Mindazoknak, akik többet szeretnének tudni erről a kiváló computervezérelt varrógépről, ill. kérdéseik vannak vagy csak a tapasztalataikat szeretnék megosztani másokkal
Nekem is két héten belül kezdett lassulni, mintha nem kapott volna infót a pedálból, mintha szorult volna az egész szerkezet. Aztán a pedál többszöri lenyomására indult csak el. Aztán sehogy. 3x-i szerelés, utazás után 5 hónapra beállt. Most meg márciusban ugyanúgy lefagyott, mint a Hajnikrié. Kikapcs, bekapcs, újraindult egy-két percig aztán újra leállt. Aztán nyaralni ment újra. Most nagyon jó!!!
A vgc mindig mondja, hogy hajtja a nap 8 órájában. Most is legutóbb. Itt titokban meg kell jegyeznem, hogy benne hagytam egy nem teli alsószálat, és még maradt is belőle. 8 órás megfigyelés alatt. Persze biztos nézték. Egy nadrágszár féle darabot max 4 cm-t engedtek neki körbe-körbe végtelenítve. Lényeg, hogy jó!!!
Nálam nagyon hamar elkezdődtek a kínlódások. Szinte az első hónapban. :(( Először csak a fordulatszám állítódott el. Arra kaptam, a sokadik küldözgetés után egy kódot, amivel át tudtam programozni. Aztán jöttek az újabb fajta problémák, a végső csapás az volt, amikor menetközben eltűnt minden a képernyőről, pedig a gép áram alatt volt. A legjobb az egészben, hoyg amikor a felküldtem a VGC-be, ott sosem produkálta a hibát. Így ott teljesen hülyének néztek, úgy is kezeltek. De kérdem én: ki az, aki vesz egy ilyen drága gépet, aztán azzal szórakozik, hogy nem létező hibákat talál ki? Szerintem csak rendesen ki kellett volna próbálni a gépet, varrni vele rendesen anyagon is. Nálam sem rögtön bekapcsolás után jelentkeztek a nyűgök, valamennyit lehetett vele varrni.
Ha van még kérdés, priviben is szívesen válaszolok. Mert azt is a fejemhez kaptam, hogy majd a fórumon adjuk egymásnak a tippeket, milyen hibákat találjunk ki.
Hú,sok kihagyás után elhűlve olvasom,mik történtek. Aki érintett meg tudná mondani,mennyi idővel a vásárlás után jelentkeztek a problémák?Illetve mennyi varrást bírt?( az enyémmel 1 dupla és 3 babaméretű takaró készült,meg több párna,táska,ilyesmi)És mivel szériahibára gyanakodtok,hogy mikor vettétek?Kicsit megijedtem,mert én nem varrok annyit,mint pl. Hajnikri,mostanában meg egyáltalán nem a babám miatt,és mi van ha az enyém is hibás,csak még nem ütött ki rajta a betegség?
Ma felhívtam VG-t. a szerelő csa hétfőn lesz bent. most reménykedem, ahogyan Sue-nak is írtam, hátha nem hagy cserben, és meg tudom varrni amit szeretnék!
Mi hajnikri-vel már megtaláltuk a harmadikat, ŐT Szegeden gyógyították a múlthéten, az is lefagyott, 36évi tud a negyedikről, ami még nem állt le teljesen, de úgyis le fog, akkor Boszikám , Te már az ötödik vagy.
Az én gépem is üzemel még!!! Elég különleges volt a folyamat, ahogy megjavították. Érkezése utáni napon beszéltem a főnök úrral, és azt mondta, hogy megjavították a gépemet, most nézik, hogy minden rendben van-e. Megkérdeztem, ki javította, mert úgy hallottam, hogy beteg a szerelőjük. Erre ő elújságolta, hogy igen, beteg volt, de tegnap bejött, és megjavította az én gépemet. /Véletlenül pont azon a napon bentjárt, amikor megérkezett az én gépem? Én rohadtul szerencsés ember vagyok, gyerekek! Kerek 25 percig beszélt hozzám az úr, igen-egen ingerülten, az én kontómra, engem szóhoz sem hagyott jutni, erre már én is hangosabb lettem. Közben kiderült a mondandójából, hoogy teljesen hülyére vesz, mert el sem hiszi, hogy miután hazajöttem hajnikri-től, másnap az enyém is ugyanazt a begegséget produkálta. /Meg kell mondanom, tényleg hihietetlen, meg mesébe illő, meg minden,, nem is csodálom, hogy dilisnek nézett!/ A poén az , hogy igaz. Aztán kiderült, ahogy üvöltözött rám, hogy ő nem hívhatja a berninát, hogy cseréljék ki, amikor ő nem látja a problémát! /Szóval megjavították, aztán kiderül, hogy nemis látta a problémát./
Továbbra sem nyugodva, délután felhívtam bűbájos hangon egy másik telefonról, hogy keresem a szerelőjüket! -Nem tudom most adni.
-Húha, és mikor lesz legközelebb elérhatő? - Azt nem tudom megmondani, ugyanis BETEG! Tegnap nem volt, amikor megjavította a gépemet. Ma már megint. / Különben innem kívánok neki tiszta szívemből gyógyulást, márcsak azért is, mert úgy néz ki, nélküle mi ne megyünk semmire.!/Azaz lehet, hogy mégis, mert a férjemet küldtem a gépért, mert ott járt , így hamarabb megkaptam, és talán tényleg megjavították, mert azóta is működik. Másnap egész délelőtt bsr-eztem, leveleket a zöld takaró teljes felületére. Kibírta. Valamint a képernyője perforáló műanyagot taralmaz, ezért gondolom, hogy kicserélték. A férjemnek már azt mondták, hogy az egyik panel cseréje után még mindig PRODUKÁLTA a HIBÁT, amit nekem nem látott. Így aztán ki kellett cserélni a másikat is, meg a tápegységet. Elhangzott viszont, hogy ezekután , ha ez nem lesz elég a gépnek, nem lesz más megoldás, mint a csere.!!!
Azt még el kell mondanom, hogy az úr a férjemmel maximálisan szolgálatkész volt, bevitte még a szerelőmhelybe is, mindent kitárgyaltak , megmutogatott neki, kocsiig szállították a gépet, nagyon jól elvoltak. Köszönöm a kedvességét! Ha vele is úgy beszélt volna, mint velem, biztosan nem állt volna meg a panaszkönyvig.
Szóval jól vagyunk, bár 2 nap után kiírta a csavarhúzókat. Most vigyem szervízbe???
Tudnék még részleteket, de nem fárasztalak tovább Benneteket, ez is sok volt.
Sajna nekem is egy "szuper" gép jutott. De én már elértem, hogy kicseréljék. Igaz, nem kis harc volt. Remélem ez az új gép már bírni fogja a kiképzést. Ha mégsem, marad a kisbalta.
Hát akkor tegyük össze a kezünket, hgy nekünk csak évente kétszer kell a naffaluba cígölni? És hogy mindössze a sárga és fekete szinek felett toporzékol a BSR? És hogy csak a kicsit vastagabbb cérnával nem tudok varrni? De akkor meg minek? Meg kéne vele tanulni gomblyukazni, mert azt állítólag szépen csinálja. De hova varrjak gomblyukat egy quiltre?
Egy harmadikról én is hallottam, bár az még nem érte el a nulla sebességet, "csak" állandóan belassul. ŐK is járkáltak már a szervizbe. Azért ezt a szériát esetleg kivizsgáltathatnák.
Azóta találtam egy másik ilyen beteg gépet. A szakember is azt mondja, hogy széria probléma. Szerintem is. Akkor viszont félek, hogy nem csak ennyien vagyunk. A szériahibás autókat is visszahívja a gép. Én is szívesen visszaadom! Újért cserébe.
Sajnos ezt a "szakszervizesdit" én is jól megjártam a Bűvössárkánnyal. :-(((( Azt hittem jót teszek magammal is meg a géppel is, amikor nem akartam 180 km-re vinni Naffaluba a gépet, hanem csak Debrecenbe, ami 60 km. Hiba volt! :-(((
Természetesen a VGC-ban kötöttem ki. De ott legalább meggyógyították! :-)
Nagyon elszomorít, hogy ilyen is van. Az is borzasztó, hogy a szerviz nem áll a helyzet magaslatán. Nem látok be a lapok mögé ( talán jobb is) de egyrészt a gép is túl drága ahhoz, hogy csak úgy beletörődjön az ember abba, hogy nem lehet megjavítani, másrészt igen nagy neve van ahhoz, hogy ezt ne engedhesse meg magának.
Ugye egy termék attól kiváló, hogy van mögötte support is. Azaz bármikor bármilyen problémával fordulhat az ember a szervízhez és bízhat benne, hogy megfelelő módon orvosolják a problémáját.
Tudom, hogy ez téged nem vígasztal. Kitartás, a gép maga majdnem tökéletes!
Az imént eltévesztettem a házszámot, és eme hely helyett a kötés-foltvarrás. stb című fórumra írtam Nektek egy levélkét! Olyan hosszú, hogy mégegyszer nem tudom leírni. Akinek van ideje , nézze meg! Megpróbálok legközelebb elsőre idetalálni!
Remélem valaki azért csak megolajozta, ahol én nem tudom, még nem csomagoltam ki. De a barátom, aki érte ment a három perces tilosban parkolásért ötezret fizetett. Mondom hogy nem olcsó játék a foltvarrás.
Csak nem mertem várni tovább, tegnap felvittem. Kérdeztem, hogy kb mennyibe lesz a szerviz ha már nem lesz garanciális, de mivel még olyan rövid idő telt el a Bernina forgalaomba hozásától, hogy minden gép garanciális, ezt nem tudják.
Kérdeztem a fekete bobint, ha már itt ez sok vastag cérnám, 9800 ft. Olyan nagyon nem is fontos.
Én is úgy gondoltam, hogy áprilisban nagyobb kedvem lenne felcuccolni Pestre, az első szerviznél én kértem a szerelőt hogy hadd nézzem hol és mit csinál, de azt mondta, hogy mikor szedi szét recseg ropog, nem szép látni, és csak spéci eszközökkel lehet hozzáférni, úgyse tudnék semmit tenni vele. Az előlső fedőlapot én is le szoktam szedni, és ott is olajozom, nagyon remélem, hogy beéri vele áprilisig.
Ez csak azt jelenti,hogy ha lesz egy kis időd, kedved, meg kellene mutatni a szerelőnek. Aki aztán lenullázza a számlálót és kicsit kitisztítja és olajozza ,esetleg ott is, ahol mi már nem férünk hozzá, mert nem szedjük szét.
Na tegnap este nekem is megjelent a szerelőkulcs, pedig augusztusban olajozták. Épp kezdeném tűzni a csillagos ágytakarót. Merjek belekezdeni, vagy ne?
Köszi, akkor szerét ejteném. Kifejezetten trapuntóhoz kéne (tudod, Karcag), úgyhogy kénytelen vagyok egy próbát ejteni. Amúgy én kétszer átvarrom a mintát, ált. sikerül ugyanott öltenem. :)