Szia! Sajnálom hogy már nem kaptatok autót! :( Ez főszezonban előfordul. Tavaly én is a fórumokon olvastam hogy érdemes itthonról online foglalni, ugyhogy azt már februárban elinteztem:)A kérdésedre válaszolva a pefanisnál csak a jogsit kellett bemutatni. Se hitelkártya, se kaució. Teljeskörű biztosítás volt az autón. Csak megmutatták a térképen hogy mely utakra nem vonatkozik, ezek kavicsos, murvás utak.Van még egy kölcsönző a greekstones, próbáld meg esetleg ott, hátha.
Most érkeztünk haza Kefalóniáról. Holnap részletesen leírom a tapasztalatainkat. Előre annyit, hogy aki Nidriből akar átmenni komppal, az mindenképp foglaljon online helyet. Mi a reggel 9:30asra már nem
kaptunk jegyet a helyszínen,se a 13:30asra. Így a 18:00ossal tudtunk csak átmenni, reggel arra vettük meg a jegyeket. De voltak honfitársaink akik arra se kaptak, mert 18:00 előtt értek oda és nem fértek fel... Ez reggel bosszantott, de végül bejártuk Lefkadát, ami baromira tetszett, így végül nem
Szia Calipp! A bérléshez milyen dokumentumot kell bemutatni? Elég személyi igazolvány és sima magyar jogsi? A honlapjukon úgy olvastam, hogy lehet kp-ben és kártyával is fizetni. Hitelkártyát sem kérnek? Azt is olvastam, hogy a szállásnál is fel lehet venni/leadni az autót. Valóban így van és ezért sem kérnek plusz pénzt?
Sziasztok! Én is néztem a Pefanist, ez valóban ennyire olcsó a többihez képest, vagy elnéztem? A többinél kb 60000-re jön ki 3 nap, itt pedig 4 lépésben ajánl 60 euróért?.. szóval?
Szia! Nagyon remek kis cég a Pefanis, megbízhattok benne. Még itthonról online foglaltam autót, sokkal olcsóbban mint helyben. Rugalmas cég és megbízható. Rengeteg fórumban ajánlották, ezért döntöttünk mellettük, és nem bántuk meg! ;)
Fiscardoba nem mentünk el, azon kívül minden fontos helyet felkerestünk - igen kettőnket cipelt a kis moci, és nem is csak mi voltunk az egyedüliek, akik ezt a megoldást választottuk.
Köszönöm az infókat! A Pefanis autókölcsönzővel van valakinek tapasztalata? Pl.rendben vannak az autóik műszakilag? Elég jó áron lehet náluk autót bérelni és kauciót sem kérnek.
Benzinkutakkal mennyire ellátott a sziget? Van minden nagyobb településen?
Aki dohányzik tud kint cigit venni vagy inkább vigye itthonról?
Skálában van autókölcsönző? A Myrtos beach-hez hogyan lehet eljutni autóval Skálából és kb. mennyi ideig tart az út? Van olyan strand Kefalónián, ahol lehet jet-skizni? Motorcsónakot lehet bérelni?
Mi most vagyunk a szigeten és egy 50CC robogóval járjuk be.Teljesen rendben van.igaz a nagyobb emelkedőkkön tényleg van idő nézelődni. Az utak semmivel sem különböznek, mint bárhol Görögországban eddig tapasztaltuk.
Mi nem a Grandtoursal megyünk. Van esetleg Marcsihoz valami kontakt, hogy el tudjam érni? Mail cím, vagy telefon? Sok jót hallottam róla, mindenképp szeretnék vele egyeztetni a lehetőségekről.
Tudna valaki abban segíteni, hogy autót vagy nagy robogót érdemesebb bérelni? Azt olvastam, hogy kis robogóval nem tanácsos nekivágni az utaknak, de a páromnak van motorra jogosítványa. Tavaly Korfut nagy robogóval jártuk be.
Lassiban fogunk megszállni es onnan keletre illetve északra szeretnénk Kirándulni.
Sziasztok! Augusztusban mennénk Lassibe,a White hause apartmant néztük ki magunknak.Érdeklődnék,hogy van-e valakinek infója az apartmannal kapcsolatban? Tényleg olyan közel van a part, mint ahogy írják (100-150m)? Apartman tisztasága,felszereltsége,bár nem szándékozunk főzőcskézni.Előre is köszönöm a segítségeteket!
Vasárnap indulunk Kefalóniára. Tudna valaki friss infoval segíteni, hogy Vasilikiből indulnak már a kompok, vagy még Nidriből? A honlapon még Nidri van, de nem tudom, hogy a görögök mennyire frissítik. Nagyon köszi! :)
Indul esetleg valaki/valakik aug. 5-én Skalaba? Mi ketten mennénk a párommal és biztosabbak lennénk a dolgunkban, ha van még körülöttünk honfitárs :) Esetlegesen beszállnánk autóbérlésbe, stb.
Autót mi nem tudunk majd bérelni, de ahogy olvastam van lehetőség busszal megközelíteni a szebb partokat és látványosságokat. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
Van esetleg valakinek kontaktja olyan magyar falultatív programokat szervezőhöz, akit érdemes felkeresni helyi utakkal kapcsolatban? Hallottunk egy Marcsi nevű hölgyről. Van valakinek kontaktja hozzá? Mail cím, esetleg telefon?
Kicsit izgulunk, hogy minden simán menjen és sikerüljön eljutni szép helyekre.
- A bringázás nem ajánlott, mivel nagy hegyek és viszonylag nagy távolságok vannak.
- Maga a sziget nagyon biztonságos.
Június végén voltunk, neten béreltem autót( 1 hétre )olcsóbban mint az utazás szervezők ajánlatai.
Autóbérlés: Greenmotion, reptértől 300m (nem vadi új, de megy :)),
Így is kevés volt a hét, legközelebb 2 hétre fogok menni és nem csak egy helyen szállnék meg az állandó autózás végett.
Lucky stúdióban (Lourdas) szálltunk meg, teljesen megfelelt a célnak, a reggelit a LIDL-be, AB-ben vettük meg, a vacsora az éttermes volt (Magic hill-t próbáljátok ki).
Éttermi árak hasonlóak (egy kicsit magasak, de nem veszélyes), jók a helyi specialitások, csak kártyával fizettem.
Fiskardo, kicsit drága,de szép, enni máshol (Assos pl) olcsóbb, nézzétek a TRIP advisort.
Myrtos, Antisamos beach az gyönyörű ha nincs nagy hullám halakat is látsz..
A napi beosztás: reggeli, kulturális program (Gerasimos kolostor, borkostolás :) ) délutáni fürdés mindig más helyen, vacsora.
Július 28-án indulunk az ibusszal Lassiba autóbusszal!!Rengeteg hasznos információt találtam itt a fórumon,amiért nagyon hálás vagyok nektek,viszont lenne még egy pár dolog amivel nem vagyok tisztában!!kérlek ha tudtok segítsetek!!!
Érdekelne,hogy:
-lehet-e biciklit bérelni és ha igen akkor biciklivel is körbe lehet járni a szigetet(nem tudom mekkora távolságok vannak)
-mennyire kell figyelni az értékeinkre,mennyire megbizhatóak az apartmannban lévő széfek?
-olvastam,hogy a szerb és a macedón határon is ellenőrzik hogy van-e nálunk elegendő költöpénz(azt hiszem napi 50 eurot irtak),szerintetek ez mennyire igaz?
Vártunk a csomagjainkra, miközben észrevettük, hogy 2 csomagunkról is le volt szaggatva a folpack. Már tudtuk, hogy valami nincs rendben. Levettük őket és kinyitottuk a poggyászokat mikor feltűnt, hogy eltűnt az egyik hangfalunk. A másik csomagból nem hiányzott semmi szerencsére, csak a lakat volt leszedve. Észrevettük, hogy sokan körülöttünk sírnak és ki vannak akadva, hogy nekik is eltűntek az értékeik. Onnantól kezdve mindenki megnézte a csomagját. Jeleztük a reptéren, hogy mi történt, majd az unitravel-nél is, hisz volt poggyászbiztosításunk is. Csak ki gondolná, ha le van lakatolva a táskája meg körbe van tekerve folpack-al, akkor belenyúlnak. Valószínűleg a görög reptéren történhetett mindez.