A topikkal célunk egy olyan közösségi tér létrehozása, ahol bárki megoszthatja a másikkal véleményét, tapasztalatát, kritikáját, hogy jobb, minőségibb buszok készülhessenek.
Ezért is rohadt nagy probléma, hogy az elmúlt 2 év eltelt megint beszerzés nélkül, mert az első körös Credok a következő években tömegével fognak kiesni a rendszerből..
A rövid határidő miatt össze lettek lapátolva, hulló burkolóelemek, kijelzők, kapaszkodók előfordulnak. Egyik példányban a homlok kijelző belső burkolata ordítóan ferdén került a helyére. Állítólag nem a járműgyártásban használatos hanem barkács csavarokat használtak összeszerelésnél. Mindez nagy kár mert egyébként a korábbi Credokhoz képest nagyságrendekkel szebb, tágasabb és kényelmesebb. Fűtés- hűtés (még) kiváló.
Gond lehet az alkatrész ellátással is mert törött szélvédő csréjére hosszú ideig állt az egyik.
Állítólag MAN- nél, Volvonál sokkal jobban fordul és nagyon jó a fényszórója.
Ezeket a dorogi öt példánynál tapasztaltam iletve azokról hallottam.
Most már bő 1 éve állt forgalomba a 47db Econell 18 Next. Ezidő alatt hogyan teljesítettek, mi velük a tapasztalat? Melyek a leggyakoribb hibák, illetve sikerült-e már a gyermekbetegségeit kinőni?
Ha hivatalosan is bemutatkozik az Electronell 18, akkor jövő év elejétől igazán mehetne egyszerre, páros tesztre a szólóval együtt azokba a városokba, ahol jelenleg is üzemelnek elektromos buszok, azaz ki van építve a töltő infrastruktúra. Városi es elővárosi vonalakon is bemutathatná képességeit mindkét busz.
"Érdekes fénykép jutott a birtokunkba: a frissen készített felvétel alapján egyre közelebb a pillanat, amikor hivatalosan is bemutatkozik a csuklós kivitelű Credobus Electronell 18. Az első magyar elektromos csuklós autóbusz 2-2-2-2 ajtókiosztással érkezik a győri gyártótól, és vélhetőleg a júniusban bemutatott szóló verzió műszaki tartalmát örökli."
Nem csodálom hogy takaréklángra kapcsoltak. Dízeles tenderre már van elég legyártott Econell Next, de egyelőre nincs várható megrendelés se dízelre, se elektromosra. A Volánbusznál három tender fut, de a Kravtex egyiken sem tud indulni.
mi lehet ennek az oka? Valami műszaki problémára derült fény a győri teszt után? A netre feltöltött utasokkal való tesztfutásról szóló videokon úgy lãtszik teljesen rendben van a busz, dinamikusan gyorsul, nem zörög, nem csattog.
korabban mintha több települést érintő körútra tervezték volna vinni..
Emellett lassan az Electronell 18 bemutatása is esedékes lesz. Hol tarthat a busz építése?
Ööö... most látom csak, hogy béna voltam: RTR-822-re gondoltam... ;)
De amúgy ja: amikor megindult a busz, olyan volt leghátul ülve az ablak mellett, mint ha a befúvó nyíláson a motortérből nyomta volna be a forró levegőt, amikor meg állt a busz, hideg levegőt fújt a ventilátor...