy sajnos bizony a legtöbb szülő ezt csinálja és ez NEM JÓ. Főleg nem MINDEN nap. Tetszik érteni. Vélemény és ellenvélemény.

"vallja a rossebb,ha valakinek nem tetszik,csinalja maskepp.....Nala meg valoszinu es talalnek olyan dolgot,amit meg en helytelenitek.....nem vagyok tokeletes,es mint mar emlitettem,nem is torekszem ra...."

A gyereknevelés során igazán illik a tökéletesre törekedni, normális keretek közt, talán ebben is különbözünk.
Találhatsz sok dolgot, amit másképp csinálok és te kifejezetten ártónak találnád, nem tudom. Itt, ebben a topicban a gyerekek és a reklám kapcsolatáról van szó, és egyelőre nem én vagyok az, aki gyereket tévéztet, szóval érthető az ingerültséged, amivel - ismét - ilyen stílusban válaszolgatsz, csak a szakemberek nem a te módszeredet ajánlják, ha már a kettőnk módszere közül kellene választaniuk. Ennyi :)
Előzmény: Gabiiiiii (230)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.22 0 0 233
Oké, akkor nézd meg, hogy mire írtam. Van, aki azt próbálja elhitetni, hogy a gyerek 1 vagy 2 (tehát EGY vagy KETTŐ) alkalom után mondja vissza, énekli vissza a reklámot.
Nekem még máig se sikerült elhinnem ezt :)
Se azt, hogy egykét alkalom után megtanulja bárki és énekli, de az egykét alkalmat se nagyon hiszem el. Látod, nekem se hisznek többen, ez egy ilyen fórum :)
(OFF: te elhiszed, hogy a gyerekek csak EGY vagy KETTŐ alkalommal hallották azt a reklámot?)
Előzmény: Törölt nick (229)
robin.hood Creative Commons License 2008.10.22 0 0 232
Szerintem egyrészt jár neked (mint mindenkinek) kompenzáció, jutalom (ha más nem adja meg, add meg magadnak Te), másrészt: bocs, de nem a TV-t kapcsoltad be, hanem betettél egy DVD-t, amit előtte nyilván kiválasztottál valahol, nem? Azaz váltogatott anyag volt.
Előzmény: Babco (226)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.22 0 0 231
ha meg azt is tudnad,hogy tegnap csokit vacsorazott:)
Előzmény: Tenorista muszlin (228)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.10.22 0 0 230

igen...az en gyerekem tudja a Calgon reklamot,hallott mar a huvelygombarol es felismeri Tömör professzort.....Varjal,megyek,szerzek egy asot es elasom magam..Te pedig hivd a GYIVIT,de gyorsan,mert a gyerekem a veszelyeztetett  kategoriaba tartozik..remelheloeg akkor is leszel ilyen gyors,mikor agyba-fobe vert gyereket latsz..

 

mi a fenet kell azon "bevallani",hogy nezem a hiradot es elotte megy a reklam is?? ez tenyleg akkor baj es szegyen,hogy ezt be kell VALLANI??

 

vallja a rossebb,ha valakinek nem tetszik,csinalja maskepp.....Nala meg valoszinu es talalnek olyan dolgot,amit meg en helytelenitek.....nem vagyok tokeletes,es mint mar emlitettem,nem is torekszem ra....

 

ez van,csori gyereknek en jutottam,kenytelen megelegedni egy ilyen tokeletlen anyaval....ha nem tetszik,lehet tokeletesebbet keresni...

 

 

Előzmény: Tenorista muszlin (228)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.22 0 0 229
Az efféle megjegyzéseid miatt nem hiszek neked.
"De nekem egyre erősebb az érzésem, hogy a te gyerekeid inkább a tévében hallják a Calgont és a többit is, és nem egyszer és nem kétszer hallották eddig. Igazam van? :("
Többször is sejtetted, hogy Gabiiiiii-t illetve más itteni anyukát is "kimagyarázónak" tartod.
Előzmény: Tenorista muszlin (227)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.22 0 0 228
"nem is kapcsolom ki a tévét sikítva ha meghalljuk"

Így tanulja meg, mert nem kapcsolod ki, ennyi...

"Reggel hányra vittek az oviba?"

Nemtom, de 7kor keltem :)

"Itt ki mondta, hogy ez jó lenne????? "

A háttértévézés előjött, mint kb normális tevékenység, tévé folyamatos üzemeltetése volt a téma, amit többen be is vallottak, hogy csinálják, gyerek jelenlétében, naponta. Ezt mondtam, hogy szerintem ez nem jó. Ennyi...

"Most akkor káros a tévé vagy sem? Nem értelek. :-)"

Káros, sztem tök egyértelmű, minden, amit írtam. Esetleg olvasd át megint, ha valami nem világos, ennél érthetőbben már nem tudom leírni a gondolataimat.
Szerintem azért vannak, akik fölfogják, nem nehéz :)
Előzmény: Babco (225)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.10.22 0 0 227
Egy általános jelenségre, a kimagyarázásra gondoltam, de nem konkrétan az itteni hozzászólásokra. Olvasd el ismét :)
Előzmény: Törölt nick (217)
Babco Creative Commons License 2008.10.21 0 0 226
"Én azt mondom, a szülők ÁLTALÁBAN teszik ezt. Az, hogy az itteni pár hozzászóló hogy csinálja, nem tudom, mert nem látom, max sejthetem :)"

na elmondom hogy én hogy csinálom. :-)
Hétköznap általában nincs rendszeres tévézés, néha van, néha egyáltalán nincs.
Hétvégén változó. Múltkor amikor nagyon jó idő volt, lementem görkorizni a csajokkal (ÉN IS!!!), majd 3 óra után amikor úgy éreztem hogy olyan lesz a combom mint egy struccnak, sikerült a kapuhoz imádkozni a lányokat, vesztemre pont akkor jött le egy ismerős a két gyerekével, a nagyobbikon görkori. A 3 órás folyamatos mozgás után kénytelen voltam engedni a könyörgésnek, bementünk a játszótérre, a nagyobb gyerekem a másik kislánnyal még görkorizott a közelben, a kisebbikem a kisfiúval szaladgált, én pihentem a padon (vagyis csak50x ugrottam valamiért - anya, van még keksz? anya, nem tudom kinyitni a vizesüveget, anya lökd meg a hintámat). 1 óra után végre felmehettünk, amikor már majdnem bepisiltem.
Ezek után (4 óra kemény mozgás!!!!) a gyerekeim azt játszották, hogy a könyvespolctól rohanva rávetették magukat a kanapéra és ugráltak, amikor épp nem szaladgáltak körbe-körbe a szőnyegen. Nekem meghalni sem volt időm, mert kellett készíteni az ebédet - vinnyogás: anya mikor eszünk már, anya ugye rendes ebéd lesz, rizst akarok, leveskét akarok, krumplistésztát akarok, husit akarok - , ki kellett mosni a cipőket hogy hétfőre megszáradjanak.... és ekkor mondtam azt: megnézhettek egy DVD-t.
Tessék, lehet szidni, mindennek elmondani, igen, én, a pocsék anya leültettem a gyerekeimet a kanapéra hogy bambizzák azt a fejlődésükre káros zajládát...
Előzmény: Tenorista muszlin (212)
Babco Creative Commons License 2008.10.21 0 0 225
"Akkor te most úgy fest, hogy visszatáncolsz. Tehát akkor a tévéreklám mégse hasznos? :)"

Hol írtam hogy hasznos, vagy azt hogy káros? Nem ültetem a tévé elé a gyereket, hogy "na azonnal tanuld meg a calgon reklámot", de nem is kapcsolom ki a tévét sikítva ha meghalljuk.

"Oviban én ekkor már régen az ágyban voltam."

Reggel hányra vittek az oviba? Mert ha te is hajnalban ott kuksoltál (amikor az én gyerekeim még csak a másik oldalukra fordulnak álmukban), akkor miről beszélünk??


"Én a tévézést, mint intézményt, mint napi többórás tevékenységet ítélem el, azt a fajtát, ami arról szól, hogy bekapcsolom a tévét, de úgy, hogy fogalmam sincs, mi van benne, de valami úgyis lesz, úgyhogy bekapcsolom. Ez káros. Pici gyerekekről van szó...

Itt ki mondta, hogy ez jó lenne?????

"Én meg nem mondtam egy szóval se, hogy a teljes tiltás kell."

Most akkor káros a tévé vagy sem? Nem értelek. :-)
Előzmény: Tenorista muszlin (194)
Babco Creative Commons License 2008.10.21 0 0 224
Nekem megmondták a szomszédnénik, hogy annó bezzeg az ő gyermekük már este 8-kor aludt.
Én: és délután is aludtak? Mert az enyémek alszanak az oviban.
Igen.
Ja, csak végül kiderült, hogy 1/2 7 -7 -re már bent üldögéltek a bölcsiben, míg én csak 7 után kezdem keltegetni az enyémeket.
Előzmény: Gabiiiiii (199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!