Keresés

Részletes keresés

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.16 0 0 7760

Hogy azt gondold, hogy Jézussal való közvetlen beszélgetésre van szükséged

Miközben a hit képes arra, hogy közvetlen beszélgetésnek értse, annak értse ami, az Isten Szavát a Szavának, és személyes beszélgetésnek értse

Amikor érthetővé és összetartozóvá válnak a Szavai, és tettei

Amikor a Szavából tetteket alkotsz

És ami gondolatot adsz Neki, a gondolatával és a tetteivel válaszol

És amint kérsz, úgy ad

Az értéktelenre nem válaszol, az értékeset meg adja, amint kéred

És amint igazodsz a Szavához, úgy válik a pajzsoddá

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.15 0 0 7759

A számunkra látható világ elenyészik, hiszen nem is lehet valóságos

Ugyanakkor meg a láthatatlan előtűnik, és marad

A láthatatlant a hit teszi láthatóvá

Megfoghatóvá, és tapasztalhatóvá

A láthatatlan meg amint láthatóvá válik, nem olyan, amint a test látható és fogható

Hanem aszerint látható, és tapasztalható, amint a bensőnk felövezi a halhatatlant

A halhatatlan, és ami örök, az a szeretet, az a szeretet, amelyeik felvállal, és áldozatot hoz

Miközben a szeretetről aszerint van fogalmunk, amint kapjuk, és nem amint adjuk

Majd amint adjuk, úgy alakul át a bensőnk az örök értékben

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.14 0 0 7758

Amennyi a hited, és a bizalmad, aszerint lehet tevékeny benned Jézus, és aszerint adhatja a segítségét

És mikor azt gondolom, most már segíthet nekem, megérthetően és felfoghatóan segíthet, lehet hogy ha akkor azért imádkozom, akinek a legnagyobb szüksége van segítségre, éppen akkor imádkozok magamért

Mivel az önmegítélésem magamból ered, már a mélységemben is nagyszerűnek gondolhatom magamat a legkisebb jóra, amit végeztem

Ha Isten azokat, akiket kiválasztott egy feladatra, és már a lényegben felkészültek, egy utolsó kérdésében a kérdése három évig tart, tehát ne gondold magadat többre

Miközben Mózesnek is negyven évig tartott, hogy be tudja fogadni az Isten akaratát

És meg kell értenem, hogy az Isten a legtisztább, és legszabadabb lélek, nem mondhatom ezt és ezt tegye, hanem elsősorban kitudom az akaratát, és akkor is, és abban is kérem

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.13 0 0 7757

Hogy valakinek kitelik a gonoszságának az ideje, vagy kitelik a jóságának az ideje, és eljön a testének az utolsó napja, azok nem ugyanazon napok

Hogy az nap eljön, az bizonyos

Ha nem gondolok bele, nem vállalom fel a felelősségét

Ha nem hiszek, nem a gondolatok hiánya miatt nem hiszek

Hiszen elég gondolatot kapok, hogy felfedezzem az igazságot

Hogy felhívást kapok, hogy gondoljam át az utolsó napomat a Földön, az nem fenyegetés, hanem a segítségem

Amennyire félek az utolsó napomtól, annyi a föld bennem, annyi a ragaszkodásom az értéktelenhez

Ha az értékeshez ragaszkodok, akkor nincs bennem félelem

A föld akar félelmet ébreszteni bennem, hogy visszaragadjon magához

A születésem pillanata egy kérdés számomra, a halálom pillanata meg a válaszom arra a kérdésre

Hogy ünnepnappá teszem a halálom napját, hiszen megtehetem avval, hogy rátalálok az igazságra, és megtartom magam abban

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.12 0 0 7756

Mikor gyermeked, unokád, férjed, és a testvéred

Mikor szüleid, vagy a nagyszüleid annyira betegek, hogy segítségre szorulnak

Ne úgy vedd a lényegben, hogy a nekik szüksége a betegségük, a megszentelődésükhöz, hanem a te szükséged, hogy meg tudd hozni a könnyűben az áldozatot

És bár elsőre mérhetetlen tehernek is tűnhet, de attól kezdve, hogy felvállalsz értük, könnyűvé válik az a teher

És ne gondold, hogy az a rutin, ahogy kibújsz az ápolásuk alól, miközben azt gondolod, mindent megteszel értük, amit megtehetsz, nem fog rád visszaszállni

Majd amikor beteg leszel, legyél megértő másokkal szemben, akik rutinnak veszik, hogy nem segítenek, miközben az ellenkezőjét állítják

Legalább a betegségedben lásd be az igaztalanságodat

És örvendj, ha úgy nem segítenek, ahogy nem segítettél, mert már itt a Földön megélheted a tisztítótüzet, az ezerszeresen kisebb szenvedés, mintha a tisztítótűzben szenvednél

És örvendj, ha a felismerésed, és gyógyulásod után a segítségedre szorulnak, itt a lehetőséged a jóvátételre

Hogy meg éppen alkalmatlan az idő, alkalmatlan a hely, és minden körülmény, hiszen élére kell állítani a kérdést, hogy valóban kiderüljenek a számodra is a rejtett szándékaid

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.11 0 0 7755

Mikor arra gondolok, ahogy kitelik a megtisztulás ideje

És mikor arra gondolok, hogy a jóság megpróbálásának az ideje is kitelik

Akkor azt gondolom, hogy megszentelődésre is mondhatom, hogy idő

Miközben semmi viszonya sincs az idővel, hanem csakis a szeretethez van köze

A szeretet formája meg a törvény

Tartalma meg a próféták

Ha a próféták, akkor meg az Isten szeretetének túláradása

Amikor meg azt gondolom, hogy az Isten a prófétákra gondol, miközben pont rám, és rád gondol

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.10 0 0 7754

Miközben azon vagyok, hogy minden világosságom szolgálja a testem érdekeit, és a kényelmemet

Eltékozlom a világosságomat

Minden ami e világ kényelmét és gondtalan életét szolgálja restté tesz a jóra

Miközben az egyértelmű célom, hogy a lelkem egyesüljön a szellememmel, és a szellemem átszellemesítse a világosságával a lelkemet

A szellemem mindennel bír, és magam fogom magamat az akaratommal beásni a földbe, vagy kiemelni az égbe

Eldöntve, hogy éljek, vagy haljak

A legkisebb tisztaságra törekvésem is hatalmas értékkel bír az örök boldog létben

Az, ami a testem szüksége az könnyen megadható, ami meg a lelkem szüksége azt kiküzdöm

És bár az ég gondolatai egyszerűek, de nincs bennük végesség, hanem csakis folytonosság, és emelkedés

Így minden megértésre töprengésem, és annak tettei örök értékekké válnak

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.09 0 0 7753

Be kell ismerned, hogy minden tevékenységed akkor lesz tökéletes, ha ismered, gyakorlod, és felismered a hozzá kapcsolódó felelősségedet

És ismered a korlátaidat, és minden lehetőségedet

És a lelked tökéletesedéséhez is ismerned kell, gyakorolnod, és érzékelned a felelősségedet

Megismerve önmagadat, és megismerve az Alkotót

És nyilvánvaló, hogy az Alkotót az Alkotóban tudod megismerni, és majd megtudod, önmagadat is Benne tudod felismerni annak, aki

Hogy meg azt gondoljam, tudom nélküle is, az a gondolat nem az értelem szülötte, hanem az elég vagyok magamnak, a lázadás szellemének a szülötte

Persze jogod van arra a szabadságodban, de mivel pont a Mércét veted el, ezért a megismerést veted el

Ha meg magadat sem tudod felismerni, ugyan mire mész a többi kérdéssel?

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.08 0 0 7752

Hogy feldolgozod magadban a Szent Írásokat, az ugyan rendjén való, sőt úgy kell tennem, de ugyanilyen fontos, hogy kivegyem magamhoz Jézust a Szóból

Hogy felvegyem, és folytassam a gondolatot

Hogy megszólítsam, ami meg nem hangosan felolvasott imádság, hanem gondolat, ami a kapcsolatban imává válik

És amikor imádkozom, a gondolatával együtt imádkozom

Így az imádság is elsősorban gondolat, és csak másodsorban beszéd

A beszéd nélküli Rá vetett gondolat imádság, míg a gondolat nélküli ima nem valódi imádság

Amikor a gondolatom Rá irányul, jelen van, és gondolataival elkezd ösztönözni a jóra

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.07 0 0 7751

Egyáltalán nem kell irigykedned arra, aki látható, és tapintható formában némi bizonyosságot kap

Mert ami a léleknek gyümölcsöző, az a hit

Amikor hitben kutatod fel a bizonyosságot, végigjárva a lemondásokat

Sokkal többet nyersz a hitben, mint a könnyűségben

És különben is, akitől többet lehet elvárni, annak magasabb küszöböt kell átlépnie

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.06 0 0 7750

Mikor még mindenekelőtt magamban bízok, mintegy istenné emelve magamat

Az első igazságot kereső gondolatomban azon rágódom, hogy az hogyan létezhet, hogy az Isten teremt, majd pusztulásnak enged

Miközben az elmúlásom gondolata megdolgoz engem, visszatart engem sok mindentől

És egy ellentmondásra találok, mert az értelmem látja az elmúlást, miközben a bensőmben azt nem érzem

Így egyszerre van jelen nálam a félelem, a szemlélődésben meg a hiánya

Miközben az értelmem képes megtalálni az összefüggéseket

És ugyan a testben az nehezen átlátható, hogy mint lélek a testem halála után, olyan környezetbe kerülök, amilyen a bensőm

Azaz amilyen a szeretetem

Sötétségemben azt gondolnám, hogy az rendben van, miközben a sötétségem majd sötétséget épít

És annak borzalmairól nincs fogalmam, mint ahogy a menny boldogságát sem tudom megítélni

És az elmúlás olyan, mint ahogy az őszt követi a tél

De a télnek véget vet a tavasz

A tavasz meg nem más, mint az Igazság megtalálása Jézusban

A nyár pedig a jelenléte

És az örök és boldog életem

Így oka van a születésnek, és oka van az elmúlásnak

A földi léted meg száműzetés

És csak annyi szenvedését kell elviselned, ami éppen elegendő

Vagy annyit, amennyit a másokért felvállalsz

Így a hosszú földi élet kegyelem

És a rövid földi élet is kegyelem

A földi élet kegyelem a lehetőségeiben

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.05 0 0 7749

A mélység mindent kényszerrel akar elintézni, a jó mértékén túl, amikor kifogy az ötleteiből

A halál lehelete a kényszer

Még az állat és a növényvilág is kapott szabadságot, miközben a muszáj útját járja

Hogy el tudja érni a szabadságát

Tévedésben van a föld, amikor látja az Isten megengedéseit

Azt gondolva nem lát és nem figyel

Miközben az, hogy a legtökéletesebb ördög lehetek, az adja a lehetőségét, hogy tökéletes angyallá válhassak

Ha nem lehetnél ördög, angyal sem lehetnél

És az egy nagy választóvonal az életedben, hogy felajánlod az akaratodat az Istennek, mert attól kezdve az akaratodat az akaratába helyezted, önként helyezted az akaratába magadat, minden kényszer nélkül

Ha meg ördöggé válok, tudatosan válok ördöggé

Ugyan azt nem fogalmazom meg így magamnak, de rám van olvasva, így tudnom kell

És attól kezdve nem bújhatok ki a felelősségem alól

Ami meg nem a kényszerem, hanem a felismertetett akaratom

Azaz, ami a döntésem

És egészen könnyűvé tudom tenni az utamat a megszentelődésben, ha Jézussal karöltve járok

Ha felajánlom Neki az akaratomat, azt teszem  

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.04 0 0 7748

Három dologgal közelíthetem meg az Istent

Először is a hitemben, ami úgy kezdődik, hogy megformált, majd megtartott gondolat, nem is kisebb az annál, minthogy éppen legyőzi bennem a világot

És a hitem tele az Istenre irányuló megismerésemmel, amiben kialakul a Rá irányuló szeretetem, és megvalósulhat, hogy bensőm minden erejével szeretem

És ahogy megismerem, úgy megismerem a Bölcsességet, és elkezdek másokra is figyelni

És a Bölcsesség rávezet, hogy ne csak úgy nézzek rájuk, ahogy az Isten, hanem úgy is cselekedjek másokért, ahogy magammal is cselekednék

És a tanulásom azokban, ahogy az alkalmatlan időben, helyen, és időben, is ugyanúgy teszek, mint az alkalmasban

Ami meg lemondás magamról

És előrehaladok barátságban és hűségben

És akkor az Isten kedvét leli bennem

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.03 0 0 7747

Azt ne gondold, hogy a te célod más lenne, minthogy megtisztulj Jézusban

Egyrészt nem lehet olyan mélységed, amiből ne tudna kiemelni

Másrészt nem lehet olyan magasságod, hogy ne lenne szükséged Jézusra, aki képes felemelni téged

És nem lehetsz ott, ahol nincs kapaszkodód, és ott vagy, ahol minden képes megmutatni az igazságot

És nem lehetek annyira mamlasz, hogy ne fogalmazzam meg a gondolataimat Felé, arra várva, hogy majd nekem mond

Mikor magam is olyan vagyok, hogy akkor biztosan megszólalok, ha engem kérdeznek

Arra nincs szüksége, hogy láthatóan jelen legyen a számodra, miközben jelen van, és közöl

És nem akkor van közel hozzád, amikor minden rendben van nálad, és nincsenek nehézségeid

Hanem akkor, amikor nehézségeid vannak, amikor beteg vagy, és amikor üldöznek

Különösen amikor elkezded a belső küzdelmedet

Ha feltornázom magamat, és lefelé keresem, ott nincs

Hanem amennyire megalázom magamat, úgy tűnik fel a magasságban

Az meg mindig jobb a számomra, ha én alázom meg magamat, és nem a körülményeim

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.02 0 0 7746

Az életből nyerem a hitre vezető, mindenben megvalósuló felismeréseket

De az még nem az életem, ugyan az élet adja az életet, de magamnak is élővé kell tennem azt, amit kapok

Ugyan most már mindent össze tud kötni az értelmem, de addig, amíg csak értelem marad, abban tudom elítélni magamat

És tehetem, hogy akaratomat társítom az értelmem mellé, és ahogy abban megvalósítom a megértésemet, az tesz engem élővé

Az élet adja az életet, és a magam részében válik az életemmé

Amikor kilépek a jóra való restségemből

Szeretetláng Creative Commons License 2026.03.01 0 0 7745

Mikor keservek érnek, mert érni fognak, és elérnek téged is

Ugyan mindent megpróbálsz, hogy kikerülj a hatásuk alól, de nem tudsz kikerülni

Egyetlen menekülési utad, ami elhozhatja neked a békédet, az imádság

Vannak kérdések, amikkel eddig nem voltál tisztában

Az első az Isten irgalma, amiben azt gondolod, hogy az az, amit ad

Miközben abba beletartozik, hogy amit nem enged meg

Keserveid meg abban kezdődtek, hogy eddig mivel nem hallgattál Rá, ezért most megengedi, hogy amit eddig nem engedett meg, most arra kimondja, rendben, történjen meg az akaratod

Ami akaratodat majd csak akkor érted meg, amikor megtisztulsz, hogy az miben állt

A hitet Isten adja, annak, akinek akarja

Amire eddig azt gondoltad, hogy azt valaki úgy kapja, mintha naivitást kapna

Miközben a hit az belső-, és külső-, és összefüggések tapasztalásán, és értelemre épül

És a lelkiismeret munkálkodására épül

Ezért ha megszólal az elaltatott lelkiismereted, akkor az a megkeresésed

Megmenekülésed meg az az imában, hogy kinyitottad magad a belső tapasztalásokra, és párbeszédet kezdtél az Istennel, amire majd válaszol

Úgy válaszol, hogy felismered, nincsenek véletlenek, hanem összefüggések vannak, érted vannak

És mégha inkább ellene állsz is, mindegy birkózva az Istennel, az eredménye az lesz, hogy a megértésedben eláraszt téged az Isten békéje

Úgy áraszt el, mint egy folyó

Amint ellene mondasz a bűnnek

És mivel élővé tetted a lelkiismereted, ezért panaszkodsz

De mivel sokkal többet kapsz a békédben, ezért elviseled a lelkiismereted keserű ízét a gyomrodban

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.28 0 0 7744

Ahogy egy házasságban az egymás szolgálatában kialakul a szeretet

Akit szolgálsz, és akik szolgálnak téged, a teértedértben kialakul benned a szeretet

Ugyan magaddal szemben vak vagy és süket, és messzemenően értetlen

De abban, ahogy hozzád viszonyulnak, úgy felismerheted magadat

És persze nem abban, amit az előnyükre várnak tőled

Ha még a pároddal szemben kutya-macska a barátságotok, akkor még nem tettél eleget

Ha évtizedek múlva nem vagy boldogabb, mint az ifjúságotok lángoló szerelmének az idejében, te nem tettél meg mindent, és eleget

És ha pároddal szemben, és mindenki mással szemben szolgai alakot öltesz, és szolgálsz, abban, és úgy, ahogy a bölcs szolgál, akkor megtudod az Isten szeretetét veled szemben

És nem tudsz úgy szeretni, és szolgálni, ahogy szeret, és szolgál téged

Ha meg megmaradsz abban, hogy elsősorban magadat szolgálod, hiszen elég vagy magadnak, akkor maradj csak meg magadnak az önszeretetedben

Ahogy nem szolgálsz másokat, úgy megakadályozod az Istennek, hogy benned alkosson

Isten megszentelő szeretete emel téged az életbe

És a szeretetének a megtapasztalása átformál a bensődben, és gyökeresen átformálja a gondolataidat a megértésben

És nyugodtan bólintasz arra, eddig csak vak voltam, akinek elmesélték a színeket, és csak annyi volt a fogalmam a szeretetről, mint a születésében vaknak a színekről

És ahogy megtapasztalok, azon leszek, hogy úgy szeressek, ahogy szeret engem, akkor is, ha a gyökereimben alkalmatlannak látom meg magamat

Így harcot kezdek az alkalmatlanságom ellen

Az egykori tökéletességemben én nyújtottam az üres markomat

Az alkalmatlanságomban meg megtöltöd a kezeimet

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.27 0 0 7743

Hogy ne hitesd el magadat a félreértelmezésben, az ítéleted napja a tested halálba lépésének a pillanata

Az ítélet napja nem egy megfoghatatlan távoli idő, hanem a felelősséged

Hogy akik megtartották a törvényt, és már az életükben éltek, ők beléphessenek egy boldog és örök életbe

Nincs a gondolatukban halál, ezért nem is tapasztalják meg a halál halálát

Aki halálában halálába lép, maga döntötte el, hogy haljon, jobban szerette a kényelmet, és hallgatott a félelemre, és elhitette a félelem

A pokol akaratszegénységében az értelme elhozza neki a szenvedést

Nem kap mást, mint amit a földi életében adott, és amit nem adott

Amiben bízott, az már nem lesz az övé, így nem marad a kezében semmi

A lelkét megtöltötte testtel, ezért a lelke ruhátlan maradt

Hogy a halálod pillanatában bűnbánatot tartasz, az kegyelem, és nagy érték

És még sokkal nagyobb érték, ha időben gondoskodsz a lelked egészségéről, és megtöltöd a lelkedet élettel

Azaz befogadod a legfontosabb leckét, azaz másokra úgy gondolsz, és értük úgy is cselekszel, mint magadért

Hogy az élet gondolataival foglalkozz az a tested oldaláról nézve kényelmetlenség

És hogy másokért cselekedj, az is a kényelmetlensége a testednek

Ezért a kényelmed keresésének minden mozzanata megvizsgálásra való, már ha keresed az életet és az igazságot

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.26 0 0 7742

Ugyan a korszakunk megértő veled szemben, hiszen túl sok az információ, amiben te döntöd el magadnak, mire érdemes odafigyelni

És nyilvánvalóan sok minden érdemtelenül elrabolja az idődet, miközben sok lényeges kimarad a megismerésedből

És mivel a korszakunk alapvetően halott a lelki lényeges kérdésekben, így nem is figyel azokra, sőt elhessegeti azokat, mint amik elrabolják az idejét és az idődet

Ugyanakkor a lelki értelemben élők, tanúságot tesznek az igazságról, hogy egyáltalán nem úgy van, ahogy a halott gondolja, miközben a halott büszke az életére

Ugyan nyilvánvaló lenne a felismerés annak, aki oda menne a felismerés helyére, ami meg nem hely

A következménye meg az lenne, hogy oda jutott, ahova vágyott

Nem is szólítok meg mást, hanem a halottat

Kényelmedben és jómódodban azonban bezárod a füled, nehogy kényelmetlenséget kelljen felvállalnod

Saját magad számolod fel a kényelmedet, de nem úgy, ahogy azt elsőre érted

És saját magad teszel keresztbe a jómódodnak, és nem érted hogyan

Majd amikor keservedben jössz, akkor értsd meg, hogy halott voltál a halottak között

Életed meg nincs másban, csakis az élőben

Földi életednek meg jó célja van, hogy legyőzd a halálodat az élettel

Az élőnek meg békéje van az élőtől

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.25 0 0 7741

Hogy Jézus Krisztus hosszantűrő, és engedelmes volt a kereszthaláláig, hiszen most is az értetlenségünk, amint hosszantűrő

Hiszen ítéletet hirdetünk, miközben kitart, hogy irgalmas lehessen

Mint ahogy velünk szemben is kitartott, hogy meghívhasson

Hogy aki nem értett, az is értelemre juthasson az engedelmességben

Hogy megtörténhessen, hogy úgy hirdessen ítéletet, amint ítéletet hirdetünk magunk felett

Az engedelmességben életre ítélve magunkat

Az engedetlenségben halálra

Hiszen senki más nem döntheti el a sorsomat, ha nem magam

Aki halálba tart nem tapasztalhat, hiszen nem is akart tapasztalni

Aki tapasztalni akar, az az életet választja, és kitart abban

Ha a halottra ráolvassuk a halálát, avval nem a halálba küldjük, hanem emlékeztetjük, hogy meg van hívva az életbe

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.24 0 0 7740

Az Isten megalkotta a mindenségben a Rendet, és megalkotta a Földön

És szabadságot adott, hogy mindenki maga döntse el, hogy a Rendbe lép, vagy kilép abból

Tanításait adta a prófétákban, majd a Fia jött el, hogy megmutassa a boldog életbe az utat

Hogy aki megtartja a Tanításait, annak örök és boldog élete legyen

Hogy már a Földön beléphessen a paradicsomba

Olyan boldogságot, és békét élve, amit a föld nem adhat

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.24 0 0 7739

.

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.23 0 0 7738

Miközben egy imádkozva engesztelő azt mondja, mondhatnál többet is

Egészen addig, amíg a gondolataim el vannak veszve magamban, én meg azt mondom, mondj, amit akarsz, de én távol tartom magam a gondolataidtól

Nem találok mást az imában, mint üres szavakat

Aki meg azt mondja, tapasztalok, és azt abból mondja, amit átél, az ő gondolatai ott járnak, ahova nem akarok menni

Hiszen eddig nem tettem mást a gondolataimmal, minthogy távol voltak

Miközben minden egyes megszólításom avval kezdődik, vedd a gondolataimat

És valóban, ha veszem a gondolataidat, az ima már nem lesz üres fecsegés

És valóban az imám akkor telik meg élettel, amikor a gondolataim Nálad járnak

Hozzád mennek a gondolataim, és Te töltöd meg élettel

És akkor bekövetkezik, hogy az imában szeretek lenni

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.22 0 0 7737

Jézusnak nagyon fontos a Hamvazószerda, a böjti időszak péntekei, a keresztutak gyertyagyújtással, a Nagycsütörtök, Nagypéntek, és végül a Húsvét

Mert ezekben találjuk meg a szeretet lényegét

Mert a kiinduló pontunk a restség, és a jóra való restség, mert ebben gondoljuk el a szeretetünk tévedéseit szeretetnek

Hogy a böjtben ráébredjünk a szeretetre

Magunk is szeretetté változva

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.21 0 0 7736

Az Úr igazságosságának a napja nem alku tárgya

Ha felkészülsz rá, jól teszed

Ha figyelmen kívül hagyod, majd panaszkodsz, hogy nem figyelmeztettek, miközben minden nap kapsz figyelmeztetéseket, amiből érthetsz

A döntésednek te látod a kárát, vagy az előnyét

Senki sem dönt helyetted, és nem dönthetsz mások helyett

Eléd leszel helyezve, úgy, ahogy vagy

Ha bocsánatot kérsz, akkor olyan örömben lesz részed, ahogy az Irgalom átveszi a helyét az Igazságosság helyett, amit még nem éltél

Hogy megtudod, ki nem vagy, de találkozhatsz a Szeretettel, ahogy átölel a szeretetével, befogadva téged magába

És ez az ölelés megválaszolja a kérdéseidet

Ha meg csak magadig jutsz el, kérdéseid lesznek, miközben megkaphatnád a válaszokat is

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.20 0 0 7735

Hacsak az önmagadból kiinduló gondolataidat nem tudod az Istentől kiinduló gondolatokká formálni, akkor nem tudsz a bőrödből kibújni

Ha a gőg és uralomvágy, a harácsolás vágya és a kéj vágya megrögzíti a gondolataidat, maradsz ott, hogy nem tudod kiszélesíteni a gondolataidat

És hiába vagy valamely tudományág elismert professzora, a vágyad felülírja a megismerést

És hiába ismered elölről és hátulról az Isten gondolatait a szent Iratokban, ha a tetteid nem követik, maradnak a gondolataid ott, ahol voltak

Mégha az elhunyt elődeid is tennének tanúságot az Igazságról, akkor sem lennél képes befogadni, miközben az elméletet ismered

Ezért önmagában az igazság megismerése nem fog nálad változást előidézni

Hanem egyedül az tudja megváltoztatni a szűk gondolatokat a széles úton, amint döntesz, ahogy eldöntöd a cselekedeteidet

És minél jobban a tested vágyainak a kielégítését választod, annál inkább ellenségednek ismered fel az Istent, és mindazokat, akik megmosták magukat a Bárány Vérében

Ugyan olyan vagy a világosság gyermekeinek, mint egy nyitott könyv, miközben az a gondolatod, hogy rejtve vannak a gondolataid

Ugyan nyilván számít mindenkinek a gyermekkora

De nemcsak úgy, ahogy gondolod

Mert minél sötétebbek a gondolataim, annál inkább a világosság gondolatait fogják keresni a gyermekeim

De ez még nem lesz az életük, mert az élet ott kezdődik, hogy cselekszem a tisztát

És a sötét gondolataim sem képesek megölni engem, ha irgalmas vagyok

És nem kapok annál több nehézséget, csak annyit, amivel képes vagyok megbirkózni

Az irgalmam mértékében meg kezdenek kitisztulni a gondolataim

És az irgalmamnak van jó mértéke, az a koldus asszonynak az utolsó fillérje

Aki meg másokat foglakoztat, és felelős értük, neki a jó mérték, a hasznának a mértéke

Hogy meg annyira irgalmas legyél velem szemben, hogy restté válhassak, az nyilván nagyon rossz mérték

És az is rossz mértékem, ha valakit jó sorsba emelek, majd visszadobom

Így az irgalomnál is az első a felelősségérzés, és az átgondolás

Miközben az irgalomban az első a mások meghallgatása, és a jó szó

És persze az egészségbe emelés, amiben a fontosabb a lélek egészsége

Amihez meg legfontosabb a jó példád vonzása

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.19 0 0 7734

Ahogy az Isten Jézusban felemelte a keresztjét, hogy mindazoknak életük legyen, akik hisznek Benne

Úgy most is azon van, hogy megmentse az életedet

Ezért mindaz a keserűség, amelyik megkeres téged, az te vagy másokkal szemben

Ugyan azon vagy, hogy a jajgatásodat meghallja valaki, de ahogy te sem hallgattad meg mások panaszát, nem fogja meghallgatni senki, mert az élő azt látja, hogy az jogos

Ezért sokkal inkább vesd el a közösségedet a halálodtól

Dobd el magadtól a bűnt, és evvel elveted magadtól a következményeit

És ragadd meg a tisztaságot avval, hogy megcselekszed a tisztát

A pokol falait te építed, ha hozzá adsz egy téglát

És lebontod a falait, ha a mennybe lépsz

A pokolban már tehetetlen leszel, nem leszel képes kilépni onnét

Ezért az értelmetlen, ha azt mondom, majd meglátom

Most tudom elkerülni a tisztával, egyszerűen a tisztaságért

Ha a halálomban a halálomba halok, mert bűneim feketébbek az éj sötétjénél, akkor az életem az örök halálom lesz

Ha bevallom a bűneimet, a számosakat, és súlyosakat, akkor megbocsátod azokat, és ha attól kezdve ragaszkodom a tisztához, akkor nem halok a halálba, hanem életem lesz

Ha meg nem hiszel sem a mennyben, sem a poklot nem hiszed, a szenvedésed képes felismertetni a tévedésedet

Más meg nem történik veled, hanem amit ültettél, azt aratod

Negyven évig kaptad a figyelmeztetéseket, hogy szakadj el a bűntől, mert a következménye különben utolér

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.18 0 0 7733

Ne legyetek értetlenek, amikor az utat keresitek, amelyik hozzám vezet, amikor magam itt vagyok

Hogy befogadjátok a szavamat, és elmélkedtek a szavamon, az még csak a széles út

Amikor megcselekszitek, az vezet a keskeny útra, amelyiken vagyok

És még egy kétéves gyerek is megérti, hogy amit másokkal tesztek, azt velem teszitek

És hogy megtegyétek azt, amit én teszek értetek, az nem lehet másban, csakis az önmagatokról való lemondásban

És ez az, ami kivezet a restségből, amikor még a széles úton időztök  

Miközben a széles út az időben, térben, és gondolatban korlátos, a keskeny út látóhatára meg a végtelen

És a széles út jellemzője, hogy semmi sem történik, csak olyan, ami már megtörtént

A keskeny út meg nem szenvedtet meg, sőt, az hozza meg a békéteket, hanem az az akarat válik a szenvedésetekké, amint ragaszkodtok a széles úthoz

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.17 0 0 7732

Ne gondold, hogy amikor egy varázspálcában bízol, az kevesebb lenne, mint egy ártatlan hazugság

Rád nézve sokkal inkább súlyos következményekkel járó elhitetés

Igaz a mélység gyermekei bármit is tesznek, nem marad utánuk semmi

Különben is a csodák nem valók másoknak, csak azoknak, aki élő hittel hisznek

És ugyan a hitedet kapod, de azt te tudod élővé tenni

És nem úgy kapod, hogy az nem függ tőled, hanem az akaratod lépései indították az Istent, hogy adja

Ugyan annak adja, akinek akarja

Miközben magad vagy az, aki elmehet érte

Hogy földi javakat szerezz csodákban, az a csodák hamuja

Hogy gyógyulásokat és megtéréseket, hogy hitet szerezz másoknak, az a csodák aranya

Aki hittel kér, az kaphat csodákat, azoknak, akikben felébred a hit

És amilyenek a tetteid, úgy tudják befogadni a hitedet

Így örömmel fogadd a nehézségeket, mert abban van a meggyőző erő, ha kitartasz a hitedben

Szeretetláng Creative Commons License 2026.02.16 0 0 7731

Hogy hol érzem magamat jólesően, az többrétegű kérdés

Bár azzal nem szoktam foglalkozni, hogy milyen gondolataim között

Mert ha gondolatszegény a viszonylatom, akkor sem érzem magam rendben

Ha kéjvágy, kapzsiság, fösvénység, kapzsiság, vagy uralomvágy vezeti a gondolataimat, van gondolatom bőven, de mivégre vannak

Lehetnek ezek a gondolatok az igazságból, nem lehetnek

Ha mindenáron önmagammal foglalkoznak a gondolataim, az egy zsákutca

Az Isten gondolataira van szükségem, hogy meg tudjam tisztítani a gondolataimat az értéktelentől

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!