Keresés

Részletes keresés

Zoltán Tomasovszki Creative Commons License 2015.03.07 0 1 241

Ez igy nem teljesen igaz , a dryzonenak is lehet hatranya , de egyszeruen kikuszobolheto (gondolok itt vizzaro vakolat hasznalatara ugyanis a lezarast azzal kell megoldani .) , de nagyon nagyban fugg a falazat minosegetol , anyagatol egyeb tenyezotol , de minden megoldhato akar kombinacioval is .

hogy melle is szoljak , megfelelo fugaba a dryzone nagyon meggyozo hatast kelt .

Előzmény: qasztits (240)
qasztits Creative Commons License 2015.03.04 0 0 240

Tehát minden eljárásnak vannak hátrányai, kivéve a Dryzone -nak?

Ez ismerős , ha valaki elakarja adni a termékét, pld. aquapol, leírja az összes általa ismert eljárást, anyagot mindegyiknél kihangsúlyoza a hátrányokat, kivéve az ő anyagát,aminek semmi hátránya nincs  ÜGYES

Előzmény: vízszigtelés, vizes fal (171)
Bohumil69 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 239

Tapasztalt szakember véleményét szeretném kikérni. A problémám az hogy nemrég csőtörés volt a házunk előtt, ezért a nagy mennyiségű víztől felázott a gyerekszobánk hátsófala. , ráadásul nagyon csapadékos az időjárás ezért esélyünk sincs hogy külső beavatkozás nélkül száradjon a közel 100 éves parasztház vert tégla fala. Az idő sürget minket , mert a napokban fog megszületni a kisfiunk, de így a gyerekszobát nem tudjuk ( nem akarjuk ) használni. Az a kérdésem hogy mit ajánlanak egy vízzel telítődött fal kiszárításához, valami pénztárcabarát megoldást keresek. Fúrógépem, vésőgépem van, a dryzone jónak tűnik , de kicsit húzós az ára. Kb 5 m-er 0,8m-es falról lenne szó. A  2-ik kérdésem hogy a préseléses technológia a padló szintjétől is megoldható, vagy csak a padló fölött kb 10 cm-rel indítható?

Előre is köszönöm a segítséget.

soulgramd Creative Commons License 2014.12.01 0 0 238

Üdvözlet!

Érdeklődnék, hogy milyen technológiát ajánlanátok a következő gondomra: Adott egy házba beépített garázs, aminek az alja a 0 szinten van(lejjebb mint a ház többi része). Sajnos a házban nincs a 0 szinten szigetelés, csak a lábazat és a fal között ami tökéletes. Sajnos így a garázsban sokszor látom,hogy vizesedik a lábazat. Csak ezt a részt szeretném megcsinálni/csináltatni. Az anyaga vasbeton.

Előre is köszönöm a segítséget!

danidoki Creative Commons License 2014.10.31 0 0 237

Köszönöm!

Előzmény: utólagos vízszigetelés, v (236)
utólagos vízszigetelés, v Creative Commons License 2014.10.30 0 0 236

 

Kedves Danidoki!

 

Az utólagos vízszigetelés injektálással történő kivitelezésének technológiája sok mindentől függ. A fal anyaga, víztartalma, sótatalma, és még sorolhatnám, hogy mennyi minden befolyásolja azt, hogy milyen anyagot válasszunk. A folyadék injektálásnak sajnos sok buktatója van. Természetesen hozzáértő, lelkiismeretes csapat gond nélkül elkészíti. A nyomáson történő injektálás a tapasztalataink szerint semmivel sem jobbak mint a gravitációs rendszerű anyagok. Miért van ez? Egyszerűen azért, mert ha a folyadék csak nyomás alatt ér el bizonyos területeket a falban, akkor ott a víz nyomás nélkül sosem jutna át, tehát azon a szakaszon képtelenség lenne, hogy felszívódjon. A nyomáson történő injektálás inkább időt takarít meg a kivitelezőnek. A gravitációs rendszernél az injektáló folyadékot tölcséren keresztül, vagy rögzített flakonok segítségével juttatják a falba. A flakonokat feltöltötték és abból egy csövön keresztül jutott a folyadék a falba. A tölcséres és a flakonos eljárások előnye nagyon egyszerű volt. Amennyiben a folyadék nem egyenletesen elterült, hanem résekben, repedésekben, üregekben elfolyt, akkor azt azonnal vizuális módon érzékelte a szigetelő mester. Ilyenkor a furatot feltöltötték cement tejjel, az kötéskor kitöltötte ezeket a hibákat és az új feltöltésnél már szabályosan elterült az anyag. nyomáson történő injektálásnál ezt sokszor nem lehet észrevenni, hiszen packereket építünk be a falba. Van ugyan folyadékmérő a gépeken, de az csak azt mutatja, hogy mennyi folyadék fogyott el. Ha egy kellően kis repedés van a rendszerben akkor a folyadék éppen úgy fogy mintha az elterülne, pedig ehelyett csak a repedésen préseli át magát, tehát nem ott hasznosul ahol kell. Kérdezted, hogy mi a különbség a folyadék illetve az injektáló krém "a habos" eljárás között. röviden annyi, hogy a krémmel történő szigetelés olcsóbb és biztonságosabb. Azért biztonságos, mert a krém nem tud elfolyni, hanem egyenletesen elterül, így 100 %-os biztonsággal már az első beavatkozás után szigetel. Nem juttatunk plusz vizet a falba, hiszen nem tartalmaz oldószert. Gyors a kivitelezés. Nincs elfolyásos szennyezés az épületben, nem csöpög le a parkettára stb. Nem veszélyes, nem tűzveszélyes. Nincs szükség kétoldali fúrásra, tehát akkor is kivitelezhető, ha fal másik oldalához nem lehet hozzáférni. Magas a hatóanyag tartalma ezért lényegesen kevesebb anyag is elég a hatás eléréséhez, ezért gazdaságos.

A fentiekből kitűnik, hogy a folyadék injektálással szemben az injektáló krémeké a jövő. Több anyag áll már a rendelkezésünkre, ilyen az általad említett Dryzone is. Rendkívül hatékony anyag, viszont elég drága, így csak ott javaslom a használatát ahol fal anyaga vályogtégla, illetve vert fal. Van több anyag is, melyeknek a hatása ugyanaz, hiszen azoknak a hatóanyaga is silan, illetve siloxán. Sőt a gyártójuk is egy.

 

A kivitelezés árairól az alábbi oldalon tájékozódhatsz.

 

http://viz-szigeteles.com/araink

 

http://viz-szigeteles.com/

 

Az injektálás kivitelezése videón:

 

 

Remélem tudtam segíteni, amennyiben van még kérdésed hívj, vagy kérhetsz ingyenes visszahívást a 06/30 455-3267 telefonszámon.

 

Üdvözlettel: Hegedűs István

Előzmény: danidoki (235)
danidoki Creative Commons License 2014.10.30 0 0 235

Sziasztok!

 

Egy családi ház szigetelését szeretném injektálásos módszerrel helyrehozni. Kérdezném Tőletek, hogy mit ajánlotok, mert láttam a sima habos rendszereket ( pld. Dryzone), meg a magasnyomású injektálásos módszert. Mi a tapasztalat, melyik a jobb, tartósabb, esetleg van aki lelkiismeretesen, korrekt áron csinál ilyet? Köszönöm válaszotokat!

Kiss Erwin Creative Commons License 2014.10.09 -1 0 234

Nálunk is vízfoltok voltak a falakon, kihívtuk az aquapolt. azaz az anyósom hívta ki

Kijött egy pasas öltöny , nyakkendő stb.

Valamit méregtetett majd közölte, hogy itt kapillárisok vannak, és jön fel a víz, de ha beakasztanak valami kütyüt attól gyorsan kiszárad, mert a kozmoszból jönnek a gravomágneses hatások.Gondoltam még valakit megkérdezek,felhívtam az obexet.

Onnan is kijött egy pasas elővett egy nedvességmérőt, aztán egy hőkamerát.megállapította, hogy egy korty víz nincs a falban, csak a felszinen lecsapódik a pára. Miután kételkedtünk fogott egy csavarhúzót mrgvéste a vakolatot, és a belsejéből olyan száraz por jött ki, hogy mikor ráfjt szétszállt. Leírta , hogy oldjuk meg a szellőzést, hőszigeteljünk . azóta csont száraz a ház.

 

kingoftailor Creative Commons License 2014.09.26 0 0 233
utólagos vízszigetelés, v Creative Commons License 2014.09.04 0 0 232

 

Nagyon sok injektáló anyag létezik, szakember tudja meghatározni mikor, melyiket kell alkalmazni.

 

Előzmény: aktacs (228)
utólagos vízszigetelés, v Creative Commons License 2014.09.04 0 0 231

Előzmény: baliga99 (226)
VéPeti Creative Commons License 2014.08.28 0 0 230

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni. Adott egy 2007-ben épült családi ház, amit 3 éve vettem meg. Egyszintes, alatta 90nm szuterénnel (garázs és egyéb helyiségek). Kb 1 hónappal ezelőttig minden rendben volt a házzal, mikor is jött egy felhőszakadás, ami ezen a nyáron nem volt ritka. Az egész szuterén elázott. Nem szaporítom a szót, mert először persze nem tudtam, hogy honnan ázik, mert mindig éjszaka történt, viszont azóta volt még 2 ilyen eső, és újra jöttek a beázások. A harmadiknál jöttem rá, hogy a falból jön a víz. Az épület egyik oldalán a betonjárda be is süppedt, illetve mellette a gyep is.

Az egyik helyiségben már fel is szedtem a parkettát, mert tönkrement. Szerencsére a biztosító fizetett. Most minden beázásnál újra és újra bejelentem a kárt, viszont szeretnék végleges megoldást találni.

Közben persze vettem egy szárítót, ami becsülettel végzi a dolgát, és óránként kb 1 liter vizet gyűjt össze, de a következő esőnél mindent kezdek elölről.

Egyenlőre tanácstalan vagyok, hogy mi történhetett a vízszigeteléssel, amivel eddig nem volt gond. Mellékelek pár képet, és előre is köszönettel várom az ötleteket.

 

voland00 Creative Commons License 2014.08.28 0 0 229

www.hidrofobia.hu

Előzmény: aktacs (228)
aktacs Creative Commons License 2014.08.24 0 0 228

Köszönöm a választ.

Keresem, de nem találom a wacker honlapján a wep plus-t, csak egy SILRES® BS SMK 550 nevű utólagos vízszigetelő injektáló anyagot.

Linket tudsz esetleg adni?

Előzmény: voland00 (221)
Matesz007 Creative Commons License 2014.08.14 0 0 227

Köszönöm a segítséget mindenkinek. Megpróbálom valamelyik megoldást, vagy céget.

baliga99 Creative Commons License 2014.08.14 0 0 226

Bocs, azt elfelejtettem odírni, hogy falátvágásos módszer lenne valószínű a legmegfelelőbb.

baliga99 Creative Commons License 2014.08.13 0 0 225

Sziasztok,

 

Pécsen lévő családi házam fala vizesedik, szeretném szigeteltetni polietilén lemezzel. A falak 40-esek (régi rész, kisméretű téglás) és 30-asok (újabb rész, blokktéglás). Pécs környékén tudtok olyan céget, aki foglalkozik ilyen munkával?

Köszönöm!

Ádám Bagin Creative Commons License 2014.08.13 0 0 224

Kedves Matesz007!

 

Problemajara van megoldas, mivel az alap es a felmeno falazat kozott nem keszult szigeteles, ezert egy vizszintes vizzara lenne szukseg. A kepek alapjan ez lehet a problema. 

Amennyiben meg a problemat nem sikerult orvosolni kerem irjon e-mailt az info@injektal.hu-ra vagy

 

Vegye fel a kapcsolatot Kerèk Tibor (èpületszigetelő) 

                                            0620/6121474

 

   Üdvözlettel: Bagin Ádám

Előzmény: Matesz007 (222)
KomlossyE Creative Commons License 2014.08.08 -1 0 223

Nálunk is volt hasonló probléma. Egy ikerházban lakunk, van egy pince a ház alatt, ami vizesedett, és a földszinten a falak is feláztak.  Az iker-szomszédunknál is vizesek voltak a falak. Mi felszereltettünk egy Aquapol készüléket és vártuk a csodát. Sajnos hiába. A szomszéd utólagos szigetelést csináltatott, és náluk azóta (2 éve) teljesen szárazak a falak. Márciusban mi is kihívtuk azt a céget akikkel ők is csináltatták. Mindent felmértek és nagyon korrektül elmondták, hogy milyen technológiákkal lehet szigetelni, és melyik mivel jár. A férjem utánuk nézet az interneten, és elég megbízhatónak tűnek. Vannak 5-10 éves referenciáik, és van egy panaszmentességi igazolásuk, amit a fogyasztóvédők adnak ki. A férjem még a bizonyítványaikat is elkérte, mert az aquapolos szivatás után már mindenki gyanús volt neki.... Na meg azért az építőiparban simán benne van a pakliban az átverés sajna. 

Mi végül is a WEP injektálást választottuk, a pincét pedig lekenték valamilyen bevonatos szigetelő anyaggal. 2 nap alatt végeztek, és garanciát is vállaltak, adtak garancialevelet.  

Azóta a szétázott vakolatot is kicseréltettük, és most minden ok. :) Még a levegő is tisztább azóta a lakásban. Én ajánlom őket mindenkinek, mert szerintem tényleg értenek hozzá! A cég neve Obex Kft.

Remélem nektek is megoldódik a vizesedési gondotok!

Matesz007 Creative Commons License 2014.08.08 0 0 222

Tisztelt Hozzáértők!

A következő problémával szeretnék hozzátok fordulni. A házamat kb. 6-7 éve építettem. A lakás alatt pince van, melynek területe megegyezik a lakáséval kb. 110 m2. A problémám az, hogy a pince falai nem lettek szigetelve. Igazából ez eddig gondot nem okozott, de a mostanság leesett hatalmas mennyiségű eső miatt a víz megáll a pince fala mellett, majd onnan beszivárog a pincébe. Ahová a ház épült - valamikor nagyon régén - egy lapos terület volt, melyen még egy kis víz is állt, s ez miatt agyagos a talaj. A problémát szerintem az okozhatja, hogy a töltésen (mely kb. 1 méter barnaföld) átmegy a víz, majd, mikor eléri az agyagos részt lassan tud onnan elszivárogni és ezért a fal mellett megáll , de mivel én okos, anno a ház falát nem szigeteltem a víz szépen átszivárog a falon és befolyik a pince közepére mivel az aljzatbeton oda lejt. (Hova máshova is lejtene) Vagyis nekem úgy tűnik, hogy nem a falon jön be, hanem a fal és az aljzatbeton találkozásánál, vagy az első réteg zsalukő és az alap találkozásánál. A fal egyébként 30-as zsalukőből van, mely betonnal lett kiöntve. Mellékelek pár képet.

http://indafoto.hu/matesz007/image/21536695-3ae16af3/629993

http://indafoto.hu/matesz007/image/21536703-2c607f07/629993

http://indafoto.hu/matesz007/image/21536705-4f949990/629993

Véleményetek szerint mit lehetne tenni, annak érdekében, hogy ez a szivárgás megszűnjön??

Előre is köszi a hozzászólásokat.

voland00 Creative Commons License 2014.08.08 0 0 221

Annyi a különbség, hogy a Dryzone Angol gyártmány a Safequard mosószergyár forgalmazza

 a hatóanyag tartalma 60 %, ugyanilyen koncentrátumú az ULTRAQUR és még néhány Angol anyag A WEP, PLUS  Német a Wacker szigetelőanyag gyár készíti a hatóanyag tartalma 80 %, ezzel teljesen megegyező összetételű a Sil-San .

Az utóbbiak 90%-os átnedvesedésig alkalmazhatóak.

 

Előzmény: aktacs (217)
utólagos vízszigetelés, v Creative Commons License 2014.07.14 0 0 220

 

Az előző bejegyzésemben található weboldal címe helyesen:

http://viz-szigeteles.com

Elnézést a hibáért.

Előzmény: utólagos vízszigetelés, v (219)
utólagos vízszigetelés, v Creative Commons License 2014.07.14 0 0 219

 

Kedves Üvegszilánk!

 

A pice, szuterén szigetelésének több módja is van. Ezek sajnos rendkívül költséges eljárások.

 

- Technikai szigetelés: ebben az esetben a fal külső oldalán a földet el kell távolítani a fal mellől, majd az aljzat síkjában elkészíteni a vízszintes sávszigetelést. Ez történhet falátvágással (falfűrészeléssel) is, melynek során a megfelelő magasságban szigetelőlemez kerül a falba. Ezután a fal függőleges szigetelése következik. Ezt úgy kell megoldani, hogy a vízszintes illetve a függőleges szigetelés folytonos legyen ( pl. összeolvasztással, stb.)  Előnye, hogy mivel a föld nincs a fal mellett, megoldható a fal talajsík alatti hőszigetelése is.

A fal belső oldalán a vakolatot el kell távolítani és a helyére - só lekötés után (fluátozás) -légpórus vakolatot készíteni. Az eljárás költsége szuterén esetén kb. 50-80.000 Ft/m.

 

- Vegyi szigetelés: két eljárás alkalmazása terjedt el. Tömbinjektálás, melynek során az egész faltestet szigeteljük. Poliuretán gyanta vagy akrilátgél alkalmazásával a fal a torlaszvíz nyomásának is ellenáll. A másik eljárás, amikor a fal külső oldalán szigetelőhártyát képezünk (háttérinjektálás). Ezekben az esetben is szükséges a légpórus vakolat elkészítése. Az eljárások költsége 90 cm vastag fal esetében 80-90.000 Ft/m². Kérdésére itt jegyzem, hogy olyat nem lehet csinálni, hogy a fal keresztmetszetének csak a harmadát injektáljuk. A falba, belülről packereket építünk be, melyeken keresztül 200-300 bar nyomáson jutnak be a szigetelőanyagok. Tehát mindenhova.

 

- Émilie hozzászólásában említette a légpórus vakolatokat. Én e helyett inkább vízzáró vakolatot javasolnék, amennyiben a fal vizesedése nem nagy mértékű. Ebben az esetben a fal talajsíkjában történő vízszintes sávszigetelését is meg kell oldani. Ez abból adódik, hogy a víz jelentős része jelen pillanatban kipárolog a belső térbe. Ha ezt megakadályozzuk, akkor a víz haladna tovább felfelé, majd a talajsík felett kívülről és belülről is károsítaná a vakolatot.

A vakolat elkészítése előtt itt is szükséges a fluátozás. Az eljárás költsége: 15-20.000 Ft/m a sávszigeteléssel együtt.

 

Üdvözlettel: Hegedűs István

http://viz.szigeteles.com

Előzmény: üvegszilánk (215)
Budai Szabolcs Creative Commons License 2014.07.13 0 0 218

Üdv érdeklődnék tud e valaki tanácsot adni.

 Kerítés lábazat rossz konstrukció szétfagyott egy kicsit, a rossz részeket leszedtem a lábazatról, kenhető szigeteléssel szeretném megakadályozni a vízfelszívódást a kert felőli oldaról. Az utca felőli oldalról lett egy kisebb rés a lábazat megmaradó része és a járda között. Ezt mivel lehetne lezárni hogy itt ne szivárogjon le vagy fel a víz.

 

aktacs Creative Commons License 2014.07.11 0 0 217

Üdv mindenkinek!

 

Van valakinek injektáló krémekkel tapasztalata?

Melyik jobb, a dryzone, vagy a web plus? Megéri a kb. +25%-ot ártöbletet a dryzone?

Émile Creative Commons License 2014.07.02 0 0 216

 Jól gondold meg mert,  csőbe húzhatnak. Semmilyen útólagos szigetelés nem segít.

 

 

 Viszont az un. légporúsos vakolattal némi eredményt elérhetsz.

 ha ráérsz menj el egyszer a körúton lévő Apáczai könyvkiadóba,  annak is a pince helyiségeibe, ahol kitűnő mosdókat stb. alakítottak i.

Előzmény: üvegszilánk (215)
üvegszilánk Creative Commons License 2014.06.30 0 0 215

Sziasztok! Egy századfordulón épült belvárosi ház szuterénjét szeretném megvenni, és próbálom felmérni a felújítással járó költségeket. Természetesen a szuterén salétromosodik, annak rendje szerint. Az ingatlanban ugyan az elmúlt 20 évben folyamatosan voltak használók, és így nem annyira durva a helyzet, de azért egyes helyeken szépen dobja le a vakolat a festéket, salétromosodik a fal. A pince nagyjából 100 nm, négyzet alakú. Talajjal érintkező fal az utcafronton van, kb. 10 méter hosszú. Két oldalról a pince további részei határolják, míg a maradék egy oldala a szomszédos házzal határos. Olvasgattam a szigetelési eljárásokat, melyeknek lényege, hogy vízzáró réteget hoznak létre valamilyen speciális anyag falba juttatásával, a fal teljes vastagságában. Mivel ennek a háznak a falai régi szokás szerint 80-90 centisek, az jutott eszembe, nem megoldás-e az, ha a külső falat nem teljes mélységében, hanem csak harmadáig-feléig töltenék fel a vízzáró anyaggal a talajszintig, s aztán a talajszinten (felette) csak egy sor furatot helyeznének el teljes mélységben. Így létrejönne a vízzáró réteg. A belső közfalakat gondolom eleve elég csak egy sorban, a pince padlószintjén kifúrni.

Ha valaki ért ehhez, kérem mondja meg, hogy nagy hülyeség-e ez így. Ha árat is tudnátok mondani, az végképp nagyon jó volna! Tudom, hogy látatlanban nagyon nehéz, de legalább nagyságrendileg... Köszönöm előre is!

vízszigtelés, vizes fal Creative Commons License 2014.05.12 0 0 214

Kedves Rakó István!

 

Várom a képeket, amelyeket elküldheted az email címemre is. A cím publikus.

Az utólagos vízszigetelés legfontosabb része az, hogy megállapítsuk mi okozza a falak vizesedését. Mivel az épület völgyben van, itt több tényező is okozhatja azt.

Üdvözlettel: Hegedűs István  06/30 455-3267 (kérj ingyenes visszahívást)

http://viz-szigeteles.com

Előzmény: hooligan68 (213)
hooligan68 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 213

Kedves Hegedűs István!

 

Sajnos képeket jelenleg nem tudok feltenni,mert pont ma jöttem haza a Balatonról és a ház ott található!!!

Legközelebb 2 hét múlva megyek le!!

A ház kívülről van leszigetelve,de majd lefényképezem és felteszem a falról a képeket!

 

Üdvözlettel:

                

                      Rakó István

Előzmény: vízszigtelés, vizes fal (210)
d-zone Creative Commons License 2014.05.04 0 0 212

Kedves Okostónika!

 

Van rá tapasztalat, kiválóan működik. (pld: Földrajzi Műzeum Érd)

Az Aquapol más elvet használ, semmi közük egymáshoz.

 

Miért merült fel a kérdés?

 

           Üdv: szigetelő

 

http://www.d-zone.hu

 

 

Előzmény: okostónika (211)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!