Miert van az, hogy a magyar ettermek kulfoldon elvesztik az izuket? Ha osszehasonlitasra kerul a sor, akkor alulmaradnak. Mi az ami hianyzik beloluk, amitol olyan lenne, amilyennek lennie kellene. Milyen berendezes legyen, mi legyen az etlapon?
Írtad ugyan csoportba foglalva, de a kedvemért, és mivel szóba is került ilyesmi, egy Tolnai velős pacalt (amit ugyan nem szülőföldemről neveztek el, de kérem:) )
Ezen már agyaltunk vmikor, a brassói sztem az ötvenes évek 'találmánya', de végül is magyar...:))
A flekkent (Erdélyi fatányéros) a frissen sültekbe szánom.
A Csem.sert.sült pár.káppal. igazi 'népek kajája' ismerik az osztrákok, csehek, szlovákok. Igaz, ők knédlivel, de azzal sem rosszabb. Hogy fehér, v. lilakáposzta illik-e mellé, azon vitázhatunk. de minek? :))
Na csapjunk a lecsóba, illetve a készételek közé! :))
Lehet vitatni, hogy mi magyar, és mi nem, de úgy gondolom, nem kerülhetjük ki a Kárpát medencei népek magyarrá alakult/formált ételeit. Egyébként az EU hadat üzent a készételeknek, amennyiben rendeletileg szabályozná, hogy 3 órán túl készített ételt nem lehet felszolgálni. Nesze neked húsleves, pörkölt, halászlé, töltött káposzta!
Csáky rostélyos
Kolozsvári töltött káposzta
Rakott kelkáposzta
Lucskoskáposzta
Hajdúkáposzta
Toros káposzta
Debreceni s.karaj
Disznótoros
Pörkölt és paprikás csoport (marha, sertés, csirke, köröm, pacal)
Van egy azsiai szupermarket, ahol ilyeneket lehet kapni - de az egesz boltnak olyan szaga van, hogy eleg nehezen szanom ra magam, hogy oda menjek. Ennek ellenere... igy, hogy felcsingaztad az erdeklodesemet... talan....
(Nem a husfel, halfele miat, valami fuszert arulhatnak, amit nem birok, nagyon nem birok...)
Jajj de szeretnek enni velorozsat rantva - en is fo etelnek. Ha nem... akkor burgonya nelkul...feltetlenul tartarral, es valamilyen zoldseggel, pl paradicsom szeletekkel. Talalasnal egy-ket velo rozsat egy nagy szelet pardicsomra tenni, es egy kis tartart a tetejere... diszitesnek lehet calami zoldet, metelohagymat???