Én is remélem, h nem lesz a szobátokkal gond, de ha mégis úgy alakulna ne habozzatok másikat kérni, mert nekünk a vége egy óceánra néző suite szoba lett. A másik szigetre való átjutás kicsit cifra mert csak repülővel lehet átjutni, szerintem nagyon drága kb. 150 ezer lett volna nekünk egy nap Boa Vistán ami annyira nem baráti. Mellesleg úgy indulnak a repülők, h bevárják a jelentkezőket és ha nincs meg a létszám nem is inditanak járatot ami esetek 80%-ában igy van. Na de nem akartam letörni a lelkesedést csak tapasztalatot irtam. Amúgy amikor mi voltunk akkor mondta az idegenvezetőnk, h Boa Vistán még csak 5 db szálloda van annyira nem turista központ és még most tárgyalnak a magyarokka, h általunk is látogathato legyen a sziget mert eddig csak a nyugat európaiak mehettek oda. Tehát remélem, h hamarosan lesz desztináció oda is mert a partjai a világ egyik legszebbjének számitanak. Igazi fehér homok stb. Paradicsomi. A szuvenir vásárlásrol. A fakultativ program keretében megmutatják azokat a boltokat ahol "kell" vásárolni, de ott sokkal drágább és nem is nagyon adnak kedvezményt. Nem kell félni a boltoknál mászkáló árusoktol mert sokkal olcsóbban adják teljesen ugyanazt mint az üzletbrn, sokat lehet alkudni és még ajándékot is kaptunk. Nagyon rendesek, nem akarnak átverni és eredeti holmit árulnak. Gondolok itt a bőrökre, fa figurákra. Imádom a bőr karkötőket és nem egyet vettem igazi bőrből olcsóbban mint a boltban. A szigettúra jó volt, mivel kicsi a sziget ezért tök elviselhető a buszozás (nem nagyon birom a le-fel menetet). Ami nagyon tetszett, h egész nap velünk volt egy profi fotós aki végig fotózta a napunkat és a nap végén cd-n megvehettük. Azt hiszem 10 euro volt, de megéri mert készit pillanatképeket is, tetszett. Kb 50 kép volt azt hiszem. A városban mi nem ettünk mert az all inclusive ellátás mellett csak inni birtunk, mert bőven elég volt. Februárban estére nekünk nem ártott egy kis dzseki meg zárt cipő, de azért nem fáztunk.
mivel a hozzászólásomat elküldte így kérdezősködök még :)!Este érdemes kis nyári kabit vinni??mennyire van/lesz "hideg"??remélem mi is szép barnák leszünk :),de persze viszünk égés utáni hűsítő aloe gélt is :)!Mi Lisszabonban megállunk m soká indul tovább a gép íígy marad egy napunk várost is nézni :)!vmi ötlet h mit nézzünk meg először??Na mostmár szép álmokat :) és várom a válszokat ;)
jajj köszönöm a válaszokat :)! Remélem nekünk is jó meleg lesz :)! Én 30faktort viszek de a párom hozza az 50faktort is ;)!Remélem nekünk a hotellel kapcsolatban minden rendben lesz ... ennek örülök h olasz tulajdonban van a hotel m imádom az olasz ételeket :) (sokat járunk Olaszo.-ba is ki).Mi még maradunk a sziget túrán aztán lehet h átrepülünk 1ik szigetről a másikra, ezt még eldöntjük :)! megérnéé 1általán??Akkor a wifit befizetjük m erre voltam nagyon kíváncsi h van-e a hotelben :)! Remélem nekünk is olyan romantikus lesz mint nektek ... nem tudom miért de nem akarja a hozzászólásaimat elküldeni így kb minden nap próbálkozom :)! Ennek is örülök h biztonság van este.Azt gondoltam h lesznek progik majdnem minden este :D!Hol érdemes szuvenírt venni??szigettúra milyen volt??Alkudni lehet??szállodán kívül hol érdemes enni??valaki jön 15.-én?köszi a válaszokat :))
Sziasztok! A Crioula hotellel kapcsolatban irnék néhány dolgot. Mi idén februárban voltunk a szigeten és ebben a hotelben a 30.-dik szülinapom alkalmából. A hotel hangulatos portugál hagyományokat követő szálloda. Ezt értem úgy, h nem ultramodern európai, de pont ezért tetszett nekünk nagyon. Olasz tulajdonban van. Az elhelyezkedésünk nem ment zökkenőmentesen, 3x költöztünk másik szobába mire kellemes lett a hely. De végül nagyon jo kis szobát kaptunk. Az ellátás all inclusive volt, rengeteg a kaja és a gyümölcs de a 9.-ik napon már minden kicsit unalmasabb. Nagyon finomak voltak az ételek és az olasz háttérnek köszönhetően a tésztafélék változatosak és isteniek. A nap már februárban is nagyon durva volt én 50 faktorossal kentem magam és igy is megégett a vállam, pedig nem vagyok fehér bőrű. Érdemes 50 és 30 faktorost vinni. Ha nincs szél nem lehet megmaradni a napon. Egyik reggel sétáltunk az óceánparton ahol csak egy kutyus volt a társunk és az atléta annyira a hátamon maradt, h nem tudtam egyenletesre barnulni 9 nap alatt sem. Egyébként hihetetlen amikor tényleg csak ketten sétáltok a parton senki a közelben amig a szem ellát, nagyon romantikus és megható érzés. Remélem nektek is lesz ilyenben részetek. Ja a wififel kapcsolatban a szálloda egész területén, a szobában is van wifi 15 euro volt egy hétre. A hotelben szinte minden este volt valami program zene, tánc és jo hangulat. Minden nap a medencénél tánc, sportok, kávézó, alkoholos italok nagyon jól el lehet tölteni a napot. Mi a szigettúrán kivül még a jeep safarin voltunk ami szintén izgalmas volt és nagyon tetszett. A helyiek nagyon barátságosak mi este egy reggir bárba is egy helyi sráccal mentünk, egyáltalán semmi félelemérzetet nem lehet érezni a szigeten teljesen biztonságos. Már nem is tudom mi volt a kiinduló kérdés, remélem irtam néhány hasznos dolgot, ha van konkrét kérdés szivesen irok róla részletesen is!
Szia! Inkábba 30-as naptejet javasolnám. A barátaink nagyon leégtek, mi az FLP naptejét vittük, az rendben volt. Csalóka a nap, mert nem érzed a meleget az állandó szél miatt, de brutálisan éget. Vigyetek First-öt magatokkal, ha ismeritek. 5 óra után egyébként kezd hűlni a levegő és fázik az ember a strandon a hűvös szél miatt.
Köszönöm a válaszokat :)! A wifi helymeghatározást meg különösen :) majd fogunk kísérletezni vele de inkább mi napozni és pihizni :)! Mi a Crioula hotelt választottuk :)! Vélemény róla??? m nem találtam sehol semmi róla ... Mi szigettúra megyünk nekünk az tetszett meg legjobban m a hajót nem bírom :(! Naptej?? 20-as elég?? v 30-as?? m én néger szeretnék lenni :)! Most írok már harmadszor m nem küldd el semmit abból amit írok ...
Szia! De jó Nektek! Hogyha Sal szigetre utaztok én változatlanul a Belorizantét ajánlom. A szigettúrára érdemes elmenni (40 Euro/ fő). Ezen kívül ajánlom a Neptunus tengeralattjárót (33 Euro/ fő). Nekünk nagyon tetszett, hihetetlenül szép az óceán. Mi a Bazov Katamarán fél napos programján vettünk még részt ( 49 Eu). Delfineket is láttunk, ami még klasszabbá tette a programot. Persze anélkül is remek lett volna.
Ne félj, ha érzékeny a gyomrod, akkor is fogsz találni megfelelő ételt. Rendkívül nagy a választék, legalábbis a Beloban.
Fél óra ingyenes net hozzáférést biztosítanak.
Ingyenes wifi Santa Maria központjában van. A téren találtok egy szélmalmot. Az legyen a hátatok mögött. A jobb oldali épületekre merőleges padra üljetek le, ott lesz ingyenes wifi. Kicsit kell kísérletezni, hogy ráleljetek. Mozogni kell a telefonnal. ( Valami Konnektapro, vagy hasonló a neve. Meg fogjátok találni.)
Sziasztok! Mi elvileg 15.-én utazunk ki a Szigetre :)! Nagyon várom/várjuk teli izgalaommal ... Még nem fizettük be m várjuk az "utolsó" akciókat :)! Azt kérdezném h ki melyik hotelt ajánlja?? Mindegyik hotelben van wifi??? m azt nem írja a szálloda leírása :/ ... Mit érdemes kipróbálni??? nekem nagyon kényes a gyomrom így kicsit félek a kinti ételektől de itt a fórumon csak jókat olvasgattam ... és talán itt is segít a tömény reggelente :)! Nekünk ez lesz az előnászutunk :)! A szigettúra milyen?? Én már előre szeretnék tájékozódni és "felkészülni" :)! Apropóóó jön vki 15.-én??? Köszike a válaszokat előre is :)
Folytatva a bezsámolómat: Nászutasoknak is kiváló a sziget. Nem olyan zsúfolt, mint pl. a horvát tengerpart.
Az óceán gyönyörű! Nincs is olyan kék a világon! A víz hőmérséklete kellemes, mi nem is fürödtünk az amúgy szép környezetben lévő medencékben, csak az óceánban. Azért vigyázni kell vele, mert hatalmas ereje van. Engem kétszer is felborított. Úgy játszott velem, mint egy tollpihével. Még ezt is élveztem..
Az időjárással kapcsolatban tájékozódhattok a Zöld-foki honlapon.
Hogyha érdekel még valami: fakultatív programok, vásárlási lehetőség, stb. kérdezzetek bátran.
Sziasztok! Mi áprilisban voltunk Sal szigeten, remekül éreztük magunkat, mindenkinek ajánlom. Különleges hangulata van, az emberek nagyon egyszerűek, de végtelenül kedvesek. Szegények, mégis boldogabbak, mint mi. Tudnánk ott élni.
A Belorizontéban laktun, AI ellátással. Kifogástalan volt. A szállodán kívül csak a szigettúrán ettünk, mert nem is bírtunk volna az ottani ellátás mellett.Én 9 napig szinte csak halat ettem, de mindenki találhatott kedvére való ételt.Feltétlenül kóstoljátok meg a kardhalat és a halsalátákat. A kacsupát- nemzeti eledelük- is jó szívvel ajánlom. A gyümölcsök rendkívül finomak voltak.
A bungallónk egyszerű volt, de tiszta. Az erkélyünk az óceánra nézett.
A Belorizonténál van elegánsabb hotel a szigeten, de az egyéni hangulata, a színes esti programok miatt mégis ezt javasolnám. Óceán parti bárja is csak a Belorizonténak van.
Mi idén januárban voltunk nászúton, félpanzióvan voltunk a OA Novorizontéban, nekünk a szállodai kaja kicsit uncsi volt, de mindennap ettünk a városban, nagyon jó kaják voltak, semmi veszély nincs benne, maximum az árak.... :) Elég húzós az átlag magyar pénztárcának, dehát egyszer nyaralunk vagy mi, és mi szeretjük a helyi ízeket felfedezni. Feltétlenül ajánlom a főtéren a Cultural cafe nevű éttermet, valamint kicsitt beljebb van a templom utcájában az Americos nevű étterem, nekünk ez a kettő jött be a legjobban, meg van a város elején a fishermens étteremmel szemben egy piros kis büfékocsi, ott hamburgert ettünk....fincsi volt nagyon! :)
Nászútnak és családi nyaralásnak is tökéletesen megfelel a hely szerintem, attól függ mik az igények, mit szeretnétek csinálni.
Pihenésre, feltöltődésre jó hely, ha szeretitek a látványosságokat, látnivalókat akkor nem igazán, mert itt abból nem sok van.
A szigetet az egyszerűség jellemzi az én meglátásom szerint a legjobban. :)
Mi reggel 6kor érkeztünk Lisszabonba, onnan 4 óra várakozás után indultunk tovább, de sajnos a terminálból nem lehetett kimenni. Szerencsére elég nagy a reptér ahhoz, hogy az ember el tudja foglalni magát. Az egyetlen negativum az volt, hogy a reptéren nincs ingyenes wifi.
Szeretném megkérdezni, hogy utazott-e valaki Sal szigetről haza úgy, hogy Lisszabonba reggel 6-kor érkezett, de onnan csak a 14.15-ös géppel ment tovább Budapestre? Ki lehet menni a városba, vagy tranzitváróban kell várakozni?
Túl nagy a "csend" itt a fórumon. Szívesen olvasnék élbénybeszámolót, tanácsokat azoktól, akik már jártak a Zöldfoki-szigeteken. Mi 18-án utazunk - már alig várom!!!!! Jön akkor valaki?
Egyetértek az előttem szólóval abban, hogy a fakultativ programok keretében látogatott, vssárlásra kijelölt boltok lényegesen drágábbak mint az utcai árusok, akiknél nemhogy olcsóbban veszed meg ugyanazokat a darabokat, de még ajándékot is adnak és egyáltalán nem erőszakosak, mint egyéb országokban. 2-3 no után csak beszélgetnek egy kicsit aztán tovább mennek. 100%-ig megbiztunk bennünk és nem egy árussal össze is barátkoztunk. Keressétek Bamba és Paco boltját és bátran kérjetek segitséget.
Én is mindig dilemmázok 2-3 sziget között hova kellene menni. Madeirán sajnos még nem jártam. Madeirán szerintem csak nyáron van fürdésre is alkalmas időjárás viszont a Zöld-fokira télen is tudtok menni ott jó a viz is hőmérséklet is. Szerintem Madeira természeti szépségekben gazdag túrázós, mig a Zöld-foki kulturálisan elég egzotikus és szerintem attól függetlenül, h nem mentünk minden nap valahová egyáltalán nem unatkoztunk és kevés volt a 9 nap pedig nem vagyunk egy parton fetrengős pár. Aktiv utazók vagyunk szeretünk autót bérelni, jönni-menni. A kérdés h kirándulni vagy pihenni szeretnétek menni.
pénteken kell lefoglalnunk a júliusi nyaralásunkat és nem tudjuk eldönteni, hogy Madeira vagy Zöld-foki szigetek... Mit tanácsoltok?
Nem tudom melyik lenne a jobb: szeretnénk, ha jó meleg lenne, lenne látnivaló is, a víz ne legyen hideg... stb. Vagy ez a sok kívánság nem tud egyszerre megvalósulni? :) Szívem szerint a Zöld-fokit választanám, de azt olvastam, hogy nem sok látnivaló van, max a parton lehet feküdni és napozni...
Teljesen tanácstalan vagyok, már sok fórumot elolvastam, de még mndig nem tudom...
"Szabályos" üzlethelyiségben drágább, mint ha egy leterített takarón szeretnél vásárolni. De alkudj bátran. Pl. mi egy nagyobb méretű kagylót szerettünk volna venni...nézegettük, forgattuk, mondta az eladó, hogy 1 euro. Végül 1 euróért kaptunk 4 kagylót :)
Régi bejegyzésekben olvastam, hogy mindenütt alkudni kell. Mit érdemes vásárolni, ill. van konkrét ötletetek, hogy kinél? ( Szép fa-faragásokat láttam egy-egy fotón.) Nagyon drága minden?
Sziasztok. Mi február végén voltunk egy hetet Sal szigetén, a Belorizonte hotelban superior szobákban. A vizet a Belorizonteban all inclusive ellátástól függetlenül a félpanziósoknak is mindennap újratöltötték. Azt mondta a telepített magyar id.vezető, hogy ez csak a Belorizonteban van így. A hotel rendben van, nagy területen fekszik. Hatalmas az óceánpart is. Az emberek kedvesek, segítőkészek. Mi beoltattuk magunkat Hep. A és B,meg hastífusz, de felesleges volt,mert nem volt gázos hely és szituáció. AI ellátás esetén úgyis mindig a szállodában étkeztek, mi FP ellátás mellett ettünk időnként a városban és a kirándulásokon, de semmi gond nem volt, minden kultúrált és tiszta. Mi a csapvízzel mostunk fogat, de semmi baj nem tötént, senki nem lett beteg emiatt. Az idegenvezető azt mondta a csapvízzel kapcsolatban, hogy fogat mosni lehet vele és ha véletlen lenyeljük tusolás, fogmosás közben, ne rettegjünk, mert nem lesz bajunk, de azért ne ezt igyuk folyamatosan, mert azért az nem ajánlott, de nem is tilos. A szálloda éttermében ettünk gyümölcsöket, salátákat, ittunk a vízből, amit az automatába töltöttek, semmi baj nem történt. De azért azt én hozzáteszem, hogy minden reggel 1-2 korty töménnyel kezdtünk, biztos, ami biztos alapon. Nem tudom, hogy emiatt nem volt gondunk, vagy egyébként sem lett volna. Nyugodtan kérdezzetek.