Üdv márkatársak! Képzeljétek k 100d-m beleesett Lillafüreden a Hámori tóba .sikerült utánanyúlnom és kiszedtem a vízből.Kb. egy méter mélyen volt amikor elkaptam a vállszíjat. Utána akksit kiszedtem.Két nap szárítás.Semmi baja.Rendesen működik.Egyedül a 18-55 kit obi halt meg.Elég sok víz ment a lencsék közé.
Munkábajáráshoz kell vennem egy kocsit, így sajnos el kell adnom a K20D-t. A vázban 1000 expo van. 3 hónapos, a 16-45-ös obival és a Tamron 70-300 telével egyben 220k. A Tamron megy külön is 30k-ért, de a váz csak a 16-45-el együtt 190k. K200D-t vagy K100D Supert max.5000 expoval KIT obival beszámítok, ha garanciális! Kérem telefonon keressetek mert nem nagyon vagyok net közelben.
Azt hiszem kapisgálom amit mondasz! Tehát ez a manuál obikhoz tartozó feature, a digitálisokra tervezettek pedig automatikusan beállítják. Remélem jóra gondoltam.
Oké, hülyén magyaráztam meg. Viszont nem értem, hogy az új obiknál miért ne lehetne beállítani a rázkódáscsökkentést? Nincs beépített rázkódáscsökkentés pl a kit obikban. Lehet, hogy véletlen folytán, de mikor 200mm-re állítottam, és az 50-200-assal 200mm-en lőttem, élesebb lett a kép, mint mikor 50-esen hagytam a rázkódáscsökkentés értéket (ezt a fókusztávra értem). Pedig szép napos idő volt, 1/1000, 1/800 körüli zársebességgel lőttem a képet. Az állvány meg úgy jön ide, hogy tudtommal azzal kiküszöbölhető a kéz remegése...
Na ezt így most nem nagyon értem. Gondolom manuális obikra gondolsz, mivel az újakat nem kell beállítani. Ha meg manuális obit cserélsz akkor, hogy a viharba ne kellene beállítani?! A váz mégis miből tudhatná mennyi az annyi? Az állvány hogy jön ide?
Nagyon kihalt ez a fórum... BTW a rázkódáscsökkentést csak obi nélkül lehet beállítani? Elég macerás lenne, ha minden obi csere közben kéne állítgatni a nekem megfelelőt... Természetesen az állványt arra találták ki, hogy az kiküszöbölje a rázkódást a teléknél, na de ha épp nincs nálam állvány?
Én a Camera Kft-nél érdeklődtem utána, ők a magyarországi Pentax képviselők. Már nem volt garanciális a gép, ezért ha jól emlékszem valami 30.000 Ft-os javítási költségről beszéltek. Kiküldik Németországba, ott valamit buherálnak rajta, majd vissza. Inkább vettem egy vakut 17ezerért és csókolom. Ha jól tudom elég sok embernél előjött ez a probléma, de arról nem mondott senki semmit, hogy miután kicserélték jó lett-e.
Van valakinek tapasztalata a beépített vaku javításával kapcsolatban? (valószínüleg a cső égett ki, durran egyett, azóna nem müxik. Felcsapott vakuval nem is exponál, lecsukott vakuval semmi baja)
Hol érdemes próbálkozni, hová érdemes vinni, kb. mibe fájhat?
Tudom, hogy a fórum nem reklám-oldal, de hátha valakinek fáj a szíve egy karcmentes K100D-re 18-55 kitobival, mivel én nagyobbra cserélem. Az LCD-je fóliázott, 8500 expo van benne, gondos gazdától Győrben. Eredeti dobozában, minden tartozékkal! Irányár: 69e Ft.
Továbbá eladók:
Auto Revuenon MC 80-205 (1:4.5) Macro 52 mm-es obi karcmentes, hibátlan 9e Ft Auto Chinon Zoom MC Macro 75-200mm (1:4.0-4.8) 11e Ft Porst Tele Converter 2x (autofókuszt nem viszi) 8e Ft Futin Digital Precision Wide Converter 0,45x52mm és Macro 7e Ft
Pentax K200D eladó, K20D vásárlás vágett! K200D váz 6500 expóval,valamivel több mint 1/2 év cseregarival.Nagyon megkímlt állapotban,minden tartozékával eladó.73000ft irányáron Metz 48-AF1 3 hónapos vaku még 9 hó cseregarival minden tartozékával bolti állapotban,mivel csak ki lett próbálva,pár kép lett vele lőve.45eft.irányáron
Pentax K200D eladó, K20D vásárlás vágett! K200D váz 6500 expóval,valamivel több mint 1/2 év cseregarival.Nagyon megkímlt állapotban,minden tartozékával eladó.73000ft irányáron Metz 48-AF1 3 hónapos vaku még 9 hó cseregarival minden tartozékával bolti állapotban,mivel csak ki lett próbálva,pár kép lett vele lőve.45eft.irányáron
Az utóbbi kettőnél azt írják, hogy TTL, de tapasztalatokat sehol nem találtam. Melyik lenne a legjobb nekem, ha van más típus az is érdekelne, csak jó legyen és beleférjen a keretembe.
Sima vezetékes hívás volt (budapesti körzetes),nem emelt díjas. sajnos próbálkozni kell náluk. régebben a pfc topicban volt szó egy másik cégről vagy maszekról. esetleg érdeklődj ott - hátha többen járnak arra. ;-)
Sziasztok, megpróbáltam telefonon érdeklődni Camera szolgáltatónál. Mintha egy gigászi irodát hívtam volna! Kb. két percig hallgattam az automata bemondást, hogy hol s mit, majd végre ki lehetett váűlasztani a menűből, hogyan tovább, aztán kicsengett vagy egy percig, majd szétkapcsolt ("kinyomtak?). Jó kis bemutatkozás. Van ott valaki egyáltalán? Vagy emelt díjas hívás volt, vajon? Más lehetőség? :-) Ormió
Gondolom házilag nem akarod kicserélni, úgyhogy camera kft vagy valami kisebb szerviz. Igaz én a helyedben vennék egy kártyaolvasót /nem egy nagy kiadás/ és így az aksit se meríted amikor feltöltöd a gépre a képeket. :)
Szia, kösz a választ, de közben kiderült, hogy sógorék meg akarták nézni a képeimet, és fordítva erőltették a kábelt... szóval szétbarmolták a vázon a csatlakozót. Hol tudnám minél fájdalommentesebben megjavíttatni? :-) Ormió
Szia! Nekem egy hónapja volt ez. A váz jelezte a kis lcd-n,hogy Pc de a számítógép nem reagált semmit... próbálkoztam egy párszor. Később pendrivokat se észlelte és a kártyaolvasót se. Nekem az újratelepítés segített.