avagy, YARWS - Yet Another Raw Workflow Software
Great news: Adobe® Lightroom™ beta* software 1.0 for Windows is now available. Download it today and discover an easier way to import, organize, edit, and showcase large volumes of digital images. Designed by photographers, for photographers, it's software that works the way you do. And with its new Windows compatibility, it's just waiting for you to try it.
Lehet, hogy én vagyok a balga, de LR 5.7-ben ha beimportáltam a képek és kezdenék dolgozni, minden egyes behívott kép egy pillanat alatt alexpós lesz. Lent a bélyeg képeken még jónak látom , ahogy a következőre lépek 1-2 sec és rosszabb lesz, mint a lent látottak... Rosszul csinálok-értelmezek valamit?
Sziasztok, Hallottam valami olyasmit, hogy van a Lightroomnak egy saját "fóruma", ahol fizetős preseteket lehet venni, esetenként még hírlevélként is kiküldik az éppen aktuális kínálatot. Ti mit tudtok erről? Létezik ez az oldal? Egy elérési linkkel tudtok segíteni? :)
Erőforrásproblémákkal küzdök a Lightroom használata során. Ezen okból bővítettem a memóriám 8 gb-ra, de a következő problémát látom: hiába áll rendelkezésre szabadon 3,5 giga RAM (tehát a rendszer, a futó alkalmazások és a minden egyéb kb 5-öt használ), nem lesz magasabb a memóriakihasználtság. Hogy lehet beállítani, hogy a Lightroom használhasson akár 3-4 giga ramot is? Vagy ez mitől függ? Egyszer szépen kihasználta a RAMokat és el is értem a várt sebességet, amivel elégedett lennék. Erre van ötletetek?
Omg! Te tényleg ezt hiszed??? Van baj rendesen, mert semmi közöm nincs hozzá, nem is érdekel... Ha úgy jobban tetszik, lszarom... :D Viszont nem tudtam nem észre venni, hogy egy rakás alapvető kérdés van a forumon(mint ha azt kérdeznék a canon forumon, hogy mit jelent az AV gomb a tárcsán....) :D Ha veszel egy új vázat, vagy egy vakut akkor nem az az első hogy elolvasod a használati utasítást-jó esetben? Egy programnál ez már cigánykodás? Lehet mert csak 1XX € már ha megvetted és nem a 3.törött verzióját nyomatot... De ezúton is szeretnék mindenkitől elnézést kérni, mert mertem ajánlani vmit ami esetleg segítheti a munkáját. Sőt azért is mert kifizettem, ahogyan a programot is...sőt utána magától értetődőnek találtam hogy keresek valami leírást. Ez reklám lenne? Lehet. De ha ajánlasz vkinek vmit az már bizony a közösségi marketing (organikus része) alá tartozik. Bezony a lenti linkek is... ;)
Ha a Lightroom könyv Magyar fordítása szerinted cigánykodás.... Hu, akkor hozod a Magyar szintet.... :D :D De igazad van! ne segítsük egymást, hátha tudsz majd segíteni vkinek importálni.... :D
A kulcs az Alt/Option billentyű használata a Sharpening csúszkák használata közben. Akkor rögtön látod a csúszka hatását. A konkrét élesítés célszerű módja egyébként képtől (képtartalomtól) és ízléstől függően is változik.
A masking-al határozod meg, hogy az élesítés alól mely területek legyenek kivételek. Így például nem élesítesz képzajt egy magasabb érzékenységen készült képen, csak az éleket.
De szánj rá 10 percet. Magyarul is rengeteg anyag van, ha az angol nehezebben megy.
Nyugodtan húzhatod 35 fölé, de kicsit műveld ki magad inkább, jobban jársz. Számtalan anyag van, ez csak egy példa.
Speciel én többnyire csak az amountot szoktam állítani és a maskingot, illetve ha leméretezés van exportálásnál, akkor ott még normal van beállítva. Ha igazán jó minőségű kis kép kell, akkor PS-ben szoktam leméretezni, több lépcsőben egymás után.
Elesitesben kernek egy kis segitsget, D750 Nikon, 70-200 F4
Sport foto, nem erzem eleg elesnek a kepeket, vagas utan 12 megapix-re beallitva.
A sharpeningnel alapbol 25-on al az Amount, alatta a radius 1,0. Az lenne a kerdesem hogy akar 35-ig is huzhatom az Amountot illetve a radiushoz te hozza szoktatok nyulni vagy pl alatta a Detali vagy a Masking-ot kell allitani??
Ha olyan képeket vársz, mint a kamera által gyártott JPG (az ACDSEE is azokat mutatja), akkor gyári programot kell használnod, ez ilyen egyszerű. Idegen, más gyártótól származó program mindig eltérő eredményt ad, ez természetes.
Sziasztok! Importálás után a lightroom már nem úgy jeleníti meg a képeket, mint ahogy a fényképezőn kinéz, vagy amikor csak simán megnyitom acdsee-vel. Egyszerűen sötétebbek lesznek és egy picit a színek is másabbak. Ez képenként változó, de van, hogy +2 expo értéket kell feltolnom a csúszkán, hogy ugyanazt kapjam mint az eredeti kép. Ez a jelenség mindig is fennállt, de rohadtul zavar. Egyébként egy 600D canon RAW fájljairól van szó. Ugye vannak különböző profilok: camera standard, camera portrait....stb. A camera standard a színeket elég jól visszahozza, de az expot ugye az sem.
Most van nálam egy Panasonic GH4 melynek a RAW fájljait már borzasztóan mutatja. A sárga már inkább pirosas és persze az expo sincs rendjén. Valaki találkozott már hasonló problémával?
Hat, a 9.90 usd alatt nincs ott, hogy afastol... Ha esetleg valahol elszamolnad, talan jobb ez ugy... Szerintem ha van USA bankkartyad, akkor nem problema azon keresztul fizetni, de anelkul bajos lesz ugy vasarolni. Ha Magyarorszagot valasztod ki a regisztracio soran, akkor ertelem szeruen az euros arat fogja szamlazni. Valoszinu, hogy a vasarlaskor ellenorzi a bankkartya kiallito orszagat, igy valoszinuleg nem fogja engedni, hogy nem USA-ban kiallitott kartyaval fizess elo, befullentve, hogy az USA-ban tartozkodsz.
"When you purchase the subscription you need to use a credit card which needs an address for verification. The purchase page does not allow you enter an address that is not States based. The transaction would not verify without a valid address. Pretty clever though on Adobes part in restricting where people purchase their products from." / https://forums.adobe.com/thread/996866 David.Thomson May 9, 2012 5:09 AM /
Koszonom az infot, kozben en is ra talalatam, amit nem tudok hogy dollarban is lehet fizetni, mert az csak 9,99 dollar lenne ami kedvezobb mint a 12,90 euro....