En csinaltam mar Barbis tortat, valahol jo regen be is tettem ide kepet rola. Ha akarod nezd meg. En megfaragtam a sima kerek tortalapot szep, szoknya formara, betöltö
ttem, vajkremmel lekentem, majd marciåannal boritottam. a baba labait kiszedtem, a testet folpack-ba csavartam es igy szurtam a torta közepere, de elöbb marcipanbol a ruha felsöjet megcsinaltam ra. Sokkal egyszerubb es gyorsabb munka volt, mint gondoltam es igazan jo moka diszitgetni:) Tölteni igazabol barmilyen kremmel tudod, csak fontos, hogy a marcipanos bevonat ala tegyel egy reteg vajkremet, mert maskepp a marcipan szepen lefolydogal rola.
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni, jövő héten lesz az unokahúgom szülinapja 3 éves lesz, és barbis tortát szeretnék neki csinálni.Még nem csináltam, ez lesz az első barbisom.
Arra gondoltam hogy piskótatekercs tésztábó csinálnám meg,(a képet mellékelem),de ez a torta nem igazán szép szoknyának, be kéne boritanom fondantal, vagy valamilyenm szines krémmel,ebben szeretném a segítségeteket kérni,hogy mi passzolna jobban ehez a tortához, vagy inkább másfajta tortából csináljam?
(ezt aképet egy másik oldalról vettem le, nem én csináltam)
Most Halloweenre keszitgetek dolgokat mert a szomszed gyermekek felkertek ra. Mivel dolgozok igy olyanokat kell mar elora elkeszitenem amit be is tudok fagyasztani. /Sajnos! Nem megy maskent/
Fehercsokibol csontvaz ujjalat nyalokakent, banancc, mangocc, Hexenvingers, /bosziujjak/ . Vettem fekete pokokat es ezzel lesz meg diszitve.
Vannak otleteitek meg ezzel kapcsolatban?? Sziasztok, es kellemes hetveget!
Köszi, de azt hiszem, ez nem az. Abszolút nem volt karamelles íze. Állagra olyasmi, mintha vékony, nagyon apró karamell-lapocskák lennének valami sűrű krémben. De az ízét sem tudom igazán felidézni sajnos:(És erre a rétegre rátesznek még egy mousse-szerű habot. Együtt annyira jó a textúrája!
Csak tippelni tudok.... itt hasznalnak ilyesmit, de leginkabb a sutik tetejere. Enyhen megpörkölt barnacukor reteg amit itt szoktam enni. Illetve több modon is keszitik. az egyik az, amikor megszorjak a sutes elött pl a hajtogatott vajasteszta tetejet vele es igy sutik ki a tesztat, a masik az, amikor enyhen lekenik vajjal a kesz pl briost, majd barnacukorba martjak es szakacsfaklyaval kicsit karamellizaljak. Isteni, vekony de kulönlegesen ropogos reteget krealnak.
Szeretném a segítségeteket kérni! Több helyen ettem Budapesten olyan újfajta cukrászsüteményt, amiben volt egy alkotóelem. Ez a "valami" általában egy vékony réteg, és nagyon érdekesen ropog a fog alatt, miközben édes, rendkívül finom íze van. Nem tudom, ez segít-e nektek, de ezt az anyagot keresem, hogy mi ez, lehet-e kapni, vagy otthon előállítani?
Te tenyleg nem erted:))) Ez a hobbicukraszok topicja es nem egy szakmai szervezödes. Nem kötelezö ide jarni, nem kötelezö tetszest, avagy nemtetszest sem nyilvanitani. Ami kötelezö: Nem fikazni, mert en eppen egy vilagraszoloan tehetseges es jo cukrasz vagyok. Ha igy van, akkor örulni kell neki, mert az szuper dolog. Ha meg nem igy van, akkor kepezni kell magad, mert azzal fejlödhetsz is akar. Szoval ennyi :)
Khm... pl az az afonyas torta cukraszkent akar gazos is lehet... a lekenese nem egyenletes, ahogy az afonyak nagysaga sem egyforma... hamar kritizalunk masokat, akkor fogadjuk el magunk is a kritikat... Kizarolag epitöjelleggel:)
tudod ez izles dolga, es nincs olyan, hogy igy kell, vagy ugy kell. Mindent ugy kell, ahogy az elkeszitöje szeretne. es... ha mar ilyen kritikus vagy... A viragok közepere sem kell hopihe format tenni, ahogy alajuk sem meretaranytalan levelet. Nem kell, de akar lehet is, ha neked eppen igy tetszett. Ez a forum nem arrol szol, hogy egymas munkait fikazzuk, mi majd jol megmondjuk a tutit, hanem arrol, hogy megmutatjuk, mi eppen mit alkottunk. Lelkes amatörkent, merthogy ez nekunk hobbi. Egyebirant en konkretan ilyen muffinert sem adnek penzt.... masmilyenert sem:) egyszeruen azert nem, mert megsutöm es a sajat kedvemre majd feldiszitem. Ha meg nem teszem, akkor teljesen befedettlen muffinkent is szegyenszemre, de el fog fogyni:)
Nincs speci vajaspiskota receptem, de kerestem a net-rolneked egyparat.
Vajas piskóta
20 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
4 tojás
A vajat olvaszd fel, és a cukorral, valamint a tojások sárgájával keverd habosra. A lisztet szitáld bele, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd a tojásos masszához. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele a tésztát, és simítsd el. Előmelegített sütőben süsd készre. Ha megsült, borítsd ki a süteményt, és hagyd kihűlni.
Klasszikus vajas piskóta Édes sütemény elkészítése
125g vaj ¾ csésze kristálycukor 2 tojás 1½ csésze finomliszt 1 kávéskanál sütőpor ½ csésze tej
160ºC-ra melegítsük elő a sütőt (hőlégkeverés).Egy 20cm-es kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és vékonyan kenjük meg egy kis vajjal.Egy kisebb tálban a cukrot és a puha vajat habosra keverjük ki..A tojásokat adjuk hozzá egyenként és jól keverjük el, majd adjuk hozzá a liszthez. A tejet folyamatosan öntsük hozzá a keverékhez.Az előkészített formába öntsük bele és igazítsuk el a tésztát.Kb 40 percig süssük, közben ellenőrizzük, hogy megsült-e.5 percig hagyjuk a formában kihűlni, majd rácson hűljön tovább. http://receptek.tv/?oldal=49&uid=4&n=109
A citrom héját lereszeljük. A Ramát meglangyosítjuk és a porcukorral, citromhéjjal, a van. cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, és az egészet sima masszává dolgozzuk. A sütőt 180 fokra elő kell melegíteni, a tepsit Ramával kikenni és lisztezni, vagy sütőpapírral kibélelni. A tészta felét ráöntjük, megkenjük a lekvárral, majd a másik felét a tésztának szintén ráöntjük. Kb. 1 óra a sütési idő, 180 fokon. Ha megsült, és kihűlt, akkor kiborítjuk, felszeleteljük, és porcukrozzuk. http://www.sutigyar.hu/recept/vajas_piskota
A felvert tojásfehérjébe keverjük a tojássárgájákat és a cukrot, majd adagonként a lisztet is belekeverjük. A megolvasztott vajat óvatosan hozzáöntjük, átforgatjuk, majd az egészet egy előkészített tepsibe öntjük. Így készre sütjük, és már kínálhatjuk is.
Orulok hogy igy sikerult megoldani a gondodat. Az almaspite osszeallitasarol kerdezed az aranyt= NEM jo a kerdojelem, nem mukodik a klaviatoromon.
En a liszttel elmorzsolom teljesen darabosra a vajat.Homokszeru lesz es ugy adom hozza a tobbit.Igy konnyebben eldolgozod es egyenletesebb lessz a teszta. Tobb forumon es receptekbe sajnos nincs megadva a tepsi merete. Ezt en is fontostak tartom. Ha nagyobba keszited a megadott recept adagjaval akkor nem stimmel majd a sutesi ido sem. Hamarabb sul mivel szetterul a tuti es igy vekonyabb - HA kissebbe keszited hosszabb a sutesi ido mivel vastagabb a suti. Szoval ez mindig fontos. En megkerdezem a blogolotol a tepsi meretet ha erre lehetoseg adodik. Vagy eleve tapsztalat... Ooo, hat az elso sutesi alkalmakkor en is tobb mindent `elkiserleteztem`neha a kuka fele es vagy a csalad volt `Hero`megettuk. hihi
En alulrola masodik szintre rakom a tepsimet sutogetni. Nekem igy sut jol.
...nem sikerult, nem lehet... viszont beszerelt a Papus egy ventillatort a konyha mennyezetebe, ami a meleget es a szagot is kiszippantja. Sokkal elviselhetobb igy.
Azt hiszem a villanysuto elkenyeztetett... :))
Most almaspitezek. Erdekel, mi a jo sorrend, no meg a jo arany. Mivel itt csesze/kanal a mertekegyseg, probalom a tepsi meretehez alakitani.
A kerdesem:
liszt-vaj-cukor-tojassarga-(tejfol) a sorrend,
vagy:
vaj-cukor-tojassarga-tejfol-liszt... :))
Finom lett, ha szep nem is - de nem panaszkodott senki. Most attertem a kis tepsikre, mert... nem kell annyi kettonknek. No meg... nagyon lent volt a racs, legkozelebb feljebb teszem. Az alja majdnem megegett, de a teteje nem lett szep aranybarna ahogy szeretem.
Csutortokon sutok egy masikat, nagy adagot, megyek latogatoba, oda viszem.
ZSUR, sikerult az "athangszerelese"a tuzhelynek ? Illetve a meleget eluztetek? Gondoltam rad szegenyem. Az ilyen atalakitasokat en nagyon nem `szeressssem`. Pedig nalunk itthon is meg sok alakitani valo van.
Mostanaban csak aprobb dolgokat sutogettem.Fotot nem keszitettem mert megettuk ket flitsz kozott. hihi
Latom, jon a Hallowen, a rossz szellemek ide is bekusztak. Nagggyon kaotikus.EZT mar csak egy joo pszichologus fejtene meg.A sutiket meg a tortakat es miegyebeket ugy szeretem ahogy van.EN diploma nelkul is tudok finomat es szepet alkotni.Erol ennyit.
Tulajdonkeppen is ez egy sutis oldal, amit TE alapitottal meg ZSUROM es nagy koszonet erte Neked! Itt tobb baratra leltem koztetek. Akinek meg nem tetszik az ne nezze es ne ocsarolja mas munkajat. En is sokat mondhatnek ha akarnek az illeto muveszi alkotasarol.
Mindenkinek AZ szep amit maganak szepnek tart. `Izlesek es pofonok....`` Kellemes estet mindenkinek! Sziasztok!
Ott van,. ebbe ki agyalt bele.l.......hát úgytűnt hogy lehet is, vagy nem? Most akkor miről van szó, 2 képet tettem fel, és véleményem van..........ami elég fújjos, de már ki fizetne szakinak aki nem az...........és igen, ez egy ennél bonyolultabb szakma..........na most nem értem......??:?:)