Jel 11.3-4
"Két tanúmnak meghagyom, hogy szőrzsákba öltözve ezerkétszázhatvan napig hirdessenek bűnbánatot.
Ők a két olajfa és a két gyertyatartó, amely a föld Urának színe előtt áll."
Zak 4.14
"Erre ő: Ez a két Fölkent, akik az Úr előtt állnak az egész földön."
Szűzanyánk, a Napba öltözött Asszony üzenetei.
Sok minden vár rám, hogy megértsem, hogy ki tudjam magamat szakítani a tévedéseimből
Kezdve azzal, hogy semmi sem történik meg az ég alatt, ami már ne történt volna meg
Megfogalmazva a második zárójelet, hogy majd a törvény fog elítélni engem
A tíz könnyen megérthető, és könnyen betartható törvény, amiben a hajlandóságom, kivegyek egyet-egyet azokból, áthágva azokat, mintha az nem törvény lenne
Felkiáltójelnek gondolva, mi mindent adhatok az Istennek, miközben semmit sem adhatok Neki, ami eredendően nem az övé volna
Nem maradva más a kezemben, mint amit ajándékként fogad, az akaratom, és a szeretetem
A szeretetem meg az, amiről képes vagyok a másikért lemondani
És amit úgy tudok másoknak adni, ahogy magamnak adok
Amiben az első a gondolatom, majd a beszédem, majd ezekből következik a többi
Az akaratom meg azzal kezdődik, amit nem szívesen értek meg, hogy megalázzam magamat másokkal szemben, elfogadva a második helyemet, vagy akár az utolsó helyemet
Ugyan egyszerűbb azt kérdezni, aki elment Hozzád, mikor eljöttél hozzá
Mégis jobb, ha közvetlenül kérdezel
Nem tudsz ott lenni, ahol nincs jelen az, Aki szeret téged, Aki legjobban szeret téged
És nem is tudsz olyan helyet találni
Ugyan a bensődben ki kell lépned a világból, miközben a világ szolgál téged, pont azért és azzal szolgál téged, hogy le tudd magadban győzni a világot
Hogy közvetlenül találkozhass azzal, Akinél ott a válasz
És abban tényleg az van, hogy a bátraké a szerencse
Azoké, akik nem egy oldalajtót keresnek, hanem a kapunak járnak
És nincs könnyű dolgod, hiszen százak mondják, maradj a helyeden, és csak gyenge hang mondja, menj be az ajtón
És ugyan az értelmed az jó szolgád, és nem azért adatott, hogy szolgáld
Hanem a pecsét a szívedé
Akinek a szívét elragadta egy tekintett, az elé hiába gördítsz akadályt
Amikor megérinti a szívedet az a Szeretet, amely a Szereteté, ezren és tízezren mondhatják neked, ne menj, mert kineveted őket, és szemükre olvasod a tudatlanságukat
És nincs olyan kérdésed, amire választ ne kapnál, hiszen semmi sem azért van az égben, és a világban, hogy rejtve maradhasson
Aki nem hisz az Istenben, és a Fiában, az az értelmére hivatkozik, és nem hisz a Fiúnak
Aki megvallja az Istent a Fiúban, az az értelmére hivatkozik, és ezért hisz a Fiúnak
Aki hisz, és aki nem hisz, mikor a lényegében hasonlóra hivatkoznak, akkor a különbség csak az lehet, amit az egyik bír, és a másik nem bír
Ha annak az oldaláról szemlélünk, aki nem hisz, akkor a ragaszkodása az elmúlóhoz az, ami benne a több
Aki hisz, az az ég felé tekint, és visszatekint rá az ég, és meglátja az ég tekintetét
A különbség megtalálható abban, amit az egyik megtett, és abban amit a másik megtesz
És aki ragaszkodik ahhoz, az marad abban, amiben van
A lényegi különbség meg a bűn, a bűn meg az, amit az ember annak érez
Ha nem hiszek, elhallgattatom a lelkiismeretemet, és csak mosolygok a bűn megfogalmazásán, hiszen nem vizsgálok, és ezért nem is tudom azt, amit adhatna nekem a tisztaságom
A tisztának minden az előnye, a bukása is az előnyévé válik a felállásában
Aki nem hisz, az azt is elveszíti amije van, hacsak nincsenek tiszta gondolatai, a tiszta cselekedetei sem válnak az előnyére
Majd amikor megtisztítja a gondolatait, a következtetései is az előnyére válnak
Hogy meglássam az ég tekintetét, ahhoz az ég felé kellene néznem
Hogy a tévedéseim befolyásolnak, hogy a halált választom, hiszen megvan mindenem, hogy elkerüljem a tévedéseimet
Hogy a szellemem felébred, hiszen törekszem az égbe
Hogy a szellemem alszik, és csak alszik, hiszen az akaratomat látja
Hogy az Atya Világosságra ébreszt, amikor akar, de akaratom ellen nem teszi
Lelkem sok betegségét, ami akarat, meg tudják gyógyítani a fájdalmak
Ha elkerülik a testemet a betegségek, olyan egészséges lennék, hogy nincs szükségem rájuk, vagy éppen annyira beteg, hogy még nem tudnának velem mit kezdeni?
Merre is törekszik az akaratom?
Az meg előfordulhat, ugyan tudni akarom az igazat, és meg is tudom
És fel is érem, de az akaratomon nem változtatok
Ugyan várom a sült galambot, de csak az kap sültet, aki elmegy érte
A gondolatom, az ég távol van, s a föld közel, miközben az ég ott van felettem, akár meg is érinthetném az akaratommal
Mikor a szám megízleli a Szavadból kiáramló édességedet, és a torkom megtelik avval, mint a mézzel, a szemem meglátja azt, amit eddig nem látott, és a fülem azt kezdi megérteni, amit eddig nem értett
A kezem azt fogja, amit eddig is fogott, és mégis rácsodálkozok arra, amit eddig is tapintott, mintha mást fognék
És most, hogy átfogtam a lány karcsú dereket, mit nekem távolság
Már nem felrémlik bennem, hova menjek, hanem határozottan lépek Felé
Ugyan a szám édeset ízlel, mégis a bensőm keserű
Megkóstoltam a kenyeret, és most leöblítem édes borral, és mégis elhozza nekem a keserűt
Ugyan megértettem, hiszen az édes
És a lába nyomába lépek, ami keserű
Nem a követése keserű, hanem én vagyok abban a keserű
De ahogy veszem az édeset, a keserűt is édessé teszi
A katolikus pap, a tudós és a rabbi vitatkoznak, hogy mikor kezdődik az élet.
Pap: - Az élet a fogantatás pillanatában kezdődik, amikor a lélek és az anyag egyesül, hogy Isten szeretetének e csodáját létrehozza az anyaméhben.
Tudós: - Ugyan ön téved! Az élet a megtermékenyített petesejt beágyazódásakor kezdődik, amikor az embrió és az anya szervezete összekapcsolódik, hogy kifejlődhessen a magzat.
Rabbi: -Mind tévedtek! Az élet akkor kezdődik, amikor a gyerekek elköltöznek, és végre a kutya is megdöglik...
Amikor ide jössz, gondolatokért jössz, függetlenül attól, hogy milyen szándék vezérel
Amikor máshova mész, benne van az is, hogy gondolatokért mész, és ha valahova nem gondolatokért mész, akkor is gondolatokat kapsz
És nyilván a céljaidért gondolatokat adsz, mint ahogy mindenkiben ott van, hogy a céljaiért gondolatokat adjon
És nyilván a jó értelemben az előnyöd, ha a lelki növekedésedért gondolatokat kapsz, majd gondolatokat adsz
És lelki megismerés gondolatai elsősorban Isten gondolatainak megismerése, majd annak következtében a személyes megismerés és kapcsolat
És persze hozzá tartozik a nemszeretem rész, mint a megismerés része, ami megismertet magaddal, ami pedig elvezet a bűnbánathoz
És persze van egy bosszantó rész a nem kívánt gondolatokban, függetlenül a szándékától, és függve a szándékodtól
És az természetes, és belátható, hogy a gondolatoknak is van jó mértéke a saját területükön
És attól függetlenül, hogy az a nemszeretem részhez tartozik, vagy a szeretem részhez, de mégis az van, hogy Isten gondolatai megteremtik minden gondolatokban a helyes mértéket
És ha belegondolsz belátod, hogy van egy indíttatásod, hogy gondolatokat fogadj, ami pedig Istentől való
Attól függetlenül, hogy felhasználod azt, vagy nem, vagy milyen célra használod
És bár azt földbe kötött emberi érdekek minden erejükkel ellenzik, hogy jó mértéket vegyél a gondolataidban, de mégis van ahhoz fogódzód, és segítséged
Az pedig a csend, amikor nem engedsz be kívülről gondolatokat, hanem befelé hallgatózol
És teheted azt, akár rendszeresen is teheted, és akkor sikerülhet a gondolataidat, és az akaratodat kiszabadítanod mások érdekeiből
A világmindenség végtelen, és kitölti a mindenséget az Isten végtelen gondolatai
Isten teremtményeinek és angyalainak száma akkora, hogy az ember nem képes fogalmat alkotni róla
Isten mindenhol jelen van, és teremtményeiben szeret jelen lenni
És ahogyan szereti, az is Lélek, és az ember, mint por és hamu, csak kiküzdéssel, kiküzdve az alázatot tudja azt, ahogy az Isten szereti
Ami meg nem úgy van, ahogy várod, hanem abban, amint kiküzdöd, a csendben, és a bent útjain, amiben te is úgy vagy jelen, mint lélek, hiszen nem is vagy más, mint lélek, a tested csak por, és szolgálja a lelkedet
Így az Isten megtalálása nem távolság, hanem közelség és kiküzdés
Lerázva a lelkedről a rá nehezedő port
És bár tested olyan, mint egy akadály, ugyanakkor lehetőség
Ha nem lenne a tested, akkor ugyan hogyan tudnád megtenni, hogy találkozz Vele?
Ugyan gondolod, hogy könnyen, miközben az lenne az igazi akadályod, ha megszűnne a kiküzdésed
Mert szereteted mértékére gondolod, hogy a lángolása, miközben a lángolása akkora, amekkora szeretetet kapsz
Hogy mennyi szeretetet adsz, annak a mértéke az áldozatod, amiben másokért lemondasz az önös érdekeidről, és kényelmedről
Így amikor a tested tevékeny, valójában szeretetet küzd ki az áldozatának a mértékében, a másikért meghozott áldozatban, így a test is képes kiküzdeni a lelkit, az akaratod döntésében
Így a test szolgálata is kettős, a tevékenységében és az áldozatában
Így amikor megtalálom az Istent, és ezért inkább lemondok testi tevékenységeimről, hogy a gondolatainak szenteljem az életemet, a szeretetem szenved csorbát
Hiszen a gondolatai és a tevékenységem azok, amik együtt adják a tiszta dallamot
A gondolati a késztetése, a tevékenységeim a válaszaim
Tekintettél már arra, ahogy neveled a gyermekeidet, és arra, ahogy neveltek téged, arra, ahogy terelget téged az Isten?
Ahogy próbálkozol, hogy gyermekeid növekedjenek, erősödjenek, és szilárduljanak meg erényekben
És bár sokan próbálkoznak, hogy le tudják írni, de mégiscsak az marad, hogy a helyzetek feladják a kérdéseiket
És ugye mennyire szükséges a két szülő, a kétféle nézőpont, a kétféle gondolat
És ugye mennyire nem a gyermeked ajnározása a szeretet?
És ugye mekkora hibát követ el az, aki a saját akaratának kényszerében neveli a gyermekét, nem pedig a gyermekének a mérlegelő akaratának az erősítésében
Egy családban hét gyermek van, és ahányan annyifélék, nem éppen ez lesz a fejlődésük legjobb segítője?
Mint ahogy egy családban a két fő két különböző kérdés, és mégis egy válasz
És ha nem bentről nézel kifelé, hanem kintről ismersz fel, nem úgy van, amint a legjobbat akarod a gyermekednek, mégis a szabadságában növekedve, hogy a legjobbat adja neked az Atya, hogy növekedj?
És miközben nevelsz, te vagy az, aki magad is növekedsz
Hát nem úgy van, az én utam könnyű?
Hát nem úgy van, aki felemeli a keresztjét, annak könnyűvé válik az útja?
Hogy egy gonosz gonoszsága kiküzdésre készteti a meghívottakat, és szentségre jutnak, az nem a gonosz érdeme
Amikor az engesztelők áldozata jobbá teszi a világot, ha nem hozol áldozatot, ne fürdesd magadat dicsfényben
Amikor a megjövendölt szörnyűség nem következik be, attól még pontos a jövendölés, ne ringasd magad álomba
Ha tovább éled a semmitmondó életedet, bár megkaptad a figyelmeztetéseket, minden gazdagságod itt marad, és majd odaát szegénységbe kerülsz
Most ugyan nem nyilvánvaló mit tesz érted az Isten, és szolgál téged, bár nem szolgálsz rá a háláddal, majd amikor elhagyod a földi életed, nélküle maradsz
Az ellen nem tehetsz semmit, hogy teremtett vagy, és a Teremtőd az Isten
A tiszta Isten ismeretre jut, és örvendezik a felismerésének
Nem azért teremtett az Isten, hogy szenvedj, hanem megszenvedteted magadat, és ez azért történhet meg, hogy szabadon találhasd meg az Igazságot
Nem a földbe születtél, hanem a földbe testesültél meg a választásodban
Hogy megtehesd, hogy mint lélek, örök boldogságot választhasd
A látható világ nem a célod, hanem az eszközöd, igen jó eszközöd
Nem gondolhatod, hogy az az Isten akarata, hogy abból szemlélj, és ébredj, ahogy fájdalmakat okozunk egymásnak
Az a mi méltatlanságunk
Hanem sokkal inkább mindenben megtaláljuk azt a gazdagságot, amit Isten a szolgálatunkra rendelt
Hogy abban kezdjük el felismerni az Atya művét, és a megismerésben megszeressük
A föld alatt, a föld felett, a levegőben és a vizekben
Így a megismerésünk ott lehet már a megfoghatóban is, ahol vagyunk, és nincs szükségünk arra, hogy elmenjünk érte
Hogy felébresszük a bensőnket, és abban bent találkozzunk Vele, ami az igazi megismerésünk, és abban tudjuk igazán megszeretni
Így nem abban épülünk, hogy eljutunk a felismerés teljességére, hanem sokkal inkább arra a felismerésre jutunk, hogy csak a töredék töredékét ismerjük, és rácsodálkozunk az azon felül lévőkre
És így az egészen jogossá válik, hogy elkezdünk Rá támaszkodni, hogy Ő legyen a személyes vezetőnk
És így nem az lesz a szükségünk, hogy egy tévedésünket korrigáljuk, hanem hogy számtalan tévedésünket tisztázzuk ki
És az időigényes, és azt egy igen nem tudja, az egy igen, egy tévedésükből ment ki, igaz, a legnagyobb tévedésünkből
Az egy igennel nem feljutottunk a csúcsra, hanem a hegy lábához lépünk
A földi életnek jól körülhatárolt határozott célja van
És a földi élet körülményei is azért olyanok, amilyenek, hogy jól tudják szolgálni a célunkat
Hogy az lenne valaki szentsége, hogy szentnek születik, majd úgy él, és abban szent marad az butaság
Hanem az ember abban születik, hogy elveszti az emlékeit a céljáért, hogy kitudódjanak saját maga előtt is a rejtett gondolatai
A szentsége meg abban lesz, ha megragadja és megtartja a szentséget
Nem a szentből válik szent, hanem az, aki tökéletes ördöggé válhatna, és legyőzi azt a törekvését, és megragadja a szentséget
És mivel senki más nem jó, hanem egyedül az Isten, csak a lázadó gondolhatja, hogy önmagában jó, ezért ott válhat szentté, ha megtalálja az Istent
És elkezdi követni
Aki a földi boldogulását, és a föld örömeit gondolja a céljának, az hamar letargiába és céltalanság érzetébe eshet, és esik is
Aki megtapasztalta az Istent, az fel tud állni
Merítve abból, akik magunk nem vagyunk
És az istennélküliségünk, és az Istenbe lépésünk akkora különbséget mutat, hogy az Istenben nemcsak egyszerűen mellette döntünk, hanem megragadjuk, és ellökjük magunktól a lázadásunkat
Langyosságunknak meg semmi esélye sincs, hiszen elodázza, hogy személyesen megismerje az Istent
Bementem az én kertembe, én húgom, jegyesem, szedem az én mirhámat, az én balzsamommal, eszem az én lépesmézemet az én mézemmel, iszom az én boromat az én tejemmel. Egyetek barátim, igyatok, és részegedjetek meg, szerelmesim! Én elaludtam, de lelkemben vigyázok vala, és ímé az én szerelmesemnek szava, a ki zörget, mondván: Nyisd meg nékem, én húgom, én mátkám, én galambom, én tökéletesem; mert az én fejem megrakodott harmattal, az én hajam az éjszakának harmatjával! Felelék én: Levetettem ruhámat, hogy-hogy öltözhetném fel? Megmostam lábaimat, mimódon keverném azokat a porba? Az én szerelmesem kezét benyujtá az ajtónak hasadékán, és az én belső részeim megindulának ő rajta.
Isten Rendje egy terület, és egyben gondolat, és akarat, ami bent tart a Rendben
Azaz egy folyamatos döntés, hogy a testem ösztönzései vezessék a gondolataimat, vagy a szellemem ösztönzései, és abban egyesülhet a lelkemmel
A testem ösztönzési az állati részem, és az természetes
Aki nem keresi a Rend határait, az úgy veszi, hogy az élete egy szabad gondolat, miközben elhagyja éppen azt a gondolatot, ami kiemel a szabadságba, és ami elhagyja a gondolataim állati részét
Az állatnak is vannak gondolatai az ő szintjén, testi ösztönzéseiből származó gondolatok
Az anyagi boldoguláshoz szükséges gondolataim lehetnek bármilyen irányúak
Amikor a Renden belül tartom a gondolataimat, akkor az anyagi boldogulásom gondolatai is elkezdenek felfelé törekedni
Nem az a szabadságra törekvő gondolatom, amelyik megért, hiszen az következmény
Hanem a mérlegelés és döntés gondolatai
Amikor a mérlegelésből döntök, és rosszul döntök, az mégis tisztává tesz engem, mert a döntésem negatív következményei visszairányítják a gondolataimat a helyes területbe
Természetes következménye a kereső gondolataimnak, hogy megundorodok a bűntől, a tapasztalt következmények hatásaként