Keresés

Részletes keresés

Sunshine.13 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 564
Na itt a bizonyíték, hogy átlag kerületi lakos vagyok. Nem ismerem annyira a Bogdáni út környékét, nem tudom, hol a suli, milyen ott a helyzet.
U. ez van a vasúti területtel is. Meg azt a kérdést félre is értettem, bocs.

A csatornázottságról (ill annak hiányáról) minden budapesti tudhat, nem egy hiradóban, más músorban volt róla szó. Meg a baráti körben vannak környezetmérnökök, akik tanulták egyetemen és megkapják az aktuális helyzetről a jelentéseket. Siralmas :(
Pl. a Lukács gyógyvizét is azért nem szabad tisztítatlanul inni, mert a fölötte levő karszt átengedi az emésztőkből kiszivárgó dolgokat és erősen nitrátos, fertőzött a vize.

A csatornázás nem kerületi feladat, hanem fővárosi. (forrás: Hiradó)
Előzmény: narancsfing (559)
tbando Creative Commons License 2006.08.25 0 0 563
:)))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (376)
tezsvered Creative Commons License 2006.08.25 0 0 562

http://index.hu/politika/belfold/tarlosgolf08/

Nekem ez a kedvenc részem (ha a Hock Zoltános résztől elvonatkoztatok):

"A meghiúsult megállapodás miatt az önkormányzatnál most számolják, hogy a megtakarításokkal együtt mekkora hasznot jelent a bérbeadás. Úgy tudjuk, hogy az újraszámolásnál 200 forint négyzetméterenkénti hasznot mutattak ki."

Így kell finoman azt sugallni, mint hogy ha pusztán korrupt balfaszok gyülekezete akarna utólag igazolást találni magának...akik nagy elbizakodottságukban konszenzusosan még arra sem ügyeltek, hogy előre kiszámoljanak valamit...

(Ezzel szemben: az említett szám már Szász Domokos szájából is elhangzik az ülés során...ahogy erről már korábban itt is szó esett...)

Előzmény: tbando (560)
tezsvered Creative Commons License 2006.08.25 0 0 561

"A szippantó pedig amellett hogy okádja a kipufogógázt, ugyanúgy tisztítatlanul önti a szennyvizet a Dunába."

Tudom az alapszabályt, hogy teljességgel életszerűtlen, hogy ne legyen mindig maradéktalanul igazad, de...csak egy technikai jellegű kiigazítás:

A szippantók pl. felénk (dél-pesti kerület, 1990-94: SZDSZ, 1994-mostanáig: ugyanazon MSZP-s polgármester - de valahogy itt sem sikerült még elérni a teljes csatornázottságot) legjobb tudomásom szerint föld alatti ülepítőkbe engedik a terméket...a Dunától egészen távol...és hát értelemszerűen az ülepítőket sem köti össze csatorna a Dunával...

Előzmény: narancsfing (559)
tbando Creative Commons License 2006.08.25 0 0 560

Szóval mint mondtam, a tótaw írással semmi bajom. Az álobjektív golfpályástól viszont kiakadtam. Na, ez tényleg alattomos. Lesz itt lejárató kampány rendesen. Tarlós fölkötheti a gatyáját.

Előzmény: tbando (525)
narancsfing Creative Commons License 2006.08.25 0 0 559
az idejöveteled motivációját hagyhatjuk, az nem fontos, különben meg ugyanúgy mellébeszélsz, mint egy politikus:

ugyanis nem írtam a vasútról, hanem egy területről, aminek a vasút az egyik határa. Tartóspisti lelkén szárad, hogy 16 éve ugyanolyan koszfészek, mint amilyen

a Bogdáni út nem elhanyagolt terület, nemrég építették át súlyos százmilliókért, de nem a lakosság igényeinek megfelelően, hanem mintha nem lakna ott senki.

hiphopp senki nem old meg semmit, de tartósnak volt 16 éve és nem látom azt a bazinagy fejlődést, ami neki köszönhető.

szippantó: ne terelj légyszi, arra céloztam, hogy Csillaghegy nagyobb része csatornázatlan és szó sincs aról, hogy valaha csatornázott lesz.
Ezalól nem mentség az sem, hogy a Rózsadomb csatornázása nem tetszik neked. De mint átlag kerületi alkos honnan is tudod te ezt?
A szippantó pedig amellett hogy okádja a kipufogógázt, ugyanúgy tisztítatlanul önti a szennyvizet a Dunába.

Szóval a kezdőkérdésedre:
ha ebben a stílusban akarsz velem társalognim akkor inkább ne
mellébeszélésből van már itt elég
Előzmény: Sunshine.13 (556)
ooloo Creative Commons License 2006.08.25 0 0 558

irányíthatóság

Miután egy szótöbbséggel (az övével) eldöntötte, hogy ő 2006-ban is főpolgármester-jelölt lesz? Kuncze úgy szaladt utána az SZDSZ-palásttal... :o)

Miután az MSZP fogcsikorgatva eldöntötte, hogy nem erőlteti vele szemben Molnár Gyulát? Ki irányítja hát Gábor vitézt? :o)

Előzmény: tezsvered (554)
tbando Creative Commons License 2006.08.25 0 0 557
Hát..., ha ennyire bizonygatod, lehet hogy igazad van. Én végülis nem vagyok egy PR szakértő. Így csak azt tudom, hogy a magam józan eszével (??) mindig egy kis szkepticizmussal figyeltem a politkuseladás=mosóporeladás tételt. Pontosabban a tétel gyakorlatba való átültetését. Abban viszont tényleg lehet valami, hogy a Gyurcsány f. bohóckodások professzionálisabban lettek megtervezve.    
Előzmény: Törölt nick (540)
Sunshine.13 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 556
Na most akkor hagyjuk vagy ne? :)

Mint a város minden kerületében, itt is vannak elhanyagoltab területek. Pl. Bogdáni út, a Kaszásdűlő.
Nem tetszik, csak azt nem hiszem, hogy lenne olyan polgármester, aki hipphopp megoldaná az összes ilyen problémát.

Mindere nem tudhatom a választ, egy részét meg már más megválaszolta.
Pl Eurocenter fölötti terület szeméttelep volt, beépítési tilalommal jó ideig. Azóta pedig keresik a hasznosítási lehetőséget. Sok ötlet volt már, pl állatkert, aquapark, mű-sípálya, extrém játszótér, pláza, golfpálya, lakópark, stb. A mostani helyzetet ismerjük...

Ja, szippantó. Nem tudom, tudod-e, de Bp szennyvizének kb fele ömlik a Dunába tisztítatlanul. A város nagyobbik fele nincs rendesen csatornázva. (Pl Rózsadomb se!). A tisztítatlan szennyvíznél sokkal jobb a szippantó, nem?

A vasút meg nem helyi faladat. MÁV+Főváros.
Előzmény: narancsfing (516)
narancsfing Creative Commons License 2006.08.25 0 0 555
az inforádió is megkaphatja a szerecsenmosdatás tisztikeresztjét a gyökérkefével

a fogd be a szád, a ne feleselj, te tulok, Szénásikám, Szénási elvtárs hiányzik a felsorolásból, meg valahogy a korrupciógyanús háromforintos golfpálya említése is.
Előzmény: narancsfing (553)
tezsvered Creative Commons License 2006.08.25 0 0 554

A Demszkyről kialakult képhez:

- depresszió + irányíthatóság

- jó briefelhetőség (alapos szakértői felkészítés után értelmesen, tisztán kimagyaráz bármit, lealázza a felkészületleneket)

Előzmény: Törölt nick (551)
narancsfing Creative Commons License 2006.08.25 0 0 553
inforádió:

A körülményeket magyarázva elmondta, hogy egy rendkívül hosszú és fárasztó ülésen Szénási nevű politikustársa olyan témával állt elő - a pártszékházak ügyével - ami miatt elszakadt nála a cérna.

vajon tartós vagy a rádiós nem tudta, mit beszél?
narancsfing Creative Commons License 2006.08.25 0 0 552
úgy jó, ahogy lentebb javasoltam: hagyjuk
elfér itt még néhány tartóshívő, legalább Te nem vagy olyan gyagyás, mint Tiborc, olyan arrogáns, mint BalkanRail, olyan lelkes buzgómócsing, mint halinorbi, olyan idióta, mint tommmmmmmm.

Szóval üdv a fedélzeten, mesélj még nekem az aranykalászt lengető Kaszásdűlőről és válaszold meg az 515-ben írt kérdéseimet is, mert azon elegánsan átlibegtél.
Előzmény: Sunshine.13 (550)
Sunshine.13 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 550
Na ennek így semmi értelme. Úgysem tudom bebizonyítani, h nem vagyok érintett. Mit vársz, menjek be hétfőn az Önkormányzathoz és kérjek róla igazolást???

Inkább írd le konkrétan, szerinted mit nem tudhat egy átlag polgár, én meg megmondom, pontosan honnét tudom. Így jó?

Előzmény: narancsfing (548)
narancsfing Creative Commons License 2006.08.25 0 0 549
Azt meg hogy hogyan működött a tartós-féle nyilvánosság, pontosan tudom, mivel ismétlem: óbudai voltam.
Előzmény: Sunshine.13 (545)
narancsfing Creative Commons License 2006.08.25 0 0 548
Mondom hogy hagyjuk, ebből legalább annyira nem fox kimászni, ahogy tartós a tulokságból.

Akármit mondasz, életszerűtlen hogy valaki azért jöjjön ide, hogy beírja ide, amit az újságban olvasott.
doncike Creative Commons License 2006.08.25 0 0 547

"Vannak fórumok, lehet kérdezni, válaszolnak."

Tarlós nonstop zárva tartó internetes fóruma?

Az tényleg egyedülálló a világon.

doncike Creative Commons License 2006.08.25 0 0 546

"A kommunális adó ügyében olvasgasd el a hátteret - hosszú ez ide."

Elég jól ismerem a hátteret, AB-beadványt is írtam az ügyben.

"Népszavazás: ami előre látható, azt elmondták. Legyen saját véleményed, most azt kérdezik. Kell-e nekünk ez a zöld sziget sétálni, biciklizni, bulizni, rendezvényket szervezni, sportolni? Vagy adják el azoknak, akiknek van pénzük egy ilyen kincsre és aztán csak jó drágán tehessük be oda a lábunkat?"

Tehát fogalmad sincs, hogy miről szól a népszavazás.

(Segítek: ha nem hatályba az új rendezés terv, aminek megerősítéséről kiírták a népszavazást, akkor marad a régi, de lejár egy 2 éves moratórium. Végeredmény: még nagyobb beépíthető terület.)

Nem a svéd színvonalú kiszolgálást hiánya a probléma, hanem az, hogy amíg "fővárosi" kézben volt, addig jobb minőségű volt a szolgáltatás.

A balesetveszélyes játszótereket nem megszüntetni kell, hanem átalakítani.

A Pók utcai ltp.-en tucatnyi kisebb-nagyobb játszótér volt, most van kettő, állandóan dugig tele, mert a többit hagyták szétrohadni.

De nem is folytatom, tök értelmetlen ...

Előzmény: Sunshine.13 (521)
Sunshine.13 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 545
Tudod, náliunk van helyi újság is. Szoktam olvasni.
Vannak fórumok, lehet kérdezni, válaszolnak.
Ha valaki nem csak bunkózni akar meg hőbörögni, hanem tényleg érdekli, mi van körülötte, meglepően sok információhoz hozzájut.
Előzmény: narancsfing (542)
Sunshine.13 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 544
Bocs, egy szempontból valóban érintett vagyok. Mint ittlakó, akinek nem midegy, ki lesz a főnök a városban.
Előzmény: narancsfing (539)
tbando Creative Commons License 2006.08.25 0 0 543

:)))

Ugye milyen hatásos? Persze van egy titka. Csak az adekvát helyzetekben ütős. 

Előzmény: Törölt nick (337)
narancsfing Creative Commons License 2006.08.25 0 0 542
neked van peched, mert olyan szemszögből írtál, amilyenből csak egy bennfentes tudhat.

Akkor még nem is foglalkoztam azzal a lágy fuvolaszóval, amivel pistikirály személyét körítetted és ami egy átlagos lakostól totál életszerűtlen.
No mindegy, lapozhatunk.
Elférünk itt akárhányan,
Előzmény: Sunshine.13 (541)
Sunshine.13 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 541
Peched van: átlagos lakos vagyok. Csak figyelem, mi történik körülöttem...
Előzmény: narancsfing (539)
narancsfing Creative Commons License 2006.08.25 0 0 539
Sajnos az első két hozzászólásodból ordít, hogy érintett vagy.
Olvasd el és keresd meg azokat a gondolataidat, amiről egy átlag lakos nem tudhat!
Előzmény: Sunshine.13 (537)
halinorbi Creative Commons License 2006.08.25 0 0 538
na! A Napkeltében most vették elő Horváth Csabát... remélem a maszopos haverjai nem vitték bele semmi rosszba...
Előzmény: halinorbi (529)
Sunshine.13 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 537
Nem vagyok elfogult senkivel. Tarlóst nem ismerem személyesen, talán 3-szor találkoztam vele.

Mindenütt vannak hibák, senki nem tökéletes. A politikában nem kedvesnővérek és Grál-lovagok tevékenykednek. És ha azok lennének, akkor is követnének el hibákat, mert emberek.

De amit elmondasz, minden nagyvárosra igaz. Óriási autóáradat, koszhalmok - ez szinte minden nagy világvárosra jellemző. Ahhoz, hogy ez megszűnjön, kialakuljon az új életforma mindenkinek elfogadható kultúrája, nem elég egy polgármester.
Amíg nem érzi mindenki, hogy nem csak a kapun belüli világ az övé, hanem a tágabb környezetéért is felelős, addig ne csodálkozz azon, ami van!
Előzmény: rómaipart (526)
tbando Creative Commons License 2006.08.25 0 0 536

Ő is Ron lett volna?

Egyébként biztos okos ember ez az András, de szvsz '98-ban nem mosóporként adta el a fideszt, 2002-ben meg befuccsolt e stratégia. Ugyanis hatékony mosóporreklámra a mosóporpiacon van szükség, és nem a mosógépekén. Na, ezt baszta el.

Előzmény: Törölt nick (531)
halinorbi Creative Commons License 2006.08.25 0 0 534
képzeld! Ilyenkor minden ballib ezzel takarózik... szóval a védekezésed volt sablon.
Előzmény: Törölt nick (533)
tbando Creative Commons License 2006.08.25 0 0 532
:))))
Előzmény: Törölt nick (310)
tommmmmmmm Creative Commons License 2006.08.25 0 0 530
tudod más az, ha keressük a fogást a másikon (asszem ez a lejáratás dolog már sosem fog kiveszni a politikából) és megint más, ha olyannal vádoljuk az ellenzéki párt elnökét, amiben még a jelenlegi miniszterelnök felelőssége sem tisztázott, vagy ha úgy tetszik tisztázott és felmentett (tűzijáték-tragédia)

és nem csak lejáratásról van szó.

egyszerűen a baloldal az ég világon semmit nem csinál, csak orbánoz....
van millió ügy adócsökkentés helyett adóemelés, dübörgő gazdaság helyett európa beteg embere, óriási hiány, óriási államadósság, euró sehol a láthatáron, katasztrófák stb stb stb, és mi a reakció ármire is? orbán orbán orbán..... csak orbán....

ez az ami hányingerkeltő a baloldalban!! (sok minden más mellett)
Előzmény: Törölt nick (523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!