A Harry Potter-sorozat utolsó kötetének megjelenése egyre közeleg. Noha a pontos dátum jelen pillanatban még ismeretlen, annyi biztos, hogy a 7. könyv, ha végre itt lesz, számtalan rajongói elmélet felett mondja majd ki: igaz vagy hamis. Ez a topic azért született, hogy összegyűjtse és összehasonlítsa a HP fanok elméleteit az épp most íródó 7. könyvről - vagyis hogy utolsó mentsvár legyen a spekulánsoknak, mielőtt lehull a lepel... Visszaszámlálás indul!
Rohannom kell, csak gyorsan ismételten leszögezem a véleményem, hogy valójában McGalagony Voldemort valódi embere a Roxfortban. Indoklás később, talán.:-)
Ezt komolyan mondod????? Nem fogod elhinni, de erre már én is gondoltam! Csak ez is olyan dolog volt amit nem nagyon akartam leírni, mert még számomra is hihetetlennek tűnik. Mégpedig azért, mert a hatodik könyvben Dumbledore nyomatékosan figyelmeztetni Harryt, hogy Hermionén és Ronon kívül senkinek se áruljon el semmit arról, amit megtudott Voldemortról. Ennek pedig csak egy oka lehet, gyanította, vagy tudta, hogy a környezetében lehet egy áruló. És ha a történet dramaturgiáját nézzük ez a valaki csak egy Főnix Rendes tag lehet és a legjobb az ha tanár is az illető. Olyan valaki aki már a kezdetektől fogva fontos szerepet játszik a történetben. McGalagony pedig már az első fejezetben is szerepelt. Végiggondoltam a Rend tagjai közül, hogy ki lehetne az áruló, és akárhogyan is nézem a dolgot, mindig csak McGalagonynál kötök ki. Nem tudom megmagyarázni a dolgot, egyszerűen csak megérzés.
Rohannom kell, csak gyorsan ismételten leszögezem a véleményem, hogy valójában McGalagony Voldemort valódi embere a Roxfortban. Indoklás később, talán.:-)
Az "összefüggések" között nincs oksági kapcsolat. Attól még lehet tudatos, mesteri szerkesztés eredménye, bár JKR inkább ösztönös, mint tudatos írónak tűnik. Viszont az az elképzelés, hogy Dumbledore meghalt, mielőtt Piton megölte volna - értelmetlenné teszi az egész cselekményt.
Ennél már az a teória is jobban tetszett, hogy Piton tulajdonképpen egy inferus, akit valamikor Dumbledore keltett életre - és erről hadovált a barlangban a lötty hatására.
Piton benne van DD testében. DD meghal, tehát így Piton teste üres, nem? Mert, hogy Piton "lelke" Harryvel van, a teste az iskolában maradt...de te azt mondod, hogy akkor cserélik vissza a testeket, amikor Piton TESTE felér a toronyba. Előtte pár sorral azt írod, hogy DD meghalt. Akkor hogy kerül Piton teste a toronyba? KI vitte fel (mert DD akkor már nem...)
" Akkor miért nem vet véget az egész herce-hurcának a folyosókon? Vagy, ha DD már halott, ki "viszi fel" Piton testét a toronyba? Vagy csak a test maga felmegy?"
Most én vesztettem el a fonalat, ezt nem értem. Van egy olyan érzésem, hogy kezdek hülyülni, túl sokat agyaltam a HP könyveken :) Egyébként zárójelben megjegyezném (nem ijeszgetésképpen), hogy van még pár teóriám DD
DD otthon meghalt, de a teste Pitonon volt, tehát azt nem kellett konzerválni, mert Piton éppen használta. Inkább a lelkét, nem?
Az meg beleszállt a főnixbe, úgyhogy az szállt ki a végén...
Ok, csak viccelek...
De komolyan..
Piton felrohan a lépcsőn a toronyba...de igazából akkor, a te elméleted szerint DD rohan Piton testében. Akkor miért nem vet véget az egész herce-hurcának a folyosókon? Vagy, ha DD már halott, ki "viszi fel" Piton testét a toronyba? Vagy csak a test maga felmegy?
persze, vannak olyan részletek sunflower gondolatmenetében, amelyek kicsit erőltetettnek tűnnek (you are with me - I am with you, szerintem ez egész mást jelent) -- de ha JKR gondosan leírja, hogy "pont olyan ezüst kés volt nála, mint amit bájital órán a hozzávalók aprítására használnak" az nem lehet véletlen. ha nem is a piton - dd cserét jelenti, biztosan van jelentősége.
:))) Ez már nekem is sok egy kicsit. Szóval a hatodik könyv során Piton és Dumbledore többször is alakot cseréltek. Legutolsó alkalommal, akkor amikor elmentek a barlangba. Tehát oda Piton ment el Harryvel, Dumbledore pedig "otthon" maradt és közben szépen csöndben megboldogult :)) De a testét valamilyen módon még konzerválta egy rövid időre. Piton és Harry megérkeznek a toronyba ott Piton az aki beszél Dracóval majd jönnek a halálfalók. Végül pedig megérkezik Dumbledore is Piton testében. Van egy pillanat amit írtam, hogy ránézett, nos akkor cserélték vissza a személyiségüket-testüket (oda-vissza varázsige?). Ezután már az igazi Piton "öli" meg az igazi Dumbledorét. Illetve nem öli meg, hiszen D. már halott. Szóval mindegy is D. lezuhan, Piton pedig elmenekül.
Egyébként olvasta valaki Agatha Christie-től a Gloriett a hullának című könyvet? Abban van benne, hogy Mrs. Oliver elmesél Poirot-nak egy történetet, kb. ilyen zagyva stílusban, ahogy most én mondtam el.
Maga Rowling erősítette meg egy interjúban, hogy Dumbledore mindenféle szempontból HALOTT, és azt is, hogy nem fog fehér gandalfként visszatérni (gyűrűk ura). Békésen szunyókál majd a képkeretben az igazgatói irodában. Mivel a főnix folyton újjáéled a hamvaiból, a varázslók pedig halandók, ezért "reális" elképzelés, hogy Fawkes-nak is volt/lehet más/új gazdája, legyen az akár Harry vagy más.
Bár szerintem nem lesz Harrynek madárgyűjteménye, Hedvig marad az egyetlen:-) Dumbledore pedig nem fog visszatérni:/
A könyvek párhuzamba állítása nekem picit erőltetett, de örülök, hogy ennyit agyalsz ezen, sun-flower, nyugodtan írjad a bizarr elképzeléseket is:-)
Tényleg kissé zagyván fogalmaztam meg a dolgot. Szóval persze, hogy Piton rohant el. Miután ott a toronyban kicserélték "fazonjukat", "megölte" Dumbledorét és utána elmenekült.
Az egyetlen felvetésed, ami nálam sem áll össze, hogy miért könyörgött DD, amikor Harry a löttyöt itatta vele.
Ha az elméleted igaz, akkor ki szaladt el Piton képében a végén? DD? DD nálad a jóságos, megértő, kedves, különösen Harryvel. Akkor viszont azt hiszem, hogy még Piton képében SEM beszélne úgy Harryvel, ahogy...
A "fiaskó" angolul is ugyanaz a szó volt mindkétszer vagy csak TTB preferálja?
Nem, én úgy gondoltam, hogy a hatodik könyv közben halt meg. De ez jó ötlet! Tényleg, ez nem is jutott az eszembe! Lehet, hogy emiatt szenesedett el a keze?
1. arra én is gondoltam ( meg bizonyára sokan mások), hogy D. főnixxé tud változni- és tényleg elég érdekes az a temetésen lezajlott dolog. Ezzel a főnix-témával szerintem biztos még találkozunk. Ha nem is D. vált főnixxé (amit azért kétlek), de Fawks még visszatérhet Harryhez- aki minden bizonnyal hű marad D-hoz a halála után is.
2. Ha jól értelmezem, azt állítod, D. meghalt már jóval a hatos kötet előtt... - :D Télleg merész feltételezés.
Viszont erről nekem meg az jutott eszembe, ha már ennyire merészkedünk, hogy mi van, ha Dumbli és a főnix cseréltek testet és lelket? :D Iggggen, ez is oltári hülyeség, csak bevillant. Így Dumbledore a főnixe testében él tovább és így segít Potternek- persze, ennek voltaképp nem lenne sok értelme, szóval ne csesszetek ne nagyon :D